Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İstanbul » İstanbul'da Gezilecek Yerler

İstanbul'da Gezilecek Yerler


Güzel İstanbul'umuzun gezilecek yerler listesine geçmeden önce bu müstesna şehrimiz hakkında küçük bir özet geçmek istedim.

istanbul gezilecek yerler
Adına binlerce kitap yazılıp binlerce şiirin döşendiği İstanbul sadece ülkemizin değil dünyanın göz bebeği kentlerinden birisidir. Dünyanın en eski tarihlerine tanıklık eden Yedi Tepeli şehir birçok şairi, romancıyı, mimarı, sanatçıyı kendisine hayran bırakmış müstesna bir beldedir. Asya ile Avrupayı birleştiren muhteşem boğazlara ev sahipliği yapan İstanbul her köşesinde farklı bir tarihin yaşandığı günlerce gezseniz doyamayacağınız harika bir şehir.

İstanbul günümüzde bir ülke kadar nüfusa ev sahipliği yapmakla beraber hala yerli ve yabancı milyonlarca turistin akınına uğrayan bir kent olmaya da devam ediyor. Asya ile Avrupa'nın kesişim noktasında bulunan İstanbul dünyanın en büyük medeniyetlerinden olan Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapmış oldukça şanslı bir belde. Fakat yine dünyanın en büyük devletlerinden birisi olan Osmanlı’ya da yüzyıllarca payitaht olarak Başkent hizmeti vermiş paylaşılamayan bir şehir.


Bu bakımdan eğer İstanbul'da tatil yapmayı düşünüyor ve İstanbul'u gezmeyi planlıyorsanız mutlaka en az bir haftalık bir süreci buna ayırmalısınız. Bir haftada bile İstanbul'un tam anlamıyla gezilmesi mümkün olmamakla beraber iyi bir plan yapıldığında en önemli olan tarihi yerleri tabii unsurları ve bütün güzellikleri görme fırsatına erişmiş olacaksınız.

Bilindiği üzere İstanbul'un fethi ile birlikte bir çağ açılıp çağ kapanmış böylece İstanbul günümüze kadar ulaşacak olan Türk yurdunun müstesna bir köşesi haline dönüşmüş durumdadır. Bu tarihten itibaren İstanbul Roma hakimiyetinden ziyade Osmanlı medeniyetinin izlerini taşımaya başlamıştır. Bundan dolayıdır ki günümüzde İstanbul'u gezmeye başladığınızda bir tarafta Roma eserleri diğer tarafta Osmanlı zarafeti ile birlikte adeta tarih sahnesinde kendinizi dolaşıyor gibi hissedebileceksiniz.

Şairin dediği gibi her taşı her köşesi altın kadar değerli olan İstanbul gezilecek yerler bakımından da oldukça bonkör davranmaktadır. İstanbul'da gezilecek yerler planlanırken tarihi olan mekanlar için ayrı günler belirlenip tabiat güzellikleri için farklı günler ayarlanmalıdır.

İstanbul'da Gezilecek Yerler Listesi


Sultanahmet Cami

Eğer yolunuz İstanbul'a düşmüş ve tarihi yapıları gezmek istiyorsanız mutlaka Sultanahmet ve Beyazıt Meydanı civarından gezintiye başlamanız lazım. Osmanlı döneminin merkezi sayılan bu beldeler aynı zamanda Ortodoks Hristiyanlık için de önemli olan çok farklı mabetlere ev sahipliği yapmaktadır. Bundan dolayıdır ki Beyazıt Meydanından yürüyerek İstanbul'u gezmeye başlamanızı tavsiye ediyoruz. Karşınıza çıkacak olan Sultanahmet günümüzde İstanbul'un en popüler olan güzergahları arasında bulunmaktadır. 1600'lü yıllarda yapılmış olan Sultanahmet Cami muhteşem altı minaresiyle büyüleyici bir atmosfere sizi direkt olarak çekecektir. Denizden ayrı bir güzel görünüme sahip olan Sultanahmet mimari anlamda da oldukça nitelikli bir eserdir. Sadece Müslümanların değil yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelen Sultanahmet özellikle Ramazan ayında çevresinde birçok dini aktiviteye imkan tanımaktadır. Ramazan çadırları Ramazan platformları ve nostaljik olan birçok sanatsal aktivitenin yapıldığı bu anlarda mutlaka Sultanahmet'te iftar yapmalısınız.

Ayasofya

Sultan Ahmet'in hemen yanı başında sayılabilecek bir mesafede bulunan Ayasofya hem muhteşem mimarisiyle hem de tarihi değeri ile mutlaka gezmeniz gereken bir yer. Milattan sonra 400lü yıllarda yaptırılmış olan Ayasofya Konstantiniyye diye nitelendirilmekte olan İstanbul'un en önemli tarihi eserlerinden birisidir. Hristiyanlar için de çok önemli anlamlar taşımakta olan Ayasofya fetihten sonra cami olarak hizmet vermiş. İstanbul fethedildikten sonra camiye çevrilen Ayasofya’nın mozaik ve ikonaları kapatılarak yanına Mimar Sinan tarafından bir kubbe konuşlandırılmış. Böylece 1935 yılına kadar cami olarak hizmet veren Ayasofya bu tarihten itibaren müzeye dönüştürülmüş.

Süleymaniye Cami

İstanbul'da yer alan yüzlerce cami arasında Süleymaniye’nin ayrı bir yeri bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Cami özellikle denizden görünen muhteşem silueti ile beraber İstanbul'un sembollerinden birisine dönüşmüştür. geometrik desenlerin mimari unsurların çok farklı şekillerde yer aldığı Süleymaniye çevresinde oluşturduğu doğal dokuyla da sizi nostaljik bir ortamda ağırlayacaktır.

İstanbul ve Muhteşem Sarayları


Topkapı Sarayı

İstanbul'un tarihi Yarımadasında yükselmekte olan Topkapı Sarayı, istanbulda gezilecek yerler arasında ilk sıralarda mutlaka bulunmalıdır. Topkapı Saray'ını gezmek için bir gün ayırmanız en doğru tercih olacaktır. Çok geniş bir alana kurulmuş olan Topkapı Sarayı yüzlerce farklı bölümden oluşmaktadır. Çerisinde yer alan tarihi eserler İslam medeniyetine ait olan kutsal emanetler Osmanlı padişahlarının kaftanları ve tabii ki muhteşem deniz manzarası ile beraber Topkapı Sarayı başlı başına bir şaheser olmaya devam ediyor.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul'da yer alan saraylar arasında Dolmabahçe Sarayı'nın hem cumhuriyet tarihi hem de Osmanlı tarihi için çok farklı anlamları bulunmaktadır. Oldukça zarif bir mimari tasarımın ürünü olan Dolmabahçe Sarayı Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Barok mimarisinin en zarif örneği olan Dolmabahçe Sarayı'nda bizzat padişahların il işçiliği ile yapmış olduğu odalar ve eserler de sergilenmektedir. Ahşap formatta düzenlenmiş olan odalar bugün bile doğal dokusunu koruyabilmektedir. Cumhuriyet kurulana kadar 6 farklı padişaha ev sahipliği yapan Dolmabahçe Sarayı Atatürk tarafından da ofis olarak kullanılmış ve son nefesini Atatürk Dolmabahçe Saray'ındaki bir odada vermiştir. Günümüzde Dolmabahçe’yi ziyaret ettiğinizde bütün bu odalar ziyarete açık vaziyette sizi bekliyor olacaktır. Ayrıca Dolmabahçe Saray'ının bahçesi ve denize nazır olan arka mahalli oldukça güzel bir manzara ile birlikte fotoğraf çekmeniz için son derece uygundur.

Yerebatan Sarnıcı

Sultanahmet ve Ayasofya’nın hemen yanı başında yer almakta olan Yerebatan Sarnıcı Osmanlı zamanında kentin su ihtiyacını karşılayan önemli bir yapı olarak günümüzde de ziyarete açık durumdadır. içerisinde yüzlerce sütuna ev sahipliği yapmakta olan Yerebatan Sarnıcı otantik yapısıyla ve nostaljik havasıyla dikkat çekmektedir. Sütunların dibinde yer alan suyun içerisinde günümüzde balıklar yüzüyor. Sarnıcın dip tarafında yer alan ters Medusa da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.


İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından ve sembolü haline gelmiş olan Haydarpaşa Garı Barok mimarinin heybetli eserlerinden birisidir. 1873 yılında yapılıp demir yolu hattının merkezi olan Haydarpaşa Garı çeşitli restorasyonlar geçirerek günümüze kadar ulaşmıştır.

Kız Kulesi

Kentin sembollerinden birisi olan Kız Kulesi özellikle Üsküdar sahilinden seyredilip karşısında çay içilebilecek muhteşem bir mekandır. Günümüzde restoran olarak hizmet vermekte olan Kız Kulesi 12. yüzyıldan kalma olan bir Bizans kalesidir. Hakkında çeşitli şehir efsaneleri ve tarihi söylenceler bulunan Kız Kulesi mutlaka İstanbul ziyaretinizde uğramanız gereken önemli bir güzergahtır.

İstanbul'da Sosyal Hayat

Eğer eğlence hayatı ilginizi çekiyorsa mutlaka İstiklal Caddesi ve Beyoğlu'na uğramalısınız. İç içe geçmiş olan bu iki güzergah birbirine oldukça yakındır. Kentin Avrupai anlamda sembollerinden birisi olan İstiklal Caddesi özellikle Tanzimat Döneminden sonra İstanbul'da yaşamakta olan batılılar tarafından rağbet gören bir kültür merkezine dönüştürülmüş durumdaydı. Son yıllarda restorasyon çalışmaları olan İstiklal Caddesinde birçok sanat galerisi, sinema, kültür merkezi bulunmaktadır. Ayrıca birbirinden farklı tarzlarda yapılmış olan kiliselere de ev sahipliği yapan İstiklal Caddesinin hemen bitiminde Galatasaray Lisesi ve çiçek pasajı da İstanbul'un en sıra dışı ve otantik mekanlarından birisidir. Günümüzde hala çok büyük bir kalabalığı ağırlamakta olan İstiklal Caddesi kutlamalar için de tercih edilen bir bölgedir.

Rumeli Hisarı

rumeli hisarı
İstanbul'da görülmesi gereken yerler
arasında bulunan Rumeli Hisarı İstanbul'un kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşarak sessizce boğazı seyredebileceğiniz müstesna bir yapıdır. Günümüze kadar ulaşmış olan kale ve surları ile beraber muhteşem bir tarihi eser olarak dikkat çekiyor. 1950 yıllarında restorasyona giren Rumeli hisarı Açık hava Tiyatrosu olarak hizmet veriyor. Birçok farklı konserin yapıldığı Rumeli hisarı İstanbul'un en elit mekanlarından birisine dönüşmüş durumda. Ayrıca Hisar'ın hemen dibinde özellikle nisan ayında açmakta olan erguvanlar fotoğraf tutkunları için bulunmaz bir şölen hazırlıyor.

İstanbul'un Doğal Güzellikleri


Atatürk Arberetumu

Eğer doğayı seviyorsanız İstanbul'da mutlaka Atatürk arberetumuna uğramanız gerekiyor. Bilimsel araştırmalar ve gözlemevi olarak dizayn edilmiş olan arberetumu içerisinde birbirinden farklı türlerde çiçek ve bitki barındırıyor. Temiz havasıyla ve yürüyüş güzergahları ile güzel bir hafta sonu için oldukça uygun bir mekan.

Gülhane Parkı

İstanbul'un doğal güzellikleri arasında bulunan Gülhane Parkı'na da mutlaka uğramalısınız. Osmanlı tarihinin kırılma anlarına tanıklık eden Gülhane Parkı lalelerle bezenmiş harika çimlerle beraber özellikle bahar ve yaz aylarında oturup dinlenmeniz için son derece idealdir. Asırlık ağaçları bünyesinde barındıran Gülhane Parkı Topkapı surlarının hemen aşağısında yer alıyor.

Çamlıca Tepesi

Eğer İstanbul'a tepeden bakmak istiyorsanız istanbulda görülmesi gereken yerler içinde büyük Çamlıca Tepesi ajandanın ilk sırasında yer almalı. Oldukça yüksek olan tepeden İstanbul'un boğazını seyredebiliyorsunuz. İçerisinde kafeteryaların çay bahçelerinin bulunduğu Çamlıca Tepesi birçok tarihi romana da mekan olarak tercih edilmiş. Günümüzde son derece nezih bir şekilde ziyarete müsait olan Çamlıca tepesinde özellikle yeni evlenmiş olan çiftlerin fotoğraf çektirmesi bir gelenek olarak devam ettiriliyor.

Kıtalar Ayracı Boğaziçi

Yukarıda saymış olduğunuz bütün yerler ve yapılar İstanbul için tabii ki ön planda ve sembol halde bulunuyor. Ancak İstanbul denince tüm dünyanın aklına gelen ilk yer her zaman için Boğaziçidir. Asya ve Avrupayı bir araya getirmekte olan Boğaziçi hem doğal dokusuyla hem de kendine has kültürü ile yüzyıllardır İstanbul'un en müstesna köşesi olmaya devam ediyor. Her iki yakada da Boğaziçi kültürü kendisini hissettiriyor. Özellikle fotoğraf tutkunları için Boğaziçi çok farklı anlamlar taşıyor. Yılın 365 günü farklı enstantanelerin yakalanabileceği Boğaziçi balık restoranlar kafeteryalar ve gezi güzergahları ile de mutlaka gezi planınızda yer almalı.

Ortaköy

Boğaziçi'nin hemen yanı başında bulunan ve entelektüel mekanların başında gelen Ortaköy de İstanbul'a gelenlerin uğramadan gitmedikleri özel bir mekandır. Özellikle boğaza nazır durumda konuşlandırılmış olan Ortaköy Cami birçok devlet adamının ziyaretçinin gün içerisinde uğrayıp fotoğraf çektirdiği bir yer olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bünyesinde birçok camiyi, kiliseyi ve sinagogu da bulunduran Ortaköy sanatsal aktiviteler bakımından da oldukça hareketli bir yer olarak ön plana çıkıyor. Her gün farklı aktivitelerin yapılmış olduğu Ortaköy'de birçok sokak sanatçısını da görebilirsiniz.

Emirgan Korusu

Oldukça otantik mekanlardan olan Emirgan Korusu yeşilin her tonunu bünyesinde barındırıyor. Nisan ayında Lale Festivalinin düzenlendiği Emirgan Korusu'na mutlaka uğramalısınız. Böylece rengarenk bir dünya içerisinde oldukça natürel bir dokuya kavuşmuş olacaksınız.

Saray Mutfağı ve Enfes Tatlar 

İstanbul mutfağı demek Osmanlı saray mutfağı demektir. Osmanlı'nın damıtılmış olan ve harika bir zarafet içinde lezzetlendirilen bütün yemek türleri İstanbul'da karşınıza çıkmaktadır. Saray mutfağının en önemli özelliği bir taraftan oldukça sağlıklı ve hoş bir şekilde pişirilmiş olması diğer taraftan da sunumunun görsel açıdan son derece başarılı olmasıdır. Bu bakımdan İstanbul'un neyi meşhur diye sorduğunuzda akla yüzlerce yemeklik bir menü gelecektir. Birbirinden farklı yiyeceklerin bulunmuş olduğu İstanbul mutfağında Fatih Döneminden kalma yufkalı dörüzziyafe köftesi ve fodulamutlaka tadılmalıdır.
İstanbul'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları için; İstanbul'da Ne Yenir? isimli konumuzu inceleyiniz.

Et yemeklerinden hoşlananlar için kuzu etinden yapılan mutancana muhteşem görünümüyle ve sunumuyla dikkatinizi çekecek. Yine Osmanlı mutfağının sunumuyla da tadıyla da dikkat çeken eseri Mahmudiye Pilavı farklı bir yorum katılarak hem göz hem damak zevkinize hitap edecektir.

İstanbul Nerede?

Türkiye'nin Marmara bölgesinde bulunan İstanbul'un kuzeyinde Karadeniz, güneyinde ise Marmara denizi, doğusunda Kocaeli, batısında ise Tekirdağ ilimiz bulunmaktadır. İki adet uluslararası hava limanına sahip olan İstanbul'a Türkiye'nin her yerinden otobüs seferleri olup ulaşımı da oldukça kolaydır.



admin / 23.10.2017 / 84 / 29 416

Yorum Ekleyin


  1. Kagawa
    Ziyaretçi
    11 Mart 2019 15:40
    0

    Fethipaşa korusunu unutmuşsunuz. Bence İstanbul'un değil Türkiye'nin de değil Dünyanın en güzel korusu Fethipaşa korusudur. Hatta bence orada bir yaşam alanı oluşturulmalı diye düşünüyorum ekstra olarak.

  2. Arzu
    Ziyaretçi
    11 Mart 2019 23:50
    0

    Uzun süredir Top Kapı Sarayına gitmiyordum. Bu yıl gittiğimde çok değişiklikler olduğunu fark ettim. Yapılacak olan çalışmalarda eskileri yok etmeden revize işlemlerinin yapılması aslında güzel olmuş diyebilirim.

  3. TAYFUN
    Ziyaretçi
    11 Mart 2019 23:57
    0

    istanbulda o kadar çok gezilmesi gereken yerler varki hangi birine zaman ayıracağımız konusunda şüphe duyuyorum. Tatil için gitsek kaç saatimizi buralarda geçirebiliriz ki? İstanbulun tarihi yerlerini gezmek için en az 1 ay boş zamanımıızın olması gerekiyor.

  4. Haydar
    Ziyaretçi
    12 Mart 2019 08:46
    0

    İstanbul öyle bir şehir ki, şöyle söyleyim sadece Topkapı Sarayı'nı 1 günde anca gezebiliyoruz. Çok okuyan mı? Çok gezen mi? diyorlar ya ne yazık ki İstanbul için çok okuyan daha biliyor. İstanbul'da gezilecek yerler kalmadı ki...

  5. sadettin
    Ziyaretçi
    12 Mart 2019 11:59
    0

    Topkapı sarayına iki kez gittim. İstanbulda yaşayıp da hala gitmeyenler kim bilir kaç tane. Aslında böyle müzeleri yılda bir kez ziyaret etemek gerekiyor. Kültür bakanlığı müze kart çıkarmış. Son derece ucuz. Bir kez ödüyorsun bir yıl müzelere girebiliyorsun.

  6. Suanna
    Ziyaretçi
    12 Mart 2019 13:57
    0

    Bir keresinde Ortaköy'e gitmiştim. Herkes kumpir yiyor. Ben de almak için kumpircilerden birisinde sıraya girdim. Ancak öyle böyle değil baya sıra vardı. Neyse sonra bekledim sırada ancak esasında canım gram kumpir çekmiyor. Sırf orada herkes yiyor diye nedense benim de ayaklarım kumpirciye götürdü. Sonra neyse sıra geldi ama sıra gelene kadar rahat 20 dakika bekledim. Sıra bana geldiği anda kumpir'i hiç canım istemediği duygum çok ağır bastı ve almaktan vazgeçtim. Ortaköy deyince bu yüzden vazgeçmek geliyor aklıma.

  7. Neslihan
    Ziyaretçi
    13 Mart 2019 10:08
    0

    Geçen sene İstanbul'u gezme fırsatım olmuştu 2 gün onda da hiçbir yerini gezememişim, beni en çok etkileyen Panorama 1453 müzesi olmuştu, bu tarz müzelerin artmasını bekliyoruz.

  8. fahriye
    Ziyaretçi
    13 Mart 2019 13:57
    0

    Cumhurbaşkanımız bir sözünde "İstanbula ihanet ettik" demişti. Bu söz çok tartışıldı. Ama maalesef başka hiçkimse çıkıp da "evet hata yaptık" diyemedi. Çünkü istanbuun mahvedilmesinde birçok kişinin parmağı var. Hatta en sıradan bizim gibi insanların bile. Ama sorumluluk bilinci olmayan insanlar haline geldik.

  9. Güler
    Ziyaretçi
    13 Mart 2019 14:13
    0

    Atatürk Arberetumu gerçek anlamda doğayı sevenler için gezip görebileceği bir bölge, doğada gezmeyi sevenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerin başında geliyor.

  10. Ayşe
    Ziyaretçi
    13 Mart 2019 14:30
    0

    İstanbulda o kadar çok gezilmesi gereken yer var ki hangi birine ne kadar zaman ayıracağımızı şaşırıyoruz. Uzun süreli bir tatil planınız yoksa eğer İstanbul'da gezip görebileceğiniz yer çok kısıtlı olacaktır. 

  11. Hara
    Ziyaretçi
    13 Mart 2019 19:27
    0

    Rumeli hisarının orada fotoğraf çekmek falan ve sahilinde yürümek çok keyifli. Sanki İstanbul'daki kalabalıktan da uzaklaşıyorsun. Ben açıkçası oranın o karmaşadan uzak ve sessiz sakin olmasına şaşırıyorum. Her yer o kadar kalabalıkken orası nasıl oluyor da rahat olabiliyor çok ilginç.

  12. selahattin
    Ziyaretçi
    14 Mart 2019 10:46
    0

    İstanbulda çok fazla sayıda saray var. neden bu kadar çok saray yapıldı bilmiyorum. Ama bugüne çok güzel birer tarih ve kültür mirası olarak bırakılmış. Bazıları padişahlar saryada yaşadı keyif çattı diye eleştiriyor. Bu insanların kendi tarihlerine kendi geçmişlerine böyle düşman olmaları şaşırtıcı.

  13. Kripton
    Ziyaretçi
    14 Mart 2019 17:22
    0

    Atatürk Arberatum gerçekten harika. Zaten o bölgenin yeşillik olması belgrat'ın yakınında Atatürk Arberatumu sizi tamamen doğa ile başbaşa bırakıyorum. İçerike giriş parayla olsa dahi bize biraz daha yakın olsaydı ben mutlaka haftada 2 kere giderdim en az. Ya hiçbişey yapma sadece içeri gir otur yine de çok farklı geliyor.

  14. Öykü
    Ziyaretçi
    14 Mart 2019 20:42
    0

    YIllar boyunca değişmeyen eserlerin mükemmel görüntüleri sayesinde insanların rüyalarını bile süsleyebilecek güzellikte yapıların olması İstanbul için değere değer katıyor diyebiliriz.

  15. Beril
    Ziyaretçi
    14 Mart 2019 20:43
    0

    Eskiden İstanbul dedin mi aklına Ortaköy ve Üsküdar'ın muhteşem manzaraları gelirdi. Şimdi artık heryer taş duvar olduğu için ve buna bağlı araba artışı olduğu için İstanbul'dan geriye birşey bırakmadılar.

  16. Doğukan
    Ziyaretçi
    15 Mart 2019 01:47
    0

    İstanbul'da tarihi yerler açısından Avrupa yakası ama kültür, manzara, ortamlar vs. açısından da  kesinlikle Anadolu yakasını gezmek lazım. Özellikle Kadıköy-Moda-Caddebostan üçlüsünü görmeden olmaz.

  17. hatice
    Ziyaretçi
    15 Mart 2019 07:46
    0

    Geçen yaz Büyükadaya gittim. Her yer tıklım tıklım insan kaynıyor. Ama eskisi gibi avrupalılar amerikalılar vs değil. Asyalılar afrikalılar vd. Bu insanlar zengin mi oldu yoksa türkiye fakir cennetine mi dönüşüyor. Bizler it gibi çalışıp tatile  imkan bulamazken birileri keyfince gezip eğlenebiliyor.

  18. Sarah
    Ziyaretçi
    15 Mart 2019 14:44
    0

    Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı da gezilecek yerlerimiz açısından ve tarihi kültürümüz açısından oldukça önemli bir yere sahip. Aslında saraylarımızın geçmişte bu kadar bilindik ve harika yerlerde olmuş olması saray kültürünün ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor.

  19. mihriban
    Ziyaretçi
    16 Mart 2019 12:56
    0

    Boğaz köprüsünden yürüyerek geçmek ve fotoğraf çekmek istiyorum ama maalesef yasak. Her yıl yapılan koşuya katılırsam belki geçme şansım olabilir. Eskiden yayalar da geçebiliyormuş sanırım. 

  20. Sorebro
    Ziyaretçi
    16 Mart 2019 15:30
    0

    Yukarıdakilerde ortaköy ve emirgan çok dikkatimi çekti Bu listedeki hepsine gittim ancak emirgan ve ortaköy'ün yeri epey farklıydı. Ortaköyde eşsiz bir manzara olduğunu kabul etmek gerekiyor. Dünyanın hiç bir yerinde boğaz manzarası bizimki gibi değildir. Ayrıca çiçeklerin bu denki dans ettiği emirgan korusu da harika bence.

  21. Yener
    Ziyaretçi
    16 Mart 2019 21:52
    0

    İstanbul'un yerlerini o kadar güzel özetlemişsiniz ki gerçekten hayran kalınacak cinsten. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

  22. Platinium
    Ziyaretçi
    17 Mart 2019 21:17
    0

    Tamam istanbul'un tarihi açısından çok güzel yerleri var burası doğru ancak İstanbul denildiğinde akla gelen ilk şey boğazdır. Bu yüzden boğaz ile ilgili gezilecek yerler bana çok daha cazip gelir. Mesela ortaköy, kız kulesi, çamlıca tepesi gibi kalkıp manzara eşliğinde aktiviteler yapmak çok harika olur. Aslında istanbul belediye başkası bir proje sun eğer tutacağı düşünülürse yapacağız diye bir şey çıkarsa kesinlikle maddi birşey beklemeksizin sunabileceğim çok harika şeyler var İstanbul'u daha yaşanılabilir ve turist çekebilecek şeyler açısından ancak malesef oldu bittiye getiriliyor bazı şeyler.

  23. refik
    Ziyaretçi
    17 Mart 2019 22:25
    0

    Zamanında istanbulda biraz gezme imkanı buldum. Ama tek başıma ve yürüyerek gezmeyi severim. maalesef ki hiçbir bilgim olmadan körü körüne geziyordum. Aslında önceden bir kaynakta okuyup araştırıp plan yaparak gezmek gerekir. ya da iyi bir rehber eşliğinde.

  24. jale
    Ziyaretçi
    18 Mart 2019 10:18
    0

    Ben Nişantaşında gezmeyi tercih ediyorum. Bir de seçkin laışveriş merkezlerinde. Birçok yerde artık köylüler kasabalılar var. İnsanı rahatsız ediyor. Ben görmek istemiyorum şahsen. Beni irrite ediyor. Seçkin insanlarla düzeyli insanlarla birarada olmak benim için önemli.

  25. Fakülteli
    Ziyaretçi
    18 Mart 2019 21:32
    0

    Birçok kültüre ev sahipliği yapmış İstanbul bizlerin olduğu gibi aslında dünyanın da gözbebeği ve her ülkenin gözü burada. Listedeki yazılan yerlerin dışında da oldukça fazla yer var ve bakınız yeni zelanda olayında bile sonucunda gözlerin İstanbulda olduğu alanen belli oldu.

  26. Karen
    Ziyaretçi
    19 Mart 2019 19:27
    0

    Sultanahmet camii görkemli ve harika bir görünüme sahip. Ayasofta ve Sultanahmet'in karşılıklı duruşu ve turistlerin bu yere olan ilgisi sanırım pek şaşılası birşey değil. Ancak biz turistler kadar bile değer veremiyoruz değerlerimize malesef.

  27. nesibe
    Ziyaretçi
    19 Mart 2019 23:55
    0

    İstanbula ilk kez 1998de gitmiştim. O zaman 21 yaşındaydım. Fırsat buldukça gezmeye çalıştım. Aradan 20 yıl geçti. birçok yer değişti. bazı olumlu değişimler olduğu gibi maalesef beton asfalt kirliliği de artıyor.

  28. dunyatarihi
    Ziyaretçi
    4 Ekim 2019 22:22
    0
    istanbulda gezilecek yerler listeniz bayağı detaylara yer vermişsiniz . Okumaya başladığımda kendimi istanbulu gezmiş kadar hissettim. Hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan ustalıkla yazılmış bir tanıtım yazısı olmuş çok teşekkürler gezipedia
  29. lerzan karabayır
    Ziyaretçi
    13 Ekim 2019 21:04
    0
    İstanbul'da gezilecek çok yer var. Sanırım 1 ay kalsak o bile yetmez. Ama ben Ayasofya'ya gitmeyi çok istiyorum. Çok güzel bir yazı olmuş görmek istediğim her yerden bahsetmişsiniz
  30. Gizem
    Ziyaretçi
    13 Ekim 2019 23:34
    0
    Bu hafta istanbul'a gidiyorum gezmek için. Siteniz bana çok faydalı oldu. İstanbul'a gitmeden önce istanbul da gezilecek yerleri sayenizde keşfettim. Ayasofya'yı geçmeden edemeyeceğim. Dolmabahçe sarayını zaten çok merak ediyordum en iyi görsellerle ifade etmişsiniz. Rümeli hisarı çok ilginç bir yer. İstanbul'daki gülhane parkı fotoğraflardaki gibi bakımlı mı? 

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler

Tarih boyunca çok büyük uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yapmış İstanbul
İstanbul Havalimanı Tanıtımı

İstanbul Havalimanı Tanıtımı

Dünyanın en büyük havalimanı olarak inşa edilen ve adını kurulduğu şehirden
Başakşehir’de Gezilecek Yerler

Başakşehir’de Gezilecek Yerler

İstanbul’un en yeni ilçelerinden biri olan Başakşehir, 2008 yılındaki
Silivri’de Gezilecek Yerler

Silivri’de Gezilecek Yerler

Prehistorik döneme kadar uzanan köklü bir geçmiş bizleri bekliyor. Bu detay,
Şile’de Gezilecek Yerler

Şile’de Gezilecek Yerler

Cilalı Taş devri dönemine tanıklık eden ve köklü bir geçmişe sahip olan Şile,
Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca, M.Ö 2000’li yıllara dayanan köklü geçmişi ile dikkatleri üzerine
Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

İstanbul şehrinin Avrupa Kıtasını temsil eden bir söylem olarak karşımıza çıkan
Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul’un Asya Kıtasında yer alan topraklarını kapsayan yaka olarak tanım
İstanbul Arkeoloji Müzesi Tanıtımı

İstanbul Arkeoloji Müzesi Tanıtımı

İstanbul, ilk olarak M.Ö. 7. yüzyılda Yunan kökenli yerleşimcilerin
Kadıköy’de Gezilecek Yerler

Kadıköy’de Gezilecek Yerler

M.Ö 675’li yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Kadıköy,
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up