Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Artvin » Mençuna Şelalesi Tanıtımı

Mençuna Şelalesi Tanıtımı


Mençuna Şelalesi
Mençuna Şelalesi Artvin’in Arhavi ilçesinde yer almaktadır. Mençuna Şelalesi’nin üst ve alt olmak üzere 2 kısmı vardır. Alt kısım 10 metre yükseklikten akarken, üst kısım 80 metre yükseklikten aşağıya doğru muhteşem görüntüsüyle dökülmektedir.

Mençuna Şelalesine Kolay Ulaşım

Mençuna Şelalesi’ne gelmek isteyen ziyaretçiler belirli güzergahları takip ederek şelalenin yer aldığı yere kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Aşağıda Mençuna Şelalesi nerede diye merak eden ve buraya gelmek isteyenler için izleyecekleri yollar yer almaktadır:

Rize'den Ulaşım:

Rize tarafından gelecek olanların ilk olarak Ortacalar tabelasını izleyerek sağ taraftaki yola girip Çiftekemer Köprüleri’nin olduğu yere gitmeleri gerekmektedir. Çiftekemer Köprüsü’ne gelindiği zaman Mençuna Şelalesi tabelası ile karşılaşılmaktadır. Daha sonra bu tabelanın sağına gidilmesi gerekilmektedir. Buradan 3,5 km kadar yol gidildikten sonra restoranın bulunduğu yere varılmalıdır. Buradan da asma köprü veya patika yol kullanılıp 15-20 dakika gibi sürede yürünerek Mençuna Şelalesi’ne ulaşılmaktadır.

Artvin'den Ulaşım:


Artvin Hopa tarafından gelecek olanların ise Arhavi şehir merkezine gelip dereden beton köprüyü aşmalarından sonra sol tarafa girip Ortacalar ve Mençuna Şelalesi tabelalarını izleyerek şelaleye ulaşmaları gerekmektedir.

Konaklama Yerleri

Artvin Mençuna Şelalesi’ne gelip belli bir süre burada konaklama yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için çeşitli sayıda konaklama imkanları sunulmaktadır. Aşağıda Mençuna Şelalesi’ni ziyaret edecek kişilerin kalabilecekleri yerler listelenmektedir:
  • Mençuna Konakları
  • Olimbera Köy Evi
  • Osman Ağa Konağı
  • Satıroğlu Konağı
  • Pınar Kır Evi
  • Parpali Apartment

Yöresel Yemekleri

Artvin’de Mençuna Şelalesi’ne gelenlerin mutlaka Artvin'e özgü yemekleri tatmaları gerekmektedir. Aşağıda Artvin'e gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin tatması gereken yemekler aşağıda verilmektedir:

Yayla Çorbası: Artvin’de yayla çorbası margarin, kuru nane, pirinç ve tuz bulyon ile yapılarak sıcak ikram edilmektedir. Bu yüzden gelen misafirlere Artvin’in kendine özgü yapılan yayla çorbasından tatmaları önerilmektedir.

Keşkek:Artvin'e özgü yapılan keşkek, ıslatılmış buğdayın kazanda pişirildikten sonra üzerine et ve tahıl eklenmesiyle gelen misafirlere ikram edilmektedir.
Bu bölgedeki en güzel yerleri keşfetmek için; Artvin gezilecek yerler listemizi de okuyunuz.
Siron: Artvin ilinin en meşhur yemeklerinden birisidir. Siron, kuru maya ve yaş maya ile yapılarak gelen misafirlere tatmaları için sunulmaktadır.

Hasuta: Artvin yöresinde yapılan en meşhur tatlılardan birisi olarak bilinmektedir. Hasuta tereyağı, süt, nişasta ve suyun birbirleri ile karıştırılmasıyla oluşturulan bir tatlıdır. Artvin'e gelen ziyaretçilerin Hasuta tatlısından tatmaları muhakkak önerilmektedir.

Mençuna Şelalesi Giriş Ücreti

Artvin ilinde bulunan Mençuna Şelalesi’ne gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerden herhangi bir giriş ücreti istenmemektedir. Yani Arhavi Mençuna Şelalesi’ne gelen ziyaretçiler hiçbir ücret ödemeden şelaleyi gezip görebilme imkanına sahip olmaktadır.

Mençuna Şelalesi Ziyaret Saatleri

Mençuna Şelalesi’ni ziyaret etmek için belirli bir saat uygulaması yapılmamaktadır. Mençuna Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyen herkes diledikleri bir zamanda şelaleyi gezebilme imkanını elde edebilmektedir. Yani Mençuna Şelalesi her saat diliminde ziyaretçilere açıktır.

Şelalede Yapılacak Aktiviteler 


Artvin’de Mençuna Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyenler için yapabilecekleri birçok aktiviteler de mevcuttur. Mençuna Şelalesi’ne gelecek yerli ve yabancı turistler aşağıda verilen aktiviteleri yapabilme olanağına sahiptir:
  • Piknik: Mençuna Şelalesi’nin muhteşem manzarası ve temiz havası sayesinde şelaleyi ziyaret edecek kişiler piknik yapabilmektedir.
  • Rafting: Mençuna Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyenler imkanlar doğrultusunda rafting yapabilme fırsatını elde edebilmektedir.
  • Kamp: Artvin'e gelen ziyaretçiler kamp, dağ yürüyüşü, jeep safari gibi etkiliklere de katılarak aktivitelerini yapabilmektedir.

Gezilecek Yerler

Artvin’de bulunan Mençuna Şelalesi’ni gezip görmek isteyen turistlerin Artvin ilinde meşhur olan diğer yerleri de gezmeleri tavsiye edilmektedir. Aşağıda Artvin'e gelinip Mençuna Şelalesi dışında gezilmesi gereken yerler yer almaktadır:

Ciha Dağı ve Kalesi:Ciha Dağı Artvin'e bağlı Arhavi ilçesinin sembolü olarak bilinmektedir. Dağın yeşilliklerle kaplı olması insanların doğa yürüyüşlerini gerçekleştirmek için tercih ettikleri yerlerin başında gelmektedir.
Mençuna Şelalesinin bağlı olduğu ilçe olan Arhavi gezilecek yerler listemizi de inceleyiniz.
Ortacalar Çiftekemer Köprüsü: Ortacalar Çiftekemer Köprüsü, Ortacalar Arılı ve Küçükköy arasındaki yol üzerinde yer almaktadır. İki köprüden oluşan yapının malzemesi taştan yapılmaktadır. Köprülerin görünüşleri gelen ziyaretçilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlandığı için muhakkak ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak önerilmektedir.

Ortacalar Merkez Camii: Artvin’in Arhavi ilçesinde 1757 yılında kurulmuş tarihi bir mimari olarak bilinmektedir.1908 yılında yeniden restore edilen Ortacalar Merkez Camii’nin içerisine ahşap tavan ve ahşap minber yapılmıştır. 1955 yılında ise caminin minaresi yapılarak günümüzde ibadet amaçlı kullanılmaktadır.



admin / 18.04.2020 / 0 / 1 404

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Ciro Şelalesi Tanıtımı

Ciro Şelalesi Tanıtımı

Artvin Ciro Şelalesi Türkiye'nin en uzun şelalesidir. Şelale tek bir basamak
Murgul'da Gezilecek Yerler

Murgul'da Gezilecek Yerler

Murgul gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Artvin Murgul hakkında bilgi
Borçka'da Gezilecek Yerler

Borçka'da Gezilecek Yerler

Karadeniz’in doğu ucunda bulunan ilçe, Artvin- Hopa kara yolu üzerinde bulunur.
Hopa’da Gezilecek Yerler

Hopa’da Gezilecek Yerler

Hopa gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Arhavi'de Gezilecek Yerler

Arhavi'de Gezilecek Yerler

Arhavi, Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezine 86 kilometre mesafede
Ardanuç’ta Gezilecek Yerler

Ardanuç’ta Gezilecek Yerler

Ardanuç , Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezine 39 kilometre mesafede
Artvin Barhal Köyü Tanıtımı

Artvin Barhal Köyü Tanıtımı

Barhal olağanüstü güzellikteki vadileri, içinde alabalıkların yüzdüğü dereleri,
Şavşat'ta Gezilecek Yerler

Şavşat'ta Gezilecek Yerler

Şavşat, Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezi ile arasında 71 kilometre
Artvin'de Gezilecek Yerler

Artvin'de Gezilecek Yerler

Ülkemizin oksijen deposu olan Karadeniz'in en doğu ucunda bulunan Artvin sınır
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up