Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Dünyanın En Sıradışı 10 Oteli

Dünyanın En Sıradışı 10 Oteli


Turistik konaklama dünya çapında büyük bir sektör. Bilgisayarı veya televizyonu açtığınızda "en iyi otel" şeklide reklamlarla mutlaka karşılaşırsınız. Çoğu insan, oldukça standart seçeneklere bakar. Rahatlık, Wi-Fi, kahvaltı ve belki bir havuz veya spa. Turist kazanma arayışında olan, dünyanın dört bir yanındaki konaklama işletmeleri bazı benzersiz ve yaratıcı otel fikirleri ortaya çıkardılar. Bazıları sadece maceracılar için, bazıları ise çocuklara hitap ediyor. UFO ve kumdan bir kale gibi fantastik tasarımlardan bir volkanda ya da bir mantarın içinde bulunan dünya genelinde gerçekten eşsiz bazı oteller var.

10. Bir Kitaplıkta Uyumak

Tokyo Book And Bed
Birçoğumuz uykuya dalmadan önce yatakta kitap okumayı sever. Ancak, Tokyo'da kitap severler bir kitaplıkta uyuyabilirler. Burası 2015 yılında Ikebukuro'da sessiz ve sıradışı bir konaklama seçeneği sunmak için açılan ilk “Kitap ve Yatak” temalı hostel. Geceyi geçirmek için bir kitaplığa girme kavramı o kadar popüler hale geldi ki, bu hosteller şu anda Japonya'nın altı farklı yerinde bulunabilir. Konukların geceleri uyumak için “raf” larına tırmanmadan önce seçebilecekleri çok sayıda kitap koleksiyonu vardır. Özel yataklar, çok temel bir yatak takımı ile birlikte kontrplak kitaplıklarla çevrilidir. Uyuma bölgesinin en büyüğü sadece 1,8 x 1,2 metredir. Bu yüzden kesinlikle gece için kitabınızla "kıvrılıyor" olacaksınız.

9. Bir Mantar veya Ağaç Kütüğü İçinde Uyumak

İsveç Norrqvarn Otel
Efsanevi bir peri merkezinin ortasında uyumak. İsveç'teki bir otel, misafirlerini fantezi mantarlarda ve ağaç kütüklerinde ağırlıyor. Gota Kanalı tarafından işletilen Norrqvarn Hotel, ilk bakışta oldukça sıradışı görünüyor. Aynı zamanda sıradışı bir konaklama için birkaç ilginç kabin de sunmakta. Testere sanatçısı tarafından hazırlanmış odalar, eski değirmenin arazisindeki ahşap, beton ve kontrplaklardan oluşturuldu. Kırmızı ve beyaz lekeli mantarlar veya büyük ağaç kütükleri, burada bulunan alternatif konaklama yerlerini oluşturuyor. Kabinlerde, şaşırtıcı bir şekilde dört kişinin uyuyabileceği oldukça konforlu odalar bulunuyor. Soğuk İsveç kışları göz önüne alındığında, burası sıcak yaz ayları için eşsiz bir konaklama deneyimi olabilir.

8. Faralda Vinç Otel

Faralda Vinç Otel
Otel konaklamanızı biraz adrenalin dolu bir aktivite ile birleştirmek mi istiyorsunuz? Amsterdam’da konaklama yapmak isteyenler, kentin eski sanayi merkezindeki kullanılmayan bir vinçte oda rezervasyonu yaptırabilir, bunun yanı sıra yukarıdan bungee-jumping noktasından atlayabilir. Amsterdam-Noord'daki 45 metre yüksekliğindeki vinç üç butik otel suitine dönüştürülmüş ve vincin üstünde jakuzi ve bungee-jumping platformu bulunmaktadır. Süitlere giriş bir cam asansör üzerinden yapılır. Sadece aşağıya bakmayın. Otel, son derece endüstriyel bir yerde bulunmasısna rağmen, şimdi “üst düzey lüks” bir otel olması ile övünüyor. Vinç, yine de rüzgarda sallanma eğiliminde. Konuklar, şehri daha iyi görebilmek için vinci çalıştırıp istedikleri yöne çevirebiliyorlar.

7. Hang Nga Konuk Evi

Hang Nga Konuk Evi
Başlangıçta, Vietnam Da Lat'taki Hang Nga Oteli, kabustan çıkmış bir otel gibi görünebilir. Harikalar Diyarı'ndaki Alice ve diğer çocuk hikayelerine benzemesi için tasarlanmıştır. Düz çizgiler yoktur ve kıvrımlı iç düzeni, dışarıdan Escher çiziminden bir şey gibi görünür. Burada sanal bir labirent ve spiral merdivenler, çeşitli yüksekliklerde bulunan köprülerle bir ormanı andırıyor. Tünel koridorlarında mantarlar, örümcek ağları ve hatta kartallar göreceksiniz. Bunların dışında hayal edilebilecek şeyler olamazdı.

6. Silo

Silostay Otel
Christchurch, Yeni Zelanda dışındaki bulunan apartman bölgesinin aslında bir tahıl deposu olduğunu düşünün. Burası gerçekten de geceleyin kalmayı düşüneceğiniz bir değil. Bununla birlikte, parlak, yuvarlak, gümüş silolar benzersiz bir konaklama deneyimi sunmak için aslında yeniden düzenlenmiştir. Dışarıdan, dokuz tane tahıl silosu olası bir konaklama merkezi gibi görünmüyor. Ancak aslında ödüllü çevre dostu bir konaklama sağlamak için bu şekilde yapıldı. Konuklar, zemin katta bir mutfak, üst katta bir yatak odası ve banyo içeren bir yaşam alanının tadını çıkarıyorlar. Silo kapağı, sıcak aylarda etkili bir soğutma sisteminin yanı sıra yataktan yıldızları görebilmek için açılır

5. Bir UFO’nun İçinde Uyumak

UFO Otel
Bilim kurgu ve uzay tutkunları, geceyi bir UFO'da geçirebilirler. Dünya genelinde bilim kurgu hayranlarına ya da sadece biraz farklı bir şeyler arayan konuklara hitap eden çok sayıda UFO temalı otel ortaya çıktı. Galli bir çift, Londra Olimpiyatları'ndan UFO tarzı bir Airbnb sağlamak üzere yenilenmiş bir konteyner satın aldı. “Spodonic” dekoru, UFO şeklindeki konaklama yerinin dünya dışı temasını iyi bir şekilde yansıtmak için uzay kıyafetleri ve LED aydınlatma içeriyor. Benzer bir UFO seçeneği, İsveç’te bir otelde, konuklara kuş yuvalarında uyuma fırsatı da sunuyor. Çin’de bulunan bir “UFOtel”, konuklarına kısmen suya batmış UFO'larda sualtı manzarasının keyfini çıkarma fırsatı sunuyor.

4. Cornwall’daki İpekböceği Kozası

Lost Meadow Treepod
Geceleyin açık havada konaklama yapmak isteyenler için, bir ağaç kabuğu çekici bir konaklama seçeneği olabilir. İngiltere'deki Cornwall'daki Kayıp Çayır Ağaç Bölmeleri, havaya üç metre kadar kaldırılmış odalardır. Uyumak için geleneksel bir yatağınız varken, mutfak ve banyo olanakları aşağıdaki zeminde bulunmaktadır. Ağaç çadırlarının yapımı zeplinlerin tasarımlarına dayanmaktadır. Konuklar bir yatak ve odun ocağı içeren odalarına dar bir merdiven ile tırmanır. Orman manzarasının veya hemen yanınızdaki vahşi yaşamın ve güneşin tadını çıkarmak için duvarların bir kısmı açılabilir. Bununla birlikte, ortak bir mutfakta sabah kahvesi yapmak için kabuğundan çıkmanız gerekir.

3. Dog Bark Park Inn

Dog Bark Park Inn
Hepimiz “köpek kulübesinde uyumak” terimine aşinayız, ancak ABD'deki bu yer, bu ifadeye tamamen yeni bir anlam katıyor. Orta Idaho'da köpek severler dev bir av köpeğinin içinde uyumanın yeniliklerinden yararlanabilirler. İki katlı bu köpek şeklindeki bina, yerel halk tarafından "Sweet Willy" olarak bilinir. Oymacılık konusunda uzmanlaşmış bir ağaç oymacısı çift, sonunda benzersiz bir köpek temalı konaklama yaratma tutkusunu gerçeğe çevirdi. Airbnb olarak hizmet veren konukevinde, kemik şeklinde bisküvilere kadar, bir çok köpek temalı bir dekor bulunuyıor.. Binanın en üst katı, Willy’nin burnundan manzarayı izlemenizi sağlar.

2. Volcano Otel

Volcano Otel
Şili yağmur ormanlarının derinliklerinde, yanardağın karşısına çıkmış olmanız sizi şaşırtmayabilir. Ancak, Hobbit benzeri bir deneyim arayan turistler sarmaşık kaplı bir dağda yürümeyi deneyebilir. Volkanik bir püskürmeyi simüle eden bir su havzası ile tamamlanmış olan Şili’deki Montana Magica Lodge, unutulmuş bir doğanın ortasında yer almaktadır. Konik otel otantik görünebilir ancak binanın duvarlarına dikilen bitki örtüsü insan yapımıdır. Konuk odalarında doğal yapraklar arasında bulunan göz kamaştıran minik pencereler bulunur. Olanaklar arasında ağaç kütüklerinden oyulmuş spa küvetleri ve yağmur ormanlarının içinde bulunan bir golf sahası yer almaktadır. Neredeyse bir hobbitin ya da bir elfin dışarı çıkıp sizi buraya geldiğinizde karşılamasını bekliyorsunuz. Konukların yağmur ormanı içindeki bu otele erişebilmeleri için tahta ve halatlardan oluşan sallanan bir köprüden geçmeleri gerekir.

1. Kumdan Bir Kale İçinde Tatil

Hollanda Zandhotel
Çocukken, çoğumuz yaz tatili boyunca sahilde inşa ettiğimiz kumdan kalelerde yaşamayı hayal etmiş olabiliriz. Hollanda'da, konaklamanız için özel hazırlanmış iki adet kumdan kaleden birinde kendinize yer ayırtmak mümkün. Geçici kumdan kale aslen 2015'te Oss ve Sneek’in iç kesimlerindeki bir kumdan kale yapma festivalinin bir parçası olarak inşa edildi. Tuhaf bir şekilde, hiçbir şehir ya da denize yakın bir yerde değildi. Zandhotel heykeltıraşları her yaz özenle hazırlanmış kumları yeniden inşa ederek konukların tamamen kumdan yapılmış odalarda kalmalarını sağlıyor. Bu kumdan kaleler, hendeklerle tamamlanmıştır. Duvarlar ve tavanlar ufalanmayı önlemek için özenle yapıldı ve odalar kumdan heykellerle süslendi. Kum zemin halılarla kaplıdır, bu yüzden geceleri yatarken ayakkabınızın içine dolan kumları temizlemenize gerek kalmaz.

fastfly
Yukarıda her biri farklı lokasyonlarda bulunan dünyanın en sıradışı 10 otelini sizlere anlatmaya çalıştık. Tabi bu tarz otellerde kalabilmek için öncelikle ulaşım sorununu çözmek gerekir. Günümüzün ekonomik koşullarını da ele aldığımızda hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı uçak bileti bulmak hayli zor bir hale geldi. İşte bu durumda fastfly hem uygun fiyatlı uçak bileti al seçenekleri, hem de kaliteli hizmetleriyle ön plana çıkmaktadır. Sorunsuz bir hava yolu deneyimi için fasyfly’ı tercih edebilirsiniz.



admin / 27.04.2020 / 0 / 1 038

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Dünyanın En Büyük 10 Oteli

Dünyanın En Büyük 10 Oteli

Dünyanın her yerindeki insanlar seyahat etmeyi, Las Vegas ve Makao gibi
Erkeklere Alabileceğiniz 5 Sevgililer Günü Hediyesi

Erkeklere Alabileceğiniz 5 Sevgililer

14 Şubat tüm dünyada özel sayılıp kutlanan önemli günlerden birisidir. 14
Dünyanın En Kalabalık 10 Şehri

Dünyanın En Kalabalık 10 Şehri

Dünyanın en kalabalık şehirleri hangisidir isimli yazımızda; dünyamız üzerinde
Dünyanın En Büyük 10 Çölü

Dünyanın En Büyük 10 Çölü

Çöller, Dünya'nın toplamının beşte birini kaplar. Dünyanın en kurak, en sıcak
Kış Tatilini Değerlendirmek İçin Birbirinden Güzel 5 Şehir

Kış Tatilini Değerlendirmek İçin

Tatil kavramı genellikle yaz ayları ile özdeşleştirilse de kış aylarının
Dünyanın En Büyük 10 Piramidi

Dünyanın En Büyük 10 Piramidi

Piramitler yıllardır dünyadaki iktidar, gizem ve mimarinin ikonik kahramanları
Türkiye’deki En Lüks Oteller Listesi

Türkiye’deki En Lüks Oteller Listesi

Ülkemiz son yıllarda turizm ile birlikte oldukça önemli noktalara ulaşabilmeyi
Kapadokya Gezisinde Yapabileceğiniz 10 Güzel Şey

Kapadokya Gezisinde Yapabileceğiniz 10

Gerek gezilecek yerleri gerek muhteşem peri bacaları gerekse balonlar ile
10 Popüler Mobil Seyahat Uygulaması

10 Popüler Mobil Seyahat Uygulaması

Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde kullanacağınız ve işlerinizi
Dünyada Görülmesi Gereken 10 Yer

Dünyada Görülmesi Gereken 10 Yer

Birçoğumuzun hayali dünyayı gezmektir. Ama o kadar fazla gezilebilecek yer var
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up