Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar Güzel, Yollar Uygun


Havalar mis… Hadi bir kendimizi ödüllendirelim ne dersiniz? Özellikle yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte tatil planlarında yoğunlaşmalar ve ucuz uçak bileti arayışı içinde olma hali başladı yine. Durum böyle olunca birçok uçak bileti firması fiyatlarında çeşitli kampanyalara ve fırsatlara öncelik tanımaya başladı. Birçok farklı firmanın müşterileri için uygulamış oldukları kampanyalar, promosyonlar, erken tatil fırsatı ucuz uçak biletleri derken herkes bilgisayar başında hangi uçuşlarda en çok indirim olduğunu takip etmeye başladı. Özellikle gideceği yerin hiçbir önemi olmayan ucuz uçak bileti nereye varsa oraya uçarım diyenlerdenseniz o zaman Adana İzmir uçak bileti ya da Ankara İzmir uçak bileti seçeneklerine göz gezdirebilirsiniz.

adana izmir uçak bileti
Yoğun bir çalışma temposundan uzaklaşmak kafa dinlemek ve biraz eğlenmek istiyorsanız İzmir doğru seçeneklerde olan şehirlerin arasındadır. Kış mevsimlerinde genellikle herkes yoğun iş hayatı, okul hayatı ve kapalı alanlarda düzenlenen etkinlikler arası mekik dokurken yaz aylarında durum bambaşka bir hal alır. Daha çok açık havanın keyfini çıkartmak isteyenler deniz, kum, güneş üçlüsünden vazgeçemeyenler ve hasret kalanlar sahil kesimlerine doğru tatil programları yaparlar. Yaz mevsiminin insanlar üzerinde bıraktığı pozitif etkiler sayesinde tüm yaz boyunca enerji dolup kışın yine yoğun iş temposuna hazırlıklı girerler. Aslına bakarsanız tatil sadece yaz mevsimlerinde yapılan bir aktivite değildir. Yılın dört mevsimi ve dilediğiniz aylarda tatile çıkabilirsiniz. Örneğin kış mevsiminde Ankara şehrimiz çivi gibi soğuğu ile meşhurdur. Ankara şehri yazın olduğu kadar kışın da ayrı bir güzelliğe ve kendine has havaya sahiptir.

Ya da yurt dışı tatilleri içinde özellikle kış mevsimi tercih edilir. Her mevsimde gidebileceğiniz özellikle kış aylarında görmeniz gereken ülkeler bile vardır. Tıpkı özellikle yaz aylarında mutlaka görmek isteyeceğiniz ve mutlaka herkesin en az bir kere İzmir’i birde yaz mevsiminde görmesi gerektiği gibi. Adana gibi yaz mevsiminde aşırı kavurucu ve bunaltıcı bir havaya sahip olan şehirden yine sıcak ama denizi ve muazzam doğası ile insanı kendine hayran bırakan İzmir’e uçabilirsiniz. Adana İzmir uçak bileti seçeneklerinden birini tercih ederek kısa bir mola ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. İzmir Türkiye’nin en sevilen ve yıllardır her yaz milyonlarca turist ağırladığı bir tatil beldesidir. Tarihi ve kültürel yapıları, denizi, insanları, doğası ve lezzetleri ile adını tüm dünya üzerinde duyurmayı başarmıştır. Sadece yabancı değil yaz aylarında yerli tatilcilerin en sık tercih ettiği şehirler arasında bulunur. Muhteşem koyları ucu bucağı görünmeyen yeşillikleri, doğanın her tonunu görebileceğiniz ve kendinizi cennette hissedeceğiniz bu harika şehirde tatil yapmak sanıldığı kadar zor değil. Okurken bile İzmir’de olmak istediniz değil mi? Öyleyse hemen siteden Ankara İzmir uçak bileti filtrelemesi yaparak indirim bildirimlerini açın. Böylelikle her gün farklı sitelerde indirimli uçak bileti aramak yerine indirim olduğu zaman size bildirim gelerek ilk haberdar olanlardan biri olun ve fırsatları kaçırmayın. Bazen çok avantajlı indirimler oluyor, böyle indirimi yakaladığınız zaman gideceğiniz tarihinde pek önemli kalmıyor. Ucuz uçak bileti bulur bulmaz satın alın ve sonrasında planlamanızı yaparsınız. Böyle bir fırsatı kaçırmak istemezsiniz değil mi?

ankara izmir uçak bileti
Bazen tatillerin en güzeli kendiliğinden gelişen ve çıkılan tatiller oluyor. Plan ve program yapmadan yaşamak bazılarınız için zor olsa da hayatı bazen akışında bırakmak kişinin yenilenmesine sebep oluyor. Spontane gelişen tatiller için programsız adım atmayan kişiler biraz panik olabilir. Ama telaşa kapılmaya hiç gerek yok. Size vereceğimiz birkaç öneri ile bu telaşınızı yatıştırabilirsiniz.

Tatil Çantasında Mutlaka Bulunması Gerekenler Hakkında Kısa Bir Bilgi

İster planlı olsun isterse de spontane gelişmiş olsun her tatile çıkılacağı zaman içimizi tatlı bir telaş hatta bazen stres kaplar. Yanınıza hangi eşyaları alacağınızı bilemezsiniz. Tam olarak sizi neyin beklediğini bilmediğiniz için bir sürü kıyafet ve gereksiz parçalar doldurursunuz çantalara. Aslında doğru valiz hazırlamanın belli birkaç kuralı var. Bu kuralları yerine getirdiğiniz zaman geriye pekte bir şey kalmıyor, sadece dilerseniz gönlünüzce birkaç parça daha şık bir şeyler ekleyebilirsiniz. Şimdi sakin olun ve hiç panik yapmadan gideceğiniz tatil bölgesinde mesela İzmir’de gideceğiniz tarihlerde havanın nasıl olacağını kontrol edin. Kalacağınız günlerde İzmir’de hava nasıl olacak.

uçak bileti
En önemli konu bu aslında. Mevsimine uygun kıyafet koymak! İkinci kural ise kaç gün kalacaksınız? Çünkü tatilde 2 günde 1 kıyafet giyilmez her gün değiştirmek gerekir hatta günde 2 bazen 3 kez. Bu durumu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Örneğin yaz mevsimi havalar çok sıcak olacak ve 4 gece 5 gün kalacaksınız. O halde şöyle düşünün zaten temiz kıyafetler ile gideceksiniz otele giriş saatiniz gündüz olacağı için giderken giydiğiniz kıyafetleri hemen çıkarıp mayonuzu geçireceksiniz, böylece giderken giydiğiniz temiz kıyafetleri dönüş yolunda da giyebilir böylelikle sadece 3 gece 3 gün için yanınıza kıyafet almalısınız. Şimdi gelelim 3 gece 3 gün için yanımıza neler almalıyız? Burada ki püf nokta gidiş sebebiniz nedir hem iş hem tatil mi yoksa sadece tatil mi? Çünkü arada işleriniz ile ilgilenecekseniz o zaman birkaç parça işinize uygun kıyafet yanınıza almanız gerekecek. Eğer sadece tatil için ise şunu göz önünde bulundurun; tatilde otelden çıkmayacağım ya da tatilde hep gezeceğim otelde az vakit geçireceğim. O zaman da alacağınız kıyafet seçimi değişebilir, çünkü. Eğer tüm gününüzü otelde geçirmek istiyorsanız işiniz daha kolay olacak. Sabahları havuz kenarında giyeceğiniz bir pareo aynı zamanda bu pareo ile öğle yemeği yenilebilir ya da ince bir elbise. Akşam yemeği ve animasyonları izlemek için şık bir elbise ya da kombin ve altına topuklu ayakkabı ve uygun bir çanta ile iş bitiyor. Her akşama bu şekilde kombin yaparak bavulunuzu hazırlayabilirsiniz. Ya da gün içinde gezecek doğayı ve tarihi güzellikleri keşfedecek iseniz o zaman rahat kıyafetler seçmeniz son derece önemlidir. Rahat bir terlik, şort, açık renklerde tişört, bol ve rahat bit elbise, spor ayakkabı, şapka, güneş gözlüğü, kolay taşıyabileceğiniz bir çanta ve tabi ki güneş kremi. Aslında nasıl bir bavul hazırlayacağınızı belirleyen unsurları anladınız içerisinde ne koyacağınız birazda sizin tercihinize kalmış. Birde unutmadan akşam serinliği düşünülerek bir şal ya da üst almayı unutmayın.

ucuz uçak bileti
Bunun yanı sıra eğer düzenli kullanmanız gereken ilaçlarınız var ise mutlaka alın gideceğiniz yerlerde yakın eczane bulamayabilirsiniz. Her ihtimale karşı bir ağrı kesici bulundurmanız size avantaj sağlayabilir. Kesinlikle güneş kremi ve gözlüğü hatta şapka üçlüsünü almalısınız. Telefonunuzun şarj kablosunu unutursanız tatilinizin nasıl bir kaos a dönüşeceğinden bahsetmeye gerek yok sanırım. Hatta işinizi garantiye alarak yanınızda birde powerbank alırsanız nerede olursanız olun telefonunuz hep dolu ve harika fotoğraflar çekmeye hazır olacak. Birçok firmanın sunduğu ucuz uçak bileti avantajlarından yararlanarak ekonominizi sarsmadan muhteşem bir tatil geçirebilir aileniz ve arkadaşlarınızla hatta tek başınıza çıkacağınız bu tatilde harika anılar biriktirebilir ve birçok alanda yeni bilgiler edinebilirsiniz.



admin / 27.04.2022 / 0 / 292

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

İş koşuşturmasından bunalıp hafta sonu tatilini biraz olsun kendine zaman
Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

İnsanlar mental ve fiziki yorgunluklarını atmak için dinlenmeye ihtiyaç
Romantizm mi, Macera mı? Paris mi, Sydney mi?

Romantizm mi, Macera mı? Paris mi,

Hepimiz dünyayı gezmek, yeni yerler görmek isteriz. Ama genellikle macera mı,
Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin İdeal Rotalar

Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin

Yeni yerleri keşfetmek pek çok kişinin hayali. Bundan dolayı da insanlar boş
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
2020 Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’de!

2020 Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’de!

Sporun her dalını seviyor ve futbola büyük ilgi duyuyoruz. 2020 Avrupa
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up