Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Amasya » Borabay Gölü Tanıtımı

Borabay Gölü Tanıtımı


Borabay gölü
Borabay gölü, Amasya'nın Borabay köyünde yer alan bir göldür. Borabay gölü nerede diye merak edenler için net adres verirsek, Borabay gölü Amasya'nın Taşova ilçesine 25 km uzaklıkta bulunan Borabay köyünün batısında bulunur. Doğal bir heyelan gölüdür ve denizden yüksekliği 1030 metredir. Bu göl tabanından meydana gelen su kaynamaları ve gölün çevresinde yer alan derelerden besleniyor.

Borabay Gölü Hakkında Bilgi


Göl bakanlık kararınca Tabiat Parkı ilan edilmiştir ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Gölün çevresinde yer alan ağaçların görüntülerinin suya yansıması ile Aynalı göl olarak da anılır. Eşsiz bir güzelliği olan bu göl kenarında doğa yürüyüşü, kamp, piknik gibi aktiviteleri ailecek yapabilirsiniz. Amasya Borabay gölü küçük bir akarsuyun etraftan gelen alüvyonlar ile tıkanmasıyla oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Diğer bir değişle 1050 rakımda bulunan bir krater gölüdür.

Turizm merkezi ilan edilmiş Borabay gölünde 9 adet Bungalov ev, gazino, kamp ve piknik alanları bulunmaktadır. Sevdiklerinizle doğa yürüyüşü yapabilir ve dinlenme alanlarında dinlenebilirsiniz. Büyüleyici bir manzaraya sahip olan bu göle bir yılda binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Gölün genişliği 80 metredir. Derinliği ise 25 metredir. Göl, doğu batı yönünde uzanan yemyeşil hoş bir vadide yer alır. Bu vadide kayın, sarı çam, sedi ve kestane ağaçları bulunur. Gölün etrafını saran bu ağaçlar gölün zümrüt rengi hoş görüntüsüyle birleşir, bu görüntü adeta gelenleri büyüler.

Borabay Gölünde Yapılacak Aktiviteler

Borabay gölüne ve tabiat parkına giriş ücreti 4 TL'dir. Borabay gölünün etrafında bulunan yürüyüş alanlarında veya doğal patikalarda ailecek yürüyebilir, sevdiğiniz insanlarla yürüyüş yaparak hoş vakit geçirebilirsiniz. Gölün etrafında yer alan ormanlık alan içerisinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. özellikle bu alan trekking sevenleri büyüleyecek güzelliktedir. Doğa yürüyüşü ile doğanın keyfini çıkarabilir, bol oksijeni ciğerlerinize çekebilirsiniz.


Borabay gölünde yer alan Bungalov evlerde Borabay gölü konaklama imkanlarından yararlanarak kalabilirsiniz ve Borabay gölü evleri ile gölün manzarasını doyasıya izleyebilir, ailenizle ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Borabay gölü kamp alanlarında çadır kurabilir, kamp yapabilirsiniz. Kamp alanlarına giriş ve çadır ücreti günlük 40 TL'dir. Kamp alanında çadır verilmiyor bu yüzden çadırınızı kendiniz getirmeniz gerekiyor. Kamp alanlarında WC, mescit, market ve restaurant gibi yerler de bulunuyor.
Eğer Borabay gölünde tatil düşünüyorsanız; Amasya'da gezilecek yerler listemizi de inceleyiniz.
255,36 hektar genişliğine sahip Borabay gölü, doğası, içerisinde yaşayan hayvanları, nesli tükenmekte olan bitkileri ile oldukça güze bir peyzaja sahip! Bu ekosistemin bir parçası olarak gölü görebilir ve balık tutabilirsiniz. Borabay gölünde balık tutmak serbesttir. Çocuklarınızla balık tutmaya gelebilir, geriye hoş bir anı bırakabilirsiniz.

Doğal bitki örtüsüyle büyüleyici bir atmosfer sunan Borabay gölü, özellikle sonbahar aylarında dökülen ve renk değiştiren ağaçların hoş görünümüyle görenleri mest ediyor. Fotoğraf çekme tutkusu olan biri iseniz bu görüntüleri kaydedebilir, ortaya hoş fotoğraflar çıkarabilirsiniz.

Borabay Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Şahıs  
4 TL
İndirimli Şahıs
2 TL
Bisiklet
4 TL
Motosiklet
6 TL
Otomobil, Kamyonet
12 TL
Çadır Yeri (günlük)
40 TL
Karavan Yeri (günlük)
53 TL
Kır Evi - 3 yataklı (günlük)
200 TL
Kır Evi - 4 yataklı (günlük)
235 TL



admin / 17.03.2020 / 0 / 8 187

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Amasya Kral Kaya Mezarları

Amasya Kral Kaya Mezarları

Amasya kaya mezarları Amasya’da Harşena dağının eteklerine kurulmuş, Helenistik
Merzifon’da Gezilecek Yerler

Merzifon’da Gezilecek Yerler

Merzifon gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Gümüşhacıköy’de Gezilecek Yerler

Gümüşhacıköy’de Gezilecek Yerler

Gümüşhacıköy, Amasya'nın ilçelerinden biridir. İl merkezi ile arasında 70
Suluova’da Gezilecek Yerler

Suluova’da Gezilecek Yerler

Amasya’ya bağlı Suluova, tarihe bakıldığında farklı adlarla anıldığını da
Taşova’da Gezilecek Yerler

Taşova’da Gezilecek Yerler

Taşova’ya hakim olan ve ilk yerleşen medeniyet Hititler olarak karşımıza
Amasya'da Gezilecek Yerler

Amasya'da Gezilecek Yerler

Amasya, ülkemizin Karadeniz kıyısında yer alan yeşilliği, doğal güzellikleri ve
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up