Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Malatya » Günpınar Şelalesi Tanıtımı

Günpınar Şelalesi Tanıtımı


Malatya Günpınar Şelalesi
Malatya Günpınar Şelalesi, Günpınar köyünde bulunmaktadır. Bu köy Darende ilçesinde yer almaktadır. Günpınar Şelalesi’ne merkezden ulaşım imkanları kolay bir şekilde bulunabilmektedir.

Şelale’nin Özellikleri Nelerdir?

Günpınar Şelalesi’nin sahip olduğu özelliklerden biri şelalenin akma yüksekliği yaklaşık olarak 40 metredir. Su toplamda 3 aşama olarak akmaktadır. Şelalenin yanında ondan ayrı olan bir doğal kaynak suyu bulunmaktadır. Bu su kışın şelalenin donmasına sebep olmaktadır.


Yol Tarifi

Günpınar Şelalesine gelmek isteyen kişilerin gideceği yol ilçe merkezinden 10 dakika sürmektedir. Darende ilçesinden şelaleye gitmek için toplu taşıma araçları kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra şelaleye kendi araçları ile birlikte gelmek isteyen kişiler Malatya-Kayseri yolunu kullanmalıdır. Malatya merkezden hareket eden kişiler şelaleye yaklaşık olarak 2 saatte ulaşabilmektedir.
Eğer Günpınar Şelalesi ziyareti planlıyorsanız; Bağlı bulunduğu ilçe olan Darande gezilecek yerler ve il olan Malatya gezilecek yerler listelerimizi de inceleyiniz.
Şelalenin tam konumuna ulaşmak isteyen kişiler “Google Map” üzerinden daha detaylı bilgiler elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra navigasyon aracı ile bu harita kullanılarak şelaleye varabilmek hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

Giriş Ücreti Ne Kadar?

Günpınar Şelalesine ziyarete gelen kişilerden alınan ücret bulunmamaktadır. Yaşlı, öğrenci, gazi vb. herkes şelaleye ücretsiz bir şekilde giriş sağlayabilmektedir.

Ziyaret Saatleri Nedir?

Günpınar Şelalesini ziyaret etmek isteyenler için ziyaret saati bulunmamaktadır. Günün her saatinde yerli ve yabancı kişiler şelale ziyareti gerçekleştirebilmektedir.

Gezilebilecek Diğer Yerler

Malatya’ya gelen kişiler için diğer gezme seçenekleri aşağıda verilmektedir. Bu yerlerin isimleri şunlardır:
  • Arapgir Kalesi
  • Arslantepe Höyüğü
  • Malatya Kalesi
  • Yusuf Ziya Paşa Bedesteni
  • Beş Konaklar
  • Karakaş Konağı
  • Yeni Camii (Hacı Yusuf Camii)
  • Battalgazi Ulu Camii
  • Malatya Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
  • Beşkonaklar Etnografya Müzesi
  • Günpınar Vadisi
  • Karamildan Tepesi
  • Nemrut Dağı
  • Levent Vadisi
  • Karakaya Baraj Gölü
  • Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu

Konaklama Seçenekleri

Günpınar Şelalesine gelenlerin kalacakları yerlerden bazılarının isimleri şu şekilde listelenmektedir:
  • Tiryandafil Otel
  • Darende Öğretmen Evi
  • Otel Darende
  • Bozkuşlar Otel
Otellerin fiyat ve sahip olunan özellikleri hakkında bilgilere otel ile iletişime geçilerek kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılmaktadır.


Yemek Seçenekleri

Aşağıda şelaleye gelen kişiler için yemek seçenekleri yer almaktadır. Bu yemekler şu şekilde listelenmektedir:

Gırık: Yemeğin ana malzemesi olarak tereyağı, kıyma ve bulgur kullanılmaktadır. Bölgede yer alan restoranlarda gelen ziyaretçilerin bu yemeği tatmaları önerilmektedir. Bunun yanı sıra yemek sulu bir şekilde servis edildiği için genelde ekmek ile birlikte yenmesi tavsiye edilmektedir.
ahana Köftesi: Lahana sarmasının kıyma oranının daha fazla bir şekilde yapılmış halidir. İsmini kıymanın yoğun bir şekilde kullanılmasından almıştır. Kıymanın yanında malzemelerinin arasında bulgur da yer almaktadır.

Kara Çorba: Bol miktarda malzeme türü ile birlikte yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı aşureye benzetilmektedir. Özellikle hasta olan kişileri tercih etmeleri önerilmektedir.

Acılı Ayran: Yoğurt ile birlikte yapılan klasik ayrana ek olarak yasemin bitkisi konulmaktadır. Daha sonra hazırlanan ayran buzdolabında muhafaza edilmektedir. Şelaleye yaz aylarında gelen kişilerin yemeklerin yanında bu içeceği tatmaları tavsiye edilmektedir.

Analı Kızlı: Özellikle bulgurlu yemekleri seven kişiler için yemek çeşididir. İrili ufaklı toplar halinde yapılmaktadır. Ana yemek özelliği taşımaktadır.

İçli Köfte: Yemeğin iç harcında kıyma ve ceviz bulunmaktadır. Kızartma tercih edenler için köfte kızartılarak servis edilmektedir. Bunun yanı sıra daha sağlıklı yemek yemek isteyen kişiler için haşlanarak servis etme alternatifi de yer almaktadır.

Kayısı: Malatya'nın en meşhur yiyeceklerinden biri olarak bilinmektedir. Gelen ziyaretçiler kurutulmuş ya da yaş halini ara öğün olarak tercih edebilir.

Kayısılı Kavurma: Yemek kayısı, kuzu eti, soğan, sarımsak ve nane ile birlikte yapılmaktadır.

Pimpirim Çorbası: Yemeğin ana malzemesinde bakliyat yer almaktadır. Özellikle et sevmeyen kişiler için değişik bir yemek alternatifi olmaktadır.

Malatya Kömbesi: Yapılışında et ve yufka kullanılmaktadır Tepside pişirilen bu yemek genellikle bayram ve özel günlerde yapılmaktadır.

Yukarıda yer alan yemeklerin ve yiyeceklerin daha detaylı bilgilerine bölgede yer alan restoranlardan da ulaşılabilmektedir. Günpınar Şelalesi’ne gelen kişiler için şelale yakınlarında kahvaltı ve yemek için çeşitli yerler bulunmaktadır.



admin / 13.04.2020 / 0 / 2 517

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Darende'de Gezilecek Yerler

Darende'de Gezilecek Yerler

Malatya Darende, "Otuz Yapraklı Gül Şehri" olarak bilinen Malatya'nın tarihi
Arapgir’de Gezilecek Yerler

Arapgir’de Gezilecek Yerler

Eski adı Daskuza olan Arapgir bulunduğu bölgenin en eski yerleşim birimlerinden
Malatya'da Gezilecek Yerler

Malatya'da Gezilecek Yerler

Malatya, ülkemizdeki Büyükşehirlerimizden biridir ve en kalabalık 27.
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up