Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Kleopatra Plajı Tanıtımı

Kleopatra Plajı Tanıtımı


Kleopatra Plajı
Antalya’nın en bilindik ilçelerinden biri olan Alanya’nın batı kesiminde dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken ve muazzam özelliklere sahip olan Kleopatra Plajı, kuşkusuz Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken plajları kategorisinde ilk sıralarda geliyor. İncecik ve ipeksi kumları ile herkesin beğenisini toplayan ve adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan plajın genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmesinin esas sebebi de denizinin sığ olmasıdır. İşte Kleopatra Plajı’na dair diğer tüm bilgiler:

Kleopatra Plajı Tarihçesi


Milattan Önce 69 – 30 yılları arasında yaşamış olan ve Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra’dan adını alan Kleopatra Plajı hakkında pek çok efsane vardır. Alanya ve çevresini Roma Generali Antony, Mısır Kraliçesi Kleopatra’ya hediye etmiş. Bu dönemde de her gün banyo yapmak üzere Kleopatra, bugünkü Kleopatra Plajı’na inermiş. O zamanlar kaleden direkt olarak plaja inan bir de tünel bulunuyormuş.

Kleopatra Plajı Giriş Ücreti 2020

Tarihi yarımadanın batısında bulunan Antalya Kleopatra Plajı, dünyaca ünlü Damlataş Mağarası’nın önünde kıyıda mükemmel bir konuma sahip. Mavi Bayraklı olan Kleopatra Plajı giriş ücreti 2020 yoktur. Herkes dilediği zamanda Kleopatra Plajı’na ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir. Kısacası bu berrak denizin, ipeksi kumların ve pırıl pırıl güneşin tadını ücretsiz çıkarabilirsiniz. Ancak günlük şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz yaklaşık 20 – 30 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Kleopatra Plajı Konaklama

Adeta doğal bir havuz görünümünde olan Alanya Kleopatra Plajı çevresindeki konaklama imkanları ile de gelen yerli ve yabancı turistlerden tam puan alıyor. 8-10 metreye kadar sığ denizi ve altın sarısı yumuşacık kumlarının olması Kleopatra Plajı’nın en belirgin özellikleri arasında bulunuyor.

Kleopatra Plajı konaklamaaçısından oldukça çeşitli alternatifler sunan bir bölge. Ultra lüks her şey dahil otellerden daha mütevazı bütçelilere hitap eden pansiyon ve butik otellere kadar geniş yelpazede konaklama imkanı sunan Kleopatra Plajı, kampseverlerin de ilgisini çekiyor.
Yakın çevrede bulunan tüm güzel yerler için; Alanya Gezilecek Yerler listemizi inceleyiniz.
Elbette Kleopatra Plajı’nda kamp yapmak mümkün değil ama Alanya Kalesi’ne yakın kıyılarda geçici bir süreliğine çadırınızı kurabilirsiniz. Ayrıca Kleopatra Plajı otelleri de çeşitli erken rezervasyon fırsatları sunuyor.

Eğer Kleopatra Plajı her şey dahil oteller araştırması yapacak olursanız da konaklama yapacağınız dönemden en az 1 – 2 ay kadar öncesinden planlama yapmanızda fayda var. Suyunun berraklığı ile bir gelenin bir daha hiç ayrılmak istemediği Kleopatra Plajı’nda deniz gözlüğü ile yüzerseniz, kendinizi canlı bir akvaryumun içindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Derine dalmadan sadece deniz gözlüğü ile denizin dibini görebileceğinizi de hatırlatalım.

Kleopatra Plajı Yeme İçme

Kleopatra Plajı’nın 2 km uzunluğu boyunca her 50 metrede bir büfe ve benzeri yeme içme imkanları ile karşılaşmanız olası. Daha çok fast food ürünlerin olduğu bu bölgeler yerine Alanya merkez ve çarşı kısmında da daha çok alternatifin olduğu yeme içme mekanlarını tercih edebilirsiniz. Kleopatra Plajı yeme içme imkanları ile diğer plajlara göre daha çok olanak sunuyor.

My Balıkçım Balık Lokantası: Deniz mahsulleri ve balık sevenlerin Alanya’daki ilk tercihlerinden biri olan My Balıkçım ile harika bir yaz akşamı geçirebilirsiniz. Geniş yelpazedeki menüsü ile fark yaratan bu mekan şüphesiz Alanya’nın da en gözdelerinden.

Mercan Balık Evi: Rotanız Akdeniz, gün boyu altın rengindeki kumların tadını çıkarmışsınız ve karnınız acıkmış. Tabi ki seven için ilk tercih balıktan yana olacaktır. Tam bir balık lokantası olan Mercan Balık Evi’nde müthiş lezzetli Akdeniz mezeleri ve taptaze balıklar ile kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

Kaşıkara Ocakbaşı Restaurant: Tercihini kırmızı etten yana kullanmak isteyenler ise Alanya – Sadullah Sokak üzerinde yer alan Kaşıkara Ocakbaşı Restaurant’a gidebilir. 2009 yılından bu yana hizmet veren bu restoran aslında hem esnaf lokantası havasını alabileceğiniz hem de eşsiz lezzetleri bir arada tadabileceğiniz bir yer.

Park Orman Restaurant: Antalya’ya ola ki temmuz veya ağustos ayında gitmek gibi bir eylemde bulundunuz, o halde ihtiyacınız olan tek şey serin, şöyle püfür püfür esen bir yerde yemek yemek. Alanya merkezden biraz uzakta Gedevet Yaylası’nda konumlanan Park Orman Restaurant, hem istediğiniz o mükemmel doğa manzarasını hem de birbirinden güzel lezzetleri bir arada sunacak!


Dim Çayı Pınarbaşı Restaurant: Antalya der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Dim Çayı’nın yanı başında, gürül gürül akan suların serinliği de vurarak Akdeniz’e özgü yöresel lezzetler tatmak isteyen herkes mutlaka Dim Çayı Pınarbaşı Restaurant’a uğramalı. Otantik yer sofralarının olduğu mekanda fırında güveç, tava güveç gibi spesiyalleri de tatma imkanı bulabilirsiniz.

Kaptan’s Güverte Restaurant: Yaz akşamına yakışır, iskeleyi de yanı başınıza alarak mükellef bir sofrada akşam yemeği yemek kim istemez ki?! Alanya İskele Caddesi üzerinde yer alan Kaptan’s Güverte Restaurant’a gitmeden Çarşı Mahallesi’ndeki dükkanlardan alışveriş de yapabilirsiniz. Çam sakızlı patlıcan beğendi yatağında levrek fileto veya pırasa sosu ile marine edilmiş ızgara somon balığı, mekanın en popüler spesiyalleri arasında bulunuyor.

Kleopatra Plajı Gece Hayatı & Eğlence

Alanya gece hayatı der demez akla sayısız eğlence mekanı gelebilir. Bunun sebebi de özellikle yaz aylarında Antalya’nın en hareketli ve eğlence odaklı ilçelerinden birinin Alanya olmasıdır. Yaz ayları boyunca eğlencenin durmaksızın devam ettiği Alanya’nın en ünlü gece kulübü ve eğlence mekanlarından bazıları ise şöyle:

Havana Club Alanya:Her yıl nisan ayında sezonu açan bu mekan, tam tamına bin kişilik kapasiteye sahip ve de içerisinde iki ayrı VIP salon, açık hava tesisleri gibi bölümleri barındırıyor. Özellikle Küba ve Brezilya’dan gelen dansçıların göz alıcı sahne şovları ise kesinlikle görülmeye değer.
Eğer bu bölgeye seyahat planlıyorsanız; Antalya Gezilecek Yerler listemize bakmadan hareket etmeyiniz.
Bistro Bellman Club: Alanya Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan ve çarşısına da çok yakın bir mesafede bulunan Bistro Bellman Club bin 500 kişilik kapasitesi ile eğlenceyi zirvede yaşatan bir mekan. İki katlı olan Bistro Bellman’ın ilk katı disko, projeksiyon ve oturma alanları, ikinci katında ise balkon / teras var.

Club Hollywood: Alanya Kuyularönü Sokak’ta yer alan Club Hollywood yaklaşık 1500 – 1800 kişilik kapasitesi ile Alanya’nın en büyük gece kulüpleri arasında gösteriliyor. DJ performanslarından ünlü şarkıcıların konserlerine ve egzotik kokteyllerine kadar herkesten tam not alan Club Hollywood her gün 21.00 – 03.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

Kleopatra Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Alanya merkeze sadece 2 km uzaklıkta konumlanan Kleopatra Plajı nerede diye bir soruya verilebilecek en net cevap, Alanya ilçesi sınırları içerisinde olmasıdır.

Kleopatra Plajı nasıl gidilir diyecek olursanız da hangi ulaşım yolunu tercih edeceğinize bağlı olarak değişkenlik göstereceğini söyleyelim. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olan Kleopatra Plajı’na kara yolu, deniz yolu veya hava yolu ile ulaşmanız mümkün.

Hava yolu ile ulaşım: Alanya Kleopatra Plajı’na Antalya Havalimanı’ndan ulaşmak için sadece 120 km’lik bir yol katetmeniz gerekiyor. Hemen hemen her hava yolu şirketinin seferi olduğu Antalya Havalimanı’na vardıktan sonra dilerseniz toplu taşıma araçlarını veya taksileri kullanabilir, dilerseniz de araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Kara yolu ile ulaşım: Türkiye'nin hemen hemen her noktasından Antalya – Alanya varışlı otobüsleri kullanarak Kleopatra Plajı’na ulaşım sağlamanız mümkün. Bir diğer seçenek de hangi şehirde olursanız olun, özel aracınız ile Antalya – Alanya’ya ulaşmak olacaktır.
  • İstanbul – Alanya: 830 km (12 saat)
  • Ankara – Alanya: 525 km (6,5 saat)
  • İzmir – Alanya: 596 km (7 saat 44 dakika)
  • Antalya – Alanya: 133 km (1 saat 44 dakika)
  • Antalya Havalimanı – Alanya: 125 km (1 saat 53 dakika)



admin / 28.05.2020 / 0 / 2 393

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Antalya’da bulunan plajlar sadece Türkiye’de değil aynı zaman da dünya çapında
Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi semti içerisinde antik çağ döneminden kalma birçok kalıntı ve
Antalya Tekirova Tanıtımı

Antalya Tekirova Tanıtımı

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı olan Tekirova, tarihi ve doğal güzellikleriyle
Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan, Çavuşköy adıyla da bilinir. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı
Demre’de Gezilecek Yerler

Demre’de Gezilecek Yerler

Demre, Antalya'nın turistik şehirlerinden bir tanesidir. Köklü bir tarihe sahip
Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan Antalya'nın en kıymetli
Alanya’da Gezilecek Yerler

Alanya’da Gezilecek Yerler

Antalya denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Alanya tüm dünyada tarihi ve
Kaş'ta Gezilecek Yerler

Kaş'ta Gezilecek Yerler

Hitit belgelerinde Işık Ülkesi olarak adlandırılan Likya’nın önemli
Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemer’de birbirinden güzel doğal güzellikler bulunmaktadır ve bu
Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Antalya nüfusu, Antalya
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up