Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Bursa » Hüdavendigar Kent Parkı

Hüdavendigar Kent Parkı


Hüdavendigar Parkı
Bursa Hüdavendigar Kent Parkı Nilüfer Deresi'nin ıslah edilmesinden sonra, derenin her iki yakasına kurulmuş bir parktır. Bursa'nın en büyük kent parkı olan tesis, toplamda 510.000 m2 genişliğinde bir alan üzerine kurulmuştur. Parkta 4000 civarında farklı renk ve türlerde ağaç bulunmaktadır. Alanda çok sayıda lale ve sümbül çiçekleri de yetiştirilmektedir.


Çok çeşitli aktivitelerin yapılabildiği park içerisinde çocuk oyun parkları, spor alanları, kafeteryalar bulunmaktadır. İçerisinde ayrıca şehitler abidesi, Osmanlı bahçeleri, forum alanı, farklı temaların işlendiği bölümler bulunan parkta büyük bir yeşil alan da dönüşümlü bir şekilde çok amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Hüdavendigar Parkı bir diğer ismiyle Mihraplı Park 2004 yılında faaliyete başlamıştır. Bugünkü hali ile 2015 yılında hizmete açılan park, alanda daha önceden bulunan Mihraplı Park ile bütünleşecek şekilde planlandığından buraya Mihraplı Park da denilmektedir.

Hüdavendigar Parkı Olanakları

Alan içerisine inşa edilmiş olan değişik spor tesisleri bulunmaktadır. Bunlar; 15 adet açık tenis kortu, 2 adet kapalı tenis kortu, ampute futbol sahası, halı saha, mini futbol sahaları, kadınlara özel yüzme havuzu ve kano eğitim merkezidir.

Bursa Hüdavendigar Parkı
Parkı ortadan bölen Nilüfer Çayı üzerinde kano yarışları ve kano gezileri düzenlenmektedir. ayrıca burada kano eğitimleri de verilmektedir.

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı kentin en büyük yeşil alanlarından biri olarak tanımlanmaktadır, alan yıl içerisinde pek çok konser, gösteri ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin en büyük buluşma noktalarından biri olan park, faaliyete geçtiği günden itibaren pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği bir mekan olmuştur.
Bölgedeki tüm güzellikler için; Bursa gezilecek yerler listemize de göz atınız.
Işıklandırma ve süslemeleri ile geceleri de oldukça fazla sayıda ziyaretçisi bulunan park, dinlenmek isteyen misafirleri için de oldukça uygun bir ortam sağlamaktadır. Park esintiler sayesinde kazandığı doğal klima özelliği ile özellikle sıcak yaz gecelerinde serinlemek isteyen Bursa halkının uğrak yerlerindendir.

Hüdavendigar Parkı günün her saatinde farklı amaçlar için gelen kişilere amaçlarına uygun etkinlikler yapabilme imkanını sağlamaktadır. Parkın; sabah sporu yapmak için gelen, piknik yapmak isteyen, gezinti ve yürüyüş amaçlı ziyaret eden ya da sadece oturarak manzaranın tadını çıkarmak isteyen her kesimden çok sayıda ziyaretçisi bulunmaktadır.


Şehrin içerisinde beton yığınlarının arasından kaçarak güzel bir gün geçirebileceğiniz park içinde bisiklet kiralayarak dolaşabilmek mümkündür. Ailecek herkesin gönlünce eğlenebileceği park içerisinde bir de yapay göl bulunmaktadır. Bu yapay göl çevresinde seyir alanları, seyir terası ve gözlem kuleleri yer alır.

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı bünyesindeki kafeteryalar, gezinti alanları, spor aletleri, piknik alanları, çocuk oyun alanları gibi olanaklar ile toplumun her kesiminden çok sayıda kişinin tercih ettiği bir yeşil alan olmuştur. Ayrıca parka ulaşım imkanlarının kolay olması ve şehrin içinde yer alması nedeni ile günün her saatinde pek çok ziyaretçi burayı tercih etmektedir.

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı Giriş Ücretleri ve Saatleri

Hüdavendigar Parkı Nerede
Şehir içerisinde bulunan parka girebilmek için herhangi bir saat aralığını beklemek gerekli değildir. Gece ya da gündüz istenilen saatte park ziyaret edilebilir.

Parka giriş çıkış ücreti talep edilmez ancak alan üzerine kurulmuş olan kapalı spor tesislerinin bazıları ücretli olarak hizmet vermektedir. Örneğin bayanlara özel inşa edilmiş olan yüzme havuzu giriş ücreti tam 20 TL, indirimli 15 TL olarak belirlenmiştir.

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı Nerede?

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı Bursa ili içerisinde Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Kapladığı geniş alan nedeni ile bir kısmı Nilüfer ilçesi Odunlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parka ulaşım belediye otobüsleri ile oldukça kolaydır.

2/E, B/20-A, B/20-C, B/43, B/44-B numaralı otobüsler parkın yakınından geçmektedir.



admin / 02.07.2020 / 0 / 5 975

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Bursa Soğanlı Botanik Parkı

Bursa Soğanlı Botanik Parkı

24 Nisan 1998 tarihinde hizmete giren Bursa Soğanlı Botanik Parkı bitkisel
Bursa Hayvanat Bahçesi

Bursa Hayvanat Bahçesi

Hayvanların doğal yaşam ortamları örnek alınarak oluşturulmuş barınaklarla
Osmangazi'de Gezilecek Yerler

Osmangazi'de Gezilecek Yerler

Osmangazi, Bursa'nın önemli ilçelerinden biridir. Bursa Osmangazi, en büyük ve
Orhangazi'de Gezilecek Yerler

Orhangazi'de Gezilecek Yerler

Orhangazi gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Nilüfer'de Gezilecek Yerler

Nilüfer'de Gezilecek Yerler

Bursa Nilüfer, son zamanların ilgi çekici sakin mekanları arasında gösterilmeye
Bursa Atatürk Kent Ormanı Tanıtımı

Bursa Atatürk Kent Ormanı Tanıtımı

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer gibi büyük merkez ilçelere sahip olan ve nüfusu 3
Bursa'nın Erken Dönem Osmanlı Camileri

Bursa'nın Erken Dönem Osmanlı Camileri

Bursa'nın 1326 yılında fethedilmesinin ardından kentte halkın dini, kültürel ve
Tarihte Uludağ

Tarihte Uludağ

Yunan mitolojisinde tanrıların ve tanrıçaların Ambrosia yeyip nektar içtikleri,
Bursa Misi Köyü

Bursa Misi Köyü

Bursa ilimizde görülmesi gereken bir diğer güzel köy ise Orhaneli yolu
Bursa'da Gezilecek Yerler

Bursa'da Gezilecek Yerler

Bursa büyüklük bakımından Türkiye’de 4. Şehrimizdir. Marmara'nın ise 2. Büyük
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up