Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel


ucuz uçak bileti
İnsanlar mental ve fiziki yorgunluklarını atmak için dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Hangi işte çalışırsanız çalışın, kaç yaşınızda olursanız olun tatil yapmak sizin de hakkınız. Ülkemizde tatil kültürü Batılı toplumlara göre daha geç bir dönemde gelmiştir. Tatil aslında bir lüks değil,  ihtiyaçtır. Tatile giderken genelde yanımızda sevdiklerimiz olsun isteriz. Çünkü yaşayacağınız güzel anları onunla paylaşmak ilerde konuşacağınız anılar birikmesine vesile olur. Ülkemiz de her ne kadar tatil kültürü son dönemlerde oluşsa da, tatil mekânları çok uzun dönemlerden günümüze kadar hizmet vermektedir. Tatil denilince akla gelen belli başlı şehirlerimiz vardır: Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul Balıkesir, Çanakkale gibi şehirler akla gelen ilk şehirlerdir. Bu şehirlerimiz her yıl milyonlarca misafirine ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yurtdışından gelen turistlerin çok büyük bir kısmı bu şehirlerimizi tercih etmektedir. Yaz tatilinizi Ege´de geçirmek isterseniz İzmir uğramanız gereken durakların başında gelmektedir. Mükemmel tarihi ve olağanüstü güzellikleri ile ziyaretçilerini hayran bırakmayı başarmıştır. İster yurtdışında yaşayın ister ülkemiz sınırları içerisinde, gelişen ulaşım imkânlarından dolayı çok kısa bir sürede seyahatinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ankara´da yaşıyorsanız ve İzmir için seyahat planı hazırlıyorsanız fazla düşünmeyin derim. Çok basit işlemlerde Ankara İstanbul uçak bileti satın alabilirsiniz. Sadece tatil için değil; eğitim, sağlık, iş gibi konularda çok rahat bir şekilde ulaşım imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ulaşım olarak son dönemler de oldukça fazla tercih edilen hava ulaşımı, hem güvenirliği hem de sağlamış olduğu zamansal kazançtan dolayı oldukça talep görmektedir. Bu bilgiler ışığında İzmir´e seyahat edecek bir Ankaralı´nın ilk tercihi Ankara İzmir uçak bileti alarak seyahatini kısa sürede tamamlamak olacaktır.

Dört Bir Yanı Cennet Ülkemiz

ucuz uçak bileti 2
Ülkemizin hangi bölgesine giderseniz gidin birbirinden güzel doğası ve lezzetleri sizi karşılayacaktır. İnsanların samimiyeti ise ayrı bir konudur. Cebinizde paranız olmasa bile size evini, sofrasını açacak insanlarımız var. Anadolu asırlardır Türklerin egemenlik sahasında olduğu için mimari anlamda Türk kültürünü yansıtan pek çok yapıya rastlamamak elde değil. Hızlı bir şekilde büyüyen Türkiye özellikle genç nüfusu sayesinde aktif çalışan güç sayısı konusunda sorun yaşamamaktadır. Genç nüfusun büyük bir bölümü Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindedir. Kırsal kesim de artan nüfus, şehir dışına, kent merkezine göçlerin gerçekleşmesine ortam hazırlamıştır. Kırsal nüfusun yoğun olduğu şehirlerimizden biri olan Adana son dönemlerde şehir merkezine yapılan göçlerle ve başka şehirlere verdiği göçlerle dikkat çekmektedir. Ağırlıklı olarak tarımla geçimini sağlayan Adana halkı, son dönemlerde açılan fabrikalar da çalışma imkânı bulmuşlardır. İstanbul, Kocaeli, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yoğun Adanalı nüfusu görülmektedir. Özellikle turizmin de gelişmesinden dolayı İzmir ve çevresi yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. İşçi göçü alan bu bölgemize, Adana ve çevresinden de oldukça yoğun bir nüfus gelmektedir. Adana ve İzmir arası mesafeye bakacak olursak iki şehir arasındaki yol oldukça uzun. Bu durum ulaşım olarak otobüsten ziyade uçağın tercih edilmesine neden olmuştur. Uçağın hem süreden kazanç elde edilmesi hem de otobüse göre daha konforlu bir yapıda olması tercih edilmesinde önemli etkenlerden biri olmuştur. Siz de Adana´da yaşıyorsanız, Adana İzmir uçak bileti alarak yolculuğunuzu kısa ve rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ucuz uçak bileti alarak hayalinizde ki şehirleri çok kolay bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Hazırlıklara Başlayın Karadeniz Turuna Çıkıyoruz


Ülkemizde hemen her kesim tarafından en çok merak edilen bölgelerin başın da Karadeniz gelmektedir. İnanılmaz doğası ve mutfağı ile her sene çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karadeniz, günümüzde de yoğun bir ilgi ile tercih edilen şehir olmuştur. Bu durumun coğrafya da turizm sektörünün gelişmesine ve ekonomik anlamda canlanmasına imkân tanımıştır. Yayla dediğimiz bölgeleri her sene on binlerce insanın ziyaretine uğruyor. Bölgenin dağlık bir yapıya sahip olması dolayısı ile belli başlı dağ sporlarında da gelişmiş bir durumdadır. Özellikle ormanları ile ülkemizde en çok ormana sahip olan bölgemiz Karadenizdir. Doğa ortamlarını seviyorsanız ve Karadeniz'e bu zamana kadar hiç gitmediyseniz daha fazla beklemeyin, rotamız Karadeniz. Özellikle sağlık sorunları yaşayanlar için doktorların doğa ile iç içe yaşamasını tavsiye ettiği insanlar, Karadeniz huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürebilirler. Balı, zeytini, reçeli, ekmeği, yağı, yumurtası ve daha pek çok besini doğal olduğu için sağlığınız açısından size son derece fayda sağlayacaktır. Karadeniz dediğimiz zaman çayı unutamayız. Çay, Karadeniz ile sembolleşmiştir. Özellikle Rize ağırlıklı olmak üzere çevre bölgelerinde çay üretimi son derece yoğun bir şekilde görülmektedir. Bu bölgelerde çay toplanması için mevsimlik işçiler alınır. Hangi nedenden olursa olsun, ister tatil amaçlı ister sezonluk iş amaçlı Karadeniz´e seyahat edebilirsiniz. Erken satın alacağınız uçak bileti ile ulaşıma harcayacağınız paranın bir kısmı cebinizde kalabilir ve farklı alanlarda bu para değerlendirilebilir. O halde hadi hazırlıklara başlayın, yola koyulma vakti.

Bu Yıl Türkiye Turu Yapmaya Ne Dersin?


Her haftayı bir şehirde geçirdiğinizi düşünün. Gittiğiniz her yeni şehirde, yeni kültürler ve insanlar tanıma fırsatınız olacak, yeni lezzetlet tatma imkânı yakalayacaksınız. Ne kadar çok gezerseniz yaşadığınız coğrafyayı o kadar iyi tanıyacaksınız. Yeni lezzetler, yeni kültürler sizin yeni insanlar tanıyacağınız ve farklı hayatlar göreceğiniz anlamına gelmektedir. Ülkemizde birçok büyük şehirde kültürel anlamda çeşitlilik görülmektedir. Bu durum farklı kültürde yetişen insanların, farklı coğrafyalarda büyüyen fakat göç eden insanların bir arada yaşamasından kaynaklanmaktadır. Seyahat etmeyi seven ve yılın belirli dönemlerinde seyahat eden biriyseniz, gitmeniz gereken çok fazla ülke var. Fakat bu ülkelerden önce kendi ülkenin güzel şehirlerini gezmeye ne dersin?
  • İstanbul
  • İzmir
  • Antalya
  • Muğla
  • Balıkesir
  • Çanakkale
  • Bursa
Saydığım bu şehirler ve daha pek çoğu her sene ülkemizden ve yurtdışından milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kışın ülkemizde kayak yapan bir Adanalı vatandaşımız, yazın İzmir´de denize girebilir. Adana ve İzmir demişken bu iki şehir ülkemiz açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kültürü ve tarihi ile oldukça ön plandadırlar. Eğer Adana´da ikamet ediyorsanız, Adana İzmir uçak bileti alarak İzmir´i ziyaret edebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ile kolaylaşan hayatımız, ulaşım sektöründe de oldukça iyi bir seviyeye gelmiştir. Sadece birkaç işlemle bilet sahibi olarak saatler içerisinde dilediğimiz yere seyahat edebiliyoruz. Bir ay içerisinde ülkemizin yarısına yakınını gelişen ulaşım şartlarından dolayı gezebilirsiniz. Sabahı Doğu Anadolu´da akşamı ise Akdeniz kıyılarında geçirebilirsiniz. Dilediğiniz yere seyahat ederseniz edin dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Biletinizi, saatinizi ve dönmek istediğiniz tarihin bilgilerini sakın unutmayın. Tatil insanın ruhunu dinlendirir. İş ve diğer pek çok yorgunluğu atmamız konusunda tatil bizim için oldukça önemlidir. Özellikle yıl boyunca merak ettiğiniz bir yer ise sakın durmayın derim. Fırsatını bulur bulmaz gitmek istediğiniz yeri ziyaret edin. Hangi sezon da tatil yapacak olursanız olun yanınızda sevdiğiniz biri size eşlik ederse tatilde geçireceğiniz zaman daha değerli olur. Özellikle birlikte gezeceğiniz şehirler, göreceğiniz yapılar, tanıyacağınız yeni kültürler, tadacağınız yeni lezzetler ortak bir payda da buluşmanızı sağlayacaktır. Tatilinizi olabildiğince otel dışında geçirmeye çalışın. Çünkü unutmayın siz oraya gezmeye gittiniz uyumaya değil. Daha fazla erteleme ve hemen hazırlıklara koyulmaya başla. Ülkemizin dört bir yanı tatil için seni bekliyor.



admin / 25.02.2022 / 0 / 281

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Tatil Villam ile Villa Kiralamak Güvenilir ve Çok Kolay!

Tatil Villam ile Villa Kiralamak

Lüks bir villada konaklamak, tüm yılın stresinden, yorgunluğundan arınmak sizin
Akdenizvillam'ın Kiralık Villaları Unutulmaz Anlarınıza Eşlik Eder

Akdenizvillam'ın Kiralık Villaları

Hafızalarda yer eden bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin vaz geçilmez
En Özel Maldivler Tatil Planları

En Özel Maldivler Tatil Planları

Maldivler, 1200 ada ve adacıktan oluşan dünyanın en önemli ve en fazla tercih
Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile araçlarıyla gidecekler için en önemli konulardan biriside benzin
Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatile giderken pek çok tatilci kendi aracı yerine kiralık araçları tercih
Muğla'daki Tüm Tatil Köyleri

Muğla'daki Tüm Tatil Köyleri

Tarih boyunca yüzlerce medeniyete beşiklik etmiş, ormanları, koyları, tarihi ve
Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Günümüzde birçok insan tatil planı yapmadan tatile gitmekte ve daha sonrasında
Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en popüler tatil
Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi

İzmir’in tatil gözdesi Alaçatı’da turistlerinde çok tercih ettiği tatil
Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Yaz geldiğinde hepimizin ilk olarak yapmak istediği şey, tatil. Peki, tatile
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up