Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Yurt Dışı » Şehirler » Kiev Uçak Bileti Fiyatları ve Gezi Rotaları

Kiev Uçak Bileti Fiyatları ve Gezi Rotaları


Kiev uçak bileti
Ukrayna’nın başkenti olarak bilinen Kyiv, ülkenin kuzeyinde yer alan oldukça modern bir şehirdir. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan bu şehir, tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Doğu Slav kültür merkezi olarak da bilinen Kyiv, adını bu bölgede yaşamış üç kardeşten alır. Seyahat anılarına bir yenisini eklemek isteyen gezi tutkunları için harika bir seçimdir. Peki, Kiev'e nasıl gidilir? Kyiv Boryspil Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım nasıldır? Kiev'de şehir içi ulaşım nasıldır? Kiev uçak bileti fiyatları nedir? Kiev’de gezilmesi gereken en popüler adresler nerelerdir? İşte, Kiev'e seyahat etmek isteyenlerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları...

Kyiv’e Nasıl Gidilir?

Modern bir şehir olan Kyiv, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı olmayı başarır. Yıl içinde yoğun bir ziyaret alan metropol şehire, hava yoluyla ulaşmak oldukça kolaydır. Pegasus Hava Yolları tarafından İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya şehirlerinden Kyiv’e direkt uçuşlar bulunur. Kyiv’e yapılan güncel uçuşlar ve güncel kyiv uçak bileti fiyatları hakkında Pegasus’un internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden bilgi almanız mümkün.

Kyiv Boryspil Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Nasıldır?

Kyiv Boryspil Uluslararası Havalimanı, şehir merkezinden 29 km uzaklıkta yer alır. Şehir merkezine ulaşım sağlamak isteyenler, otobüs ve taksileri kullanır. Şehir merkezine ekonomik olarak ulaşmak isteyenler, havalimanı servis araçları olarak bilinen Skybus’ları tercih edebilir. Bu otobüslerin son durağı, Kyiv şehir merkezine yakın olan Kharkivska Metro İstasyonu’dur. Bu istasyondan, şehir merkezindeki Vokzalna Metro İstasyonu’na aktarma yapılabilmektedir. Otobüsler 15 dakika aralıklarla B ve D terminallerinin önünden kalkar. Şehir merkezine ulaşım, trafik durumuna göre yaklaşık olarak 60 dakika sürebilmektedir.

Taksiyle ulaşım sağlayacak olanlar, B terminaline gitmelidir. Taksiler B terminalinin önünde bekler. Lisanslı taksilerle, şehir merkezine ulaşım yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir. Hızlı ve konforlu bir ulaşım tercih edenler de Pegasus’un araç kiralama hizmetinden faydalanabilir. Bunun için seyahat öncesinde rezervasyon yaptırmak yeterlidir.

Kyiv’de Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?

Kyiv, oldukça geniş bir şehir içi ulaşım ağına sahiptir. Şehir içi ulaşımda otobüs, füniküler, metro, taksi ve minibüse benzeyen matruşkalar kullanılır. Birçok Avrupa şehrindeki gibi Kyiv’de gelişmiş bir metro ağına sahiptir. Hem şehir içinde birçok semte kolaylıkla ulaşım sağlaması hem de ekonomik olması yönüyle metrolar en çok tercih edilen ulaşım aracıdır. Kyiv’de turistik noktalara ulaşım sağlamak için 06.00-00.00 saat aralığında hizmet veren kırmızı, mavi ve yeşil renklerle belirtilmiş M1, M2 ve M3 hatları kullanılabilir.

Klasik minibüslere benzeyen matruşkalar ise daha karışık rotalara ulaşım sağlar. Güzergah ve saatler hakkındaki bilgiye önlerindeki camdan ulaşılabilmektedir. Mykhailivska Meydanı ve Poshtova Meydanı arasında seyahat etmek isteyenler ise 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet veren füniküleri tercih edebilir. Füniküler iki durağa sahiptir. Toplu taşımalardan indirimli faydalanmak için Kiev City Card’lardan temin edebilir, uzun süreli seyahatlerinizi ekonomik hale getirebilirsiniz.

Kiev’de Gezilmesi Gereken En Popüler Adresler
Kiev


Doğal güzellikleriyle ilgi odağı olmayı başaran Kiev’de gezilmesi gereken birçok popüler lokasyon bulunur. İşte, Kiev’e gidecek olanlar için eşsiz lokasyonların yer aldığı Kiev rehberi...

- Aziz Sofya Katedrali: Ukrayna’nın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Aziz Sofya Katedrali, mutlaka gezilmesi gereken adreslerden biridir. Unesco tarafından “Kültür Mirası Listesi”ne dahil edilen bu katedral, ihtişamıyla görenleri büyülemeyi başarır. 11. yüzyılda inşa edilen bu yapı, Barok mimarisinin en önemli eserlerinden biridir.

- Özgürlük Meydanı: Kyiv’in simgesi haline gelen Özgürlük Meydanı, Khreshchatyk Caddesi üzerinde yer alır. Oldukça eski bir tarihe sahip olan bu meydan, devrimlerin başlangıç noktası olarak da bilinir. Kiev’e gelenlerin mutlaka görmesi gereken en popüler adreslerden biridir.

- Kyiv Altın Kapıları: Kyiv halkı tarafından “Gökyüzü Kapısı” olarak da adlandırılan bu yapı, Kostantinapolis Altın Kapıları’nın benzeri olarak kabul edilir. Ortaçağ döneminde yok edilen bu kapı, 1982 yılında orijinali baz alınarak tekrar inşa edilmiştir.

- İkinci Dünya Savaşı Müzesi: Alman-Sovyet Savaşı anısına yaptırılan bu müze, Ukrayna’nın en büyük müzeleri arasında yer alır. Ukrayna halkı için özgürlük ve bağımsızlığın temsilcisi olan bu müze, Kiev’e gidenlerin görmesi gereken önemli lokasyonlardan biridir.



admin / 27.05.2021 / 0 / 744

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Amsterdam Gezi Rehberi (Amsterdam Gezilecek Yerler)

Amsterdam Gezi Rehberi (Amsterdam

Amsterdam'ın kesinlikle eşsiz bir cazibesi vardır. Bu hareketli kent, sıra dışı
Paris Gezi Rehberi (Paris'te Gezilecek Yerler)

Paris Gezi Rehberi (Paris'te Gezilecek

Paris gezi rehberi isimli bu yazımızda; Paris nerenin başkenti, Paris nüfusu ve
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up