Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Doğa İçerisinde Konaklayabileceğiniz Şömineli Bungalov Evler

Doğa İçerisinde Konaklayabileceğiniz Şömineli Bungalov Evler


bungalov evler
İlkbahara girmeye hazırlandığımız şu dönemde insanların tatil planlarını yapmaya çoktan başladıklarını söyleyebiliriz. Oteller için erken rezervasyon seçenekleri; geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlamıştı. Kaliteli hizmet veren lüks bir otelde konaklamak adına erken rezervasyon seçeneklerinden faydalanılabilir. Fakat, herkes, kalabalık otellerde kalmak istemeyebilir. Bilhassa Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alaçatı gibi Türkiye’nin popüler tatil bölgelerindeki otellerde yer bulmak zor olduğu gibi rahat etmek de zordur. Çocuklu ailelerin ve yabancı turistlerin yaratmış olduğu kalabalık; yeni evli çiftleri rahatsız eder. Bu yüzden, insanların sessiz, sakin ve huzurlu bir yerde tatil yapmak adına araştırmalar gerçekleştirdiklerini söyleyebiliriz.

Bungalov evler; 2010’lu yıllarla beraber popüler hale gelmeye başladı. Yaşadığı yerden çok uzaklaşmak istemeyen ancak klasik tatil imkanlarını da sonuna kadar değerlendirmeyi hayal edenlere hitap eden bungalov evler; ekonomik açıdan da son derece avantajlı bir konaklama seçeneği! Siz de yazımız sayesinde doğa içerisinde konaklayabileceğiniz şömineli bungalov evler hakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Bungalov Evlerin Özellikleri Nelerdir? 

Bungalov evler; bir katlı veya asma katı ile beraber 1.5 katlı evler olarak tanımlanabilir. Ahşap ve prefabrik malzemeler ile tasarlanmaları söz konusudur. Tatil beldelerinde ve doğal yaşam alanlarında kendisine sıklıkla yer bulan bir konaklama seçeneğidir. Küçük ev ve kulübe olarak tanımlanan bungalov evler; her yaştan insan tarafından tercih edilir. Orman veya kır evi olarak da bilinirler.

Bungalov evlerin geçmişi çok eskilere dayanıyor. İlk kez 19.yy’da Hindistan’da İngiliz girişimciler tarafından inşa edildiklerinden bahsetmek gerekir. 1+0 stüdyo dairelere benzeyen bu evler; yıllar içerisinde daha da popüler hale gelmiştir. İki odalı olanlarına da sıklıkla rastlanır. Bir yatak odasının dışında açık mutfağı ve dışarıda da verandası olan evlerdir. Yapımında genellikle orman ve kereste ürünleri tercih edilir. Elektrik, su, banyo ve tuvalet barındıran bu evlerin dışarıdan harika manzaralarının olduğu da bilinir.

Bungalov Evler Neden Tercih Edilir?

Birçok kişinin aklında farklı konaklama seçenekleri varken neden bungalov evlerde kalmalıyım sorusu bulunuyor. Bu noktada, bungalov evlerin avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
  • Doğal malzemeler kullanılarak tasarlanmış evlerdir. Doğa içerisinde yer almaları dikkat çekicidir. Bu sayede, insanların tamamen doğa içerisinde tam da hayal ettikleri gibi bir tatil yapmalarını mümkün kılar. 
  • Yaşlı ve engelli insanların konaklaması adına uygun seçenektir. Düz ayak girişi ve merdiven bulundurmaması ciddi bir avantajdır. Pratik ve kolay yaşam şartları ile göz doldurur. 
  • Bungalov evleri ayrıcalıklı kılan detaylardan birisi de sahip oldukları geniş verandaları! Bu sayede, ev sahipleri; dış alanda istedikleri gibi dinlenme, kahvaltı yapma ve akşam yemeği yeme ayrıcalıklarına erişirler. 
  • Bungalov evler; doğanın içerisinde yer alsalar da konfordan kesinlikle ödün vermezler. Her bir evin içerisinde klima ve banyo vardır. Ev sahipleri; hiçbir imkandan mahrum kalmadan güzel bir tatil yapabilirler. 

Şömineli Bungalov Evler Nerede Yer Alır? 

Günün birinde siz de klasik tatil anlayışından vazgeçip kendinizi doğanın kollarına atmak isteyebilirsiniz. Bu noktada, şömineli bungalov evleri listenizin ilk sırasına almalısınız. Birçok kişinin aklında bu evlerin nerede olduğu sorusu bulunuyor. Şömineli bungalov evler; Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alır. Sapanca’nın Yanık, Uzunkum, Akçay, Kırkpınar, Kuruçeşme, Tepebaşı, Rüstempaşa, Balkaya, Fevziye, Hacımercan, Nailiye, İlmiye, Soğuksu, Şükriye gibi mahallerinde gören herkesin manzarasına ve kalitesine hayran kalacağı bungalov evlerin yer aldığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, Çamlıhemşin, Ardeşen, Karamürsel, Kalkan gibi ilçelerde de şömineli bungalov evlere rastlayabilirsiniz.

İnsanlar; şömineli bungalov evlerin fiyatlarını da merak ediyorlar. Fiyatlar hakkında bilgi almak adına Bugün Nereye Gidelim sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bungalov evlerin fiyatları zannettiğiniz gibi yüksek değildir. Herkesin bütçesine hitap eden fiyatlara rastlanır. 2022 yılının Mart ayında olduğumuz şu günlerde Sapanca’nın Kırkpınar mahallesinde yer alan aile suit SPA, havuzlu ve jakuzili bir bungalov evin gecelik fiyatının üç bin 500 TL olduğunu söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz ev; altı kişinin kalması için uygundur. Bünyesinde dört yatak ve üç banyo vardır.

Yukarıdaki örnek; bütçenizi aşıyor olabilir. Ancak, Bugün Nereye Gidelim sitesinde bütçenize uygun bungalov evler bulabilirsiniz. Çamlıhemşin Ayder’de bulunan deniz ve vadi manzaralı bir bungalov evi geceliği yalnızca 700 TL’ye kiralayabilirsiniz. Bahsettiğimiz ev; üç kişinin kalması için uygundur. Bir yatak ve bir banyodan oluşsa da insanların temel ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebileceği bir konaklama seçeneğidir.

Bungalov ev kiralamak isteyenler; vakit kaybetmeden Bugün Nereye Gidelim sitesine üye olabilirler. Bu sayede, belirledikleri kriterlere uygun aramalar gerçekleştirebilirler. Ardından, beğendikleri evi kiralamak adına rezervasyon işlemlerine başlayabilirler. Bugün Nereye Gidelim; bünyesinde çok sayıda şömineli, ısıtmalı havuzlu, internet bağlantılı, özel bahçeli eve yer verir.

Bungalov Evler Nasıl Dekore Edilmeli? 

Bungalov ev sahibi olmak ciddi bir avantaj! Yaşam alanı sahipleri; evleri kendi isteklerine uygun olarak dekore edebilirler. Bilhassa dışarıdan farklı ve pastel renklerle boyayarak oldukça şirin ve rengarenk evler tasarlayabilirler. Bunun yanı sıra, evin duvarlarını ağaç kütükleri ile tasarlayarak ortaya farklı bir ev dekorasyonu çıkartabilirler.

Bungalov evlerin doğal ve egzotik olmalarını sağlamak adına farklı çalışmalar gerçekleştirilebilir. Örneğin, saz kamışları ile kaplama yapılması iyi bir tercih olacaktır. Bu sayede, evin hem egzotik olması hem de daha iyi bir yalıtım içermesi mümkün hale gelecektir.



admin / 22.04.2022 / 0 / 339

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İstanbul'un Hızlı Yaşantısına Kısa Bir Mola: Riva

İstanbul'un Hızlı Yaşantısına Kısa Bir

İstanbul’da yaşayanların özellikle hafta sonları iki günlüğüne kaçıp hem kafa
Tatil Villam ile Villa Kiralamak Güvenilir ve Çok Kolay!

Tatil Villam ile Villa Kiralamak

Lüks bir villada konaklamak, tüm yılın stresinden, yorgunluğundan arınmak sizin
Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Bulunduğu konum, denizinin berraklığı, tertemiz havası ve Akdeniz’in yöresel
Evinizin En Şirin Üyeleri Evcil Hayvanlarınızla Birlikte Konaklayabileceğiniz Tesisler

Evinizin En Şirin Üyeleri Evcil

Yılın stresinden ve yorgunluğundan arınmak için birbirinden özel tatil planları
Muhafazakâr Villalar Villaekstra’da!

Muhafazakâr Villalar Villaekstra’da!

Muhafazakâr tatil olarak verilen isme bakıldığında, bahsedilen tatil
Tatil Yapımında İyi Otel Bulmak

Tatil Yapımında İyi Otel Bulmak

İyi bir otel seçimi yapmak çoğu zaman zordur. Seçenekler ve alternatifler
Muğla'daki Tüm Tatil Köyleri

Muğla'daki Tüm Tatil Köyleri

Tarih boyunca yüzlerce medeniyete beşiklik etmiş, ormanları, koyları, tarihi ve
Unutulmaz Bir Tatil için Balayı Villaları

Unutulmaz Bir Tatil için Balayı

Yeni evli çiftler için hazırlanmış olan balayı villaları çiftlerin unutulmaz
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi

İzmir’in tatil gözdesi Alaçatı’da turistlerinde çok tercih ettiği tatil
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up