Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Uçak Bileti Alarak Zamanınızı Değerlendirin

Uçak Bileti Alarak Zamanınızı Değerlendirin


istanbul almanya uçak bileti
Seyahat etmekten haz alıp çok sık seyahate çıkıyor iseniz gidilebilecek yerlerin çoğunu keşfetmiş ve gezmiş olabilirsiniz. Ancak seyahat konusunda çok da yeterli deneyiminizin olmadığınız düşünüyor ve daha fazla tatil deneyimi tecrübe etmek istiyorsanız oldukça fazla bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Nasıl tatiliniz daha ekonomik hale gelir bilmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Tatile gitmeyi veya seyahate çıkmayı planladığınızda karar vermniz gereken birkaç kritik nokta mevcuttur. Otel seçimi yaparken genellikle ilk baktığınız şey fiyatı olsa dahi dikkat etmeniz gereken farklı noktalar da mevcuttur.
  • Tatile gittiğiniz zaman kalacağınız otelin konumuna dikkat ederek seçim yapmanızı öneriyoruz. Otelin konumu, ulaşım ne kadar kolay olduğu gibi güzellikleri ve kolaylıkları sağladığı takdirde tatil gezileriniz daha güzel ve eğlenceli bir hale geleceği için rezervasyon yaptırmadan önce otelin konumunu mutlaka öğrenmelisiniz.
  • Tatile kendi arabanız ile gitmeyi düşünüyorsanız otelin otopark hizmetini mutlaka sorgulamanız gerekir.
  • Tatile gittiğiniz yerde konaklamayı düşündüğünüz otelden nasıl bir ihtiyaç beklentisi duyduğunuzu düşünerek otelin hangi ek hizmetlerinden faydalanabileceğinize bakmanız gerekir.
  • Tatile gideceğiniz otelleri  yıldız sayılarına bakarak sınıflandırmanız durumunda bütçenize göre en güzel otelde yerinizi alabilirsiniz.
  • Balayı için organizasyon yapıyorsanız balayı otelleri seçeneklerini detaylı bir şekilde sorgulayabilir ve aradığınız şartlarda otel için uygun seçim yapabilirsiniz. Balayı otelleri romantik oteller arasında bulunur ve sunduğu ek hizmet seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz otel ile iletişime geçerek sorularınıza ayrıntılı cevaplar alabilirsiniz.
  • Eğer sakin bir ortamda vakit geçirmek istiyorsanız butik otelleri tercih etmenizi öneririz.
  • Tatiliniz boyunca otel içerisinden çıkmak istemiyorsanız her şey dahil oteller arasından karar verip seçiminizi yapmanız durumunda tüm tatili otel içerisinde değerlendirerek dışarı çıkmaya gerek duymazsınız.
Erken rezervasyon ile bazı otellerde tatilinizi çok uygun fiyata mal edebilirsiniz. En gelişmiş konaklama tesislerinde dahi son derece uygun fiyatlarla hayal gibi bir tatil yaparken tatil organizasyonunu önceden oluşturmanın verdiği rahatlığı yaşayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız ile beraber harika bir tatil yapabilmek için erken rezervasyon seçeneklerini değerlendirerek tarzınıza ve cebinize uygun tatil planı yapmanız mümkündür. Otellerin sunmuş olduğu avantajlı fiyatlardan yararlanmak için yaz sezonu başlamadan önce yapılan indirimlerden faydalanıp uygun fiyatla yerinizi ayırabilirsiniz.  Erken rezervasyon için net tarih söylemek zor. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bu indirim dönemi başlar ve yaz sezonu açılana dek yapılan kampanyalar devam edebilir. Genelde her yıl Kasım veya Aralık aylarının başında başlayan tatil indirimleri genellikle çok uygun fiyatlarla başlandığı için yaz ayları yaklaştıkça indirim oranı bu doğrultuda azalmaya başlar. Yaz mevsiminde tatil kampanyaları biterek indirimli tatil dönemi de son bulabilir. En güzel otellerde unutulmaz bir tatil keyfi yapabilmek için indirimleri kaçırmayıp son günlerine kadar bu indirimleri takip ederek otellerin size sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz. Her yıl Kasım ve Aralık aylarında başlayan erken rezervasyon dönemi yaz mevsiminin başına kadar devam ettiğinden erken rezervasyon döneminin ilk zamanlarında rezervasyon yaptırmanız durumunda hem yüksek indirim oranlarından hem de otellerin kontenjanlarının boş olmasından yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, başlangıç döneminde otellerde satış yapılmaya başlandıkça fiyatlarda yükselme görme ihtimalini es geçmeyerek indirimlerin başladığı ilk dönemde tatil satın almayı tercih edebilirsiniz. Erken rezervasyon dönemi 5 aşamada gerçekleşir. Bunu bilerek en yüksek indirim oranı uygulanan dönemde satın alma işleminizi tamamlayarak yerinizi ayırabilirsiniz. Haziran ayının ilk haftasına dek süren bu dönem ilk etapta çok uzunmuş gibi görünse bile Aralık ayında bir çok otel doluluk oranına ulaşıyor ve bu indirimler ne yazık ki erkenden tükeniyor. Bu sebeple hızlı davranmakta fayda var. Bunun dışında tatil indirim fırsatlarından yararlanarak artan güncel fiyatların etkisinden bir nebze kurtulduğunuzu görüp rahatlayabilirsiniz. Yurt içinde doğa ile iç içe bir tatil yapmak için Ege sahillerini tercih edebileceğiniz gibi Karadeniz’in eşsiz manzalaralarını tatmak için Karadeniz turlarına da katılmayı düşünebilirsiniz. Doğası ile gören herkesi mest eden bu tatil rotaları içinde yüzlerce farklı konaklama tesisi konseptinde yöressel lezszetleri de doyasıya tadabilirsiniz. En güzel tatil trendlerini incelemek ve ekonomik fiyatlarla tatil satın alabilmek için yapılan kampanyalar yakından inceleyerek bütçenize en uygun tatil planları yapabilirsiniz.

Elbette sadece konaklamayı değil oraya ulaşımın da uygun fiyatlı olması çok önemli. Son dönemlerde hız ve konfor açısından mevcut avantajları sebebiyle en çok tercih edilen ulaşım yöntemi havayolu ulaşımıdır. Fakat tüm bu avantaj ve güzelliklerin yanında diğer ulaşım yöntemlerinden bir miktar pahalı bir yöntemdir. Elbette ucuza uçak bileti de satın almak mümkün, sanıldığı kadar zor olmayan bu yöntemleri gelin beraber inceleyelim.
  1. Seyahat tarihinizi mümkün olduğunca erken tarihte belirllemek size fayda sağlayacaktır. Otelden erken rezervasyon işlemlerinizi tamamladığınızda, erkenden uçak bileti arayışına da girmenizi öneriyoruz. Özellikle yurt dışı tatil planlarken biletinizi aylar öncesinde takibe almanız gerekmektedir. Aksi takdirde piyasanın üstünde bile bilet alabilirsiniz.
  2. Genellikle kısa mesafeli uçuşları kapsayan yurt içi uçak bileti satın alırken yoğunluğun az olduğu günlere bilet satın almak uçak biletini daha uygun fiyata almanıza olanak sağlar. Herkesin sık tercih ettiği tarih ve zamanların dışını tercih etmeniz durumunda satın almak istediğiniz uçak biletleri de daha uygun fiyata mal olacaktır. Örneğin, cuma günü için bir uçuş planlamak yerine hafta ortalarına planlamanız durumunda daha ucuza bilet satın alma şansınız olur.
  3. Genellikle yurt dışı uçuşlarda aktarmalı uçuşlar daha uygun fiyata satılıyor. İstanbul Almanya uçak bileti veya İstanbul Rusya uçak bileti fiyatlarını incelediğinizde İstanbul-Almanya uçak bileti direkt uçuş olmasına rağmen aktarmalı İstanbul-Rusya uçak biletinden daha pahalıdır.Her havayolu firması aynı rotalar için uçak bileti sabitlemez. Tatil biletlerini ayarlamak için bulunduğunuz şehirden uçuş gerçekleştiren havayolu firmalarının hepsini kontrol etmeniz gerekmektedir. Yapacağınız fiat karşılaştırması size uygun fiyata uçak bileti almanız için fırsat sunacaktır.
  4. Her ne kadar tatil planı yaparken gidiş-dönüş uçak biletlerine bakmak çok daha mantıklı bir seçenek olsa dahi bazı dönemlerde  tek yön uçak bileti fiyatlarına da göz atmakta fayda var. Havayolu firmalarının yaptığı kampanyalara denk geldğinzde gidiş-dönüş uçak bileti yerine tek yön biletler daha avantajlı olacaktır.
Yurt dışı uçuşlarda etmeniz gereken nokta ise pasaport ve vize durumunuzdur. Ancak pasaportsuz yalnızca yeni çipli kimlik kartınızla seyahat edebileceğiniz ülkeler de vardır. Son dönemlerde tatil masraflarını en azda tutmak isteyen fakat bir yandan da farklı insanlar ve kültürler tanımak isteyen gezgin ruhlar tarafından en çok merak edilen konuların başında elbette pasaportsuz gidilen ülkelerdir. Türk vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz gidebileceği ülkeler malesef ki sınırlı sayıda. Ancak bu ülkelere seyahat etmeyi düşünüyorsanız pasaport ve vize gibi giderlerin çoğundan tasarruf etmiş oluyorsunuz. Ülkemizde herhangi bir şehre gidermiş gibi yurt dışına çıkabilmek yeni çipli kimlik kartı ile gidilebilen ülkeler için mümkün. Uçak bileti satın almanın en kolay kolu olan HepsiBurada Seyahat ile bir çok havayolu firmasının uçuşlarını karşılaştırabilir, size uygun uçuşları (aktarmalı-direkt) inceleyebilir ve güvenli ödeme yöntemlerini kullanarak satın alabilirsiniz. Keyifli bir tatilin başlangıcı, keyifli bir yolculuktur!



admin / 10.02.2023 / 0 / 252

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Aquapark Otel Nedir?

Aquapark Otel Nedir?

Ailenizle beraber keyifli vakit geçireceğiniz bir otel arayışında iseniz
Tatil Yapımında İyi Otel Bulmak

Tatil Yapımında İyi Otel Bulmak

İyi bir otel seçimi yapmak çoğu zaman zordur. Seçenekler ve alternatifler
Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile araçlarıyla gidecekler için en önemli konulardan biriside benzin
Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatile giderken pek çok tatilci kendi aracı yerine kiralık araçları tercih
Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Günümüzde birçok insan tatil planı yapmadan tatile gitmekte ve daha sonrasında
Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması

Modern yaşamın bizi getirdiği noktada çalışmak kaçınılmaz bir durum. Şehir
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Yaz geldiğinde hepimizin ilk olarak yapmak istediği şey, tatil. Peki, tatile
Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken 5 Madde

Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken

Bütün bir senenin yorgunluğunu üzerimizden atmanın en iyi yolunun tatil olduğu
Yurtiçi Seyahatlerinize Evcil Dostunuzla Çıkarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Yurtiçi Seyahatlerinize Evcil

Yaz geldi çattı. Bütün bir senenin yorgunluğu atmak için tatile çıkacağız yada
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up