Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Antalya'da Tatil Yapabileceğiniz En Popüler Tatil Yerleri

Antalya'da Tatil Yapabileceğiniz En Popüler Tatil Yerleri


demre
Antalya, Türkiye’nin en önemli turistik beldeleri arasındadır. Kışın ılık bir iklime sahip olması nedeniyle dört mevsim ziyaretçi akınına uğrar. Eski çağlara uzanan tarihi, el değmemiş güzellikleri, yeşil doğası ve geleneksel mimarisi ile Antalya her yıl birçok ziyaretçi ağırlar. Antalya’da tatil yapabileceğiniz en popüler tatil yerlerine gelin birlikte bakalım.

Antalya’da En Popüler Tatil Yerleri

Antalya tatil yerleri dinlenmek isteyenlere birçok farklı seçenek sunar. Yerli ve yabancı birçok turistin gözdesi olan Antalya’nın popüler tatil bölgeleri için seyahate çıkmadan önce gezilecek yerler listenizi hazırlayabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce tatil için araştırma yaparak konaklama için Antalya otelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Side

Antalya şehir merkezine 75 km mesafededir. Güzel plajları, doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile Antalya’nın popüler tatil bölgeleri arasındadır. Side Antik Kenti bölgenin en ilgi çekici yeridir. Tarihte Akdeniz kıyılarında önemli bir liman kenti olan Side farklı uygarlıklardan izler taşır. Side Antik Kenti`nde eski çağlara ait eserleri gezip görmek ve fotoğraflamak isterseniz buraya en az 3 saatinizi ayırmalısınız. Side’de antik çağdan günümüze ulaşan eserlerden en önemlisi Athena Tapınağı`dır. Side Antik Tiyatrosu da bölgenin önemli tarihi eserlerindendir. Alanda yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen tarihi eserler   Side Müzesi`nde sergilenir. Tarihsel ve sanatsal gezileri seviyorsanız  Türkiye’nin ilk sualtı müzesi olan Side Sualtı Müzesi`ni de gezebilirsiniz. Eğer bölgeye yaz aylarında gitmeyi planlıyorsanız Side Plajı, Kumköy Plajı`nda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
 

Alanya

Alanya, Antalya’nın en önemli turistik merkezlerindendir. Kültürel, tarihi ve turistik değeri fazla olan Alanya’da gezilecek birçok mekan vardır. Ziyaretçilerine farklı alternatifler sunan Alanya oldukça gelişmiş konaklama imkanlarına da sahiptir. Gezinize bölgenin önemli simgelerinden Alanya Kalesi`nden başlayabilirsiniz. Alanya Kalesi, Selçuklu dönemi mimari eserlerindendir. Alanya Kalesi`nde  Ehmenek, Gemili Mescit, Süleymaniye Cami, Sarnıç gibi tarihi önemi fazla olan mekanları gezebilirsiniz. Kale`den şehrin kuşbakışı silüetini izlemeniz mümkündür. Alanya’da tarihi yapılardan bir diğeri Kızılkule`dir.  Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat döneminde yaptırılan Kule, bölgede en çok ziyaret edilen tarihi eserlerden birisidir. Alanya tatilinizde doğa ile başbaşa kalmak isterseniz Damlataş Mağarası, Dim Çayı, Sapadere Kanyonu, Alara Çayı, Dim Mağarası gibi doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Damlataş, karstik şekillerden oluşan Türkiye’nin en önemli mağara örneklerindendir.

Manavgat

Manavgat, Antalya’nın en büyük ilçelerindendir. Adını akarsudan alan ilçe Manavgat Çayı`nın iki yakasında yer alır. Manavgat hem su sporları hem de doğal güzellikleri ile oldukça ilgi çekicidir. Oymapınar Gölü, Manavgat Şelalesi, Aslanlı Mağarası ile Antalya tatil bölgeleri arasında ünlüdür. Oymapınar Baraj Gölü ve Manavgat Çayı üzerinde rafting gibi su sporları yapabilirsiniz. Bölgedeki ormanlık alan trekking için uygundur. Alanda tekne turu gibi aktiviteler için de gelişmiş turizm imkanları vardır. Manavgat’ta dolu dolu bir tatil geçirmek isterseniz buraya en az üç gün ayırmalısınız. Manavgat’ın kültürüne vakıf olmak isterseniz belediyeye ait Kent Müzesi`ni gezebilirsiniz. Manavgat’ta deniz açılmak için birçok plaj da mevcuttur. Kleopatra Plajı, Evrenseki Plajı, Çamiçi Plajı, Sorgun Plajı bölgenin en önemli kumsallarıdır. Manavgat’ın eşsiz güzelliklerinden Titreyen Gölü ve Köprülü Kanyonu tatiliniz bitmeden mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Akseki

Antalya’nın Toros Dağlarının eteğine kurulu ilçesidir. Antalya merkeze 155 km uzaklıkta yer alan Akseki doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlar. Kartallı Mağarası, Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşır. Tarihi Akseki evleri de yörenin önemli simgelerindendir. Düğmeli evler olarak bilinen tarihi yapılar 350 yıllık tarihe sahiptir. Şehir merkezinden sıkıldıysanız sakin yerler arıyorsanız gelin biraz yükseklere çıkalım. 1450 rakımlı Çimi Yaylası temiz havası, yemyeşil doğası, el değmemiş ormanları ile kafa dinlemek için idealdir. Çimi Yaylası`nda Kardelen Şenlikleri`ne katılabilirsiniz. Yaylaları seviyorsanız bölgedeki turistik yerlerden   Sülek Yaylası`nı ve buradaki Dipsiz Gölü de gezebilirsiniz. Düdencik Mağarası ve Etnografya Müzesi Akseki’de yer alan diğer turistik mekanlardır.

Finike

Finike, Antalya’nın önemli liman ilçesidir. Antik kentleri, koy ve plajları ile Antalya’nın en iyi tatil yerleri arasındadır. Finike Antalya şehir merkezine 115 km mesafede yer alır. Eski çağlardan beri farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Finike’de Limyra Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti gezebilirsiniz. Karaburun, Karaçakır, Hacımusalar Höyük, Karataş Semayük, Kızılbel ve Bayındır tümülüs kazılarında elde edilen tarihi eserlerin sergilendiği Elmalı Müzesini de ziyaret edebilirsiniz. Finike de denize açılmak, tekne turu yapmak isterseniz   Andrea Doria Koyu,  Mağaralı Koy, Beyaz Kaya Plajı, Beymelek Lagünü gibi alternatif mekanlar arasında seçim yapabilirsiniz.

Kumluca

Antalya’nın Finike ve Kemer ilçeleri arasında kıyıdan 6 m içeride kurulmuş bir yerleşimdir. Kumluca, önemli tarihi mekanlara, koy ve plajlara, adalara sahiptir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilir. Likya yolunun önemli güzergahları ile içerisinde yer alır. Antalya merkeze 96 km uzaklıkta olan Kumluca Finike’ye 17 km mesafededir. Antalya’nın popüler tatil bölgeleri arasında ilk sıralarda yer alan Kumluca gezilecek birçok mekana sahiptir. Konaklama açısından da gelişmiş turizm olanakları ile öne çıkar. Bölgede en çok ziyaret edilen yerlerden birisi Olympos Antik Kenti ve Plajı`dır. Rhodiapolis Antik Kenti eski çağlara uzanan tarihi ile Kumluca’nın ilgi çekici tarihsel mekanlarındandır. Kumluca’da yer alan el değmemiş koyları gezmek isterseniz Adrasan ve Olympos’tan kalkan tekne turlarına katılabilirsiniz.  Tekne turu ile  Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Papaz Koyu, Korsan Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Yaz mevsiminde   denize açılmak isterseniz  Adrasan Koyu,  Suluada Plajları`nı tercih edebilirsiniz.

Demre 

Antalya’nın en önemli yerleşimlerinden Demre tarihi kalıntıları, kumsalları, yeşil doğası ile ziyaretçi akınına uğrar. Likya uygarlığına ait tarihi eserler ve antik kentleri ile turistlerden en çok ilgi gören mekanlar içerisindedir. Likya Medeniyeti`nde Myra olarak bilinen Demre tarihsel süreçte de bölgenin önemli liman yerleşimlerinden olmuştur. Bu nedenle, Likya Medeniyeti`ne ait birçok tarihi esere ev sahipliği yapar. Myra Antik Kenti ve Kaya Mezarları Demre’de mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir. Soura Antik Kenti, Hoyran Nekropolü, Trysa Antik Kenti, Kyaenai Antik Kenti,  Theimussa Antik Kenti Likya yolunun önemli güzergahlarını oluşturur. Denizi ve tekne turlarını seviyorsanız Demre’nin Çayağzı Plajı`nı ziyaret edebilirsiniz. Çayağzı Plajı`ndan kalkan tekne turları ile Kaş Kekova’ya kadar yakın koyları gezebilirsiniz. Doğa yürüyüşü ve kuş gözlemciliği gibi hobilere sahipseniz Andriake Kuş Cenneti`ni ziyaret etmeden tatilinizi tamamlamayın.

Kemer

Antalya’nın 43 m batısında, Batı Torosların eteğindedir. 52 km kıyı şeridine sahip Kemer denize sıfır kumsalları, masmavi suları ile yazın keyfini çıkarmak isteyenleri ağırlar. Bölge antik kentleri, plajları, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, müze ve mağaraları ile oldukça meşhurdur.  Göynük Kanyonu, Beldibi Mağarası, Beydağları Milli Parkı, Kesme Boğazı Kanyonu bölgenin önemli doğal güzellikleridir. Phaselis Antik Kenti Kemer’in önemli tarihi ve turistik mekanıdır. Eski uygarlıklara ait tarihi eserleri barındırır. Folklorik Yörük Parkı  Açık Hava Müzesi bölgenin kültürü hakkında fikir edinmek isteyenler için iyi bir seçenektir. Yörük Parkı`nda Akdeniz’in masmavi sularına karşı sıcak bir çay içebilirsiniz. Denizin keyfini çıkarmak isterseniz  Ayışığı Plajı, Beldibi Gizli Koy, Alacasu Cennet Koyu, Tekirova Plajı bölgenin önemli kumsallarıdır.

Serik

Serik ilçesi Antalya merkeze oldukça yakındır. Kent merkezine 39 km uzaklıkta yer alan Serik, kültürel varlıkları ve doğal güzellikleri ile öne çıkar. Tarihte Serik ilçesinde ilk yerleşimler MS 2.yy’da Bergama Krallığı döneminde kurulmuştur. Sillyon Antik Kenti, Aspendos Tiyatrosu ve Antik Kenti bölgenin önemli kültürel varlıklarıdır. Serik bünyesinde yer alan şelaleler turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanlar arasındadır.  Gökbüvet Şelalesi, Etler Şelalesi,Uçansu Şelalesi Serik’in doğal güzellikleridir. Zeytintaşı Mağarası 1977 yılında keşfedilmiş iki katlı bir mağaradır. Mağara içerisinde yer alan sarkıt, dikit ve sütunlar  çeşitli damlataşlarla kaplıdır. Serik ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Kral Havuzu, Akbaş Göleti bölgenin diğer gezilecek mekanlarıdır.

Korkuteli

Antalya’nın kuzeybatısında, 60 km uzağında yer alır. Bölgenin en sık ziyaret edilen ilçelerindendir. Güllük Dağı Milli Parkı, Termessos Antik Kenti ilçenin öne çıkan turistik yerleridir. Karain Mağarası Korkuteli’nde yer alan doğal güzelliklerdendir. Tarihinin 500.000 yıl öncesine dayandığı düşünülen mağara Anadolu’nun ilk yerleşim yerleri arasındadır. Tarihi eserleri keşfetmeyi seviyorsanız Sultan Alaaddin Camii`ni ziyaret edebilirsiniz. Selçuklu Medeniyeti`nin eserlerinden olan Cami  Sultan Alaaddin Keykubat döneminde yaptırılmıştır. Ariassos Antik Kenti, Korkuteli Çayı ve Barajı`nı da tatilinizi tamamlamadan gezebilirsiniz.

Türkiye’nin önemli turistik merkezlerinden Antalya’da her mevsim tatil yapabilirsiniz. Tatil fiyatları için Coral Tatil aracılığıyla inceleme yaparak seyahatinizi planlayabilirsiniz. 



admin / 13.03.2023 / 0 / 393

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Yeni Nesil Tatil Deneyimi

Yeni Nesil Tatil Deneyimi

Geleneksel otellerden sıkılan tatilciler son yıllarda bungalov otellerinde
Unutulmaz Kalkan Tatili

Unutulmaz Kalkan Tatili

Antalya’nın batı kısmında yer almakta olan Kalkan, son dönemlerde gittikçe
Sağlık Turizminin Nabzı Antalya’da Atıyor

Sağlık Turizminin Nabzı Antalya’da

Turizm sektörünün nabzını tutan Türkiye uluslararası tercih edilirlik yönünde
Antalya'da Gezilecek 7 Yer

Antalya'da Gezilecek 7 Yer

Ülkemizin en çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehirlerinin
Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin Fırsatlarını Yakalayın: Antalya Otelleri

Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin

Antalya ili, hem ülkemizde hem de dünyada sevilen tatil merkezleri arasındadır.
Antalya Alanya transfer hizmeti

Antalya Alanya transfer hizmeti

Antalya ili ve Alanya ilçesi her yıl milyonlarca turisti misafir eden ülkenin
Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Bulunduğu konum, denizinin berraklığı, tertemiz havası ve Akdeniz’in yöresel
Unutulmaz Bir Tatil için Balayı Villaları

Unutulmaz Bir Tatil için Balayı

Yeni evli çiftler için hazırlanmış olan balayı villaları çiftlerin unutulmaz
Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en popüler tatil
Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken 5 Madde

Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken

Bütün bir senenin yorgunluğunu üzerimizden atmanın en iyi yolunun tatil olduğu
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up