Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Antalya'da Gezilecek 7 Yer

Antalya'da Gezilecek 7 Yer



Ülkemizin en çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehirlerinin başında Antalya gelir. Antalya özellikle yaz aylarında, resmi tatillerde ve bayramlarda ziyaretçi sayısının artması nedeniyle rent a car hizmetlerine gösterilen talebin yoğun olduğu bir şehirdir. Tatil denilince akla gelen ilk yerlerden biri  olan Antalya ve güzel ilçesi Alanya’da gezilecek yerler oldukça fazladır. Rent Go Araç kiralama hizmetleri Antalya’yı özel araç konforuyla keşfetmenin ekonomik ve konforlu bir alternatifini sunar. Antalya’da gezilecek yerler Rent Go Antalya araç kiralama ofisi ve Alanya araç kiralama ofisinden kiralık araçlar teslim alındıktan sonra konforlu bir şekilde keşfedilebilir.
 
Hızlı, kaliteli, güvenilir ve ekonomik fiyatlı hizmetleriyle tanınan bir araç kiralama şirketi olan Rent Go farklı segmentlerde ve geniş çeşitliliğe sahip, bakımları düzenli olarak yapılan araç filosu ile seyahatinizi en konforlu ve güvenilir şekilde gerçekleştirme imkanı sunar. Siz de muhteşem doğası ve yılın her mevsim ayrı güzel iklimi ile vazgeçilmez bir şehir olan Antalya’nın birbirinden özel her bir noktası dilediğiniz gibi gezebilmek için Rent Go araba kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
 
antalya araç kiralama

Perge Antik Kenti

Antalyada gezilecek görülecek yerler denilince akla gelen ilk yerlerden biri Perge Antik Kenti’dir. Antalya’ya oldukça yakın olan bu antik kente oto kiralama konforuyla kolayca gidilebilir. Roma döneminde Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinden biri olan Perge Antik Kenti günümüzde de ziyaretçilerin ilgi odağıdır.
 

Manavgat Şelalesi

Antalya’da yapılacak aktiviteler ilginizi çekiyorsa Manavgat Şelalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Manavgat Şelalesi doğa gezilerinin ve rafting turlarının Antalya’daki en popüler adreslerinden biri olarak kabul edilir. Yemyeşil ormanlar arasındaki büyüleyici manzarasının yanı sıra yürüyüş yolları ve seyir terasları da Manavgat Şelalesi’nin mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında sayılmasının nedenidir.
 

Köprülü Kanyon

Antalya gezilecek yerler açısından adeta bir hazinedir. Doğa sporlarına ilgi duyanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir diğeri Köprülü Kanyon, Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde yer alır. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Roma kemerleri, kaleler, tarihi köprüler ve antik kentler arasında eşsiz bir yolculuk yapmak için Köprülü Kanyon’u ziyaret eder. Türkiye’nin en popüler rafting parkurlarından biri olan Köprülü Kanyon’u ziyaret ederek siz de rafting heyecanını doruklarda yaşayabilirsiniz.
 

Kızıl Kule

Alanya gezilecek yerler bakımından Antalya’nın önde gelen ilçelerinden biridir. Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biri olan Kızıl Kule’yi ziyaret ederek Alanya’nın muhteşem panoramik manzarası izlenebilir. Kızıl Kule’nin birinci katında yer alan Alanya Etnoğrafya Müzesi’nin zengin koleksiyonlarını incelemeden dönmemenizi öneririz.
 

Yanartaş (Chimera)

Yanartaş Olimpos Dağı’nın sönmeyen ateşi olarak dünya çapında büyük bir üne sahiptir. Deniz seviyesinden 180 metre yüksekte yer alan Yanartaş’ın 2500 yıldır hiç sönmeden yanmaya devam etmesinin nedeni bir yer altı doğal gaz kaynağından beslenmesidir. Gündüz başka gece başka etkileyici manzaralara şahit olma imkanı veren Yanartaş bu nedenle her yıl binlerce ziyaretçinin akınına uğrar.
 

Üçağız Köyü

Kekova Adası ve Simena arasında kalan bu sahil köyü için gizli bir cennet demek çok da yersiz değildir. Sakin ve huzurlu atmosferi, salaş restoranlarla dolu küçük limanı, bakir doğası ve antik sur kalıntılarıyla mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilir.
 

Kaputaş Plajı

İki tarafı sarp kayalarla çevrili olan ve gizli bir koyun içinde yer alan dünyaca ünlü Kaputaj Plajı’na yaklaşık 200 basamak inilerek ulaşılabilir. Kristal kadar berrak turkuaz deniziyle göz kamaştıran Kaputaj Plajı aynı zamanda yatların ve gezi teknelerinin vazgeçilmez uğrak noktaları arasında yer alır.



admin / 21.03.2022 / 0 / 324

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin Fırsatlarını Yakalayın: Antalya Otelleri

Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin

Antalya ili, hem ülkemizde hem de dünyada sevilen tatil merkezleri arasındadır.
Tatil Villam ile Villa Kiralamak Güvenilir ve Çok Kolay!

Tatil Villam ile Villa Kiralamak

Lüks bir villada konaklamak, tüm yılın stresinden, yorgunluğundan arınmak sizin
Yat Kiralama Şirketleri Arasında Naviera Yachting Konfor ve Kalitesi ile Tatilinizde Fark Yaratın!

Yat Kiralama Şirketleri Arasında

Yat kiralama pek çok organizasyon başta olmak üzere tatilde fark arayanların en
Fethiye Yat Kiralama Rehberi, Fethiye’de Yat Kiralama Yeri

Fethiye Yat Kiralama Rehberi,

Fethiye yat kiralama sonrasında masmavi bir hayale yelken açmak istiyorsanız
viravira.co ile Yat Kiralama Kolay ve Güvenli

viravira.co ile Yat Kiralama Kolay ve

Türkiye’nin yüzde yüz online, ilk ve tek yat kiralama platformu olan
Aklınızı Başınızdan Alacak Bir Kiralık Araba Deneyimine Hazır Mısınız?

Aklınızı Başınızdan Alacak Bir Kiralık

Ulaşım zorunluluğunun giderek arttığı ve toplu taşıma kullanmanın da fazlasıyla
Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz Gerekenler

Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz

Bu yaz tatilinizi nasıl alırdınız? Otel, pansiyon, ya da villa… Villa seçeneği
İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç Kiralamanın Adresi: Enterprise

İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç

İstanbul, sadece ülkemizin değil, dünyanın da eşsiz şehirleri arasında yer
Kıbrıs Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Kıbrıs Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Kıbrıs tatiliniz için araç kiralamaya karar verdiniz mi? Şimdi ne yapmanız
Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Antalya’da Eşsiz Bir Villa Tatili

Sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en popüler tatil
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up