Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Aksaray » Hasan Dağı Tanıtımı

Hasan Dağı Tanıtımı


Hasan Dağı

Aksaray ili sınırları içerisinde bulunan Hasan Dağı bir bakıma Toros Dağları'nın uzantısı olarak kabul edilebilir. Rakımı yani deniz seviyesinden yüksekliği tam olarak 3268 metredir. Bir volkanik dağ ve Büyük Hasan ve Küçük Hasan Dağı olmak üzere iki krateri vardır. En son patlamanın M.Ö 7000 yılında gerçekleştiği düşünülmektedir. Meşe ormanlarıyla örtülü olan dağın eteklerinde çeşitli Türk boylarının yaşadığı bilinmektedir. Ayrıca bu dağ, Erciyes Dağı'ndan sonra İç Anadolu'nun en yüksek dağı olma özelliğini taşımaktadır.

Aksaray Hasan Dağı

Hasan Dağı nerede sorusuna cevap olarak en güzel cevap şudur: tam olarak Aksaray ve Niğde'nin arasında kalan dağın Aksaray iline bağlı olmasıdır. Dağın eteklerinde bulunan Antik Roma şehrinin Nora Antik Kenti, görülmeyi hak eden yerlerden biridir.


Bunun yanında Helvadere Göletinde de bulunan balık lokantalarında farklı lezzetleri tatmak mümkündür. Bunların yanı sıra, güvenli parkurlarıyla dağcılığa merak salmış herkese hitap eder. Ortalama 6 saatte zirvesine çıkılır. Zirvesine ulaşıldığında ayaklar altında uçsuz bucaksız bozkır, Erciyes Dağı ve Tuz Gölü kendisini gösterir.

Güzellikleriyle Hasan Dağı

Doğada bulunan, yeni açan çiçekler ve kekik kokusu gibi insanı her zaman mutlu eden kokular vardır. Kelebekler ve güzel çiçeklerin bulunduğu dağ, zirvesinde fotoğrafçıları da kendisine hayran bırakır. Hasan Dağı insanlar için sıradan bir dağ olmaktan bu yönleriyle çıkar.
Eğer Hasan Dağı ziyareti düşünüyorsanız; Aksaray'da gezilecek yerler listemizi de inceleyiniz.
Her mevsim dağın güzelliği ön plandadır. Kışın, kar ile uyum içerisinde bulunan dağ, yaz mevsiminde de bir uyum gösterir. Hasan Dağı kış sporları bakımından da oldukça ilgi görür. Özellikle Aralık ve Nisan ayları arasında çok fazla rağbet görür. Yamaç paraşütüne de uygun koşulları olan dağın sporcuları da etkilediği görülür.

Hasan Dağı hakkında diğer bilgiler

Aksaray ilinin şehir merkezine uzaklığı 27 Km'dir. Kış aylarında çoğu faaliyete ev sahipliği yapan dağ, yaz aylarında da yaylak, yazlık olarak rağbet görmektedir. Hasan Dağı’nın zirvesine nasıl çıkılacağı bilinirse en güvenli zirve yürüyüşü yapılacak dağlardan birisidir. Otel yönünden veya dağ evinden çıkış yapmak uygundur diyebiliriz. Güvenli ve rahat bir parkur için en iyi seçenek dağ evinden çıkış yapılmasıdır.



admin / 19.03.2020 / 0 / 2 467

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Tuz Gölü Tanıtımı

Tuz Gölü Tanıtımı

Tuz Gölü Konya ve Aksaray'ın sınırlarının buluştuğu noktada yer alır.
Ihlara Vadisi Gezilecek Yerler

Ihlara Vadisi Gezilecek Yerler

Yabancı bir gezginin Anadolu’nun en vahşi romantik köşesi olarak betimlediği
Güzelyurt'ta Gezilecek Yerler

Güzelyurt'ta Gezilecek Yerler

Güzelyurt, muazzam taş konakları, kayalara oyulmuş kilise ve manastırları ve
Aksaray’da Gezilecek Yerler

Aksaray’da Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizin asıl konusu Aksaray’da gezilecek yerler olacak fakat, şehrin
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up