Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer


Her bir yeri cennetten bir köşe misali doğal güzelliklerle kaplı olan Bodrum ülkemizin ve hatta dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisidir. Dünyaca ünlü Bodrum plajları deniz ve güneş tatilini seven yerli ve yabancı pek çok turistin tatil listelerinde ilk sıralardadır. Yarımada üzerinde çok sayıda koy bulunmaktadır ve Bodrum'da denize girilecek yerler bu koylar üzerinde kıyı şeridi boyunca dağılmıştır.

Sayıları oldukça fazla olan eşsiz güzellikteki Bodrum sahilleri ve Bodrum plajları arasından en çok rağbet gören yerler şu şekildedir;

1. Yalıkavak Halk Plajı

Yalıkavak Halk Plajı
Bodrum halk plajları arasında Bodrum'un kendisinden bile ünlü olduğunu söyleyebileceğimiz bu plajda hem denize girmek hem de kültür ve sanat etkinliklerine katılıp tarihin derinliklerine dalıp çıkmak mümkündür. Yel değirmenleri ve süngercilik halkın eski geçim kaynaklarındandır halen sürdürülmektedir fakat turizmin gelişmesi ile eskisi kadar yoğun olarak yapılmamaktadır.


Her yıl Haziran ayında Yel Değirmeni Kültür ve Sanat Festivali yapılan Yalıkavak da bulunan Panormus Kaya Mezarları ziyareti de tatilinize ayrı bir renk katacaktır. Rüzgar sörfü yapmak için oldukça uygun olan deniz kıyısında pek çok paralı 'beach club' bulunsa da halk plajı da faaliyetlerine devam etmektedir. Kendine ait marinası bulunan ve çevresinde çok sayıda restoran ve kafelerin olduğu plaja ulaşmak için Bodrum merkezinden kalkan dolmuşlar kullanılabilir.

2. Torba Sahili

Torba Sahili
Bodrum sahilleri arasında en ünlülerden biri olan Torba Sahili Bodrum'un kuzeyinde merkezden yaklaşık 8 kilometre uzaklıktadır. Diğer tatil beldelerinden daha küçük olsa da 7 adet Mavi Bayraklı plajı bulunmaktadır. Nezih bir ortamda kuş sesleri ve muhteşem bir doğa manzarası eşliğinde denize girmek isteyenlerin mutlaka tercih etmeleri gereken Torba Koyu korunaklı bir bölgede olduğu için rüzgarlardan fazla etkilenmiyor ve denizi yıl boyunca dalgasız oluyor.
Civardaki en güzel yerler için; Bodrum'da Gezilecek Yerler listemizi de inceleyin.
Deniz tabanı ve sahil taşlıktır, deniz bazı yerlerde birden derinleşir bu nedenle yüzmeyi yeni öğrenenlerin ve çocuklu ailelerin burada dikkatli olması önemlidir.

Bodrum merkezinden buraya minibüs seferleri yapılmaktadır, sahile ve koya girişler ücretsizdir.

3. Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük Halk Plajı
Bodrum'da denize girilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Gümüşlük Halk Plajı çok güzel ve güzel olduğu kadar da talep gören bir sahil. Plajda belediyenin ücretsiz şezlong ve şemsiyelerini kullanabilmek mümkün ancak çok talep gördüğü için sabahın erken saatlerinde gelmek faydalı olacaktır. Sahil çevresinde çok sayıda restoran, otel ve pansiyon bulmak mümkündür. Burada yapılabilecek en geleneksel aktivite koyun ortasında bulunan Tavşan Adası'na denizden yürüyerek gitmek olacaktır. Pek çok kaliteli ve el emeği ürün satın alabileceğiniz tezgahlar, kalabalık olmasına rağmen keşmekeş olmayan bir ortam ve Antik Myndos Kenti Gümüşlük denilince ilk akla gelen şeylerdir. Plaja ulaşmak için Bodrum merkezinden minibüsler kullanılabilir.


4. Aspat Koyu

Aspat Koyu
Bodrum sahilleri içerisinde şarkılara konu olmuş bir koydur Aspat Koyu. Burada pek çok tatlı su kaynağı bulunur. Karaincir mevkinde bulunan Aspat ünlü Venedik Kalesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde de bahsettiği bu güzel koy aynı zamanda 1. derece sit alanı ilan edilmiştir. Koy içerisinde sadece bir işletme bulunmaktadır ve giriş ücretlidir bu nedenle fazla kalabalık değildir ve koruma altında olduğu için doğal güzelliği bozulmamıştır. plajı ve deniz tabanı kumludur, deniz suyu ise serindir ve kademeli olarak derinleşir.

5. Bardakçı Koyu

Bardakçı Koyu
Merkeze en yakın Bodrum sahillerinden biri olan Bardakçı Koyu Bodrum merkezine 10-15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bodrum merkez ile Gümbet arasında kalan bu küçük koyda halk plajı yoktur, işletmelere ait plajlar kullanılabilir. Uzağa gitmek için vaktiniz ya da aracınız yoksa ve denize girmek istiyorsanız güzel bir tercih olacak olan koy, gece eğlenmek isteyenler için de eğlence mekanlarına yakınlığı ile ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Bardakçı Koyu'nda deniz suyu ılıktır ve su kıyıdan açıldıkça derinleşir. Sahil ve deniz tabanı kumla kaplıdır ancak yer yer yosunlar görülebilir.

6. Kadıkalesi Halk Plajı (Peksimet)

Kadıkalesi Halk Plajı
Bodrum halk plajları arasında giriş ve şezlong ücreti ödemeden denize girebileceğiniz en rahat plajlardan birisi Peksimet Plajıdır. Çok kalabalık olmayan plajın sahili ve denizi tamamen kumdur. Yol kenarında bulunan birkaç işletme haricinde işletme olmadığı için buraya giderken tedarikli gitmek gereklidir. Plajda giyinme kabini ve tuvalet bulunmuyor ancak ücretsiz olmasına rağmen çok kalabalık olmaması ve suyun güzelliği bunları unutturacak niteliktedir. Bu güzel plaj Turgutreis ve Gümüşlük arasında kalan koyda bulunuyor.

7. Camel Beach- Kargı Koyu

Camel Beach
Genellikle yabancı turistlerin tercih ettiği bu koy adını kumsala yatan develerden almış. Önceden kumsalda yatarak oradan oraya dolaşan develer günümüzde turistlere hizmet ediyor. Turistler bu develere binerek tur atıyorlar ve bu etkinlikten oldukça keyif alıyorlar. Kargı Koyu yeni adıyla Camel Beach sığ bir denize sahip. Koy çevresinde bulunan işletmelerin ücretleri de turistlere göre belirlenmiş. Develer haricinde kumsalda açan zambaklar da sahile ayrı bir hava katmaktadır.


8. Mazı Köyü Sahili

Mazıköy Sahili
Mazı Köyü Sahili bakir doğası, eşsiz güzellikteki koyları ile Bodrum sahilleri içinde en temiz ve doğal kalmış sahildir demek yanlış olmaz. Gökova Körfezi'nin hemen yanında yer alan Mazıköy'de kadınlar halıcılık, erkekler balıkçılık yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Ünlü Milas halıları burada dokunmaktadır. Yörede doğal sebze ve meyveler, taze balıklar yemeniz mümkün. Bu eşsiz güzellikteki koylara Bodrum merkezinden gelen minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

9. Turgutreis

Turgutreis Plajları
Bodrum yarımadasının en batı ucu olan Turgutreis adını ünlü Osmanlı amirali Turgut Reis'ten almıştır. Burada doğan başarılı amiral ve beylerbeyi yöre halkının çoğunluğu gibi gemici olmuş ve adım adım yükselmiştir.

Toplamda 15 adet mavi bayrak ödüllü plajı olan belde rüzgar sörfü ve yelken sporları için oldukça uygun bir denize sahiptir.

Batıdan gelen rüzgarlara açık olduğu için dalgalı bir denizi olsa da kumsalları ve denizi oldukça temizdir. Buraya ulaşım Bodrum merkezden gelen otobüs ve minibüslerle mümkünüdür, ayrıca kendi otogarı bulunmaktadır.

10. Cennet Koyu

Bodrum Cennet Koyu
Ünlülerin ve yabancı turistlerin Bodrum sahilleri arasında en sevdiği yer olan Cennet Koyu çok kalabalık değildir ve doğası burada çok fazla işletme olmaması sebebi ile bozulmamıştır. Karadan ulaşımı biraz zor olan koy tekne ve yatların uğrak noktasıdır. Burada çok tesis bulunmaması nedeni ile işletilmekte olan butik oteller oldukça pahalıdır.

Adının hakkını verecek güzellikte olan koy Göltürkbükü ile Torba koyu arasında bulunmaktadır.



admin / 30.06.2020 / 0 / 4 386

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan ve öncelikli olarak turizm
Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem denizi, uçsuz bucaksız ormanlık alanları ve doğasıyla Bodrum her yıl
Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin en iyi otelleri listesi isimli bu makalemizde içeriği, koşulları,
Türkiye'nin En Güzel Kum Plajları

Türkiye'nin En Güzel Kum Plajları

Tatil planları yapanlar, tatil için gidilecek şehir ve kalınacak otel
Türkiye’deki En Lüks Oteller Listesi

Türkiye’deki En Lüks Oteller Listesi

Ülkemiz son yıllarda turizm ile birlikte oldukça önemli noktalara ulaşabilmeyi
Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Günümüzde pek çok kişi gerek iş hayatının vermiş olduğu yoğunluktan gerekse
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil Yerleri

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil

Ülkemiz geçmişinden bu yana pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Muğla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muğla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muğla tatil mekanlarıyla meşhur olan bir ilimiz. Bulundurduğu tatil köyleri ve
UNESCO Dünya Miras Listesinin Ege’deki Elçileri

UNESCO Dünya Miras Listesinin Ege’deki

Ege Denizi Türkiye'nin batısında, Türkiye ile Yunanistan arasındadır. Mora
​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı Kenti

​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı

Sonbaharın gelmesi ile gökyüzünü sarı rengi sarar, kentler yollar sarının
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up