Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Bilecik » Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti


Bozcaarmut Göleti
Bozcaarmut Göleti özellikle kamp yapmayı veya karavanlarıyla doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler açısından mükemmel bir seçenektir. Sıcak yaz günlerinin boğucu etkisinden kurtulmak isteyenler için muhteşem bir hafta sonu tatil rotası olan Bozcaarmut göleti, kolay ulaşılabilir olması sebebiyle de sıklıkla tercih edilen bir bölgedir.

Bilecik-Bozüyük yakınlarına bulunan gölet, muhteşem tabiat manzaralarının arasında doğal bir göl manzarasına sahip bulunmaktadır. Yaban hayatını da koruyarak el değmemiş bir tabiat parçası haline gelen Bozcaarmut göleti, aile ile gidilecek hafta sonu kampları için en ideal bölgeler arasında yer alıyor.


Bozcaarmut göleti civarında ziyaretçilerin kullanımına sunulmuş bulunan 3 farklı kamp noktası var. Bazı günlerde oldukça kalabalık olması sebebiyle sessiz ve sakin bir şekilde kamp yapabilmek mümkün olmayabiliyor. Bu sebeple bu tür kamp özlemiyle yanıp tutuşanların hafta içi günleri tercih etmesi öneriliyor.

Bölgenin kalabalık oluşu muhteşem tabiat manzaraları ve doğal bir göl olmasının yanı sıra, şehir yerleşimine yakın olmasından da kaynaklanıyor. Gölün etrafına yerleştirilmiş bulunan piknik masaları, olağanüstü doğa manzaralarını izleyerek dinlenmeye olanak sağlıyor. Ancak göl kenarlarının eğimli olması sebebiyle bu bölgeler kamp yapmak açısından beklentileri karşılamıyor.

Bozcaarmut Göletinde Neler Yapılır?

Bozcaarmut Göleti Kamp
Bozcaarmut Göleti birçok farklı etkinliğin yapılabilmesini sağlayan alanlardan oluşuyor. Bölgeye yapılan geziler sırasında göl çevresinde trekking yapmak, muhteşem doğa manzaraları arasında resim çekmek, izin almak suretiyle olta ile balık avlamak mümkün. Orman işletme tarafından idare edilen bozcaarmut göleğine giriş için kişi başı 5TL ücret talep ediliyor.


Kamp yapmak isteyenler bu ücret haricinde 5 TL daha fazla ödeme yapıyor. Araç park etme konusunda ise herhangi bir kısıtlama yok. Dileyenler araçlarını göl kenarına veya yol kenarına bırakabiliyor. Gölün arka tarafları kamp yapmak için daha ideal alanlara sahip, düzlük olan alanda özellikle yaz aylarında çok sayıda kamp çadırı göze çarpıyor.
Bölgedeki tüm güzel yerler için; Bilecik Gezilecek Yerler listemizi de inceleyiniz.
Bozcaarmut göletine kadar asfalt yol mevcut olması sebebiyle ulaşım oldukça kolay. Yerleşim alanlarına yakın oluşu ve ulaşım kolaylığı sebebiyle özellikle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça fazla ziyaretçi bulunuyor. Kampa gelen ziyaretçiler eksiklerini veya ihtiyaç duydukları yiyecek ve malzemeyi Pazaryeri ilçesinden oldukça kolay bir şekilde karşılayabiliyor.

Göl kenarında birkaç bölgede kurulan çeşmeler sayesinde herhangi bir şekilde su sıkıntısı çekilmesi de söz konusu değil. Bozcaarmut Göleti, özellikle doğa yaşamını deneyimlemek isteyen ve tabiat manzaraları içerisinde bulunmaktan hoşlananlar adına muhteşem bir alternatif tatil rotası.

Bozcaarmut Göleti Nerede? Nasıl Gidilir?

Bozcaarmut Göleti Nerede
Bozcaarmut Göleti bölgesinde kamp yapmak veya karavanlarıyla keyifli zaman geçirmek isteyen birçok kişi, bozcaarmut nerede şeklinde internet araması yaparak en kısa yoldan ulaşım imkanları hakkında bilgi sahibi olabilir. Çevre illerden gelen çok sayıda ziyaretçi 2 farklı şekilde ulaşım sağlayabilmektedir.

Bursa-Eskişehir istikametinden gelecek olan ziyaretçiler orman yolunu takip etmeleri halinde direkt olarak gölet bölgesine ulaşabilirken, Bilecik tarafından gelenler asfalt yolu takip ederek Bozcaarmut köyüne, sonra da gölet tabelalarını izleyerek kamp ve dinlenme alanlarına ulaşabilmektedir.

TEM otoyolu üzerinden gelirken Adapazarı çıkışından Bilecik yoluna doğru ilerleyerek ve Bilecik içerisine girmeden Bozüyük istikametine ilerleyerek Pazaryeri’ne ayrılan tabelayı takip ederek önce Küçükelmalı sonra da Bozcaarmut Köyüne ulaşabilirsiniz. Gölet bölgesi köye yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor. Yolun bazı bölümleri bozuk olmakla birlikte büyük bölümü asfalt.

El değmemiş bir doğallığa ve göleti çevreleyen çam ağaçlarının oluşturduğu muhteşem manzaraya sahip bulunan Bozcaarmut Göleti, alışılagelmiş tatil rotalarından farklı olmakla birlikte, kısa sürede müptelası olacağınız bir bölgedir. Özellikle çocuklu ailelerin doğayla baş başa kalarak neşeli bir hafta sonu geçirmesi için mükemmel bir seçenektir.



admin / 25.07.2020 / 0 / 5 138

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Söğüt'te Gezilecek Yerler

Söğüt'te Gezilecek Yerler

Bilecik Söğüt ilçesi Osmanlı'nın kuruluş yeri olması sebebi ile bu bölgeye
Harmankaya Kanyonu Tanıtımı

Harmankaya Kanyonu Tanıtımı

Bilecik şehrimizin İnhisar ve Yenipazar ilçeleri arasında konumlanan
Bilecikte Gezilecek Yerler

Bilecikte Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi’nde özellikle tarihi ile ön plana çıkan köklü illerimizden biri
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up