Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Jant Modelleri ve Özellikleri

Jant Modelleri ve Özellikleri


jant modelleriJantlar, aracınızın lastiğiyle beraber dönen önemli kısımlardır. Lastiklerle iç içe geçebilen bu jantlar aracınızın hareket etmesini sağlar. Aracın aks sistemlerinin parçaları arasındaki jant modelleri, dönme hareketini tekerleklere ulaştırır ve aracın güvenilir şekilde ilerlemesini sağlar. Aracınız için seçebileceğiniz birçok jant modeli vardır. Bu jant modelleri sayesinde aracın sürüş konforu ve performansı değişebilir.

Jantınızı seçeceğiniz zaman araç modelinizle uyumlu olmadığına dikkat etmelisiniz. Çelik, alüminyum, titanyum ve kapaklı gibi farklı türler sizlere sunulur. Jantlar aynı zamanda yakıt tüketimi ve araç performansını da etkileyebilir. Jant fiyatları seçeceğiniz markalara göre değişebilir. Ayrıca jant çeşitleri ve üretim materyalleri de fiyatları etkileyen unsurlar arasındadır. Jant çeşitleri ve fiyatlarını incelemek için https://www.birlasshop.com/jant-modelleri adresine göz atabilirsiniz.

Çelik Jantlar

jant modelleriÇelik olarak adlandırılan özel jantlar sac kullanılarak üretilir. Alüminyum alaşımlı olan çelik jantlar ile karşılaştırma yapılması pek doğru değildir. Çelik alüminyum çeşitlerine daha bu jantlar biraz daha mat ve siyah renk tonlarındır. Estetik açıdan ele alındığı zaman hemen hemen aynı özelliklere sahiptir.

Sac kullanılarak dizayn edilenler genel olarak sıfır araçların baz donanım seçeneklerinde sizlere sunulur. Bu sebeple, alaşımlı alüminyum seçeneklere göre farklı fiyat seçeneklerine sahiptir. Giriş ve alt segment araçlarda ve üst segmentteki tüm araçlarda bu jant türlerini görebilmeniz mümkündür.

Alüminyum Jantlar

jant modelleriAlüminyum alaşımı dünya çapında artmaya devam etmektedir. Bu durumun sebepleri arasında alüminyum seçeneklerinin çelik olan çeşitlere göre daha estetik gözükmesi ve hafifliğidir. Sürücüler, bu durumlardan dolayı alüminyum jantları da tercih edebilmektedir. Alüminyum alaşımlı olan jantlar çeliklere göre bazı farklılıklara sahiptir.

Jantlar arasındaki boşluklar frene basıldığı zaman balatalarda ısınma meydana getirebilir. Bu durum gelen havanın hava dağıtma yoluyla soğutulmasına ve fren sisteminin uzun ömürlü olmasına yol açabilir. Alüminyum alaşımlı jantlar sürüş esnasında hafif olduklarından dolayı sürücülere konfor ve direksiyon hakimiyeti sunarlar.

Tubeless olarak adlandırılan iç lastiksiz lastiklere uyum sağlayabilen alüminyum jantlar en güvenilir jantlar arasındadır. Çelik jantlara göre paslanmaya karşı biraz daha yüksek direnç gösterebilirler. Alüminyum jantlar, çeliklere göre daha fazla bileşen içerdiğinden dolayı daha yüksek iş gücüne ihtiyaç duyar. Bu durum fiyatların değişmesine sebep olur. Üretim kısmında eritilen alüminyum kalıplara dökülen materyaller ilk olarak torna daha sonra dondurma işlemlerinden geçeceği için el emeği de gerekmektedir. Alüminyum özellikli jantlar çeliklere göre biraz daha hassas yapıya sahiptir.

Jant Nasıl Temizlenir?

Araçlardaki jantları temizlemenin birçok yolu vardır. Jantlar zaman içerisinde toz, çamur ve toprak gibi lekelere maruz kalarak kirlenebilir. Lekeler jantların üzerinde uzun süre boyunca kaldığı zaman kullanım ömrünü olumsuz yönde etkiler ve lekelerin temizlenmesi her zamankinden daha zor bir hale gelebilir. Bu sebeple, jant temizliği işlemlerinin periyodik aralıklar ile yapılması tavsiye edilir. Temizlik için kovanın içerisine sabunlu su koyabilir ve jantları sabunlu su ile yıkayabilirsiniz. Daha sonra jantları bir sünger vasıtasıyla ovarak kirlerden arındırabilirsiniz. Temizlik işlemi için özel olarak dizayn edilen ürünleri de kullanabilirsiniz.

Jantlara parlaklık verebilmek için özel parlatıcı ürünlerini kullanmanız gerekebilir. Bunun için ilk olarak temizlik yapmalısınız. Aracınız yeniyse ve araç temizliği konusunda hassas davranıyorsanız piyasadaki özel temizlik solüsyonlarını tercih edebilirsiniz. Bagajınızda pratik bir şekilde muhafaza edebileceğiniz temizlik solüsyonları sayesinde hızlıca jantlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlik konusunda tecrübesiz olduğunuzu düşünüyorsanız, jantlarınıza zarar verebilecek herhangi bir işlem yapmamak için hiç çekinmeden sizler de mutlaka profesyonel bir destek almayı denemelisiniz.



admin / 29.03.2021 / 0 / 767

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi

Valiz seçeceğiniz zaman birçok farklı seçenekle karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu
Slazenger Kadın Ayakkabı

Slazenger Kadın Ayakkabı

Günlük hayatta ya da çok çeşitli outdoor aktivitelerinde kaliteli ve güvenilir
En İyi Motosiklet Lastiklerini İnternetten Alın

En İyi Motosiklet Lastiklerini

Motosikletlerle güvenli bir sürüş yapmanın öncelikli koşulu kaliteli ve sağlam
Otolye'yi Keşfedin, Oto Yedek Parça Arama Süreci Kabusunuz Olmasın!

Otolye'yi Keşfedin, Oto Yedek Parça

Her araç, günün birinde yedek parçaya ihtiyaç duyabilir. Araç parçalarının uzun
İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç Kiralamanın Adresi: Enterprise

İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç

İstanbul, sadece ülkemizin değil, dünyanın da eşsiz şehirleri arasında yer
2020 Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’de!

2020 Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’de!

Sporun her dalını seviyor ve futbola büyük ilgi duyuyoruz. 2020 Avrupa
Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatile giderken pek çok tatilci kendi aracı yerine kiralık araçları tercih
Kıbrıs Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Kıbrıs Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Kıbrıs tatiliniz için araç kiralamaya karar verdiniz mi? Şimdi ne yapmanız
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Karavanla Tatil Nasıl Yapılır?

Karavanla Tatil Nasıl Yapılır?

Tatilin tadını almak istiyorsanız, kesinlikle her yere gitmeli görmeli ve
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up