Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?


valiz çeşitleri
Valiz seçeceğiniz zaman birçok farklı seçenekle karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu durum seçim esnasında karar vermenizi zorlaştırabilir. Fakat bazı detaylara dikkat ederek bu sorundan kurtulabilir ve işlevsel bir valize sahip olabilirsiniz. Peki valiz seçerken hangi noktalara dikkat edilmesi gerekir?

Dış Tasarım ve Ağırlık

Dışı rengarenk ve desenli olan bavul modelleri ilk bakışta gözünüze çok güzel görünebilir. Ancak bir valizin sadece dışına bakarak satın alınması doğru olmayabilir. Bunun yerine dış cephesinin su geçirmeyen ve dayanıklı yapıya sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Dış kabuğu aşırı kalın olanlarda ağırlık problemi yaşayabileceğinizi asla unutmamalısınız. Bu sebeple, güvenilir markaların hafif ama dayanıklı modellerine yönelmelisiniz.

Tekerlek

Valizlerin tekerlekli olanlarını tercih ederseniz hareket konusunda rahatlık yaşarsınız. 2 tekerlekli olan çekçekli valizler ihtiyaçlarınızı karşılıyor olsa bile 4 tekerlekli ve tekerlek kısımları 360 derece dönebilen modeller daha rahat edebilmenizi sağlar. Valiz satın alırken tekerlek kısımlarının monte ediliş şekline ve bağlantı parçalarının sağlamlığına da dikkat etmelisiniz. Özellikle uçak yolculuklarında valiz hasarı genel olarak tekerleklerin kırılmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Tekerleklerin farklı zemin koşullarında güvenilir şekilde hareket edebilmesi sarsıntıların da ortadan kalkmasını sağlar. Sarsıntı ortadan kalktığı zaman gürültü de giderilmiş olur.

Dikiş Kalitesi

Valiz satın alırken mutlaka dikiş kalitesi göz önünde bulundurulmalıdır. Dış kısmındaki ek yerlerinin kenarları kaplanmış ve kilit dikiş kullanılması gerekir. Ayrıca fermuar kalitesine de bakmalısınız. Saplar ve valize sağlam olarak dikilip dikilmediği kontrol edilmelidir. Bu detaylar valizin kullanım ömrü hakkında sizlere ipucu veren detaylardır.

Çekçek Boyutları ve Kalitesi

Yeni bir bavul satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı çekçek yerleridir. Bu kısımların bavula bağlantı olan parçaları dayanıklı ve sağlam malzemelerden yapılmış olmalıdır. Herhangi bir takılma ya da kayma olmasını istemiyorsanız, güvenilir markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. Aynı zamanda çekçeklerin boy ve yükseklik kapasitelerini kendi boyunuzla karşılaştırmalısınız.

Boyutlar

Valizin dışı kadar iç kısmı da önemlidir. İç cep kısımları, fermuarlı gözler, bölmeleri ve diğer ayrıntıları araştırmalısınız. İç kısmı kaliteli şekilde tasarlanmış, bölmelere ayrılmış valizler seyahat sırasında avantajlı duruma geçmenizi sağlar. Eşyalarınızı bu tür bavul modelleri sayesinde daha iyi bir şekilde organize edebilirsiniz. Bazı bavullardaki iç kılıflar hızlı bir şekilde yırtılabilir. Bu durum maddi olarak da sorun yaşamanıza sebep verir. Genellikle kabin boy valizler 55x40x23 cm boyutunda tasarlanır. Bu boyutlara sahip olanlar sık sık uçakla yolculuk edenler için idealdir.

Renk

Valizlerin geneli siyah renkten tasarlanır. Siyah renkli valiz satın aldığınız zaman eğer üzerinde isimlik yoksa valiziniz karışabilir. Bu sebeple, yeni bir valiz satın alırken biraz cesur davranabilir ve alternatif renklere yönelebilirsiniz. İlla siyah renkli bir valiz istiyorsanız, isimlik olmasına özen gösterin. Bunun dışında renk seçimini yaparken kendi tarzınızı da göz önünde bulundurabilirsiniz. Valizler yeri geldiği zaman kıyafetlerinizle uyum sağlayabilecek en önemli aksesuarlardan biri olabilir.

İsim Etiketi

Bavulun seyahatiniz esnasında herhangi bir yerde kaybolmasını istemiyorsanız üzerine isim ve adres yazabilmelisiniz. Adres, telefon ve isim gibi kişisel bilgilerin üzerinde yer almadığı valizler kaybolduğu zaman üzerinde herhangi bir şekilde hak iddia edemezsiniz. Satın aldığınız valizlere daha sonra isimlik takabilirsiniz. Kaybolma ve çalıntı ihtimallerine karşı isim etiketli valizleri tercih etmelisiniz.

Uzun süre boyunca ilk günkü gibi kullanabileceğiniz kaliteli ve işlevsel valiz setleri arıyorsanız sizler de https://www.valizdunyasi.com/valiz-32 adresine göz atabilirsiniz. Rengarenk ve canlı tasarımlarıyla dikkat çeken valiz setleri sayesinde ekonomik bir şekilde valiz ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.



admin / 19.02.2021 / 0 / 689

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Slazenger Kadın Ayakkabı

Slazenger Kadın Ayakkabı

Günlük hayatta ya da çok çeşitli outdoor aktivitelerinde kaliteli ve güvenilir
Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz Gerekenler

Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz

Bu yaz tatilinizi nasıl alırdınız? Otel, pansiyon, ya da villa… Villa seçeneği
Doğru Kamp Çadırı Nasıl Seçilmelidir?

Doğru Kamp Çadırı Nasıl Seçilmelidir?

Kamp yapmak için olmazsa olmazların başında çadır gelmektedir. Hava
Seyahatlerinizde İhtiyacınıza Göre Valiz Çeşitleri

Seyahatlerinizde İhtiyacınıza Göre

İnsanlar sürekli bir yerden bir yere gider ve yolculuk yapar. Bu yolculuklar
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi

Vizeler insanların ülkelerden başka ülkelere geçişlerini sağlayan araçlardır.
Karavanla Tatil Nasıl Yapılır?

Karavanla Tatil Nasıl Yapılır?

Tatilin tadını almak istiyorsanız, kesinlikle her yere gitmeli görmeli ve
Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Yaz geldiğinde hepimizin ilk olarak yapmak istediği şey, tatil. Peki, tatile
Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken 5 Madde

Seyahate Çıkmadan Araştırılması Gereken

Bütün bir senenin yorgunluğunu üzerimizden atmanın en iyi yolunun tatil olduğu
Yurtiçi Seyahatlerinize Evcil Dostunuzla Çıkarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Yurtiçi Seyahatlerinize Evcil

Yaz geldi çattı. Bütün bir senenin yorgunluğu atmak için tatile çıkacağız yada
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up