Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin İdeal Rotalar

Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin İdeal Rotalar


Yeni yerleri keşfetmek pek çok kişinin hayali. Bundan dolayı da insanlar boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek adına araştırmalar yapıyorlar. Özellikle de son dönemlerde artık insanlar klasik tarzdaki tatiller yerine daha çok farklı yerleri keşfetmek istiyorlar. Ve bunun için de uzun lakin bir o kadar güzel deneyimleri yaşayabilecekleri rotaları inceliyorlar.

uçak bileti
Daha önceki dönemlerde söz konusu uzun rotalarda gezi planlaması yapmak olduğu zaman insanlar yolda çok uzun zaman geçirebileceklerini düşünüyorlardı. Bundan dolayı da uzun süre boyunca yollarda vakit geçirmek istemediklerinden dolayı seyahat planlarından vazgeçmek zorunda kalıyorlardı. Zamanın ilerlemesi ve uçak bileti alarak istenilen yerlere kolaylıkla gidilmeye başlanması ile beraber ise artık en uzun yolculuklar bile çok daha kısa bir hale gelmiş oldu.

uçak bileti
İnsanların isteklerinin yerine getirilmesi adına artık dünyanın pek çok farklı bölgesine ulaşmak adına farklı uçuş şirketleri devreye giriyor. Üstelik düşünülenin aksine pek çok farklı bölgeye uygun fiyatlı uçak bileti almak daha öncesinde olmadığı kadar kolay. Bunun için ilk olarak nereye gidilmek istendiğine karar verilmesi gerekiyor. Sonrasında ise gidilecek olan tarih aralığına göre sunulmakta olan uçak biletleri arasından seçimlerin yapılması mümkün hale geliyor. Doğru adımların atılması ile beraber yalnızca farklı yerlere aradaki mesafe uzun olsa dahi kısa zamanlarda gidilmiş olmuyor. Aynı zamanda gidilecek olan yerdeki tüm güzellikler görülerek buralarda son derece keyifli bir şekilde zaman geçirilebiliyor.

Tarih Kokan Şehir Moskova

Her geçen gün Moskova İstanbul uçak bileti arayışlarının arttığı bu muhteşem şehir, şimdilerde insanların direkt ya da aktarmalı şekilde kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yer. Tarihi oldukça eskilere dayanan Moskova, aynı zamanda Rusya’nın da başkenti. Ve ülkedeki tarihi güzelliklerin ve dokunun bir kısmı da içerisinde barındırmayı başarıyor. Şehrin en önemli özelliklerinden biri ise gezilebilecek yerlerin Moskova’nın çok farklı yerlerine dağılması değil. Birçoğunu ziyaretçiler yapmış olacakları gezi esnasında bir arada görme fırsatına erişmiş oluyorlar. Ve söz konusu Moskova olduğu zaman dünyanın dört bir yanındaki insanların ilk olarak görmek istedikleri yerlerin başında ise Kızıl Meydan bulunuyor.

Moskova İstanbul uçak bileti
Şehrin kalbi olarak görülen noktada yer alan Kızıl Meydan, ülkemizden de Moskova İstanbul uçak bileti incelemesi yaparak buraya gelmek istemelerinin başlıca nedenlerinden bir tanesi. Tarihi anlamda geçmiş dönemlerde de son derece önemli bir yere sahip olmuş bu meydanda oldukça fazla sayıda geçit, gösteri ve idam gerçekleştirilmiş. Sovyet dönemlerinde burada her sene 1 Mayıs ve 7 Kasım tarihlerinde geçit törenleri düzenlenirmiş. UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer bulan meydan, farklı isimlerle anılmış olsa da burada dökülmüş olan kandan dolayı Kanlı ya da Kızıl Meydan olarak adlandırılmıştır.

Moskova İstanbul uçak bileti
Aziz Vasili Katedrali ise yalnızca Moskova’nın değil Rusya’nın simgesi haline gelmiş olan bir yapı. 16. yüzyıla gelindiği zaman Korkunç İvan tarafından yaptırılmış olan bu yapının yapılma nedeni ise Tatarlardan Kazak şehrinin alınması. Burada her biri ayrı zafere adanmış olan 8 tane kubbe yer almaktadır. Gerek desenleri gerekse renkleri ile pek çok kişi Moskova İstanbul uçak bileti alarak burayı gelip buradaki güzellikleri görmek istiyorlar. Lenin’in Mozolesi de yine Rusya’nın sembol isimlerinden bir tanesine ait. Kızıl Meydan’da yer alan bu yapı piramit şeklindedir. Buradaki granitlerden siyah labrador yası, kırmızı ise sosyalizmi temsil etmektedir.

Moskova İstanbul uçak bileti
Yapmış olacağı uzun ancak keyifli Moskova İstanbul uçak bileti ile gerçekleştirilen yolculuk sonrasında canlı ve eğlenceli bir yere gitmek isteyenlerin mutlaka gelmeleri gereken yer ise Arbit olacak. 24 saat canlı olan bu cadde yalnızca sanatçıların kendilerini ve eserlerini tanıttığı bir yer değil. Aynı zamanda kendine özgü ruhu ile ziyaret edecek olan kişilerin istediklerini almalarını sağlayacak olan bir yer. Arbat denilince akla öncelikli olarak sanatçıların gelmesi ise kesinlikle bir tesadüf değil. Uzun yıllar boyunca pek çok Rus sanatçı yaşamını sürdürmek ve eserlerini üretmek adına burayı tercih etmiştir. Burada bir yandan çeşitli sanat eserlerini inceleyecek ziyaretçiler, diğer yandan da farklı hediye dükkanlarını gezerek caddede yapılan aktiviteler ile keyifli şekilde zamanlarını geçirebiliyor.

Devrim öncesinde çok fazla sayıda çarı misafir etmiş olan Kremlin Sarayı, ilk olarak ahşap bir yapıda inşa edilmiş olsa da Korkunç İvan tarafından yeniden yaptırılmıştır. Her ne kadar Rusya’daki birçok kentte yer alan yapılara Kremlin dense de bunların en ünlüsü Moskova2da yer almaktadır. Saray, Perşembe hariç her gün ziyarete açıktır.

Egzotik ve Canlı Şehir Tayland

Son dönemlerin en fazla hakkında araştırma yapılan yerlerden biri olan Tayland, sahip olduğu güzellikler ile de keşfedilmeyi hak eden bir yer. Dolayısıyla şimdilerde uzak yerleri keşfetmek isteyen pek çok kişi yılın belirli dönemlerinde giderek keyifli şekilde zaman geçirmek adına Tayland uçak bileti araştırmalarına giriyor. Talebin bu kadar fazla olması ile beraber de artık farklı uçuş firmaları haftalık olarak Tayland uçuşlarını gerçekleştirerek insanlara istediklerini vermeyi başarıyor.

Tayland uçak bileti
Konu Tayland olduğu zaman mutlaka rotaya eklenmesi gereken yerler şüphesiz ki adaları oluyor. Başta Phuket olmak üzere Ko Samui, Ko Tao, Phi – Phi Adaları gibi pek çok ada yalnızca konaklamak için değil çeşitli partilere katılmak için de ideal konumdalar. Mavilikler içerisinde zaman geçirmek isteyen ancak bu aşamada bilindik yerlerin dışına çıkmak isteyen gezginler için de Tayland aradıklarını fazlası ile vermeyi başarıyor. Üstelik daha öncesinde hiç dalış yapmamış olan ancak bu konuda eğitim almak isteyenler de son derece uygun fiyatlara burada istedikleri eğitimleri alma fırsatına erişiyorlar. Günübirlik şnorkel dalışları için Ko Krandan Adası tercih edilirken Surin ve Similan Takımadaları ise yalnızca bölgenin değil dünyanın en iyi dalış noktaları arasında yer almayı başarıyor.

Tayland uçak bileti
Gülücükler Ülkesi olarak da adlandırılmasından dolayı Tayland uçak bileti alınmasından sonra buraya gelinmesi ile beraber bu tanımın ne kadar doğru olduğunu görmek de mümkün hale gelmiş oluyor. Buraya geldiği zaman unutulmaz anıları yaşamak isteyenlerin ise uçak bileti alırken 13 – 15 Nisan tarihlerinde burada olacak şekilde ayarlamalarını yapmaları ise yeterli olacak. Çünkü bu tarihler arasında Tayland’da Songkran Festivali yapılıyor. Tay Yeni Yılı kutlamaları olarak da tanımlanan bu festivale gelen herkes kendini çocuklar gibi hissederek doyasıya eğlenmiş oluyor.

Güzel bir şekilde zamanını geçirmek adına Tayland uçak bileti için araştırmalar yapmaya başlayan pek çok kişinin ön plana çıkarttığı konulardan biri de buradaki gece hayatı. Gerek şehirde gerekse Tayland’da bulunan çeşitli adalarda yılın pek çok zamanı oldukça çılgın partiler yapılıyor. Özellikle de havaların ısınması ile beraber yapılan plaj partileri ise yalnızca buranın yerlileri tarafından değil gelen turistler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Zamanını partilerde geçirmek istemeyenler içinse gece kulüpleri devreye giriyor. Bu aşamada önemli olan şey ise nereye gidiliyor olursa olsun fark etmez, en uzak noktalarda bile insanların zamanlarını tahmin ettiklerinden çok daha eğlenceli ve keyifli şekilde geçirecek olması olacak.



admin / 25.01.2022 / 0 / 309

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Tatillerinizde Adana Tercih Sebepleri

Tatillerinizde Adana Tercih Sebepleri

Türkiye’deki en güzel şehirlerimizden birisi de Adana'dır. İnsanların ilgisini
Seyahatlerinizde İhtiyacınıza Göre Valiz Çeşitleri

Seyahatlerinizde İhtiyacınıza Göre

İnsanlar sürekli bir yerden bir yere gider ve yolculuk yapar. Bu yolculuklar
Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile Çıkarken Benzin Hesabı Yapmak

Tatile araçlarıyla gidecekler için en önemli konulardan biriside benzin
Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatil İçin Araba Seçiminin Önemi

Tatile giderken pek çok tatilci kendi aracı yerine kiralık araçları tercih
Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Yolculuk o ya da bu şekilde bizlerin kaderi... İnsanoğlu, tarih sahnesinde
Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden,

Sunexpress bilet sorgulamahizmeti sayesinde havayollarında yapılan bilet
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Jet Lag Nedir, Nasıl Geçer?

Jet Lag Nedir, Nasıl Geçer?

Yolculuk, kolay ve keyifli gibi görünse de önlem alınmadığı zaman çeşitli
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up