Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » İmplant Çeşitleri Nelerdir?

İmplant Çeşitleri Nelerdir?


implant çeşitleri
İmplant bir çeşit yapay diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirilerek, protezlerin yardımıyla dişe destek sağlar. Bu uygulama sayesinde çiğneme yetisi arttırılabilir. Günümüzde birçok farklı implant çeşidi bulunmaktadır. En yaygını ise vida şeklinde olandır. Ayrıca tercih edilecek işlem türü, çene kemiği ve destek dokusuna bağlı olarak seçilir. Size uygun implant çeşidini seçebilmek ve sağlıklı gülüşlere sahip olabilmek için Diş Hekimi Özlem Özcan’ı ziyaret edin!

Alanında 16 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Dt. Özlem Özcan Diş Kliniği, %100 hasta memnuniyeti odaklıdır. Ayrıca klinik, konumu ve metrobüse beş dakikalık uzaklığı sayesinde hastalarına ulaşım kolaylığı sağlamaktadırİmplant tedavisinde, tedaviyi uygulayanların güvenilir olması önem taşımaktadır. Dt. Özlem Özcan Diş Kliniği ise hastalarına verdiği güven ile ön plana çıkmaktadır.

Farklı sebeplerden dişlerini kaybetmiş olan hastalara, eksik diş/dişlerin neden olduğu eksiklikleri doldurmak, estetiği ve fonksiyonu tekrar elde etmek için implant tedavisi uygulanır. İmplant diş ise yapılan vidalı dişlerin adıdır. İmplantların uygulandığı durumlara örnek olarak;
  • Tek diş eksiklikleri,
  • Tamamen dişsizlik durumu,
  • Arkası dişsiz biten çeneler,
  • Uzun dişsizlik durumları verilebilir.
Uzun dişsizlik durumlarında, hastalara dental implant uygulanır. Uygulanacak işlem ise hastanın çene kemiğine ve destek dokusuna bağlı olarak değişim göstermektedir.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi on sekiz yaşını doldurmuş, yüz ve çene gelişimi tamamlanmış, tedaviye uygunluk testinden geçmiş ve aktif olarak kan sulandırıcı ilaç kullanmayan kişilere uygulanabilir. Diş hekimliğinde kullanılan lokal anestezi yardımı ile gerçekleştirilir. “İmplant nasıl yapılır?” sorusunun cevabına ulaşabilmek için öncelikle implant dişin nasıl yapıldığının öğrenilmesi gerekir. Adım adım incelendiğinde:
  • Hastadan panoramik röntgen ve bölgesel tomografi görüntüleri çene kemiğinin ölçülebilmesi ve bölge çevresindeki sinir geçişlerinin saptanması için alınır.
  • Bu görüntülere bakılarak implant boyutları seçilir.
  • İmplantların yerleştirilmesi aşaması için iki farklı yöntem kullanılabilmektedir. Bunların ilki tek aşamalı olarak bilinen işlemdir. Bu işlemde önce implant, sonra diş eti için iyileşme başlığı yerleştirilir. İyileşme başlığı operasyon sonrasında görünür halde bulunur.
  • İkincisi ise iki aşamalı olarak bilinen işlemdir. Bu işlemde önce implant yerleştirilir. Sonra bölgenin üstü diş eti ile kapatılır. Operasyon sonrasında implanta dair görünür hiçbir şey bulunmaz. İyileşme tamamlandıktan sonra implantın üstü açılarak diş eti iyileşme başlığı yerleştirilir.
Bahsedilen iki yöntem arasından hastanın sürekli hastalığı olup olmadığına, ağız sağlığına ve sigara kullanma durumuna göre hangisinin uygulanacağına karar verilir.

İmplant Çeşitleri

İmplant çeşitleri hastanın ağız yapısına ve kullanım amaçlarına göre ayrılmaktadır. Bu noktada çeşitlerine örnek olarak;
  • Endosteal,
  • Subperiostel,
  • İntramucosal,
  • Endodontic,
  • Transmandibular sayılabilir.
Endosteal implant en çok tercih edilen uygulamalardan arasındadır. Kendi içerisinde vidalı, bıçaklı ve silindirik olmak üzere üç türe daha ayrılır. Bir ve üzeri dişin eksik olduğu zamanda çene kemiğinin iç bölümünde kullanılır.

Bir diğer popüler seçenek ise subperiosteal implanttır. Bu implant türü kemik ölçüleri ile hazırlanır. Çiğneme kuvvetinin çene kemiğine eşit bir şekilde dağılmasını sağlar.

İntramucosal implant günümüzde çok yaygın kullanılmamaktadır. Titanyum bir implanttır. Kullanım amacı protez retansiyonunu iyileştirmektir.
Güçlü bir çene yapısı oluşturma amacı ile tercih edilen endodontic implantlar ise aynı zamanda zayıf diş yapılarını onarabilmektedir.
Günümüzde yaygın kullanılmayan bir diğer implant şekli olan transmandibular implant ise kemik hacim eksikliklerinin düzeltilmesine katkı sağlamaktadır.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu değişiklik implant işleminde kullanılan vida benzeri maddenin yapımı için titanyum kullanılmasından ve titanyumun çok sayıda farklı şirket tarafından üretilmesinden kaynaklıdır.

Bu tedavinin fiyatlarını, implant markaları da etkileyebilmektedir. Farklı markalar arasında ürün kalite farkları bulunmaktadır. Yüksek kaliteli markaları, daha pahalı ücretlendirmeler sunabilir. 



admin / 10.02.2023 / 0 / 301

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Kesik Minare Camii

Kesik Minare Camii

Milattan sonra 2. Yüzyılda Roma imparatorluğu tarafından yapılmıştır. 7.
Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt dışı uçak bileti gerek zorunlu gerekse planlı yolculukları gerçekleştirmek
Tatilin Keyfini Karavan Kiralama Hizmetiyle Çıkarın

Tatilin Keyfini Karavan Kiralama

Yoğun iş temposunun ardından yaşanan stresi üstlerinden atmak isteyenler,
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
MEZOTERAPİ İLE NELER MÜMKÜNDÜR?

MEZOTERAPİ İLE NELER MÜMKÜNDÜR?

Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında estetik amaçlar ile uygulanan tıbbi
Jant Modelleri ve Özellikleri

Jant Modelleri ve Özellikleri

Jantlar, aracınızın lastiğiyle beraber dönen önemli kısımlardır. Lastiklerle iç
Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Valiz Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi

Valiz seçeceğiniz zaman birçok farklı seçenekle karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu
Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz Gerekenler

Eşsiz Bir Villa Tatili İçin Bilmeniz

Bu yaz tatilinizi nasıl alırdınız? Otel, pansiyon, ya da villa… Villa seçeneği
Doğru Kamp Çadırı Nasıl Seçilmelidir?

Doğru Kamp Çadırı Nasıl Seçilmelidir?

Kamp yapmak için olmazsa olmazların başında çadır gelmektedir. Hava
Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat Siteleri

Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat

Gelişen teknoloji sayesinde yapacağımız seyahatler de karşılaşabileceğimiz
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up