Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Antalya Patara Plajı

Antalya Patara Plajı


Patara Plajı
Antalya ilinde Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında bulunan Patara Plajı Gelemiş Köyü sınırları içerinde bulunmaktadır. İsmini içerisinde bulunan Patara Antik Kentinden alan plaj bazı yerlerde 200-300 metre derinliğe ulaşmaktadır. Plajın çok ilgi çeken rengini veren kumları ince ve beyaz renklidir.

Dünyanın en güzel plajlarından biri olan Antalya Patara Plajı yaklaşık 18 kilometre uzunluğa sahip bir doğa harikasıdır, sahip olduğu uzunlukla da ülkemizin en uzun plajları arasındadır. Genişliği 280 ile 1500 metre arasında değişen bembeyaz kumsalları ve eşsiz görüntüsü ile Maldivler'i andıran plaj ekolojik tatil kavramının ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamıştır.


Tüm dünya genelinden ziyaretçileri bulunan Patara Kumsalı, doğal yollarla oluşan kum tepecikleri ile fotoğraf sanatçıları ve misafirler için eşsiz doğa fotoğrafları çekme imkanı sunmaktadır. Plaj eşsiz doğal manzarası ve kumu ile pek çok Yeşilçam filminin de çekildiği bir mekan olmuştur.

Antalya Patara Plajı nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarına da ev sahipliği yapmaktadır. Bu kaplumbağaların yumurta bıraktıkları nadir yerlerden olan plaj bu özelliği ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından hazırlanan projelerle ve Hacettepe Üniversitesi'nin çalışmaları ile koruma altına alınmıştır.

Patara Plajı'nın yaklaşık 1,5 kilometre güneyinde kumlar içerisinde bulunan Patara Antik Kenti ise Likya uygarlığına ait en önemli tarihi eserleri görebileceğiniz, ülkemizin çok değerli sit alanlarından birisidir. Burada nekropolis, antik tiyatro, hamamlar ve bazilikalar bölgenin ve Likya Uygarlığı'nın tarihi hakkında oldukça önemli bilgiler vermektedir.
Pata Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Tarihi MÖ 8. yüzyıla dayanan bu antik kent Likya Birliğinin siyasi olarak en önemli ve söz hakkı olan kentlerinden biriydi. Tüm toplantılar burada bulunan meclis binasında yapılmaktaydı. Bizans döneminde de oldukça değerli olan kent; doğu Akdeniz'de bulunan en önemli üç hububat deposundan birisine sahipti, o dönemlerde hububat depolamasında olduğu gibi sevkiyatında da Patara limanı oldukça büyük önem taşımıştır.

Patara Plajı hem doğal nitelikleri ve tarihi özellikleri hem de asıl adı 'Gelemiş' olan fakat Patara adı ile tanınan köyde tadacağınız yemek kültürü ile ülkemizin mutlaka görülmesi gereken önemli yerlerindendir. Doğal güzelliği, tarihi özellikleri ve yemek kültürü ile her anlamda ziyaretçilerin doyuma ulaşabileceği bir mekan olan Antalya Patara Plajı ülkemizde gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biridir.

Patara Plajı Nerededir?

Patara Plajı Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gelemiş Mahallesinde bulunmaktadır. Şehir merkezinden 220 kilometre uzaklıkta bulunan plaj Kalkan'dan 15 kilometre, Fethiye ilçe merkezinden 81 kilometre, Kaş'tan ise 45 kilometre uzaklıktadır.

Patara Plajı Giriş Ücretleri

Patara Antik Kenti içerisinde yer alan plajın günü birlik giriş ücreti kişi başı 24 TL olarak belirtilmiştir.
Müzekart sahiplerinin ücretsiz giriş hakkı bulunmaktadır.
Şemsiye ve şezlong kiralanmak istenirse ek olarak 10 TL ödeme yapılmaktadır. (Şezlong ve şemsiyelerin kaplumbağaların yumurtlama alanlarına kurulması kesinlikle yasaktır.)
Plajda bulunan duş ve tuvaletler ücretsiz olarak kullanılabilir.


Patara Plajı Ziyaret Saatleri

Patara Plajı deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yaptığı için giriş çıkış saatleri sınırlandırılmıştır. Plaj ziyaret saatleri sabah 08.00 ile akşam 19.00 arasındadır.
Civardaki diğer tüm güzellikler için; Antalya'da Gezilecek Yerler makalemizi de inceleyiniz.
Saat 20.00 den sonra plaja girmek, kamp yapmak, ateş yakmak gibi caretta kaplumbağalarını ve diğer hayvanları ürkütecek davranışların yapılması yasaktır.

Patara Plajı Yol Tarifi

Kendi aracı ile gitmek isteyen ziyaretçiler D400 karayolunu kullanarak plaja ulaşabilirler.

Ayrıca Fethiye-Kaş ilçeleri arasında seferler yapan otobüsler kullanılarak plaja ulaşılabilir. Bu otobüslerle Ovaköy mevkinde inilir, buradan yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta bulunan plaja yürüyerek ya da taksi kullanılarak gidilmesi mümkündür.



admin / 13.07.2020 / 0 / 5 127

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti

Dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Antalya'nın Kaş ilçesinde
Kaputaş Plajı Tanıtımı

Kaputaş Plajı Tanıtımı

Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Antalya'nın incisi
Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Antalya’da bulunan plajlar sadece Türkiye’de değil aynı zaman da dünya çapında
Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi semti içerisinde antik çağ döneminden kalma birçok kalıntı ve
Düden Şelalesi Tanıtımı

Düden Şelalesi Tanıtımı

Düden Şelalesi isimli bu yazımızda; Antalya Düden Şelalesi hakkında bilgi
Kalkan'da Gezilecek Yerler

Kalkan'da Gezilecek Yerler

Kalkan, en sıcak günlerde bile insanı boğmayan havası ve adeta denize akan
Kekova'da Gezilecek Yerler

Kekova'da Gezilecek Yerler

Depremler adaları yerinden oynatınca, kimi zaman geriye sulara gömülmüş kentler
Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan Antalya'nın en kıymetli
Kaş'ta Gezilecek Yerler

Kaş'ta Gezilecek Yerler

Hitit belgelerinde Işık Ülkesi olarak adlandırılan Likya’nın önemli
Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemer’de birbirinden güzel doğal güzellikler bulunmaktadır ve bu
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up