Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Kaputaş Plajı Tanıtımı

Kaputaş Plajı Tanıtımı


Kaputaş Plajı
Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Antalya'nın incisi Kaputaş Plajı, turkuaz renkli ve eşsiz manzarası ile her göreni kendine hayran bırakıyor. Antalya'nın en güzel plajları arasında bulunan Kaputaş Plajı’nın genel özellikleri, tarihi geçmişi, giriş ücreti, nerede ve nasıl gidilir gibi konuları merak ediyorsanız, yazının devamını okuyabilirsiniz.

Genel Özellikleri

El değmemiş doğası ile büyük ilgi gören Kaş Kaputaş Plajı aslında tipik bir kanyon ağzı plajıdır. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Kaputaş Plajı turkuaz rengi suları ile muhteşem manzaralara davetiye çıkarıyor.


Sakin bir konumda bulunan plaj tamamen kum ve çakıldan oluşmakla birlikte 8 – 10 metre sonra derinleşen deniziyle de dikkat çekiyor. Çevresinde çok sayıda irili ufaklı mağaranın da olduğu Kaputaş Plajı’na gelenlerin ilk uğradığı yer ise şüphesiz Mavi Mağara oluyor.

Kaputaş Kanyonu’nun çıkış istikametinde yer alan ve kanyon ağzı plajı kategorisinde değerlendirilen Antalya Kaputaş Plajı temiz olması ve diğer özellikleri taşımasıyla da Mavi Bayrak sahibi bir plajdır. Çok önceden fok balıklarının yaşadığı Mavi Mağara’ya gitmek isterseniz eğer tekneleri kullanmanız gerektiğini hatırlatalım.

Suyun renginin turkuaza dönmesinin başlıca sebebi de deniz altında kaynayan doğal kaynak suları ile açıklanabilir. SİT alanı ilan edilmesi nedeniyle de oldukça bakir kalan bölgede dilediğinizce deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti

Kaputaş Plajı’nın halk plajı olması nedeniyle hiçbir ücret ödemeden giriş yapmak mümkündür. Belediye’nin kurmuş olduğu tesislerden yeme içme ve şezlong & şemsiye kiralama gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bir diğer seçenek de kendi şezlong ve şemsiyenizi yanınıza alarak Kaputaş Plajı’nda vakit geçirmek olacaktır. Kaputaş Plajı giriş ücreti olmamakla birlikte duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz halka açık alanların olduğunu da söyleyebiliriz.

Kaputaş Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kaputaş Plajı neredediye soranlar Antalya merkeze biraz uzak cevabını alabilir. Kaş ve Kalkan’dan sık sık otobüs seferlerinin düzenlendiği Kaputaş Plajı’na doğrudan kara yolu ile ulaşmak mümkün değil.
Bölgedeki tüm güzel yerler için  mutlaka Antalya Gezilecek Yerler yazımızı okuyunuz.
Kaputaş Plajı nasıl gidilir gibi bir sorunuz varsa belli bir noktaya kadar kara yolu, o noktadan sonra ise yayan gitmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Tam tamına 187 basamaklı merdivenleri geçtikten sonra ulaşabileceğiniz Kaputaş Plajı’na Antalya’nın farklı noktalarından tur tekneleri ile de gelmeniz muhtemel.


Günübirlik tekne turları ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kaputaş Plajı’na Antalya merkezden gelenleri inanılmaz virajlı bir yol bekliyor olacaktır. Kalkan merkezden 10 dakika, Kaş merkezden 20 dakika, Antalya merkezden 3 saat ve MuğlaFethiye’den ise 1 saatlik bir kara yolculuğu ile Kaputaş Plajı’na varabilirsiniz.



admin / 31.05.2020 / 0 / 1 892

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Kleopatra Plajı Tanıtımı

Kleopatra Plajı Tanıtımı

Antalya’nın en bilindik ilçelerinden biri olan Alanya’nın batı kesiminde
Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Antalya’da bulunan plajlar sadece Türkiye’de değil aynı zaman da dünya çapında
Antalya Müzesi Tanıtımı

Antalya Müzesi Tanıtımı

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunan
Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi semti içerisinde antik çağ döneminden kalma birçok kalıntı ve
Düden Şelalesi Tanıtımı

Düden Şelalesi Tanıtımı

Düden Şelalesi isimli bu yazımızda; Antalya Düden Şelalesi hakkında bilgi
Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan, Çavuşköy adıyla da bilinir. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı
Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan Antalya'nın en kıymetli
Kaş'ta Gezilecek Yerler

Kaş'ta Gezilecek Yerler

Hitit belgelerinde Işık Ülkesi olarak adlandırılan Likya’nın önemli
Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemer’de birbirinden güzel doğal güzellikler bulunmaktadır ve bu
Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Antalya nüfusu, Antalya
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up