Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Edirne » Gökçetepe Tabiat Parkı

Gökçetepe Tabiat Parkı


gökçetepe
Denizi ve zengin bitki örtüsü ile İstanbul'a en yakın kamp alanlarından biri olan Gökçetepe Tabiat Parkı tüm doğal güzelliklerin bir arada bulunabileceği, değişik faaliyetlerin yapılabileceği doğal cennetlerimizden birisidir.


Gökçetepe Milli Parkı Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Köyünde bulunur. Köye ulaşım il ve ilçe merkezinden yapılan minibüs seferleri ile oldukça kolaydır.

Gökçetepe Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

gökçetepe tabiat parkı
Saroz Körfezi'nin kuzey kıyısında bulunan Gökçetepe Tabiat Parkı deniz, kum, güneş ve orman seçeneklerinin hepsinin bir arada bulunduğu bir doğa harikası niteliğindedir. Park içerisinde 6 farklı koy bulunmaktadır ve toplam uzunlukları 3,5 kilometredir. Saroz Körfezi'nin akıntıları sebebi ile burada bulunan deniz kendi kendini temizlemektedir.

Ülkemizin en büyük kamp alanlarından biri olan park, günübirlik ziyaretler dışına karavan veya çadır kullanarak kamp yapmak için de oldukça uygundur. Park içerinde bulunan bungalow evler de sıklıkla tercih edilmektedir.

Gökçetepe Tabiat Parkı Aktiviteleri

Gökçetepe Tabiat Parkı kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için oldukça uygun imkanlara sahiptir. İşletmeci firma, Gökçetepe kamp alanı içerisinde kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için çadır ve karavan kiralama hizmeti de sunmaktadır. Elektrik ve su kullanma imkanı bulunan parkta uzatma kablosu bulundurulması halinde çadırlara elektrik çekilebilir.

gökçetepe kamp alanı
Yaygın bir şekilde yerleştirilmiş tahta piknik masaları ve oturaklar, bulaşık yıkanabilecek lavabolar piknik yapmak isteyenler için oldukça kullanışlıdır.
Civardaki diğer güzellikleri öğrenmek için; Edirne Gezilecek Yerler listemizi de okumalısın.
Kamp, sahil ve piknik alanlarında tuvaletler bulunmaktadır, sahil kesiminde ise duşlar yerleştirilmiştir, ziyaretçiler bunları ücretsiz olarak kullanabilirler. Tuvaletler, duş ve bulaşık lavaboları gün içerisinde periyodik olarak temizlenmektedir.

Gökçetepe Tabiat Parkı kamp kurmak için oldukça geniş bir alana sahiptir. Kamp yapan ziyaretçiler çadırlarını orman içerisine ya da deniz kenarına kurabilirler.


Denize girmek isteyen ziyaretçiler sabahın erken saatlerinde de denize girebilmektedirler, su her zaman ılık ve yüzmeye uygundur. Derinliğin kademeli olarak arttığı denize çocuklar da rahatlıkla girebilir. Denizin temiz ve berrak olması sebebi ile deniz canlıları rahatlıkla görülebilmektedir.

Gökçetepe Tabiat Parkı içersinde bulunan eğitim kampında okçuluk, telsiz, kampçılık, yüzme, dalma, basketbol, futbol ve dağcılık eğitimleri verilmektedir. Ayrıca paintboll ve su sporları gibi eğlenceli aktiviteler de düzenlenmektedir.

Gökçetepe Tabiat Parkı'na  Giriş Ücretleri

gökçetepe milli parkı
Gökçetepe Tabiat Parkı giriş ücreti yaya ya da araç kullanımına göre farklı şekillendirilmiştir. Ayrıca girişte konaklama talebinize bağlı olarak çadır veya yer kirası gibi ek ücretler ödemeniz gereklidir. Kullanılacak su, elektrik, tuvalet ve duşlar ücrete dahil olup bunlar için ayrı ödeme yapılmaz.


Kişi başı yaya giriş ücreti: 6,50 TL
Bisiklet giriş: 6,50 TL
Motorsiklet - Atv giriş: 13 TL
Araç ile giriş: 25 TL
Minibüs ile giriş: 85 TL
Çadır kampı için yer kirası: 60 TL
İşletmeden çadır kiralama: 180 - 240 TL
Karavan ile günlük konaklama ücreti: 100 TL
Bungalow evler gecelik kira: 240 TL (1+1, Amerikan mutfak)

Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede?

Gökçetepe Tabiat Kampı Edirne ilinin Keşan ilçesinde bulunmaktadır. Zeytindere Mevkii, Gökçetepe köyü sınırları içerisindedir. Parkın İstanbul'a uzaklığı 270 kilometredir ve yolculuk 3,5 saat sürmektedir. Edirne merkezinden 2 saatlik mesafede bulunmaktadır, yol uzunluğu 140 kilometredir. Keşan ilçe merkezinden ise 34 kilometre uzaklıktadır.

Gökçetepe Tabiat Parkı Yol Tarifi

Parka ulaşmak için Edirne merkezinden Keşan ilçe merkezine giden ya da Gökçetepe köyüne giden minibüsler kullanılabilir. Keşan merkezinden de Gökçetepe köyüne minibüs seferleri yapılmaktadır.

Özel araçla gitmek isteyenler Keşan Kavşağında göbekte 3. çıkışı kullanmalıdır. Çamlıca yoluna sapılarak yön tabelaları takip edildiğinde parka kolaylıkla ulaşılabilir. Köye ulaşım için Keşan ilçe sınırlarını geçtikten sonra sırası ile Erikli, Enez ve Bahçeköy tabelaları geçilmelidir.



admin / 11.08.2020 / 0 / 2 099

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Uzunköprü'de Gezilecek Yerler

Uzunköprü'de Gezilecek Yerler

Uzunköprü gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Keşan’da Gezilecek Yerler

Keşan’da Gezilecek Yerler

Keşan, Edirne’ye bağlı ilçelerden biridir. İl merkezine 111 kilometre
Suyun Bu Yanı Enez

Suyun Bu Yanı Enez

Türkiye'nin en batıdaki kara sınırında yer alan Enez bir tarafında tatlı su,
Edirne'de Gezilecek Yerler

Edirne'de Gezilecek Yerler

Edirne, ülkemizin Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer alan, sınır
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up