Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Karabük » Kristal Cam Teras

Kristal Cam Teras


Kristal Cam Teras
Kristal Cam Teras Safranbolu'nun İncekaya mevkinde yapılmış bir cam seyir terasıdır. Adrenalin ve doğa tutkunlarının oldukça eğlenceli vakit geçirdikleri bu teras İncekaya Tokatlı Kanyonu üzerine kurulmuştur. Yapımı bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanan cam teras 75 tonluk ağırlık kaldırabilecek kapasitededir.


Yaklaşık 400 kişiyi aynı anda taşıyabilecek güçlü bir yapısı olsa da önlem amaçlı olarak ziyaretçiler terasa 30 kişilik guruplar halinde alınmaktadır.

Kristal Cam Teras Hakkında Bilgi

Karabük Kristal Teras 11 metre uzunluğunda 100 m2 genişliğindedir. Yerden 80 metre yükseklikte kurulan teras her biri 3 santimetre kalınlığında olan 3 parça camdan yapılmıştır.

Karabük Kristal Cam Teras
Terasa yapılan ışıklandırmalar ile ziyaretçilerin gece de manzaranın tadını çıkarabilmeleri ve burada keyifli vakit geçirebilmeleri sağlanmıştır. Alanda bulunan kafeterya ve restoranlarda yeme içme ve diğer ihtiyaçların karşılanması mümkündür.

Karabük Kristal Cam Teras Arizona ve Gürcistan'da bulunan kanyonlara benzer özelliklere sahip olan Tokatlı Kanyonu'nu yukarıdan doyasıya seyretme imkanı sağlamıştır. Sadece Unesco listesindeki tarihi evleri ile değil Kristal Seyir Terasıile de dikkat çeken Safranbolu bu sayede yerli ve yabancı pek çok turistin tercih ettiği bir bölge olmuştur.
Eğer bu bölgedeki tüm güzellikleri keşfetmek istiyorsanız; Karabük Gezilecek Yerler listemizi de inceleyiniz.
Civara yakın olan dünya güzeli Saftanbolu Gezilecek Yerler isimli makalemizi de okumalısın!
Tam karşı bölümünde yapılmakta olan şelale ile ilerleyen dönemlerde daha fazla dikkat çekecek bir mekan olan Kristal Teras sahip olduğu eşsiz doğa manzarası ile fotoğraf çekimi yapılabilecek en uygun yerlerdendir.

Kristal Cam Teras Aktiviteleri

Kristal Cam Teras çevresinde ziyaretçilerin kanyon boyunca yürüyüş yapabilmelerine imkan sağlayan yürüyüş yolları da yapılmıştır. Metrelerce yükseklikten kanyonu izleyerek yürüyüş yapmak doğaseverler için ayrı bir heyecan kaynağıdır. Ayrıca kanyon içine inen merdivenlerle kanyonun içerisinde yürüyüş yapmak da mümkündür. Bu merdivenler kışın kapatılarak yazın kullanıma açılmaktadır.

Kristal Cam Teras nerede
Adrenalin severler için olduğu kadar doğaseverler için de oldukça cazip bir mekan olan seyir terasında gündoğumu izlemek de ziyaretçilerin oldukça hoşlandığı aktivitelerdendir.

Terastan kanyona inerek dolaşmak için merdiven inip çıkmak gereklidir. Bu nedenle sağlık sıkıntınız varsa merdivenleri inip çıkarken sorun yaşamamak için gereken önlemleri almanız faydalı olacaktır.


Cam zeminli terastan muhteşem bir doğa manzarasına sahip Tokatlı Kanyonu'nu izlemek ve bol bol fotoğraf çekmek için mutlaka uğranması gereken mekan ziyaretçilerin de olumlu yorumlarını almaktadır. Doğa ile iç içeyken bir şeyler yemek, içeceğinizi içerken manzaranın tadını çıkarmak huzur dolu birkaç saat geçirmek buraya gelen tüm ziyaretçilerin oldukça hoşlandıkları bir durumdur.

Kristal Cam Teras Nerede?

Kristal Cam Teras Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinin İncekaya beldesinde yer almaktadır. Safranolu Karabük il merkezinden 8 kilometre uzaklıktadır. Güneydoğuda Kastamonu ve kuzeyde Bartın illeri ile sınır komşusudur.

Safranbolu Karadeniz bölgesinde, Batı Karadeniz bölümünde yer alır. Denizden 65 kilometre iç kısımdadır.

Kristal Cam Teras Yol Tarifi

Terasa ulaşım özel araçlarla mümkündür. Belediye aracı ya da minibüs kullanarak gelme imkanı henüz yoktur. Hafta sonları tur firmalarının düzenlediği turlara katılarak da buraya ulaşım sağlamak mümkündür.

Safranbolu İstanbul'a 410 kilometre uzaklıktadır yol özel araçlarla yaklaşık 3,5 saat sürmektedir.

Ankara'ya 230 kilometre uzaklıktadır, araçla 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından buraya ulaşılabilir.

İstanbul'dan gelmek isteyen ziyaretçiler Ankara-İstanbul karayolu üzerinde Gerede kısmından ayrılarak Karabük yolundan 90 kilometre ilerlemelidir.

Karabük şehir merkezinden 8 kilometre uzaklıkta olan Safranbolu'ya belediye araçları ve minibüslerle ulaşım imkanı mevcuttur ancak Kristal Teras için herhangi bir ulaşım aracı tahsis edilmemiştir.

Kristal Cam Teras Giriş Çıkış Saatleri ve Ücretler

Kristal Cam Teras haftanın yedi günü ve günün 24 saati ziyarete açıktır.

Giriş ücreti kişi başı 7 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca ziyaretçiler için ayrılan otopark için de bir miktar ücret alınmaktadır.



admin / 28.08.2020 / 0 / 2 060

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Eskipazar'da Gezilecek Yerler

Eskipazar'da Gezilecek Yerler

Eskipazar gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Karabük Eskipazar hakkında
Safranbolu'da Gezilecek Yerler

Safranbolu'da Gezilecek Yerler

Safranbolu'nun Osmanlı döneminde kervan yolları üzerinde olması nedeniyle
Karabükte Gezilecek Yerler

Karabükte Gezilecek Yerler

Ülkemizin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Karabük ılık iklimi ile ve doğal
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up