Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Ege’nin Tatil Cennetleri

Ege’nin Tatil Cennetleri


Çeşme

Çeşme, Ege Bölgesi’nde İzmir’e bağlı Türkiye’nin gözde tatil ilçelerinden biridir. Çeşme, İzmir’in batısında Urla Yarımadası üzerinde yer almaktadır. İlçenin doğusunda Urla, batısında, güneyinde ve kuzeyinde ise Ege Denizi yer almaktadır. Çeşme’nin deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 5 m yüksekliktedir. Tipik Ege mimarisi özelliklerine sahip Çeşme, tarihi dokusuyla, kültürüyle, deniziyle, doğasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İlçenin en önemli geçim kaynağı turizmdir. Turkuaz mavisi denizi, altın rengi kumu, şifa kaynağı kaplıcaları ile pek çok doğa harikası güzelliği bünyesinde barındıran Çeşme, adını buz gibi akan sularından almaktadır. Osmanlı Dönemi mimarisinin örneklerinden olarak gösterilen ve ilçeye de adını veren bu çeşmeler, ilçede hem tarihi zenginliği gözler önüne sermekte hem de mimari açıdan bölgeye büyük zenginlik katmaktadır. 

çeşme
Bu çeşmelerden bazıları; 
  • Ahmetoğlu Hacı Memişağa Çeşmesi, 
  • Kabadayı Çeşmesi, 
  • Hafize Rabia Hatun Çeşmesi, 
  • Kaymakam Sadık Bey Çeşmesi, 
  • Mehmet Kethuda Çeşmesi, 
  • Memiş İbn-i Ahmet Çeşmesi 
  • Maraş Çeşmesi gibi çeşmelerdir. 
Bütün bu saydıklarımızla birlikte ilçede toplam on altı adet çeşme bulunmaktadır. Tarihteki on iki İyon adasından biri de Çeşme’dir. Çeşme ilçesinde yaklaşık yirmi civarında plaj bulunmaktadır. Bunlardan en gözdeleri ise; 
  • Küçük Liman, 
  • Pırlanta Plajı, 
  • Boyalık Koyu, 
  • Paşa Limanı, 
  • Çiftlik, 
  • Ilıca Plajı, 
  • Altınkum, 
  • Sakızlı Köyü, 
  • Çatalazmak, 
  • Tekke Plajı ve 
  • Ayayorgi’dir. 
Çeşme her yaz sezonunda binlerce misafirini bu plajlarda ağırlamaktadır. Ayrıca Çeşme doğal sağlık kaynaklarında da çok tercih edilen bir ilçedir. Şifalı kaynak suları, çamuru; temiz, berrak ve sağlıklı deniz suyu, kumu ve güneşiyle doğal bir sağlık alanıdır. Çeşme’nin bir diğer zenginliği de adeta bir akvaryumu andıran koylarıdır. Deniz ekolojisinin zenginliği ve çeşitliliği, suyun berraklığından dolayı deniz dibinin net bir görünürlükte olması, sualtı mesafesinin net ve geniş açıda olması gibi etmenler sualtını keşfetmek isteyen pek çok turistin rotasını buraya çevirmiştir. Çeşme aynı zamanda dalış açısından da harika bir denize sahiptir. Bünyesinde on altı dalış noktası barındıran Çeşme, her seviyede dalıcının da odak noktası olmuştur. Ayrıca rüzgar sörfü, kitesurf, avcılık, kampçılık gibi pek çok aktivite de tatil için Çeşme bölgesini seçmekte etkili olmaktadır.

Farklı tatil anlayışlarına çeşitli alternatifler sunarak cevap veren Çeşme’de yat turizmi de oldukça gelişmiştir. Bütün bu özelliklerini sıraladığımız Çeşme ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de kuşkusuz konaklama sorunudur. Çeşme’de irili ufaklı çok sayıda otel, motel, pansiyon bulunmakta ve bunlar da gelen yerli ve yabancı konuklarının isteklerine büyük ölçüde cevap verebilmektedir. İlçenin en gözde yerlerinden Alaçatı, Boyalık, Ilıca, Dalyan gibi yerlerinde her bütçeye uygun otellerin mevcut olmasının dışında özellikle son zamanlarda Çeşme’de villa kiralama alternatifi de turistler için ilgi odağı haline gelmiştir.

villa kirala
Her bakımdan daha avantajlı görünen villa kiralama seçeneği, kalabalık otel ortamından uzakta sakin ve dingin bir tatil vadediyor. Otellerin kalabalığından bunalan, özgürce kendini evindeymişçesine rahat hissetmek isteyen, otel kurallarından sıkılan tatilcilerin rotası bu kiralık villalara dönmüştür. Çeşme’de de yerli ve yabancı turistlerin bu isteğini karşılayacak her bütçeye her keseye uygun villa kiralama seçenekleri bulunmaktadır. İster yalnız, ister ailenizle beraber isterseniz de geniş arkadaş gruplarıyla kiralayacağınız villalarda dilediğiniz kadar eğlenebilir dilediğiniz kadar dinlenebilirsiniz. Çeşme kiralık villa fiyatlarına değinecek olursak bu villanın genişliğine, kapasitesine, konumuna, konforuna, denize olan yakınlığına göre farklılık göstermektedir. Kiralama sistemi günlük villa kiralama, haftalık, aylık ve sezonluk kiralama olarak farklılık göstermektedir. Ildır, Alaçatı, Dalyan, Çiftlikköy gibi bölgelerde çeşitli kapasite ve konfor alanlarına sahip havuz detaylı villa kiralamak mümkündür. Kiralık villa fiyatları; günlük, haftalık, aylık dilimde 1000 TL ile 750.000 TL arasında değişmektedir. Fiyatlardaki geçişler yine sezonun en yoğun ve daha sakin dönemlerine göre de değişiklik göstermektedir.

Kaş

Kaş, Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden Antalya’nın popüler tatil ilçelerinden biridir. İlçenin etrafında çok sayıda irili ufaklı antik yerleşmeler bulunmaktadır. Kaş’ın konumuna baktığımızda batısında Eşen Çayı, doğusunda Demre, kuzeyinde ise Elmalı ilçeleri yer alır. Antalya şehir merkezine 189 km uzaklıkta olan Kaş ilçesinin sahil uzunluğu 70 km uzunluğundadır.

kaş
Yüzölçümü 2.231 km olan ilçede yerli halkın ekonomisi turizm ve tarıma dayalıdır. İlçe halkının birçoğunun yayla kesimlerinde toprakları bulunur ve burada tarım yapma imkanı bulurlar. Bunun dışında ilçenin ekonomisinin büyük kısmı da özellikle yaz aylarında turizmden kaynaklanmaktadır. Kıyı kesimlerde otel, pansiyon ve motel işletmeciliği yaparak da geçimlerini sağlamaktadırlar. Kaş ilçesi genelinde bulunduğu Antalya ilinin tamamının Akdeniz Bölgesi’nde olması nedeniyle Akdeniz iklimi görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak kış ayları ise ılık ve yağışlı geçer. Kaş, Antalya ili içerisinde yazın nem oranının en düşük olduğu ilçe olarak karşımıza çıkar. Ayrıca ilçede yaz aylarında gündüzleri oldukça serindir.

Kaş ilçesi turizm açısından oldukça gelişmiş bir ilçedir. Gerek deniz turizminde gerek kültürel ve tarihi gezilerde Türkiye turizmi açısından önemli bir yer tutar. Özellikle dalgıç turizmi açısından önemli bir turizm noktasıdır. İlçe, dalış ve yamaç paraşütü sporları için elverişlidir. Kaş, Türkiye’nin en iyi dalış bölgesi olarak kabul görmektedir. 18 adet dalış noktasının olmasıyla Türkiye’nin en çok dalış merkezi bulunan tatil beldesidir. Bunun dışında ilçede dağcılık, yamaç paraşütü, rafting, trekking gibi çeşitli sporlar için de uygun alanlar bulunmaktadır. Kaş beldesi içerisinde ve yakınlarında çok sayıda antik kentin varlığından söz etmek mümkündür. İlçe sınırları içerisinde Likya Uygarlığı’ndan kalma Kandyba antik kenti bulunmaktadır. Ayrıca Kaş’a 12 km uzaklıkta yine Likyalılara ait Phellos antik kenti yer alır. Tarih ve kültür turizmi açısından bölge yine önemli bir yer tutar. Kaş sualtı ekoloji sistemi ve tarihi açısından da Türkiye’nin önemli noktalarından biridir. Sualtı ekolojisi ve sualtı arkeolojisi üzerine bölgede çalışmalar yapılmaktadır. İlçede 2006 yılından bu yana Hidayet Koy’unda Kaş Arkeopark Deneysel Arkeoloji Projesi yürütülmektedir. Mağara bilimi üzerine de araştırmalar yapılmaktadır.

Deniz turizmi açısından Türkiye’nin önemli tatil rotalarından biridir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tatil için Kaş’ı tercih etmektedir. İlçeden adeta bir dil gibi denize uzanan Çukurbağ Yarımadası üzerinde çok sayıda oteller hizmet vermektedir. Ayrıca Kaş ilçesi içinde Akçagerme Plajı, Hidayet koyu, Büyük Çakıl Plajı, Küçük Çakıl Plajı gibi noktalarda denize girilebileceği gibi kayıkla küçük bir gezinti yaparak Limanağzı Plajı’na da gidebilirsiniz.

Kaş’ta yerli ve yabancı turistlerin konaklamaları için işletmeciler tarafından çeşitli hizmet seçenekleri sunmaktadır. Bunlardan biri kıyı kesimlerde özellikle Çukurbağ Yarımadası üzerinde bulunan oteller, moteller ve pansiyonlardır. Buradaki konaklama sistemleri her bütçeye ve isteğe uygun olarak gelişmektedir. Beş yıldızlı otellerde faaliyet alanları, eğlence merkezleri, havuz gibi pek çok hizmet verilmektedir. Fakat bunun dışında tatilini daha sessiz, sakin, gözlerden uzak, huzurlu geçirmek isteyenler için de çeşitli alternatifler mevcuttur. Bunlardan en popüleri günlük kiralık villa sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tatilcinin arzusuna göre ister küçük kapasiteli ister geniş kapasiteli villaları kiralayabilir, dilerseniz yalnız dilerseniz ailenizle ya da geniş arkadaş gruplarınızla tatilin keyfini doyasıya keyfini çıkarabilirsiniz. Tatil planları içerisinde Kaş kiralık villa seçeneği son dönem tatil anlayışında oldukça popüler bir hâle gelmektedir. Otellerin kalabalık ortamlarından sıkılan, tatilini daha sessiz ve sakin ortamda huzur içinde geçirmek isteyen, özgür bir alan içerisinde dinlenmek isteyen tatilciler seçimlerini villa kiralamaktan yana kullanmaktadır. Her bütçeye her keseye uygun bu tatil anlayışı değişmekte olan dünya düzeni ve küresel salgınların da baş göstermesiyle birlikte giderek gelişmekte ve ön plana çıkmaktadır.



admin / 12.07.2021 / 0 / 499

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Dillere destan plajları ve sahilleri ile her yıl dünyadan ve ülkemizden
Erdek'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Erdek'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Erdek Balıkesir ilinin en güzel ilçeleri arasında yer almaktadır. Ege Denizinde
Foça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Foça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Foça İzmir'e yakınlığı muhteşem doğası ve tertemiz denizi ile tatil için ideal
Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan ve öncelikli olarak turizm
Çeşme’de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Çeşme’de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Çeşme tertemiz denizi ve muhteşem doğası ile ülkemizin mutlaka görülmesi
Edremit'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Edremit'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Edremit Türkiye'nin en güzel illerinden biri olan Balıkesir’in ilçesidir. Doğal
Türkiye'nin En Güzel Kum Plajları

Türkiye'nin En Güzel Kum Plajları

Tatil planları yapanlar, tatil için gidilecek şehir ve kalınacak otel
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil Yerleri

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil

Ülkemiz geçmişinden bu yana pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
UNESCO Dünya Miras Listesinin Ege’deki Elçileri

UNESCO Dünya Miras Listesinin Ege’deki

Ege Denizi Türkiye'nin batısında, Türkiye ile Yunanistan arasındadır. Mora
​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı Kenti

​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı

Sonbaharın gelmesi ile gökyüzünü sarı rengi sarar, kentler yollar sarının
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up