Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Romantizm mi, Macera mı? Paris mi, Sydney mi?

Romantizm mi, Macera mı? Paris mi, Sydney mi?


Hepimiz dünyayı gezmek, yeni yerler görmek isteriz. Ama genellikle macera mı, kültür sanat gezisi mi yoksa romantik bir tatil mi istediğimize bir türlü karar veremeyiz. Hangisini seçmek bizim için daha iyi olur, bunu çözmek için gitmeyi düşündüğümüz yerler hakkında bilgilenmemiz yeterli olacaktır. En uygun uçak bileti ararken de tatilimizin kategorisini önceden belirlersek daha kolay bilet bulabiliriz.

en uygun uçak bileti
Gelin önce ekonomik tatil yapmanın yollarından bahsedelim. Sonra da romantik mi yoksa maceracı bir tatil mi daha güzel olur onu inceleyelim. En uygun uçak bileti almak ekonomik bir tatil yapabilmemizin birinci adımıdır. Çünkü uçak biletleri cidden pahalıdır özellikle de yurtdışına gidilecekse. Öncelikle ucuz bilet için önceden hatta aylar öncesinden planlama yapmanız gerektiğini belirtelim. Tatil zamanına yakın alacağınız biletler her zaman için daha pahalı olacaktır. Bunun dışında uçuş puanlarını kullanabilir, havayollarının indirim ve kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

Uygun fiyatlı bir tatil için mutlaka yapmanız gereken şey iyi bir planlama. Kalacağınız otelden katılacağınız turlara kadar hepsi için tıpkı uçak biletinde olduğu gibi erken rezervasyon yaparsanız tüm sorununuz çözülecek, bütçeniz zarara uğramayacaktır.

uçak bileti
Şimdi gelelim Sydney uçak bileti alarak maceraya mı yoksa Paris uçak bileti alarak romantizme mi koşmamız gerektiğine. Bu tabi sizin istek ve arzularınıza göre değişir ama burada sizi bu güzel 2 kent hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Paris'te Romantik Bir Tur mu?

Paris aşk şehridir, her sokağından her mekanından tutku akar sizi ele geçirir. Şimdi size Paris'te yapabileceğiniz en romantik şeylerden bahsedeceğiz.

Paris uçak bileti aldıysanız hazırsınız demektir. Şimdi romantik bir gezi planlama aşamasında. Buyrun birlikte bakalım.

Sevdiklerinizle Paris'te romantik bir kaçamak yapmayı planlıyor ama ne yapacağınızdan emin değil misiniz? Paris'in baktığınız her köşesi aşk doludur. Güzel kanallardan, inanılmaz manzaralardan, romantik havayı ortaya çıkaran güzel sokaklardan, yemek seven çiftlerin keyif alacağı gastronomik atmosfere kadar sizi kendinizden geçirecek deneyimler sunar.

paris uçak bileti
Eyfel Kulesi Etrafında Piknik: Paris'te yapılacak romantik şeylerden biri piknik yapmaktır, çünkü Paris bunun için mükemmel parklara ve bahçelere sahiptir. Champs de Mars (Eyfel Kulesinin bulunduğu park) piknik yapmak için tercih edilebilecek en romantik yerdir. Bunun yanı sıra Seine kıyıları, Parc Monceau, Tuileries parkı ve Parc des Buttes dahil olmak üzere Paris'te piknik yapabileceğiniz daha pek çok alan bulunmaktadır.

Eyfel Kulesi Manzarasıyla Romantik Fotoğraf Çekimi: Paris'te çiftler için yapılacak şeylerden biri de profesyonel bir fotoğrafçı ile Eyfel'de çekimdir! Ayrıca Paris'teki birçok noktada da harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Sen Nehrinde Gece Turu: Paris'te Sen Nehrinde bir akşam gezintisine çıkmaktan daha romantik bir şey yoktur! Ünlü Fransız simge yapılarından romantik bir akşam yemeğine kadar her şeyi deneyimlerken sevdiğiniz insanın yanında olmasından memnuniyet duyacaksınız.

Roof Top Barlarda Manzara Eşliğinde Kokteyl ya da Şarap Yudumlayın: Paris roof top barları barlarından oldukça yüksektedir ve size eşsiz bir manzara sunan. Buralarda bir şeyler içmenin tadını çıkaran bir çift olarak, Paris'in inanılmaz manzarasını seyrederken mutlu olacağınıza emin olun. Bu yüzden sevdiğinizle sarhoş olun ve gecenin geri kalanı için romantik bir hava yaratın!

Geceleri Paris Sokaklarında Gezin: Geceleri Paris'te çiftler için yapılacak en iyi şeylerden birisi yürüyüştür. Yani Paris her daim güzel ama geceleri daha da büyülü bir hale bürünmektedir. Tüm şehir ışıkları açıkken sevgilinizle güzel bir sokakta el ele yürüdüğünüzü hayal edin! Harika değil mi?

paris uçak bileti
Şarap Tadım Turlarına Katılmayı İhmal Etmeyin: Fransa, yüksek kaliteli şarabıyla ünlüdür ve şarap tutkunuysanız Fransa'nın başkentini ziyaret edip şarap tadım turuna çıkmanız şart!

Eyfel Kulesi Manzaralı Bir Otelde Kalın: Eyfel Kulesi manzarasına uyanmak Paris'te yapılacak en romantik şeylerden birisi. Düşünsenize sabah uyanır uyanmaz pencereyi açıyor ve o muhteşem yapıyı görüyorsunuz! Harika!

Lüks Restoranlardan Birinde Akşam Yemeği Yiyin: Bir akşam yemeğine çıkmak, kelimenin tam anlamıyla yapılacak en klasik romantik şeylerdendir ve bu Paris'te daha da çekici olur. Yemeği daha romantik ve görkemli hale getirmek için, manzaralı bir restoran rezervasyonu yapabilirsiniz.

Gün Batımını İzleyin: Gün batımları romantizmle eş anlamlıdır! Ve bazı insanlar sahilde gün batımını tercih ederken, Eyfel kulesi manzaralı gün batımını tercih edenler de az değildir. Ki bu emin olun doğru bir tercih olacaktır.

Sydney'de Neler Yapabiliriz?

Eğer maceracı bir ruhunuz varsa Sydney tam size göre. Bu güzel şehirde harika aktivitelere katılabilir maceracı ruhunuzu doyurabilirsiniz. Sydney uçak bileti aldıysanız şimdi sizler için hazırladığımız ufak listeye göz atma sırası geldi:

Sydney'in doğal güzellikleri meşhurdur. Bu bölgelere bir araba gezisi düzenleyebilirsiniz.

Gelelim en macera dolu şeye! Sydney Harbour Bridge tırmanın. Turistler bunu sık sık yapıyor ve gerçekten de aşırı derecede keyif veren adrenalin salgılayan bir etkinlik!

Gerçek bir yetişkin olup kanyona gidin. Burada kamp düzenleyin ve doğayla iç içe olun.

Sydney çevresimi kanoyla dolaşın.

Sydney'in sahilleri ve suları berraktır, harikadır. Buralarda tüplü dalış yapabilirsiniz.

Sydney'de yapılabilecek bir diğer güzel maceracı aktivite ise raftingdir! Buna hazır mısınız?

Sıcak hava balonuna binin ve güneşin doğuşuna tanık olma fırsatı yakalayın.

Audley Boatshed'de bir kayık kiralayın. Bölgeyi kayıkla gezin. Doğal güzellikleri deneyimleyin. Memnun kalacağınıza eminiz.

Sydney'de en iyi roof top barlarını deneyin. Manzara eşliğinde içkinizi yudumlayın.

Sydney'de bisiklete binin. Tüm kenti bisikletle gezin. İstediğiniz yerde durun inceleyin, dinlenin.

sydney uçak bileti
Piknik yapmak için Shark Island'a gidin. Doğayla iç içe temiz havada harika bir pinkik yapın.

Helikopter yolculuğu ile tüm macera olayını yeni zirvelere taşıyabilirsiniz.

Bir tekne kiralayın ve Sidney Limanı'nda gezinin.

Bir jetski kiralayın. Bütün tatil beldelerinin en eğlenceli aktivitesini kesinlikle atlamayın.

Kentin batısında yer alan Japon Bahçelerini keşfedin.

Sydney'de yapılacak maceracı şeyler arıyorsanız, mutlaka tur firmalarına da bakın. Burada balina izlemekten Circular Quay'de jet botla gezmeye, epik manzaralı uçuşlara ve heyecan verici sürüş deneyimlerine kadar herkesin keyif alacağı deneyimler sunulmaktadır. Harika bir balinayı görmek isterdiniz değil mi?

Sydney'e ailenizle gidiyorsanız biraz daha az tehlikesiz maceralar isteyebilirsiniz. Tur firmalarını incelerseniz tüm ailenin keyif alacağı geniş eğlence dolu aktiviteleri bulabilirsiniz. İster açık havada harika vakit geçirmeyi, ister iç mekanın konforunda kalmayı tercih edin size göre harika maceracı aktiviteler bu güzel kentte var. Örneğin doğal ve vahşi yaşamı safarilerle deneyimleyebilirsiniz. Ormanda dolaşabilir, piknik yapabilirsiniz.

sydney uçak bileti
Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli Sidney deneyimleri ile herkes için bir macera var. İster harika bir kaçamak, ister bir yapılacaklar listesi etkinliği olsun, bunu gerçekleştirmek için buradayız.

Sydney'de macera asla bitmez. Bu güzel kentin her noktasında farklı macera içeren aktiviteler bulabilirsiniz. Emin olun bu aktiviteleri tattıktan sonra bağımlısı olacaksınız! Bu nedenle bir an önce planlarınızı yapın ve Sydney uçak bileti satın alın. Bu şekilde bütçenizi de zorlamamış olacaksınız.

Bu yazımızda sizlere hem Paris'i hem de Sydney'i anlattık. Macera mı romantizm mi? hangi yönünüzün ağır bastığına karar vererek, gideceğiniz kenti seçebilirsiniz. Ucuz uçak bileti alarak bunu yapmanız mümkün. Planlamanızı da mutlaka önceden yapın.



admin / 25.01.2022 / 0 / 314

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Yolculuk o ya da bu şekilde bizlerin kaderi... İnsanoğlu, tarih sahnesinde
Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden,

Sunexpress bilet sorgulamahizmeti sayesinde havayollarında yapılan bilet
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Tatile Nasıl Hazırlanmalı?

Yaz geldiğinde hepimizin ilk olarak yapmak istediği şey, tatil. Peki, tatile
Gezgin Ruhlu Olanlar İçin: Olmazsa Olmazlar!

Gezgin Ruhlu Olanlar İçin: Olmazsa

Bitmeyen iş, bitmeyen okul, bitmeyen sorumluluklar... Peki ya hepsine ara
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up