Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Muğla » Marmaris’te Nerede Kalmalı ? En Sevilen Tatil Beldeleri

Marmaris’te Nerede Kalmalı ? En Sevilen Tatil Beldeleri


marmaris
Marmaris, Türkiye’nin en sevilen tatil rotalarından biri. Biraz gürültülü ve kalabalık olsa da, ister ailece isterseniz de sevgiliniz/eşiniz ile muhteşem bir plaj tatili yapabileceğiniz rotalardan bir tanesi. Marmaris'te kalınacak en iyi yerler, ya şehrin biraz dışında, güzel kırlarda ya da tam sahilde bir oteldir. Yine de iyi haber şu ki, her zevke ve bütçeye uygun çok çeşitli mülkler var.

Temmuz veya Ağustos aylarında ziyaret edecekseniz, önceden plan yapmayı unutmayın. Marmaris’te nerede kalınır ? Sorusuna en iyi ve en ideal cevabı bulmak için erken rezervasyon yaptırmak şart.

Marmaris’te Nerede Kalınır?

marmaris nerede kalınır
Herkesin harika bir tatil anlayışı farklıdır. İster küçük çocukları veya gençleri olan bir aile, ister eğlenceyi seven veya rahat bir aile veya çocuksuz seyahat eden bir çift veya tüm gece parti yapmak isteyen sadece bekarlar olun, Marmaris’te herkese göre bir şeyler var.
Bazılarınız yürümeye başlayan çocuğunuzun kumsalda mutlu bir şekilde oynayabileceği sakin bir yer istiyor, bazılarınız çocuklar da dahil olmak üzere pek çok aktivite içeren eğlence dolu bir otel istiyor ve bazılarınız gençler ve genç kalpler için eğlencenin sabaha kadar devam ettiği bir otel istiyor olabilirsiniz. Marmaris, tüm bu isteklerinize cevap olabilecek en güzel tatil rotası. İşte Marmaris’te konaklama için tercih edebileceğiniz en iyi bölgeler ;

Marmaris Merkezi

marmaris merkez
Marmaris Merkez (Marmaris şehir merkezi), çeşitli harika otelleri, apartmanları, restoranları, bakım merkezleri, barları, plajları, cazibe merkezleri ve daha fazlasıyla Marmaris'in en çok ziyaret edilen ve konaklanan bölgesi olan ana tatil yeridir. Marmaris Merkez aynı zamanda Marmaris'te büyük eğlence ve gece hayatının da merkezidir. Eğer canlı bir bölgede olmak istiyor ve geceleri de dışarı çıkmayı planlıyorsanız, Marmaris merkezi olmanız gereken yer.

Marmaris şehir merkezi, doğuda Tarihi Merkez, Marmaris Limanı ve Marmaris Netsel Marina, batıda Uzun kumsal ve mesire yeri, Siteler ve Armutalan ile çevrilidir. Yani burada konaklayarak Marmaris’in en gözde turistik yerlerine de yakın olabilirsiniz.

Marmaris Kalesi, Marmaris Limanı ve Marmaris Yat Limanı'nın çevrelediği bölge “Marmaris Old Town” (Marmaris'in tarihi merkezi) olarak anılır. Marmaris'in merkezindeki tarihi yapıların tümü, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 16. yüzyıla kadar uzanıyor.

Marmaris çevresindeki tarihi yapıların tamamı koruma altına alınmış ve restore edilmiş olup günümüzde çoğu bar, restoran ve alışveriş merkezi olarak hizmet vermektedir. Dar sokaklar ve ahşap bina çok büyüleyici görünüyor.

Marmaris Old Town'daki ilgi çekici yerler arasında; Marmaris Hayvanat Bahçesi & Müzesi ve Çarşı Çarşısı olarak da bilinen Marmaris Kapalıçarşı yer alır.

Marmaris şehir merkezinde kalacak olursanız görebileceğiniz bazı turistik şunlardır ; Marmaris Kalesi'nin ilk olarak İonlar tarafından yapıldığı (M.Ö. 1044) ve daha sonra Büyük İskender döneminde onarıldığı sanılmaktadır. Kale, Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522'de Yunanistan'ın Rodos adasına yaptığı sefer sırasında yeniden inşa edilmiş ve genişletilmiştir. Marmaris Arkeoloji Müzesi, güzel Marmaris Kalesi'nin bulunduğu yerde, Marmaris Yat Limanı'nın arkasındaki tepede yer almaktadır. Marmaris Arkeoloji Müzesi yedi adet kapalı alana sahip olup, bunlardan ikisi arkeoloji salonu ve etnografya salonudur. Kalan alanlar sanat galerisi ve depo olarak kullanılmaktadır.

Kordon caddesi, Barbaros caddesi ve gezinti yolu boyunca sıralanan hareketli bar, pub, mağaza ve restoranlarıyla Marmaris Limanı, yürüyüş yapan, dinlenen ve Mamraris tatilinin tadını çıkaran kalabalığı görebileceğiniz Marmaris merkezinin en hareketli yeridir. Kesinlikle Marmaris ziyaretinizde göz atmanızı tavsiye edebileceğimiz yerlerdendir.

İçmeler

içmeler
İçmeler, Marmaris’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek bir diğer bölgedir ve hem yabancı hem de yerli turistler arasında bir hayli popülerdir.

Marmaris’in merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta olan bu tatil beldesi, çok sayıda otel seçeneğinin yanı sıra restoran, cafe ve bar seçeneği de sunmaktadır. Bu çam ormanları cenneti hem Akdeniz'in hem de Ege Denizi'nin tüm atmosferiyle doludur ve muhteşem Toros Dağları'nın eşsiz bir manzarasına sahiptir.

İçmeler sahilinde palmiye ağaçları ve Okaliptüs arasında süzülerek uzaklaşmak mükemmel bir tatil fikriniz olabilir, ancak bu yeterli değilse, çok çeşitli spor ve kültürel aktiviteler ve geziler, her zaman yapacak çok şey olmasını sağlayacaktır.

İçmeler plajı kaliteli hizmetler, harika su ve ince kum sunar ve tatilciler sarı tentelerdeki sarı noktalardan sahil şeridindeki su sporları merkezlerini bulabilirler. Jet ski, ringo ve muz yolculuğu, İçmeler'deki en popüler su sporları aktiviteleridir. İçmeler'de hava karardıktan sonra tatilciler futbol formaları, içki ve tatil aşkları çılgınlığı içinde dışarı çıkarlar. İçmeler'deki hareketli gece hayatı, geniş bar ve kafe seçenekleriyle ziyaretçilerini kendine çekiyor.

Bu zeytin ve bal çiftçiliği topluluğu, yalnızca burada ve Kaliforniya'da bulunan, dünyadaki oksijen üreten en iyi bitki olan Sigla'ya (veya Gunnuk) ev sahipliği yapmaktadır. Bu bitki ve bozulmamış ormanlar ve (Mavi Bayrak eko-ödülü verilen) plaj, bir plaj tatili için en canlandırıcı çevrelerden birini oluşturur.

İçmeler bölgesinde konaklayacak olursanız, yapılacak çok fazla şeye de yakın olursunuz. Pek çok farklı su sporuna ev sahipliği yapan berrak ve masmavi suların yanı başında uzanan muhteşem İçmeler plajında kendinizi ve güneşi toplayabilirsiniz. İçmeler, çocuklar için indirimler sunan 4 yıldızlı, 5 yıldızlı ve aile dostu oteller de dahil olmak üzere tümü sahile yakın çok çeşitli harika İçmeler otelleri ve daireleri sunmaktadır. Ayrıca standart paketlerden lüks rezidanslara kadar geniş bir villa ve daire yelpazesi bulunmaktadır.

Otel aramanızı ve dünyanın en büyük online otel rezervasyon sitelerinden online rezervasyon yapmanızı öneririz. Gerçekten iyi indirimler alabilir ve bir eşleşme ile en iyi fiyatları bulabilirsiniz. İçmeler'e ulaşım kolaydır. İçmeler'e ulaşmak için Marmaris merkezden ve İçmeler yolu boyunca dolmuşa (midibüs) binebilirsiniz. Özellikle yoğun yaz sezonunda dolmuşlar sabah 02.00'ye kadar hizmet vermektedir. Marmaris'ten İçmeler'e taksi teknesi de bulunmaktadır.

Turunç

turunç
Turunç, Marmaris'in güney kıyısındaki harika bir koyda, popüler sahil beldesi İçmeler'in yanında gizlenmiş muhteşem ve pitoresk bir sahil beldesidir. Burada konaklamasanız bile burayı mutlaka gezilecek yerler listenize ekleyin deriz.

Günümüzde turistlerin hemen her ihtiyacına cevap veren bu tatil beldesi, bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü olan rahat ve büyüleyici atmosferini hala korumaktadır. Bu da, Turunç bölgesini çok da çekici bir yer haline getiriyor.

Engebeli ormanlık tepeler ve dağlar arasında yer alan muhteşem bir Mavi Bayraklı (ekolojik olarak sağlam) plaja ve körfezin diğer tarafında daha fazla tepenin görülebildiği masmavi ve sakin bir denize sahiptir.

Turunç'a giden rampalı ve yokuşlu virajlı yol, Marmaris Körfezi boyunca uzanan ormanlık alan, tepeler ve güzel manzara ile oldukça heyecan vericidir. Yarım saatlik bir yolculuktan sonra bir anda deniz kenarındaki tepelerin arkasında muhteşem bir manzara eşliğinde Turunç'u göreceksiniz.
Deniz, mavi rengin tüm varyasyonlarına sahiptir. Köyün arkasındaki tepeler çam ağaçlarıyla kaplıdır. Nar, dut, incir, erik, akasya ve turunç ağaçlarıyla kaplı yörede ayrıca çok çeşitli meyveler bulunur. "Turunç", "Portakal Ekşisi"nin Türkçe adıdır ve köyün adı turunçların kalitesinden gelmektedir.

Eski bir balıkçı köyü olan Turunç, aynı zamanda yatçıların ve mavi yolculuk yapanların uğrak noktası. Geceleri demirlemiş çok sayıda yat ve tekne görebilirsiniz ve restoranlar ziyaretçilerle doludur. Turunç Koyu, plajların ve denizin mükemmel durumda, yatlar için altyapıya sahip ve temiz olduğu anlamına gelen mavi bayrak sahibidir.

Burada gece kulübü yok ve geceler sakin ve en sinirli olanları bile yatıştırabiliyor, bu nedenle buradaki turistlerin çoğu huzur ve sessizlik arayanlar. Ancak, gün boyunca deniz kıyısında rahatsız edilmeden yürüyüş yapmak ve aynı zamanda hoparlörler ve lazerler altında stres atmak isteyenlerdenseniz, gece kulüpleriyle dolu Marmaris, sadece 40 dakikalık bir otobüs veya tekne yolculuğu mesafesindedir. Burası da kesinlikle Marmaris’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek bölgelerden biridir.

Hisarönü

hisarönü
Hisarönü, Marmaris'in güneybatısında yer alan popüler ve harika bir yerdir. Hisarönü Körfezi, çevredeki diğer körfezlerle bağlantılı olarak büyük bir körfezdir ve gezginler için büyük fırsatlar sunar.

Marmaris-Datça yolunun 22. kilometresinde Hisarönü tabelasını göreceksiniz. Bir tarafta Hisarönü Körfezi, diğer tarafta Gökova Körfezi ile yol harika. Marmaris-Datça Yolu üzerinde bir gezinti yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Doğaya ve çevreye hayran kalacaksınız.

Hisarönü, Hisarönü Körfezi, kumsalı, rüzgarlı ve düşük nemli olması, Marmaris bölgesindeki en iyi rüzgar sörfü yeri olması, at binme, tekne gezileri, sahilde kamp yapma, Kastabos adlı kutsal alan kalıntıları, kafe ve restoranlarıyla ünlüdür. Hisarönü’nü sevmeyen tatilci yoktur. Hem yerli hem de yabancı turistlerin favori spotlarından biri olduğu gibi Marmaris’te kalacak yer arayanların da en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi.

Deniz sığ ve kum kiremit rengindedir. Sakin ve sakin bir tatili tercih edenler en çok Hisarönü bölgesini seçiyor. Hisarönü'nün suyu ve temiz havası astım ve kalp rahatsızlığı olanlar için çok faydalıdır. Sezon boyunca havanın bazen rüzgarlı olması rüzgar sörfü tutkunlarının ilgisini çekmektedir.

Hisarönü'nde harika plajlar, güneş ve deniz eşliğinde tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Hisarönü'ndeki bir diğer harika cazibe ise rüzgar sörfüdür. Hisarönü Körfezi, rüzgarlı havalarda rüzgar sörfü yapmak için çok uygundur.

Binicilik tesisi bulunduğundan Hisarönü'nde atlı safari deneyimi yaşayabilirsiniz. Tesisler, eğitim vermenin yanı sıra kıyılarda ve ormanlarda binicilik turları düzenlemektedir. Tesislerde ayrıca yüzme havuzları ve restoranlar bulunmaktadır. Böylece harika zaman geçirebilirsiniz.

Hisarönü'nde bazı kaliteli Hisarönü otelleri, apartları, motelleri, tatil evleri ve bugalovları bulacaksınız. Tatilciler sakin sahil tatili için Hisarönü'nü tercih ediyor. Ayrıca sahilde hem çadırda hem de karavanda kamp yapabileceğiniz bir kamp tesisi bulunmaktadır.

Ayrıca Hisarönü’ne ulaşım da oldukça kolaydır. Marmaris merkezden Hisarönü'ne giden midibüsleri bulabilirsiniz. Eğer sessiz sakin ve rahat bir tatil planı yapıyorsanız burası Marmaris’te nerede kalınır ? Sorusuna en ideal cevap olacaktır.



admin / 13.04.2023 / 0 / 354

Yorum Ekleyin


Bölgedeki Otelleri İnceleyin

Evcan Apart

Evcan Apart

Marmaris’in en gözde alanlarından biri olan Turgut köyündeki Evcan Apart, araç
Caretta Hotel Akyaka

Caretta Hotel Akyaka

Caretta Otel, denizin mavisi, ormanın yeşili ve göz alabildiğince uzanan altın

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Turgut Şelalesi Tanıtımı

Turgut Şelalesi Tanıtımı

Marmaris Turgut Şelalesi Muğla’da bulunmaktadır. Turgut Şelalesi’nin akma
Datça Kargı Koyu

Datça Kargı Koyu

Kargı koyu Datça merkezine yaklaşık 3 km mesafede bulunan cennet köşesi turizm
Bördübet Koyu Tanıtımı

Bördübet Koyu Tanıtımı

Bördübet Koyu Marmaris’in 29 kilometre Kuzeybatısında, çam ormanlarıyla kaplı
Marmaris Turunç Tanıtımı

Marmaris Turunç Tanıtımı

Ülkemizin en önemli tatil merkezlerinden Marmaris’in hemen yanı başında yer
Bozburun’da Gezilecek Yerler

Bozburun’da Gezilecek Yerler

Bozburun, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı beldelerden biridir. İlçe merkezine
İçmeler’de Gezilecek Yerler

İçmeler’de Gezilecek Yerler

İçmeler, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı bir beldedir. İlçe merkezine 8
Marmaris Selimiye Köyü

Marmaris Selimiye Köyü

Selimiye Köyü Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı güzel bir köydür. Marmaris'e 40
Marmaris ve Datça Yarımadası Kıyıları

Marmaris ve Datça Yarımadası Kıyıları

Yatçılar, Mavi Turcular ve Deniz Severler için dünyaca ünlü olan Marmaris ve
Ula'da Gezilecek Yerler

Ula'da Gezilecek Yerler

Muğla’ya 15 km uzaklıkta bulunan Ula, doğusunda Köyceğiz, batısında Gökova
Datça'da gezilecek yerler

Datça'da gezilecek yerler

İlçenin geçmişi M.Ö. 2000’lere dayanmaktadır. İlk yerleşimin Karyalılar
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up