Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Çeşme Neden Gezi Rehberinizde Olmalı?

Çeşme Neden Gezi Rehberinizde Olmalı?


izmir-cesme
İzmir’in en çok ziyaret edilen ve en sevilen tatil bölgelerinden biri Çeşme’dir. Görenleri kendine hayran bırakacak bir güzelliğe sahip olan Çeşme’nin çok sayıda müdavimi de var. Her yaz, tatilini bu bölgede geçirenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Sadece tatil için değil gezmek için de rotanızı Çeşme’ye çevirebilirsiniz. Bu bölgenin neden gezi rehberinizde olması gerektiğini merak ediyor musunuz? O halde hemen yanıtlara göz atın!

Alaçatı Her Açıdan Görülmeye Değer!

Öncelikle Alaçatı’nın mutlaka herkesin görmesi gereken eşsiz güzellikte olduğunu belirtmeliyiz. Rengarenk işletmeleri, bir masal diyarında hissetmenizi sağlayan taş evleri, ferah atmosferi ve eşsiz manzaraları ile Alaçatı görenleri adeta mest ediyor. Özellikle Alaçatı’nın dar sokaklarında yürüyüş yapmak, size kendinizi çok iyi hissettirebilir. Begonvillerle süslü olan sokaklarında yürüyüş yaparken gördüğünüz manzaralar tüm yılın stresinden kısa zamanda arınmanızı sağlayabilir. Bu arada Alaçatı’nın deniz kenarında konumlanmış restoranlarında Ege mutfağının en leziz yemeklerinin ve mezelerinin tadına bakabilirsiniz. Alaçatı’ya özgü sakızlı dondurmayı denemeyi sakın unutmayın.

Çiftlikköy’de Zaman Geçirmelisiniz!

Çeşmeye ulaştığınızda ilk olarak görmek isteyebileceğiniz yerlerin başında Çiftlikköy Plajı geliyor. İlçe merkezine sadece 6 km mesafede yer alan Çiftlikköy Plajı özellikle sörf yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Nedeni ise en sıcak yaz günlerinde dahi mutlaka rüzgâr alan bir bölge olmasıdır. Bildiğiniz gibi Çeşme dendiğinde akla ilk gelen etkinliklerden biri rüzgâr sörfü oluyor. Bu bölgede rüzgâr sörfünü öğrenebileceğiniz çeşitli eğitimlerin de verildiğini ekleyelim. Çiftlikköy, bu etkinlik için en ideal yerdir ve adını sıklıkla duyduğunuz Altınkum ile Pırlanta Plajları da Çiftlikköy’de yer alıyor. Bölgede bulunan tarihi taş evlerin ve Arnavut kaldırımlarla donatılmış olan dar sokakların da görülmeye değer olduğunu belirtelim.

Ilıca Plajı’nda Güneşlenin!

Çeşme’de çok sayıda plaj bulunuyor ancak Ilıca Plajı’nın yeri ayrıdır. Sığ bir denize sahip olması nedeniyle yüzme bilmeyenlerin ya da boğulma fobisi olanların bile rahatlıkla denize girebildiği Ilıca Plajı, yurt dışından dahi çok sayıda turistin akın ettiği bir kumsal olma özelliği de taşıyor. Çeşme’ye gittiğinizde bu muhteşem plajı görmeden, bu plajda zaman geçirmeden bölgeden ayrılmamalısınız. Dolayısıyla gezi noktalarınız arasında mutlaka Ilıca Plajı da bulunmalıdır.

Çeşme Kalesi’ni Gezin!

16. yüzyıldan günümüze dek ayakta kalmayı başarmış olan Çeşme Kalesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Çeşme silüetinin en güzel detaylarından biri olan kaleye çıktığınızda muhteşem bir manzara sizi karşılayacak. Özellikle gün batımını izlemek isteyenlerin akşam saatlerine doğru kaleyi ziyaret ettiğini söyleyebiliriz. Çeşme’nin en güzel halini görmenizi sağlayacak olan bu gezi için kendinizi çok yormanız gerekmiyor. Çünkü Çeşme Kalesi kent merkezine gayet yakın bir mesafede yer alıyor. 1508 yılında inşa edilen Çeşme Kalesi, Çeşme gezinizin ilk durağı da olabilir. 

Aya Yorgi Koyu’nda Denizin Tadını Çıkarın!

Çeşme gezinize keyifli bir mola vermek istediğinizde ise rotanızı hemen Aya Yorgi Koyu’na çevirebilirsiniz. Dünyaca ünlü olan bu bölgede denizin ve muhteşem kumsalın tadını çıkarabilir ve güneşlenerek gezi yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Bu arada plajda akşam saatlerinde ise eğlenceli partiler düzenleniyor. Yani akşam saatlerinde de Aya Yorgi Koyu’nun tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz.

Paşa Limanı’nda Su Sporlarıyla Eğlenin!

Eğer su sporlarına ilgi duyuyorsanız yapmanız gereken sadece rotanızı Paşa Limanı yönüne çevirmek olacak. Bu bölgede çeşitli su sporları aktiviteleri düzenleniyor. Mutlaka katılım göstermeniz gerekmez, izlemek dahi size büyük bir keyif verebilir. Bu arada Paşa Limanı Çeşme merkeze yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunuyor. Bol miktarda konaklama seçeneğinin de olduğunu hatırlatalım. Odamax üzerinden otel seçeneklerini inceleyebilir ve geceyi geçirmek için bu bölgeyi seçebilirsiniz. Bu bölgede çok sayıda restoran da bulunuyor. Ege yemeklerinin tadına bakmak için tercih edebileceğiniz ve sadece zeytinyağlı ev yemeklerinin servis edildiği restoranları da bulabilirsiniz. Çeşme’nin kendine has sokak lezzetlerinin tadına bakmak istediğinizde de yapmanız gereken sadece bu bölgeye yönelmek olacak.

Çeşme’nin Eşsiz Yemeklerini Deneyimleyin!

Eğer Çeşme’yi geziyorsanız haliyle bu bölgenin yemeklerini ya da bölgeye özgü tatları da deneyimlemek isteyeceksiniz. Bu nedenle sizlere küçük bir liste aktaracağız. Elbette bölgeye özgü lezzetler sadece sıraladıklarımızdan ibaret değil. Diğerlerini ise sizin keşfetmenizi istiyoruz.
  • Damla sakızlı kurabiye
  • Damla sakızlı dondurma
  • Girit ezmesi 
  • Kabak çiçeği dolması
  • Kumru
  • Sandviç 
  • Boyoz
  • Lokma 
  • Atom
  • Çeşme kavunu 

Çeşme’nin Geleneksel Festivallerine Katılın!

Çeşme’nin gezilmeye değer yerleri saymakla bitmez. Bir de festivallerden söz etmek gerekir. Sadece ülkemizin değil dünyanın dört bir yanından bu festivallere katılmak için insanlar rotasını Çeşme’ye çeviriyor. Çünkü eğlenceli, keyifli ve farklı bir zaman geçirmeyi mümkün kılan bu festivaller katılımcılar ile çok daha renkli görüntülere sahne oluyor. İşte Çeşme’de düzenlenen festivallerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.
  • Alaçatı Ot Festivali
Her yıl Nisan ayında düzenlenen bu festival bölgeye özgü olan otlarla yapılan enfes yemeklerin tadına bakabileceğiniz bir etkinliktir. Aynı zamanda bu otların toplanması, temizlenmesi ve ne tür yemekler yapılabildiği gibi konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz. 
  • Hıdrellez Şenliği
Her yıl düzenlenen etkinlik ise 5 Mayıs’ta başlıyor. Dans ve müzik ise bu festivalin baş aktörleri olduğundan bol bol canlı müzik dinleyerek eğlenmek mümkün olabiliyor. 
  • Ildırı Kültür ve Sanat Festivali
Bu festival ise özellikle el sanatlarına ilgi duyanların her yıl heyecanla beklediği etkinliklerden biridir. Ağustos ayında düzenlenen festivalde hem geleneksel hem de yenilikçi el sanatları sergileniyor. Bu arada satış da yapılabildiğini ekleyelim. 
  • Çeşme Satranç Turnuvası
Satranç tutkunlarının asla kaçırmadığı bu turnuva tahmin edebileceğiniz gibi gayet heyecanlı dakikalara sahne oluyor. Bu arada turnuvanın tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlendiğini de bilmeyenler için ekleyelim. Turnuva haziran ayında düzenleniyor ve katılımcı sayısının her yıl daha da arttığı gözlemleniyor.  
  • Germiyan Festivali
Germiyan’ın eşsiz yemeklerini tadabileceğiniz festival ise her yıl ekim ayında düzenleniyor. Amatör ya da profesyonel olarak mutfağa ilgi duyanların asla kaçırmaması gereken bir etkinlik olduğunu bilmeniz gerekir.
  • Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali
Eylül ayında düzenlenen bu festival ise müzik tutkunlarının vazgeçilmez etkinliklerinden biridir. Dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen festivale tarihi Aya Haralambos Kilisesi ev sahipliği yapıyor.
 

Çeşme’de Konaklayabileceğiniz Çok Sayıda Otel Var!

Çeşme’ye gittiğinizde konaklamak için bir otel bulmakta asla zorlanmazsınız. En kolay şekilde ve en uygun fiyatla İzmir Çeşme otelleri arasından seçim yapmak isterseniz hemen Odamax.com adresine tıklayın. İndirimli olarak konaklayabileceğiniz otellere de sadece tek tıkla ulaşmış olacaksınız. Dakikalar içerisinde konaklayacağınız oteli seçebilirsiniz. Otelleri her yönüyle inceleme ve aynı zamanda gecelik kişi başı konaklama ücretini görme şansına da sahipsiniz.

Bu arada Odamax üzerinden ön ödemesiz rezervasyon yaptırabiliyorsunuz ve eğer seyahat planlarınızda bir değişiklik olursa ücretsiz iptal kolaylığından rahatlıkla faydalanabiliyorsunuz. Otel seçimi yaparken doğrulanmış olan misafir yorumlarına göz atma imkânınız da bulunuyor. Son olarak peşin fiyatına taksitle ödeme şansınızın da olduğunu ekleyelim. Kısacası internette uzun araştırmalar yaparak otel bulmaya çalışmak yerine Odamax üzerinden otelinizi ayarlamanız çok daha avantajlı bir seçenek oluyor!



admin / 20.10.2023 / 0 / 200

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Tatil için Konforlu Göcek Kiralık Tatil Evleri

Tatil için Konforlu Göcek Kiralık Tatil

Göcek, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan eşsiz tabiatı ile görenleri adeta
İzmir'de Yemeden Dönmemeniz Gereken 9 Lezzet

İzmir'de Yemeden Dönmemeniz Gereken 9

Bulunduğu coğrafya ve ev sahipliği yaptığı medeniyetler sebebiyle Anadolu’nun
Uçak Bileti

Uçak Bileti

Seyahat planları baştan sonra birçok etkenle hazırlanan ince bir süreç. Nerede
Türkiye’ye En Yakın ve Popüler Yunan Adaları

Türkiye’ye En Yakın ve Popüler Yunan

Yılın bütün yorgunluğunu atmak için güzel bir tatil herkesin hayalidir. Peki,
Tatilin Keyfini Karavan Kiralama Hizmetiyle Çıkarın

Tatilin Keyfini Karavan Kiralama

Yoğun iş temposunun ardından yaşanan stresi üstlerinden atmak isteyenler,
Doğa İçerisinde Konaklayabileceğiniz Şömineli Bungalov Evler

Doğa İçerisinde Konaklayabileceğiniz

İlkbahara girmeye hazırlandığımız şu dönemde insanların tatil planlarını
Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

İş koşuşturmasından bunalıp hafta sonu tatilini biraz olsun kendine zaman
Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Akdeniz’in Tatil Cenneti Kemer

Bulunduğu konum, denizinin berraklığı, tertemiz havası ve Akdeniz’in yöresel
Evinizin En Şirin Üyeleri Evcil Hayvanlarınızla Birlikte Konaklayabileceğiniz Tesisler

Evinizin En Şirin Üyeleri Evcil

Yılın stresinden ve yorgunluğundan arınmak için birbirinden özel tatil planları
Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi

İzmir’in tatil gözdesi Alaçatı’da turistlerinde çok tercih ettiği tatil
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up