Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul


uçak bileti
İş koşuşturmasından bunalıp hafta sonu tatilini biraz olsun kendine zaman ayırarak geçirmek isteyenlerin rotası İstanbul… Türkiyenin neresinde yaşıyor olursanız olun İstanbul hepimizin kalbinde çok güzel ve çok özel bir yere sahip olduğunu düşünebiliriz. İzmir’de yaşayanlar için ise İstanbula ulaşmanın ve kısa olan tatillerini  çok güzel bir şekilde değerlendirebilecekleri bir yer olarak gözüküyordur. İzmir'in ve İstanbul'un metropol şehirleri olduğunu düşündüğümüz durumda aşağı yukarı hergün ve her saat uçak bileti bulmanız mümkün. İzmir İstanbul uçak bileti alarak çok kısa bir sürede kendinizi istanbul’da bulabilirsiniz.

Daha önce hiç istanbul'a gitmemiş birisi için sadece hafta sonu tatiliniz İstanbul’un her yerini gezmeniz için yeterli olmayacaktır, ama sizler için kesinlikle gitmeniz gereken yerlerin listesini yaptık. İşte kesinlikle görmeniz gereken 10 yer:
  • Galata Kulesi
  • Kız Kulesi
  • Ayasofya
  • Yerebatan Sarnıcı
  • Topkapı Sarayı
  • Gülhane Parkı
  • Çamlıca Tepesi
  • Pierre Loti Tepesi
  • Kapalıçarşı
  • Taksim

İstanbul’da Ulaşım

İstanbulu gezmek istiyorsanız bizim tavsiyemiz toplu taşıma araçlarını kullanmanızdan yana olacaktır. Kendi şahsi aracınızı kullanarak gezebileceğiniz yerlerin sayısı gittikçe azalacaktır. Yaklaşık olarak 16 milyon kişinin yaşadığı bu şehirde araç trafiği oldukça sorun olmaya başlamış durumdadır. İstanbul'un dört bir yanını saran ray hatları ile toplu taşıma araçlarını kullanarak istanbulun bütün tarihi yerlerini ve müzelerini gezmenize olanacak sağlayacaktır.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

uçak bileti
İlk rotamıza Ayasofya Camii. Bilindiği üzere öncesinde müze olarak kullanılan çeşitli kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan hatta bir zamanlar Dünyanın sıfır noktası olarak kabul edilirdi.  Ayasofya ya doğru yürürken fark edeceksiniz ki Sultanahmet camii de tam karşısında yer alıyor, iki camının de giriş kapıları birbirine bakıyor. Camilerin mimarisi oldukça göz alıc olduğunu farkedeceksiniz, hele ki caminin içindeki süslemeler ve motifler oldukça dikkatinizi çekeceklerdir. Oralarda hediyelik esya alabileceğiniz bir çok da dükkan bulunmaktadır. Ayasofya’dan çıkıp Sultanahmete doğru yürürken İstanbul'un tarihini yansıtan dikili taşları görebilirsiniz. Sultanahmet caminin arka sokaklarından yürüyerek Topkapı sarayının girişine ulaşabilirsiniz burada da sizi görkemli bir saray kapısı karşılıyor olacaktır. İçeriye girip kaşıkçı elmasını, dilek taşını ve daha birçok tarihi yapıları görerek tarihe şahitlik etmiş olabilirsiniz. Saray turumuz bittikten sonra ise sarayın hemen yanında bulunan Gülhane parkında oturup çayınızı içebilir ya da kütüphanesine geçip manzaraya karşı kitapları inceleyebilirsiniz. Bütün tarihi yerlerin birbirlerine yakın olmasının da avantajıyla birlikte çok rahat bir İstanbul turu sizleri bekliyor olacaktır. Yerebatan Sarnıcına doğru geçmenizi tavsiye ederim, sarnıca giriş yapabilmeniz içiniçin müze karta ihtiyac duyulmuyor olacaktır, bilet alıp rahatlıkla içeri girebilirsiniz. İçerisinde çokça sütun bulunuyor bu mimari yapılar oldukça dikkat çekiyor. Bir de üstüne ışıklandırma eklenince fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir yer olacaktır. İstanbula ait hatıra olarak bir eşya kalmasını istiyorsanız kapalıçarşıya göz atmanızı öneririz. Burada ilginizi çekebilecek bir çok ürün ve yapı vardır. Biir rivayete göre ise Galata kulesine kiminle birlikte çıkarsanız onun ile evlenirmişsiniz, ne kadar doğru bilinmez ama zamanında hezarfen Ahmet Çelebinin çıktığı hatta kendisine kanat takıp kız kulesine doğru uçmak istediği gerçektir. Kuleye çıkıp istanbulu ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz, eğer vaktiniz var ise Pierre loti tepesini görmeden günü bitirmemenizi tavsiye ederiz. Pierre loti tepesine çıkmak için teleferik güzel bir seçenek oluyor Haliç manzarasına karşı teleferik de hos manzaralar yakalayabilirsiniz. Tepeye çıkınca ise  cay kahve içip manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Kız kulesi hakkında da bir çok rivayet vardır. İçini ziyaret edip o güzel tabloları ve manzarayı görmenizi tavsiye ederim.

Burada ki ziyaretten sonra ise İstanbul'un yedi tepesinden biri olan Çamlıca tepesine uğrayabilirsiniz. Bol yeşillikle güzel bir doğa alanı sizi karşılıyor olacaktır. Tepe de olduğunuz için de İstanbul manzarası ayaklarınızın altında olacak. Güneşin batışını izlemek ve hafta sonunuzu çok güzel bir şekilde sonlandırmak için çok güzel bir nokta olacaktır. Hafta sonu tatilinizi dolu dolu geçirmek için İstanbul sizler için güzel bir seçenek bizden söylemesi.

Tatil Beldelerinin Vazgeçilmezi İzmir

uçak bileti
Hemen hemen hepimiz tatil planlamaları yaparken ilk aklımıza gelen yerlerden birisidir İzmir, peki tatil planları yaparken neden ilk aklımıza gelen yerin izmir olduğu hakkında bir fikriniz var mı? İzmiri bu kadar güzel kılan nedir peki? Bu yazımızın içerisinde sizlerle birlikte öncelikle İzmir’i daha sonra ise çevresinde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden söz edeceğiz.

İzmir dediğimiz zaman hepimizin aklına ilk gelen yerler çeşme ve alaçatı olmaktadır, eğlence merkezi haline dönüşmüş olan bu ilçeler yaz kış turistik misafirlere ev sahipliğe yapmaya devam etmektedir. Kış aylarında tatil rotasını izmir olarak seçenlerin ilk tercihleri öncelikle tarihi yerler ve müzeler olmaktadır. İstanbul’da yaşayanlar İzmir’e gittikten sonra o koşuşturmaya çok çabuk adapte olacağından eminiz. Coğrafi konumundan dolayı bütün tatil beldelerinin ortasında yer alan izmir birçoğumuzun konaklama noktası olarak gözükebilir. Eğer sizde izmir’de konaklamayı düşünüp çevresinde bulunan tatil beldelerini gezeriz diye düşünüyorsanız, bu fikrinizi bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Bizlerden size ufak bir tavsiye, bütün turistik mekanlarını az da olsa göreyim diye düşünüyorsanız, bu yazımızı okuduktan sonra bu düşüncenizden vazgeçebilirsiniz.

Denizi ayrı güzel, kumsalı ayrı güzel, gecesi ayrı güzel…

Tatil dediğimiz zaman bir çoğumuz plan yapmak istemez, rota çizmek istemez ama yaşadığımızın hayatın şartlarından dolayı hepimizin zaman ile çok büyük problemleri var bu çok açık bir gerçek, hepimiz yarını düşünmeden, sadece bugünü ve anı yaşamak isterdik ama hayatın getirdiği mecburiyetlerden dolayı zamanımızı çok iyi bir şekilde değerlendirmek için  plan yapmaya ihtiyaç duyuyoruz. Planlarımızı yapıyoruz, rotamızı çiziyoruz, valizlerimizi hazırlıyoruz. Bugün sizlere hem zamanınızı çok iyi değerlendirebileceğiniz hem de anı yaşadığınızı, yarını düşünmediğinizi hissettirecek bir rota hazırladık.

uçak bileti
Tatil planları yaparken ilk aklımıza gelen sorulardan biri şahsi araç ile mi yoksa uçakla mı gitmeliyim sorusudur. Ucuz uçak bileti alarak hem cebimizden hem de zamanımızdan ciddi bir tasarruf etmemiz mümkün, daha önceden izmire gitmiş olanların bile ben buralara nasıl gitmedim diye kendisine kızacaktır. İşte karşınızda izmir’e gittikten sonra kesinlikle gitmeniz gereken 10 yer:

*Kordon
*Kemeraltı Çarşısı
*İzmir Saat Kulesi
*İzmir Agorası
*Tarihi Asansör
*Efes Antik Kenti
*Şirince*
*Çeşme - Alaçatı
*Foça
*Buca Tarihi Köşkler

Gerçekten kendinizi huzurlu hissedebileceğiniz yerdir İzmir Kordon, önce biraz kordon boyunda yürüdükten sonra banklardan birine oturup güneşin batışını izleyebilir, gözlerinizi kapatıp denizin dalga sesiyle birlikte kendinizi dinleyebilirsiniz. 

Tatil Planı Hazır, Yola Çıkıyoruz

Tatil planımızı hazırladıktan sonra tek yapmamız gereken izmir uçak bileti almak olacaktır. Erken rezervasyonun da getirdiği faydalardan dolayı ucuz uçak bileti alabilir, biraz daha uygun fiyatlarla uçak bileti alabilirsiniz.



admin / 25.02.2022 / 0 / 373

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

İnsanlar mental ve fiziki yorgunluklarını atmak için dinlenmeye ihtiyaç
Romantizm mi, Macera mı? Paris mi, Sydney mi?

Romantizm mi, Macera mı? Paris mi,

Hepimiz dünyayı gezmek, yeni yerler görmek isteriz. Ama genellikle macera mı,
Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin İdeal Rotalar

Çok Uzun Yol Yapmak İsteyenler İçin

Yeni yerleri keşfetmek pek çok kişinin hayali. Bundan dolayı da insanlar boş
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç Kiralamanın Adresi: Enterprise

İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç

İstanbul, sadece ülkemizin değil, dünyanın da eşsiz şehirleri arasında yer
Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden,

Sunexpress bilet sorgulamahizmeti sayesinde havayollarında yapılan bilet
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Alaçatı Tatili Öncesi Bilinmesi

İzmir’in tatil gözdesi Alaçatı’da turistlerinde çok tercih ettiği tatil
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up