Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Antalya Kral Havuzu

Antalya Kral Havuzu


Kral Havuzu
Kral havuzu, Dünyanın en popüler turizm bölgelerinden biri olan Antalya’dadır, Serik ilçesine bağlı bulunan Gebiz beldesindeki doğal havuz, Antalya'nın cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş bulunuyor. Antalya Kral Havuzu, masmavi suları ve doğal görünümüyle ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.

Antalya merkezden 65 km uzaklıkta bulunan Kral havuzu, Antalya bölgesinin çok da fazla tanıtımı yapılmamış gizli hazineleri arasında yer alıyor. Son dönemlerde daha fazla ziyaretçi tarafından gezilen bölgenin fazla bilinmemesi ise, merkeze olan uzaklığına bağlanıyor.


Bölgenin en fazla dikkat çeken yerlerinden biri olan uçansu şelalesi, Kral havuzunun hemen altında bulunuyor. Daha tanınır olması sebebiyle bazı günler oldukça kalabalık ziyaretçiye ev sahipliği yapan şelaleyi görmeye gelenler havuzu da ziyaret ederek muhteşem doğal güzelliklere tanıklık ediyor.

Suyun etkisiyle kireç taşlarının şekillenmesi sonucunda oluşan Kral Havuzunda toplanan sular uçansu şelalelerinden akarak muhteşem görüntüler oluşturuyor. Deniz seviyesinden 400 metre yüksekte bulunan ve kar sularıyla beslenen havuz ve şelaleler, özellikle bahar aylarında daha coşkun bir görünüme sahip oluyor.

Şelale Üzerindeki Saklı Cennet

Antalya Kral Havuzu
Antalya merkezden uzak olmasına rağmen son zamanlarda oldukça büyük ilgi gören Kral Havuzuna Serik ilçesinin Akçapınar mahallesinden önce belli bir yere kadar araçlarla giden ziyaretçiler, 1,5 km uzunluğundaki dar bir patikayı kat ederek saklı bir cennet köşesiyle karşılaşıyor. Yol boyunca yabanmersini, çam ağaçları, sandal ağaçları ve dağ kekiği kokuları arasında yürüyüş yapan ziyaretçiler, yukarı uçansu şelalesine ulaşıyor.


Görkemli ve yemyeşil görünümleriyle muhteşem bir tabiat manzarası oluşturan çam ağaçları arasından dökülen yukarı uçansu ve aşağı uçansu şelalelerinin üzerinde bulunan Kral Havuzunun derinliği 1,5 ila 4 metre arasında değişiyor.

Kral havuzu, çam ağaçları arasında bulunan kireçtaşlarının yüzlerce yıldır suyun etkisiyle şekil değiştirmesi sonucunda oluşmuş doğal bir gölettir. Gördüğü ilgi sebebiyle alternatif tatil rotaları arasına giren bölgede çam ve sandal ağaçları arasında yapılan doğa yürüyüşleri, atv ve cip safari gibi etkinlikler düzenleniyor.
Civarda bulunan diğer tüm güzel yerler için; Antalya gezilecek yerler listemizi de okuyunuz.
Özellikle yaz mevsimin bunaltıcı sıcaklarından kaçarak keyifli zaman geçirmek isteyenlerin tercih ettiği şelaleler bölgesi, yabancı turistlerin her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiği turizm bölgelerinden biri haline geliyor.

Kral Havuzu Nerede? Nasıl Gidilir?

Kral havuzu, bulunduğu konum sebebiyle ziyaretçilerin kendi özel araçları veya kiralık araçlarla gidilmesini gerekli kılıyor. Antalya Kral havuzu ve şelalelerin bulunduğu Kozan köyüne Antalya şehir merkezinden çevre yolunu takip ederek ulaşılıyor. Antalya hava limanı yönünde ilerleyerek Aksu’yu geçen ziyaretçiler Gebiz levhasını gördükten sonra sola dönerek Akçapınar köyüne ulaşıyor.


Köye vardıktan sonra Kozan köyüne kadar asfalt yoldan ilerlemeyi sürdürüp Kozan köyüne ve önce Kral havuzu sonra yukarı ve aşağı uçansu şelalelerine ulaşım mümkün oluyor. Bölgeyi bilmeyen ziyaretçilerin ziyaret öncesi Kral Havuzu nerede konusunda kısa bir araştırma yapması ve ulaşım ile ilgili ön bilgileri edinmiş olması gerekiyor.

Kral havuzu ziyaretleri kapsamında bolca orman yürüyüşü, buz gibi suların aktığı şelalelerde hatıra fotoğrafı çektirme ve kral havuzunun berrak sularında havuza girme gibi etkinlikler yapılabiliyor. Bölgede orman içerisinde bulunan bungalovlarda konaklama imkanına da sahip olan ziyaretçiler bölgenin geleneksel lezzetlerinin sergilendiği yiyeceklerden yeme fırsatını da yakalıyor.

Doğa gezisini kültürel etkinliklerle zenginleştirmek isteyen ziyaretçiler ise, Kozan köyünden yaklaşık 1 km uzaklıkta bulunan Pednelissos antik kentini ziyaret edebiliyor. Bodrumkaya tepesi adı verilen yüksek bir yerde kurulu bulunan kentin kalıntıları arasında hamam, tapınak, alabastron kabarmaları ve dini tören alanları bulunuyor.



admin / 13.08.2020 / 0 / 3 856

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya Suluada

Antalya Suluada

Suluada Türkiye'nin en önemli tatil bölgesi olan Antalya’nın Kumluca ilçesinde
Antalya Konyaaltı Plajı

Antalya Konyaaltı Plajı

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden olan Antalya, içerisinde bulundurduğu
Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak Müzesi

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Antalya, tarihi
Antalya Akvaryum Tanıtımı

Antalya Akvaryum Tanıtımı

Eğlence ve eğitimi bir arada sunan Antalya Aquarium dünyada bulunan en büyük
Kaputaş Plajı Tanıtımı

Kaputaş Plajı Tanıtımı

Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Antalya'nın incisi
Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Antalya’da bulunan plajlar sadece Türkiye’de değil aynı zaman da dünya çapında
Antalya Müzesi Tanıtımı

Antalya Müzesi Tanıtımı

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunan
Kepez’de Gezilecek Yerler

Kepez’de Gezilecek Yerler

Kepez Antalya’ya bağlı bir merkez ilçe konumundadır. Şehrin ikinci kalabalık
Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu, Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Akdeniz'e kıyısı bulunan ilçenin merkeze
Antalya Çadır Kamp Yerleri

Antalya Çadır Kamp Yerleri

Kamp yapmak deniz kenarı ve orman kampı yapmak üzere iki ayrılmakta. Bu iki
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up