Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Antalya Suluada

Antalya Suluada


suluada
Suluada Türkiye'nin en önemli tatil bölgesi olan Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunmaktadır. Bembeyaz kumlardan oluşan plajı ve turkuaz rengindeki suyuyla Türkiye’nin Maldivleri olarak da adlandırılır. Antalya Suluada, yaz dönemlerinde binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir bölgedir. Özellikle adanın diğer tarafına yüzerek geçenlerin büyük ilgisini çeken aşk mağarası ada ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekiyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya, gerek muhteşem tabiat örtüsü, gerek antik çağlara uzanan tarihi kalıntıları, gerekse mavi bayraklı plajlarıyla bir turizm cennetini andırıyor.


Antalya’nın en çok ilgi gören doğal değerlerinden biri olan Kumluca Suluada, her gün düzenli olarak düzenlenen Suluada tekne turu etkinliği sayesinde günlük 1500’ün üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor. Bembeyaz kumlarıyla dikkat çeken adada biri 50 diğeri 120 metre uzunluğa sahip iki tane plaj bulunuyor. Kum yapısı ve berrak sularıyla Maldivlerle kıyaslanan bölgeye günde 50 den fazla tekne turu düzenleniyor.

Suluada’da Neler Var?

Suluada tamamen doğal olarak oluşmuş sualtı mağaralarıyla tanınıyor. Sualtından adanın diğer tarafına geçişe olanak sağlayan mağaralar Aşk Mağarası olarak adlandırılıyor ve doğal yapısıyla büyük ilgi görüyor. Adanın içi ve çevresinin biyoçeşitliliğe uygun koşullar sağlaması, caretta caretta kaplumbağalarını ve yunusların ada etrafında sıklıkla görülmesini sağlıyor.
Türkiye'nin en geniş kapsamlı rehberi olan Antalya gezilecek yerler listemizi de mutlaka okuyunuz.
Martı ve farklı deniz kuşlarının da uğrak yerlerinden biri olan suluada’da 5 tane siyah keçi kendi doğal ortamlarında yaşamaya devam ediyor. Çoğunlukla Adrasan Suluada arasında düzenlenen tekne turlarıyla adaya gelen ziyaretçiler adada 10.30- 18.00 saatleri arasında zaman geçirebiliyor.

Suluada etrafında bulunan Adrasan Deniz Feneri ve Gelidonya Feneri tekne turuna katılan ziyaretçiler tarafından gezilen tarihi eserler arasında yer alıyor. Ayrıca günün belli saatlerinde adanın çeşitli yerlerinde yüzme molaları verilerek ziyaretçilerin berrak sularda zaman geçirmesi sağlanıyor.

Akvaryum güzelliğinde bir sualtı yapısına sahip olan adada tatlı su kaynakları da mevcut bulunuyor. Ada çevresinde yapılan araştırmalarda görülen bazı belirtilere göre, tarihte birçok denizcinin adayı sığınak olarak kullandığı anlaşılıyor.

Suluada çevresinde çok sayıda antik batık bulunması sebebiyle bölgede dalış yapılmasına izin verilmiyor.

Suluada Tekne Turu Programı

adrasan suluada
Suluada denizin ortasında olması sebebiyle sadece deniz yoluyla ulaşıma imkan veriyor. Yüzyıllar içerisinde kendi doğal oluşumuna bağlı olarak meydana gelen birçok kovuk ve mağaraya sahip olan adaya günlük olarak düzenlenen suluada tekne turlarıyla ulaşım sağlanabiliyor.

Tekne turları her sabah 10.30’da adanın kuzeyinde bulunan küçük plaja yapılan ziyaretle başlıyor. Bir saatlik yüzme molasının ardından batı tarafına geçene tekneler, büyük plaja yapılan ziyaretle turu sürdürüyor. Büyük plajda da yaklaşık 1 saat yüzme molası verildikten sonra, tekneler adanın güney kısmına doğru gitmek üzere harekete geçiyor.

Aşk Mağaraları olarak adlandırılan sualtı mağaralarının olduğu bu bölge adeta bir akvaryum berraklığındaki doğal yapısıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.


Aşk mağaraları bölgesinde isteyen ziyaretçiler kayalıklar altından geçmek suretiyle adanın diğer yanına geçebiliyor. Muhteşem tabiat güzelliklerine ve inanılmaz berraklığa sahip su altı manzaralarına sahip bulunan adanın doğu yakasında öğle yemeği molası veriliyor. Yemek sonrasında tatlı su kaynaklarının bulunduğu bölgeye gidilerek burada da kısa bir mola verilerek ziyaretçilerin adayı gezmesine imkan sağlanıyor.

Tekne turuna katılan misafirler gün boyu yemek sonrasında verilen çay ve meyve ikramından da yararlanarak dolu dolu yaşanan bir günü geride bırakıyor.

Suluada nerede ve nasıl gidilir hakkında bilgi sahibi olup adaya ziyaret gerçekleştiren birçok kişi, yaşadığı muhteşem deneyimi yeniden yaşayabilmek için tatil sezonlarında bölgeye tekrardan geliyor.



admin / 05.08.2020 / 0 / 1 953

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası

Damlataş mağarası Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turistik lokasyonlarından
Antalya Konyaaltı Plajı

Antalya Konyaaltı Plajı

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden olan Antalya, içerisinde bulundurduğu
Antalya Patara Plajı

Antalya Patara Plajı

Antalya ilinde Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında bulunan Patara Plajı Gelemiş
Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak Müzesi

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Antalya, tarihi
Antalya Aqualand & Dolphinland

Antalya Aqualand & Dolphinland

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya,
Kaputaş Plajı Tanıtımı

Kaputaş Plajı Tanıtımı

Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Antalya'nın incisi
Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Antalya’da bulunan plajlar sadece Türkiye’de değil aynı zaman da dünya çapında
Antalya Müzesi Tanıtımı

Antalya Müzesi Tanıtımı

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunan
Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan, Çavuşköy adıyla da bilinir. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı
Kumluca’da Gezilecek Yerler

Kumluca’da Gezilecek Yerler

Kumluca ilçesi, Antalya Körfezinin batı tarafında bulunan Teke Yarımadasının
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up