Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Kocaeli » Pembe Kayalar Tanıtımı

Pembe Kayalar Tanıtımı


Pembe Kayalar
İlginç jeolojik yapısı ile mutlaka görülmesi gereken Pembe Kayalar Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunur. Kefken sınırları içerisinde bulunan doğal alan temiz havası, manzarası ve değişik kaya oluşumları ile ziyaretçilerin gitmek için tercih ettikleri tabiat harikalarımız arasındadır. Adını üzerinde bulunan doğal kaya oluşumlarının renginden alan bu alan ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği doğal yerlerdendir. Kayaların pembeliği özellikle gün batımında daha da belirgin hale gelmektedir.

Kefken Pembe Kayalar antik çağlardan itibaren taş ocağı olarak kullanılmıştır. Burada bulunan kaya oluşumları pembe renktedir ve ilginç bir özelliği de su içerisinde yumuşakken sudan çıkartıldığında sertleşmesidir. Bu özelliği ile Osmanlı Döneminde bazı inşaatlarda buradaki kayalar kullanılmıştır. Buradaki kayalar insan eli ile kolaylıkla kesilebilir. Su içerisinde kare ve dikdörtgen şekillerde kesilen kayalar deniz yolu ile İstanbul'a taşınarak mimari eserlerin yapımında kullanılmıştır. Sultanahmet Camii ve Rumeli Hisarı bu kayalar kullanılarak yapılan yapılardandır.


Pembe Kayalıklar ilgi çeken doğal görüntüsü ile eşsiz günbatımı manzarasını izlemek için çok uygun bir yerdir. Burada piknik yapılabilir, denize girilebilir ve doğa fotoğrafları çekilebilir. Olta balıkçılığı ve sualtı balıkçılığı yapmak için uygun olan alan sergilediği renk cümbüşü ile yılın her ayında farklı görüntüler vermektedir. Burada sürekli akıntı bulunduğundan rüzgarlı havalarda denize girmek riskli olabilir. Denize girmek isteyen çocuklu aileler derin olmadığı için burayı sıklıkla tercih etmektedirler, denizi taşlık değildir. Yakınında bir tesis bulunmadığı için burayı ziyaret ederken tedarikli olarak gelmek gereklidir.

Eski dönemlerde gemilerin sık sık uğradığı ve taş ocağı olarak kullanılan alan; antik liman ve arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmiştir. Doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış bölgede yapılaşmaya izin verilmemektedir bu nedenle burada turistik tesisler yoktur.

Kefken merkezinde ve diğer yerlerinde çok sayıda turistik tesisler ve restoranlar bulunmaktadır. Yeme, içme, konaklama ve diğer ihtiyaçlar buralardan karşılanabilir ancak Pembe Kayalıklar civarında satıcı, lokanta, tuvalet gibi imkanlar bulunması zordur.

İstanbul ve Kocaeli merkezinden günübirlik olarak gelip kolayca geri dönülecek mesafede olan sit alanı keyifli bir kaçamak yapmak ve harika fotoğraflar yakalayabilmek için oldukça bol malzemeye sahip bir alandır. Kayaların pembe dokusu, deniz ve gökyüzünün farklı tonlardaki mavisi ile birleşince ortaya eşsiz bir tablo çıkmaktadır. Günbatımının en güzel olduğu yerlerden olan kayalıklarda güneş batarken ortaya çıkan gökyüzü manzarası ve kayaların daha da belirginleşen pembesi ile muhteşem doğa fotoğrafçılığı örnekleri yakalanabilmektedir.


Tarihi ve turistik bir değeri olan Kefken Pembe Kayalar özellikle yaz aylarında her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağındadır. Bu nedenle kalabalıktan uzak kalmak istenirse sonbahar ve ilkbahar aylarında gidilmelidir. Ancak bu doğal oluşumlar yılın her mevsiminde farklı bir görsel zenginlik sundukları için her halini görmek ziyaretçilere büyük bir keyif yaşatacaktır.

Pembe Kayalar Nerede

Kocaeli Kandıra ilçesine bağlı Kefken beldesinde bulunan Pembe Kayalar, Kefken merkezi ile Cebeci arasında yer almaktadır. Kefken merkezine 3 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Pembe Kayalar Ulaşım

Kefken Pembe Kayalar kolaylıkla ulaşılabilecek bir doğal alandır. Kocaeli merkezden Kandıra'ya giden belediye ve halk otobüsleri ile buraya ulaşım sağlanabilir. 800, 819 numaralı otobüsler buradan geçmektedirler.

Özel araçla gitmek isteyenler TEM İzmit yolu üzerinden Kandıra çıkışına girmelidir. Kandıra Kefken'e gelindikten sonra merkezden Cebeci istikametine doğru gidilmelidir. Yol boyunca görülecek olan Kovanağzı Sahili geçildikten 1 kilometre sonra yön tabelaları takip edilerek Pembe Kayalar'a ulaşım sağlanabilir.



admin / 15.06.2021 / 0 / 1 151

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Sardala Koyu

Sardala Koyu

Batı Karadeniz'in saklı cennetlerinden olan Sardala Koyu eşsiz doğası ile
Kefken'de Gezilecek Yerler

Kefken'de Gezilecek Yerler

Kefken gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Yuvacık Köyü Tanıtımı

Yuvacık Köyü Tanıtımı

Yuvacık , Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlıdır. İzmit'e 10-12 km mesafede yer
Kartepe’de Gezilecek Yerler

Kartepe’de Gezilecek Yerler

Kartepe'de gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Karamürsel’de Gezilecek Yerler

Karamürsel’de Gezilecek Yerler

Karamürsel Kocaeli iline bağlı ilçelerden biridir. İl merkezine 34 kilometre
İzmit'te Gezilecek Yerler

İzmit'te Gezilecek Yerler

Marmara bölgesinde bulunan Kocaeli ilinin merkez ilçesi olan İzmit gelişmiş
Gebze’de Gezilecek Yerler

Gebze’de Gezilecek Yerler

Gebze , Kocaeli’ne bağlı ilçelerden biridir. İl merkezine 51 kilometre mesafede
Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin ilk Türk özel hayvanat bahçesinin kurulumunun gerçekleştirilmesi
Darıcada Gezilecek Yerler

Darıcada Gezilecek Yerler

İstanbul’da ve İzmit'te yaşayanlar için evlerinden çok fazla uzaklaşmadan
Kocaeli'de Gezilecek Yerler

Kocaeli'de Gezilecek Yerler

Kocaeli Marmara bölgesinde yer almaktadır. Ekonomik olarak gelişmiş bir şehir
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up