Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Kocaeli » Sardala Koyu

Sardala Koyu


sardala koyu
Batı Karadeniz'in saklı cennetlerinden olan Sardala Koyu eşsiz doğası ile kalabalıktan ve karmaşadan kaçmak isteyenler için oldukça cazip bir kamp alanıdır. Denize girmek, doğa yürüyüşü yapmak, piknik, sualtı dalışı, kuş gözlemciliği ve mağara gezileri yapılabilecek koy ziyaretçilerine aynı anda pek çok aktivite yapabilme imkanını bir arada sunmaktadır.


Telefon şebekelerinin çekmediği doğal alanda telefonlar sadece eşsiz fotoğraflar çekmek için kullanılabilmektedir. İnsan eli ile yapılmış hiçbir yapı, elektrik ve su şebekelerinin olmadığı Sardala Koyu ziyaretçiler için teknolojiden uzak, kendileri ile baş başa kalarak doğanın tadını çıkarmalarını sağlayan bir dinlenme alanıdır.ü

Sardala Koyu İstanbul'a en yakın kamp alanlarından birisidir. Günübirlik gidip gelinebilecek mesafede olan koy Kocaeli'ne bağlıdır. Çok bilinmediği için fazla kalabalık olmayan koy Karadeniz'in aksine sakin bir denize sahiptir. Doğa yürüyüşü yapmak ve denize girmek için oldukça elverişli olan koyda kamp yapmak da mümkündür.

Sardala Koyu Özellikleri

Sardala Koyu adacıklar, mağaralar, değişik şekilli kayalar ile oldukça ilgi çekici ve mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Koyun arkasındaki orman içerisinde bulunan ve 1 kilometrelik yürüyüşle ulaşılabilen Cennet Havuzu filmlerde görülen egzotik manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Bu havuz denizle bağlantılı olduğu için suyu her zaman temiz kalmaktadır, dalgaların kayaları oyması ile oluşmuştur.

sardala koyu kamp
Denizin dalgalı olduğu zamanlarda da yüzme imkanı sağlayan ve eşsiz sualtı güzelliklerini görebilmeye imkan veren bu doğal havuzun olduğu yerde milli mücadele kahramanlarının karargah kurduğu söylenmektedir.

Sardala Koyuhenüz tabiat parkı ilan edilmediği için burada elektrik, su, tuvalet ya da yiyecek içecek alışverişi yapılacak bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle buraya gelen ziyaretçilerin tedarikli gelmeleri gerekmektedir. Koya en yakın yerleşim yeri 6 kilometre uzaklıktadır. Bu nedenle koyda kamp yapmak isteyenlerin ihtiyaç duyacakları tüm eşya, yiyecek ve içeceklerini önceden yanlarına almaları gereklidir.
Eğer bölgedeki diğer tüm güzellikleri keşfetmek istiyorsan; Kocaeli gezilecek yerler listemizi de mutlaka okumalısın!
Sardala Koyu müdavimleri arasında Türkiye'nin Phuket adası olarak nam salmıştır. İnsan eli değmemiş ve doğal güzelliğini halen koruyan koya ulaşmak için orman içerisinden 1 kilometrelik bir yürüyüş yapmak gereklidir. Tüm eşyalarla beraber bu yolu yürümek zor gibi gözükse de görülen manzara ve koyun dinginliği tüm yorgunluğu alacaktır.

Sardala Koyu Nerede?

Sardala Koyu Batı Karadeniz'in saklı kalmış eşsiz doğal güzelliklerinden birisidir ve Karadeniz'de 81 kilometrelik kıyısı olan Kandıra' da bulunur.
Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Çalköy sınırları içerisinde bulunan Sardala Koyu, Şile Ağva' ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır.

Sardala Koyu Yol Tarifi

sardala koyu nerede
Özel araçla gidildiğinde ilk olarak Ağva' ya gidilmelidir. Ağva Kerpe arasında Bucaklı, Kadıköy ve Pınarlı köyleri geçilir. 4 kilometrelik bir yol daha takip edildikten sonra ormana giden yola girilip 1 kilometre daha gidilmelidir. Burada Çalköy bulunmaktadır. Sardala Koyu Çalköy' de bulunmaktadır.


Ağva - Kandıra yolu takip edilerek gidilen koya ulaşmak için Bağırganlı köyü sonrasında toprak yoldan 8 kilometre devam etmek ve 2. toprak yola girmek gereklidir. Pınarlı' ya da yakın olan koya ulaşmak için buradan 2,5 saatlik bir yolculuk yapmak gereklidir.

Toplu taşıma ile gidilmek istenirse sadece Kocaeli Kandıra ilçesine kadar gidilebilmektedir. Kandıra' da Çalköy minibüslerine binilerek kanyona yakın bir yere kadar gidilebilir ancak kanyona ulaşmak için yürümek gereklidir.

Sardala Koyu Giriş Çıkış Saatleri ve Ücretler

Sardala Koyu eşsiz doğla güzelliği ile ünlenmeye başlamıştır ancak halen koruma altına alınarak tabiat parkı ilan edilmemiştir. Bu nedenle koya giriş çıkış saati bulunmamaktadır. İsteyen istediği saatlerde gidebilir. Koy içerisinde herhangi bir tesis veya giriş çıkışların denetlendiği bir yapı olmadığı için ücret ödemek söz konusu değildir.



admin / 02.09.2020 / 1 / 1 723

Yorum Ekleyin


  1. Orhan Tatar
    Ziyaretçi
    1 Kasım 2020 14:37
    0
    SÜPER BİLGİLER SAOLUN

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Kefken'de Gezilecek Yerler

Kefken'de Gezilecek Yerler

Kefken gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Gölcük'te Gezilecek Yerler

Gölcük'te Gezilecek Yerler

Gölcük gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye seyahat etmeyi
Yuvacık Köyü Tanıtımı

Yuvacık Köyü Tanıtımı

Yuvacık , Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlıdır. İzmit'e 10-12 km mesafede yer
Kartepe’de Gezilecek Yerler

Kartepe’de Gezilecek Yerler

Kartepe'de gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Karamürsel’de Gezilecek Yerler

Karamürsel’de Gezilecek Yerler

Karamürsel Kocaeli iline bağlı ilçelerden biridir. İl merkezine 34 kilometre
İzmit'te Gezilecek Yerler

İzmit'te Gezilecek Yerler

Marmara bölgesinde bulunan Kocaeli ilinin merkez ilçesi olan İzmit gelişmiş
Gebze’de Gezilecek Yerler

Gebze’de Gezilecek Yerler

Gebze , Kocaeli’ne bağlı ilçelerden biridir. İl merkezine 51 kilometre mesafede
Maşukiye Köyü Tanıtımı

Maşukiye Köyü Tanıtımı

Bunaltıcı bir haftadan ve yoğun şehir gürültüsünden sonra duymak istediğiniz
Darıcada Gezilecek Yerler

Darıcada Gezilecek Yerler

İstanbul’da ve İzmit'te yaşayanlar için evlerinden çok fazla uzaklaşmadan
Kocaeli'de Gezilecek Yerler

Kocaeli'de Gezilecek Yerler

Kocaeli Marmara bölgesinde yer almaktadır. Ekonomik olarak gelişmiş bir şehir
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up