Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan Sonra Gezilecek Yerler

Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan Sonra Gezilecek Yerler


Bugün, Türkiye’nin seyahat edilmesi gereken ve en görkemli bölgelerinden birisi olan Karadeniz Bölgesi’nin iki harika şehri; Sinop ve Trabzon’dan bahsedeceğiz. Sinop ve Trabzon’da gezilmesi gereken yerleri ele alacağımız yazımızda uçak firmalarından ve uçak bileti arama motorlarının uçuş ara özelliğinden faydalanarak Sinop uçak bileti ve Trabzon uçak bileti fiyatlarına, uçuş sürelerine ve havalimanlarına değineceğiz.

uçuş ara


Karadeniz Bölgesi, Sinop ve Trabzon

Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden biri olan Karadeniz; Batı, Orta ve Doğu Karadeniz olmak üzere üç bölgeye ayrılıyor. Sinop uçak bileti alan kişiler Orta Karadeniz, Trabzon uçak bileti alan kişisel ise Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gitmiş olacak. Yeryüzündeki en güzel doğaya sahip bölgelerden birisi olan Karadeniz, hem yerli hem yabancı olmak üzere her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. 

Sinop Gezilecek Yerler ve Sinop Uçak Bileti Fiyatları

Karadeniz kıyısında, Boztepe Burnu’nun karayla birleştiği noktada yer alan Sinop, mavi ve yeşilin birlikteliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Sinop, geçmiş dönemlerden beri kültürel ve ticari açıdan oldukça zengin bir şehir. İşte Sinop’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler;

  • Türkiye’nin en Kuzey noktasında yer alan Hamsilos Koyu, buzul aşındırması sonucu oluşan ve adeta bir tabloyu andıran görüntüsüyle sizleri büyüleyecek.
  • İnaltı Köyü’nde bulunan İnaltı Mağarası, sarkıt ve dikitleri, duvar damlataşları, damlataş havuzları ile oldukça ilgi çekici. Mağaraya ulaşım biraz zor olsa da güzelliğiyle karşılaştığınızda kesinlikle buna değer diye düşüneceksiniz.
  • Sinop’a giden herkesin en çok uğradığı noktalardan birisi de Sinop Kalesi! Şehir merkezinde bulunduğu için kolay ulaşım imkanlarına sahip olan Sinop Kalesi’nden Karadeniz’i izleyebilirsiniz.
  • Rus donanmalarının deniz tarafından gelecek saldırılarını önlemek ve limanların güvenliği sağlamak amacıyla oluşturulan Paşa Tabyaları, Venedik Tabyalarından sonra en değerli tabyalardır.
  • Erfelek Tatlıca Şelaleleri, irili ufaklı toplam 28 şelaleden oluşan yapısıyla ziyaretçilerini etkilemektedir.
  • Türkiye’nin en Kuzey noktasında yer alan ve 1863 yılında yaptırılan İnceburun Feneri; 12 metrelik uzunluğu, görkemli yapısı ile Sinop’ta kesinlikle fotoğraf çektirmeniz gereken duraklardan birisi.
  • Bir yeraltı şehrine ve yeraltı tünellerine sahip olan Boyabat Kalesi, gizemli ve ilgi çekici yapısıyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan.
  •  Sinop ve Karadeniz’i panoramik bir şekilde görebileceğiniz Şahin Tepesi, üç tarafı denizlerle çevrili özelliğiyle bambaşka bir deneyim.
sinop uçak bileti
Sinop’ta gezilecek yerler genel olarak bu şekilde. Gezilecek yerlerinin yanında Sinop, temiz havası ve birçok tarihi özelliğiyle Türkiye’de uğramanız gereken kentlerden birisi. Peki Sinop uçak bileti fiyatları ne kadar? Farklı firmaların ve uçak bileti arama motorlarının uçuş ara özelliğini kullanarak yaptığımız aramalarda; İstanbul’dan kalkan uçakların ortalama fiyatı 600 TL olurken İzmir ve Ankara’dan kalkan Sinop uçuşları 900 TL civarlarında. Sinop’ta iniş yapacağınız havalimanı ise Sinop Havalimanı olacak.
 

Trabzon’da Gezilecek Yerler ve Trabzon Uçak Bileti Fiyatları

Doğu Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan Trabzon, Karadeniz’e kıyısı bulunan ve nüfusu yaklaşık 1 milyon olan bir liman şehri. Filmlere ve savaş oyunlarına bile konu olan Trabzon, oldukça önemli tarihi özelliklere ve masallardan fırlamış gibi bir doğaya sahip olduğu için gezmeye doyamayacağınız şehirlerden birisi. İşte Trabzon’da gezilecek yerler listemiz!

  • İlk uğramanız gereken konumlardan birisi Trabzon Müzesi. İtalyan mimarisi ile konak olarak inşa edilen yapı günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.
  • Atatürk Köşkü; 1934-1937 yılları arasında Atatürk’ün sıklıkla kaldığı köşk olarak biliniyor. Ayrıca Atatürk Köşkü, Atatürk’ün vefatından önce vasiyetini kaleme aldığı yer.
  • Bakırcılık sektörünün tarih boyunca en geliştiği yerlerden birisi olan Trabzon’da, tarihi Bakırcılar Çarşısını mutlaka görmelisiniz.
  • Trabzon’a gelip, Sümela Manastır’ını görmeden dönerseniz Trabzon’a gittim demeyin! Günümüzde bile inşasının imkansıza yakın olduğu Sümela Manastırı, sert kayalıklar arasında bir dağa yapılmış Rum Ortodoks manastırı. Ayrıca fresklerin yer aldığı Sümela Manastırı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan bir yapı.
  • Hamsiköy! Adının Hamsiköy olduğuna bakmayın çünkü burası sütlacı ile ünlü. Ağustos ayında yapılan sütlaç festivalini kaçırmamak için şimdiden uçuş aramaya başlasanız iyi edersiniz.
  • Trabzon’un en meşhur doğal güzelliklerinden birisi de Uzungöl. Burada harika bir kahvaltı yapabilirsiniz. Eğer Uzungöl’e giderseniz, Trabzon’un, lezzetiyle meşhur olan kuymağını denemeyi sakın unutmayın.
  •  Ayrıca Trabzon’da görebileceğiniz bir sürü Karadeniz yaylası var. Bunlardan bazıları şöyle; Karester Yaylası, Haldizen Yaylası ve Hıdırnebi Yaylası.
trabzon uçak bileti
Gezilecek yerleri saymakla bitmeyen Trabzon’da bahsedebileceğimiz seyahat lokasyonları şimdilik bu kadar. Farklı firmaların ve uçak bileti arama motorlarının uçuş ara özelliğini kullanarak yaptığımız aramalarda Trabzon uçak bileti fiyatlarını incelediğimizde; İstanbul ve Ankara’dan kalkan Haziran ve Temmuz ayı uçuşlarının ortalama bilet fiyatı 800 TL olurken İzmir’den kalkan uçuşların bilet fiyatı ortalama 900 TL. Trabzon’a vardığınızda iniş yapacağınız havalimanı; Trabzon Uluslararası Havalimanı olacak.
 
Sonuç olarak Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Orta Karadeniz şehri Sinop ve Doğu Karadeniz şehri Trabzon, ziyaretçilerine, yaşamları boyunca unutamayacakları deneyimler yaşatabilecek ve manzaralar ile karşı karşıya bırakabilecek iki şehir. Eğer seyahat etme fırsatınız olursa; Sinop ve Trabzon’a gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz!



admin / 30.05.2022 / 0 / 322

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir? Samsun’da Ne Yenir?

Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir?

Bugün ele alacağımız yazımızda, ziyaretçi ve turist sayısı yüksek olan
Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Tatil sezonu geldi çattı. Yılın yorgunluğunu atmak, yazın sıcak günlerinde
Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

İnsanlar mental ve fiziki yorgunluklarını atmak için dinlenmeye ihtiyaç
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sunexpress Bilet Sorgulama Nereden,

Sunexpress bilet sorgulamahizmeti sayesinde havayollarında yapılan bilet
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat Siteleri

Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat

Gelişen teknoloji sayesinde yapacağımız seyahatler de karşılaşabileceğimiz
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up