Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur


Tatil sezonu geldi çattı. Yılın yorgunluğunu atmak, yazın sıcak günlerinde soğuk suların keyfini çıkarmak için planlar yapılmaya başladı. Herkes nereye gideceğini tatile ne kadar harcayacağını düşünüyor. Lafın gelişi de olsa “erken kalkan yol alır” cümlesi yaz tatili öncesini tanımlayan en uygun cümlelerden birisidir. Öncelikle tatillerin önemli bir harcama kalemini oluşturan uçak biletinizi erken rezervasyonla uygun bir fiyata satın alabilir, böylece tatil bütçenizi bir nebze rahatlatmış olursunuz.  Çünkü; Günümüzde uçak bileti ücretleri seyahatlerimizin büyük bir bölmünü kapsıyor. Planlar ne kadar erken belirlenirse İzmir uçak bileti bulmak o kadar kolay olacaktır.

izmir istanbul uçak bileti

Bir Başka Olur Tatil Telaşı

Havalar ısınmış, herkese rehavet çökmeye başlamış iken internette otel ve İzmir İstanbul uçak bileti bakılmaya ve aynı zamanda rezervasyonlar yapılmaya başladı. Tatil mekanı için genellikle Akdeniz ve Ege bölgesindeki şehirler tercih edilmekte, ancak hem tatil yapıp hem de turistik yerler görmek isteyenlerin tercihleri arasında İzmir yer alıyor. Haliyle uçak bileti satışı yapan sitelerin arama butonlarında en çok İzmir yerini almaya başladı. Aslında uçak bileti kampanyalarını yakalama yeteneği gezgin ve tatil meraklılarının uzmanlık alanlarından birisi. Çünkü tatili, özellikle yaz tatili kim sevmez ki? Tatil her ne kadar güzel ve rahatlatıcı olsa da uçak biletlerine servet ödemeyi kimse istemez. Uygun uçak bileti bulma yeteneğimizi ne kadar çok geliştirirsek, seyahat bütçesini hafifletip, tatil, eğlence ve aktiviteye o kadar çok bütçe ayırabiliriz.

izmir uçak bileti

Uçak bileti fiyatlarını etkileyen birden çok faktör mevcut. Ucuz uçak bileti bulabilmek için, şansa ya da olağanüstü bir yeteneğe ihtiyacımız yok. Gereken şey bilgi ve harekete geçme! Gördüğümüzü akılda tutup kıyaslamak ve kendimiz için uygun olduğunu düşündüğümüz en ucuz uçak biletini satın alma işlemini uygulamak yeterli… 

Uçak bileti fiyatları gidilecek döneme bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Genellikle birçok kişi yılbaşı, dini ve resmi bayram zamanlarına tatil planı yapmakta. Bunların yanı sıra okulların tatil olduğu, en çok izinlerin kullanıldığı Haziran – Ağustos dönemi aralığında yüksek talepten dolayı uçaklar dolu oluyor. Bu dönemlerde fiyatların maksimum fiyat yüksekliğinde olduğu unutulmamalıdır. Tatil planlarınız için esnekliğiniz mevcut ise çoğunluğun tercih ettiği tatil dönemlerinin dışındaki tarihler için planlamalar yapın. Eğer ki başka tarihlere planlama yapamıyorsanız sık sık uçak bileti kampanyalarını takip etmenizi tavsiye ederiz. Ucuz uçak bileti bulabilmek için erkenden bilet almak veya rezervasyon yaptırmak şart. Kısacası; İzmir’de tatil yapıp aynı zamanda tarihi yerleri gezebilmek için İstanbul – İzmir arası ucuz uçak bileti bulabilmek için ihtiyacınız olan; Esneklik ve zaman.

uçak bileti
Seyahatinizden en geç 20 – 25 gün öncesinden itibaren ucuz uçak bileti bulma araştırmalarına başlayın. Bu araştırmanızı günlük rutin olarak kabul edin ve düzenli olarak fiyatları takip edin. Tatil zamanınız yaklaştıysa ve henüz biletinizi alamadıysanız sabahın erken saatlerdeki veya gece geç saatlerde ki biletleri kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Eğer havalimanından otelinize veya evinize ulaşımın pratik ve sorunsuz olacağını düşünüyorsanız en ucuz uçak biletini ancak; sabah erken saatlerde veya gece geç saatlerdeki uçuşlarda bulabilirsiniz. Çoğu havayolu şirketinde, en ucuz fiyata koltuklar satıldıktan sonra kalan koltuklar daha yüksek fiyatlara satılıyor. Özellikle yoğun seyahat dönemlerinde, rezervasyonunuzu geç yaparsanız bu size pahalıya mal olabilir. Havayolu firmaları bilet fiyatlarında günlük hatta saatlik değişiklikler uygulayabiliyorlar. 

ucuz uçak bileti
Genellikle tatil dönemlerine ve uçuş tarihine yaklaşıldıkça bilet fiyatlarında artış görülüyor. Ayrıca bayram nedeniyle uzun bir tatil yapma fırsatınız varsa tatilin başladığı gün değil de 1 ya da 2 gün sonrasındaki uçuşlar daha uygun fiyatlı olacaktır. Örneğin bayram tatili Cuma gününden başlıyorsa sonraki Pazartesi günü için ucuz bilet alabilirsiniz.

Uçak bileti bulmanın diğer bir yöntemi ise; havayollarının kendi sitesinden değil, bilet satış platformlarından biletleri takip etmek. Örneğin; İzmir – İstanbul arası uçak biletlerini takip edebilmek için tek havayolu sitesine girip indirimler için fiyat alarm oluşturmak tabi ki sizin kar etmenizi sağlayacak ancak; arama motorlarının bilet satış platformlarına uyguladığınız indirim alarmı oluşturduğunuz zaman tüm havayollarının fiyatlarını sizin için kontrol edip fiyat karşılaştırmalarıyla önünüze sunmuş oluyor. A sitesindeki fiyat size yüksek gelir ise B sitesinin fiyatına bakıp kısa sürede siteye geçiş yaparak biletinizi kolayca satın alabilirsiniz. Hatta o sitelerde üyelik oluşturarak  gideceğiniz yeri ve gitmek istediğiniz tarihi kayıt ederek alacağınız biletin fiyatı düştüğünde otomatik bir e-postayla anında haberdar oluyorsunuz. Sürekli sayfa yenilemek veya her gün bilet fiyatlarını kontrol etmek yerine fiyat uyarısı oluşturmak zamanınızın ve cebinizin yararına olacaktır. İyi fikir.

Havayolları firmaları son dakika fırsatları düzenleyip üyelik oluşturan kullanıcıları için ucuz uçak bileti fırsatlarını, e posta listelerindeki üyelerine duyuruyor. Eğer güzergâh ve tarihlerde esnek iseniz, son dakika fırsatı olan biletlerden faydalanabilmek için üyelik oluşturmak faydalı olacak. Her halükarda sitelerdeki anahtar kelime uçacağınız yerin, tarihin ve zamanın esnek olması önemlidir. Ancak son yıllarda hemen hemen herkes ucuz uçak bileti bulabilmenin değişik yollarını arıyor ve esnekliği olanlar biletlerini satın alıyor, bu sayede uçakların birçoğu neredeyse dolu uçuyor. Tam da bu sebepten ucuz uçak bileti bulma fırsatları yakalayabilme şansının gittikçe azaldığını hatırlatmış olalım.

Yapılan araştırmalara göre; En uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için, tüm seçenekler göz önünde bulundurulduğunda, ortalama 27 hafta öncesinden aramaya başlamak gerekiyor. Ancak yine araştırmalara göre Türklerin %57’si ucuz uçak bileti fırsatlarını kaçırarak pahalı bilet satın alıyorlar. Maalesef erken rezervasyon yapmayı henüz öğrenemedik. Eğer şanslıysanız bir uçuşun hedeflenen bilet satış ve uçak doluluk oranına ulaşılamazsa havayolu şirketleri son kalan uçak biletlerini indirim kampanyaları başlatarak daha uygun fiyatlı olarak satışa çıkarıyorlar. Eğer tam da bu dönemde bilet arayan şanslılardansanız fırsatı yakaladınız anlamına geliyor.

Her zaman geçerli olmasa da bazı zamanlarda gidiş-dönüş bilet almak yerine iki adet tek yönlü; gidiş bileti ayrı dönüş bileti ayrı olmak üzere bilet almak daha avantajlı olabiliyor. Mesela İstanbul – İzmir bileti alan bir kişi gidişte Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir uçuşla daha uygun fiyata uçabiliyor iken, dönüşte İstanbul Havalimanı’na inen bir uçuş daha ucuza uçak biletine sahip olabiliyor. Eğer ki yurtdışı seyahati planlıyorsanız gitmeyi planladığınız ülke veya şehir için olan uçuşlar planladığınızdan daha yüksek fiyatlı ise, aktarmalı uçuşları kontrol edip farklı bir rota izleyebilirsiniz. Hatta aktarma yaptığınız şehri de araştırarak seçip, orada da birkaç gün geçirmeyi düşünebilirsiniz.  Bu sayede ucuza uçak biletine sahip olarak ekstra bir şehir daha gezmiş olursunuz. Tam anlamıyla bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz!

Uçak bileti fiyatları biletinizi almak istediğiniz güne göre değişiklik gösterebiliyor. Hele ki bayramlar ve resmi tatil günlerinde bilet fiyatları oldukça yüksek olabiliyor. Bu nedenle seyahat edeceğiniz günler büyük önem taşımakta. Genelde Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri uçak biletleri çok daha pahalı oluyor. Salı, Çarşamba ya da Cumartesi günleri uçak biletleri daha ucuz olduğu için seyahat tarihlerinde biraz esneklik payı bırakmak çok önemli. Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri sabah çok erken saatlerdeki ya da gece geç saatlerdeki uçuşları tercih ederseniz daha da uygun fiyatlı biletleri bulma şansına sahip olacaksınız.



admin / 28.04.2022 / 0 / 293

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar mis… Hadi bir kendimizi ödüllendirelim ne dersiniz? Özellikle yaz
Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

İş koşuşturmasından bunalıp hafta sonu tatilini biraz olsun kendine zaman
Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

Bu Yaz Tatil Ege´de Güzel

İnsanlar mental ve fiziki yorgunluklarını atmak için dinlenmeye ihtiyaç
Romantizm mi, Macera mı? Paris mi, Sydney mi?

Romantizm mi, Macera mı? Paris mi,

Hepimiz dünyayı gezmek, yeni yerler görmek isteriz. Ama genellikle macera mı,
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up