Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir? Samsun’da Ne Yenir?

Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir? Samsun’da Ne Yenir?


Bugün ele alacağımız yazımızda, ziyaretçi ve turist sayısı yüksek olan şehirlerden ikisinin mutfak lezzetlerinden bahsedeceğiz! Ancak bu sefer turizm denilince doğrudan aklımıza gelen şehirler yerine biraz daha farklı iki şehre yer vermek istedik. Yer vereceğimiz ilk şehir, Doğu Anadolu bölgesinin en güzel şehirlerinden birisi olan Van, ikinci şehir ise Karadeniz Bölgesi’nin en güzel doğaya sahip şehirlerinden birisi olan Samsun! Ayrıca yazımızda tabii ki yazımızda uçak bileti konusuna da yer vereceğiz. İstanbul Van uçak bileti fiyatlarını ve diğer detayları incelemekle birlikte; İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizden Samsun uçak bileti fiyatlarını ve diğer detayları ele alacağız. Vakit kaybetmeden uçak bileti ve detaylar ile başlayalım!
 

İstanbul Van Uçak Bileti

uçak bileti
İstanbul Van yönlü uçuşları incelediğimiz uçak bileti fiyatlarının ortalama olarak 830 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. En ucuz uçak bileti 800 TL olarak karşımıza çıkarken, en pahalı olanlar ise 1500 TL’ye kadar çıkabiliyor. İstanbul Van uçak bileti satın aldıktan sonra İstanbul’da aktif olarak kullanılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanını veya İstanbul Havalimanını kullanarak Van Ferit Melen Havalimanı’na seyahat edebilirsiniz. İstanbul Van yönlü seyahatiniz yaklaşık olarak 2 saat sürecektir.

Samsun Uçak Bileti Fiyatları | İstanbul, İzmir ve Ankara

İstanbul Samsun uçak bileti fiyatları için arama yaptığımızda önümüzdeki üç ay için İstanbul’dan, Samsun yönlü uçuşların ortalama bilet fiyatı 680 TL olarak karşımıza çıkıyor. Samsun uçak bileti fiyatlarından en düşük fiyatlı uçak bileti 590 TL olurken, en yüksek fiyatlı bilet 800 TL oluyor. İstanbul’dan Samsun’a gerçekleştireceğiniz uçak seyahati ise yaklaşık olarak 1 saat 25 dakika sürüyor.
 
İzmir Samsun uçak bileti fiyatlarını uçak firmalarının internet sitelerinde ve uçak bileti arama motorları üzerinden gerçekleştirdik. Bunun sonucunda Haziran, Temmuz ve Ağustos ayı için ortalama bilet fiyatının 1100 TL olduğunu gördük. En düşük bilet fiyatı 800 TL olarak karşımıza çıkarken, en yüksek bilet fiyatı 1300 TL. İzmir Samsun yönlü uçuş süresi 1 saat 40 dakika civarında.

istanbul van uçak bileti
Ankara Samsun uçak bileti fiyatlarını karşılaştırdığımızda ise gelecek üç ay için ortalama uçak bileti fiyatı 700 TL. Ankara Samsun yönlü uçuşlar arasında en ucuz uçak bileti fiyatının 500 TL, en yüksek uçak bileti fiyatının 1300 TL olduğunu görüyoruz. Uçuş süresi ise aktarmasız olarak gerçekleştirildiğinde 1 saat sürse de uçak biletlerinin genellikle aktarmalı olduğunu belirtelim. 

İstanbul Van uçak bileti ya da Samsun uçak bileti satın aldınız diyelim. İki şehirden birisine gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yiyecekler neler biliyor musunuz? Hem Van hem de Samsun’da ne yenir sizler için listeledik! 

Van’da Yenilebilecek Lezzetler

samsun uçak bileti
İstanbul Van uçak bileti ile yolculuk yaptınız ve Van Ferit Melen Havalimanına indiniz. Emin olun burada yenilebilecek lezzetlerin tamamını denemek için mutlaka bir liste yapmalısınız. Çünkü Van, birbirinden farklı çok fazla lezzetin yer aldığı oldukça zengin bir mutfağa sahip. İşte Van’da ne yenir sorusunun cevabı!
  • Geleneksel Van kahvaltısı ile yaptığınız tüm kahvaltıları unutacaksınız. Geleneksel Van kahvaltısı ile kavut unu, tereyağı ve tuz ile kavrularak yapılan kavut, keçi tereyağı, manda kaymağı, otlu peynir gibi tamamen Van’da yapılan muhteşem kahvaltılıkların tadına bakmış olacaksınız. Unutamayacağınız Van kahvaltısını, Van Gölü kenarında yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
  • Van yemekleri arasında en çok dikkat çekenlerden birisi; keledoş. Nohut, buğday, mercimek gibi bakliyatlar ile kavurma eti kullanılarak yapılan keledoş, oldukça lezzetli.
  • Haşlanmış yeşil mercimek ve ince bulgurun birlikte yoğrulduktan sonra yoğurt ve salça sosuyla servis edilen Kürt köftesi, Van’da mutlaka denemeniz gereken tatlardan bir diğeri.
  • Van Gölü, inci kefali açısından oldukça zengin. Van balığı olarak da isimlendirilen fırında inci kefal, balık seven ziyaretçileri kesinlikle mutlu edecek. Yalnız sipariş verirken; tandırda Van balığı olarak belirtmeyi unutmayın.
  •  Ayrıca Van’da denemeniz gereken diğer lezzetler şöyle; Gırar, Helise, Virik, Van Çöreği, Çatal Tatlısı, Eğdek Tatlısı, Sengeser.
Bu lezzetleri duyduktan sonra Van uçak bileti almak için sabırsızlandığınızı biliyoruz! Ama önce Samsun’da ne yenir bölümünü de okuyun, erkenden karar vermeyin. Samsun’un lezzetlerini duyunca, bir an da Samsun uçak bileti almaya karar verebilirsiniz.

Samsun’da Yenilebilecek Lezzetler

uçuş ara
Hangi şehirden seyahat ederseniz edin Samsun uçak bileti ile yolculuğunuzun sonunda Samsun Çarşamba Havalimanına inecekseniz. Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan Samsun, sahip olduğu lezzetler ile sizi kesinlikle çok etkileyecek!
  • Tavuklu ya da sade seçenekleri ile sunulan keşkek, kadınlar tarafından hazırlanan ve erkekler tarafından dövülerek yapılan yarma buğdayın kullanıldığı bir yemek.  
  • Kaşar peyniri kullanılması nedeniyle yapılan tüm menemenlerden farklı olan Çakallı menemenini kahvaltıda ya da istediğiniz bir öğünde mutlaka denemelisiniz!
  • Adını duyunca nasıl yani diyeceğiniz bir yemekten bahsedeceğiz şimdi; baklalı sarma. Yarma buğday, kuru bakla, bulgur ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan ilginç yemek, yoğurt ile servis ediliyor.
  •  Samsun’da deneyebileceğiniz diğer lezzetler; Nokul, Oymaağaç kebabı, Haluçka çorbası, Pide ve Yazı Pancarı.
İstanbul Van uçak bileti ve Samsun uçak bileti almanız için size bir sürü neden sunduk. Artık karar sizin; damak zevkinize ve görmek istediğiniz yerlere bağlı olarak seyahat edeceğiniz şehri seçebilirsiniz!



admin / 30.05.2022 / 0 / 364

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan Sonra Gezilecek Yerler

Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan

Bugün, Türkiye’nin seyahat edilmesi gereken ve en görkemli bölgelerinden birisi
Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Tatil sezonu geldi çattı. Yılın yorgunluğunu atmak, yazın sıcak günlerinde
Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar mis… Hadi bir kendimizi ödüllendirelim ne dersiniz? Özellikle yaz
Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

Hafta Sonu Tatili İçin Rotamız İstanbul

İş koşuşturmasından bunalıp hafta sonu tatilini biraz olsun kendine zaman
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat Siteleri

Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat

Gelişen teknoloji sayesinde yapacağımız seyahatler de karşılaşabileceğimiz
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up