Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Uçak Bileti Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


ucuz uçak bileti

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı seyahatinde en ucuz uçak biletini yakalama fırsatını yakalayarak yolculuk maliyetinden tasarruf etmek istiyorsanız bir kaç önemli noktayı yazımızda sizinle paylaşmak istiyoruz. Ucuz uçak bileti satın almak için kampanyalar, rezervasyonlar ve son dakika avantajlı fiyatlar en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Bu yöntemleri doğru şekilde değerlendirmeniz durumunda seyahatiniz sırasında harcamak için daha fazla bütçe sağlayabilir ve ulaşım maliyetini minimuma indirme şansı yakalarsınız. Seyahat planını bir kaç hafta öncesinde yaparak sınırlı sayıda satışa sunulan promosyonn uçak biletlerini tükenmeden satın alabilirsiniz. Erken rezervasyon durumlarında henüz uçağın koltukların çoğu satılmadığından firma bilet fiyatlarını daha ucuza satışa sunar. Binlerce şehir, binlerce havalimanı arasından size uygun uçak biletini bulmaya çalışırken zamandan tasarruf etmek istiyorsanız haftanın ilk gününü değerlendirebilirsiniz. Pazartesi günleri bilet fiyatlarını araştırdığınız zaman diğer günlere göre uçak bileti fiyatlarında değişiklik görebilirsiniz. Bunun sebebi firmaların uçuşlarını ve yolcu durumunu anlık olarak güncellemesiyle artan ve azalan fiyatlar görebilirsiniz. Pazartesi günleri 15:00 ve 18:00 saatleri arasında çoğunlukla diğer günlere göre daha ucuz uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz. Genellikle toplu taşıma şartları ve uyku durumu düşünülerek gece ve sabaha karşı olan uçuşlar pek tercih edilmez. Haliyle bu tarz uçak biletlerini daha ucuza satın almanız mümkündür.

Resmi tatiller, bayram dönemleri gibi aktif zamanlarda fiyatlar artışa geçerken, diğer zaman dilimlerinde uçak bileti fiyatları daha ucuzdur. Özellikle bayram zamanlarında ekstra seferlerin konulduğu göz önüne alındığında yoğunluk sebebiyle fiyat artışları daha net anlaşılabilir. Acil bir işiniz olmadığı durumlarda gideceğiniz noktanın en sakin zamanlarını seçmek en ucuz uçak biletini yakalanmasına yardımcı olur. Uçak bileti satın alırken  avantajlardan faydalanmak adına yapabileceğiniz bir diğer şey ise erken rezervasyondur. Seyahat tarihinizi önceden belirlemiş olmanız en uygun uçak bileti araştırmanızda size yardımcı olacaktır. Aylar öncesinde satın aldığınız bileti değerlendirmek adına iş yerinizden bu dönem için izin alabilirsiniz. Ucuz uçak bileti satışlarında havayolu firmalarının belirlemiş olduğu bir takım fiyat politikası mevcuttur. Belirli dönemlerde fiyat artarken belirli dönemlerde fiyatlarda belirgin bir düşüş görünür. Uçak bileti satın almak için erken rezervasyonun yaklaşık 3 hafta öncesinde yapılması gerekir. Havayolu firmaları yolcularına ortalama 4 ay öncesine kadar erken rezervasyon yapma fırsatı tanır. Daha öncesinde rezervasyon yapmanız biraz ozor olabilir sebebi ise sefer tarihlerinin netleşmemiş olmasıdır. Erken rezervasyon yaparken yazın, bayram ve resmi tatiller gibi özel günlerde fiyatların daha yüksek olduğunu fark edeceksiniz. Bu durum her sene tekrarlanan yoğunluk sebebiyle firmaların elde bilet kalacak korkusunun olmamasından kaynaklanır.

Erken rezervasyon ile ucuz uçak bileti bulmanın faydaları herkes tarafından bilinmesine rağmen işin piri olanlar son dakika fırsatlarını da gözetler. Uçuşun olduğu gün hatta uçuşa bir kaç saat kala uçak bileti fiyatının düşüşünü görmek de çok olası bir durumdur. Bunun bazı nedenleri vardır elbette. Havayolu firmaları uçak biletlerini check-in işlemine kadar rezerve tutar, böylelikle aslında biletin satışını gerçekleştirmemiş sayılır. Son dakikaya kadar bir çok uçuşta olan iptal hakkı olan yolcular ani karar değişikliği ile bilet iptali yapabilirler. Sonuç olarak rezerve koltuğun satışı gerçekleşmez ve koltuk boşa düşer. Böyle durumlarda firma uçakta satılmamış boş koltuk olmaması adına check-in yapılmayan biletleri son anda en ucuz bilet olarak satışa çıkarır ve koltuğu doldurmayı amaçlar. İptal kesintileri yüksek tutularak son andaki bilet iptallerinin önüne geçilmeye çalışılsa dahi havayolu firmalarının bu durumu çok da başarılı yönettiği söylenemez. Ayrıca şunu bilmekte fayda var, son dakika boşalan koltuk çok yüksek fiyattan da satışa çıkabilir. 

Yeni yıl ile birlikte pek çok insan 2022'nin yorgunluğunu atabileceği harika bir tatilin hayalini kuruyor. Yurt içi veya yurt dışı farketmeksizin bu hayallerde organizasyon ne kadar erken olursa tatilin maliyeti de aynı oranda düşüş gösteriyor. Hele ki bir de aile ile yapılan kalabalık yaz tatilleri maliyet açısından insanları mali açıdan oldukça yoruyor. Böyle durumlarda dilerseniz haftasonu kaçamağı dilerseniz uzun yaz tatilleri için en dikkat edilmesi gereken noktaları sizin için derledik. Yılın her ayı özenli bir çalışma yaparak çok daha ucuza getirebileceğiniz yolculuklarınız için en uygun fiyatlı uçak bileti nasıl alınır, hangi durumlara dikkat etmek gerekir dikkatle araştırdık. Sizler için detaylı olarak araştırdığımız her püf nokta detaylı bir programlama aracılığı ile seyahat maliyetini olası minimum seviyeye indirmeye yardımcı olacaktır.

Günümüz şartlarında en fazla tercih edilen ulaşım yöntemlerinden biri havayolu ulaşımı olduğundan dilerseniz kısa dilerseniz uzun mesafelerde gönül rahatlığıyla uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Özellikle de yolda geçen süreyi en aza indirme ve sunduğu ek hizmetler ile dikkat çeken uçak seyahatleri için yurt içi ucuz uçak bileti nasıl alınır teker teker inceleyelim.

  1. Eski zamanlara nazaran günümüzde daha çok tercih edilen uçak yolculukları havayolu firmalarının sadakat programların başlatmasına destek sağlıyor. Siz de bu topluluğa katılarak düzenli bir şekilde aynı havayolu firmasını tercih ederek sonraki uçak biletinizi uygun fiyata temin edebilirsiniz. Özellikle iş seyahatlerinde size çok yardımcı olacak olan bu durumu şöyle örnekleyebiliriz. İş için yıl içerisinde bir çok defa İzmir Uçak bileti satın almak istiyorsunuz, bu biletlerinizi hep aynı havayolu firmasından almanız durumunda uçak bileti fiyatlarınız zamanla düşüş gösterecek ve her durumda piyasanın altında bir fiyatla uçak bileti satın almış olacaksınız. 
  2. Uçuş millerini devreye sokarak özellikle yurt dışı uçuşlarınızı daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Milleriniz arttıkça uygun fiyatlı uçak bileti alabileceğiniz belirli dönemlerde ekstra indirim ile ederinden çok daha ucuza uçak bileti satın alabilirsiniz. Örneğin Aralık ayı için iş seyahatiniz var ve Tayland uçak bileti satın almak istiyorsunuz, Aralık ayı Tayland için talebin en az olacağı zamanlardan biridir. Aynı zamanda Aralık talep az olacağından fiyatın da en uygun olacağı zamandır. Ekstra mil de kullanmanız durumunda çok çok uygun fiyata yurt dışı bileti satın almanız mümkün hale gelecektir. 

  3. Her ne kadar uçak biletleri cep yakıyor gibi görünse de havayolu firmaları dönem dönem kampanyalar aracılığı ile indirim yapar. Bu kampanyalarından faydalanabilmek için mutlaka mevcut sosyal ağlardan havayolu firmalarını sıkı bir takibe almalısınız. Böylelikle kampanyalı dönemlerde normal fiyatın çok çok altında uçak bileti satın alabilirsiniz.   

  4. Uçak biletlerini karşılaştır özelliği olan web sitesi ve mobil uygulamaları kullanarak satın almanızı öneriyoruz. Bu konuda HepsiBurada Seyahat’i tercih etmelisiniz. Yerli yabancı bir çok havayolu firmasına ait uçuşları geniş arama motoru ile size sunan HepsiBurada Seyahat mevcut uçuşları karşılaştırılmasına olanak sağlar. Size uygun uçak biletini bulduğunuzda güvenli ödeme yöntemlerini kullanarak bir kaç dakika içerisinde ucuz uçak biletini satın almanız mümkün!

  5. Seyahat tarihinizi mümkün olan en erken tarihte belirlemelisiniz. Günümüz şartlarında organize edilen seyahatler iş yaşantısı sebebiyle çok ani gerçekleştirilemiyor. Bu sebeple yurt içi veya yurt dışı farketmeksizin tatil planlarınızı aylar öncesinde planlamanız durumunda uygun fiyatlı uçak bileti bulmakta zorluk çekmezsiniz. 




admin / 10.02.2023 / 0 / 288

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Uçak Bileti Alarak Zamanınızı Değerlendirin

Uçak Bileti Alarak Zamanınızı

Seyahat etmekten haz alıp çok sık seyahate çıkıyor iseniz gidilebilecek
Ucuz uçak biletlerini nasıl bulabilirim?

Ucuz uçak biletlerini nasıl bulabilirim?

Çok sık seyahat eden herkesin en çok sorduğu sorulardan biri: “En ucuz uçak
Uçak bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Uçak bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Kağıt uçak bileti ile elektronik uçak bileti arasındaki fark nedir? Uçak
Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt dışı uçak bileti gerek zorunlu gerekse planlı yolculukları gerçekleştirmek
Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Tatil sezonu geldi çattı. Yılın yorgunluğunu atmak, yazın sıcak günlerinde
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
Online Bilet Nasıl Alınır?

Online Bilet Nasıl Alınır?

Online bilet satın almak istiyorsanız ilgili web sitesi veya mobil
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up