Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Ucuz uçak biletlerini nasıl bulabilirim?

Ucuz uçak biletlerini nasıl bulabilirim?


ucuz uçak bileti
Çok sık seyahat eden herkesin en çok sorduğu sorulardan biri: “En ucuz uçak bileti nasıl bulunur?”. Yolcular tarafından sürekli araştırılan bir konu olan ucuz uçak bileti konusu birçok farklı değişkene bağlı. Çünkü uçak bileti fiyatları; özel günlere ve sezonluk değişimlere göre farklılık gösteriyor.

Özellikle Yılbaşı, dini ve resmi bayramlar uçak bileti fiyatlarını artıran dönemler. Bunların yanında haziran-ağustos ayları arasında da yaz sezonundaki yüksek talepten dolayı ucuz uçak bileti bulmak zorlaşabiliyor. Şimdi ucuz uçak bileti bulmak için işinize yarayacak ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Ucuz uçak bileti bulmak için bazı ipuçları nelerdir?

Ucuz uçak bileti almak için fiyatlardaki dönemsel yükseliş ve azalmaları göz önünde bulundurarak seyahat tarihlerinizi esnek tutabilirsiniz. Uygun fiyatlı uçak biletlerini listeleyen ve karşılaştırma imkânı sunan uçak bileti arama motorlarını kullanmanız faydalı olabilir. Böylelikle en ucuz uçak bileti bulurken uzun ve zahmetli araştırma süreçlerinden kurtulmuş olursunuz.

Ayrıca kendinize seyahat etmek için alternatif rotalar oluşturmanız, tek yön biletlere bakmanız ya da varacağınız şehirdeki farklı havalimanlarını öğrenmeniz de daha uygun fiyatlı uçak bileti bulmanıza yardımcı olur. Ucuz bilet bulma sürecinde uçak bileti kampanyalarını takip etmek ve onlara yönelik seçimler yapmak da diğer bir yol. Son tavsiyemiz ise Mil biriktiren kredi kartları kullanmak. Biriken Miller sayesinde çok daha uyguna uçmanız mümkün!

Uçak bileti almak için en uygun zaman ne zaman?

Ucuz uçak bileti bulabilmek için dikkatli olmanız gereken dönemlerden yukarıda bahsetmiştik. Bu dönemlerin dışında, ucuz uçak biletini almak için sonbahar ve kış aylarını tercih edebilirsiniz. Elbette gideceğiniz şehir ya da ülkede festival, önemli bir spor müsabakası ya da bayram gibi durumların olması durumunda fiyatlar bu aylarda da yüksek olabilir. Uçak biletinizi acil bir şekilde almanız gerekmiyorsa en azından yolculuğunuzdan 1 ay önce bakmaya başlayabilirsiniz. Ne çok erken ne çok geç alınan uçak biletleri, daha uyguna uçmanızı sağlayabilir. Yani siz en az 1 ay önceden başlayarak uçak bileti fiyatlarını takip etmeye başlayın.

Kampanya dönemlerini takip edin!

Uygun uçak bileti arayışınız konusunda size yardımcı olacak bir diğer seçenek ise avantajlı uçak bileti kampanyaları! Hava yolu firmalarının dönem dönem gerçekleştirdiği kampanyalardan yararlanarak çok daha uygun fiyatlarla seyahat etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Türk Hava Yolları uçak bileti fırsatlarından yararlanmak ve ayrıcalıklı seyahatin tadını çıkarmak istiyorsanız Kampanyalar sayfasını takip etmenizi öneririz.  

Hava yolu firmalarının e-posta bültenlerine üye olun

Ucuz uçak bileti bulmak, her zaman tetikte olmak demek aslında. Zira kampanyalar kapsamında promosyonlu olarak belirlenen az sayıdaki koltuğu e-posta bültenleriyle yakalamanız mümkün. Dolayısıyla e-bültenlere üye olarak kampanyaların süresi bitmeden uygun fiyatlı uçak bileti alma şansı elde edebilirsiniz.

Ayrıca hava yolu firmalarının sosyal medya hesaplarını takip etmek de kampanyalardan erkenden haber alma konusunda oldukça etkili bir yöntem. Bazen uçak bileti kampanyalarının öncelikli olarak sosyal medya hesaplarından duyurulduğunu hesaba katarak firmaların; Twitter, Instagram gibi mecralarını takip etmeyi unutmayın!

Aktarmalı uçak biletleri daha mı uygun?

Aktarmalı uçuş, ulaşmak istediğiniz şehre giderken uçak değişikliği yapmanız anlamına gelir. Örnek vermek gerekirse; bir yolcu, İstanbul’dan Los Angeles’a giderken Paris’te durup başka bir uçağa binip yolculuğuna devam ediyorsa aktarma yapmış oluyor. Bu tarz aktarmalı uçuşlarda, direkt uçuşlara nazaran daha uygun fiyatlı uçak bileti bulunabiliyor. Bu nedenle ucuz uçak bileti arama sürecinizde aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. 



admin / 08.02.2023 / 0 / 201

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Uçak bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Uçak bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Kağıt uçak bileti ile elektronik uçak bileti arasındaki fark nedir? Uçak
Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt Dışı Uçak Bileti Alma Rehberi

Yurt dışı uçak bileti gerek zorunlu gerekse planlı yolculukları gerçekleştirmek
Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir? Samsun’da Ne Yenir?

Yollara Düşme Zamanı: Van’da Ne Yenir?

Bugün ele alacağımız yazımızda, ziyaretçi ve turist sayısı yüksek olan
Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan Sonra Gezilecek Yerler

Trabzon ve Sinop Uçak Bileti Bulduktan

Bugün, Türkiye’nin seyahat edilmesi gereken ve en görkemli bölgelerinden birisi
Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Erken Kalkan Uçak Bileti Bulur

Tatil sezonu geldi çattı. Yılın yorgunluğunu atmak, yazın sıcak günlerinde
Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar Güzel, Yollar Uygun

Havalar mis… Hadi bir kendimizi ödüllendirelim ne dersiniz? Özellikle yaz
İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

İndirimli Uçak Bileti Nereden Alınır?

Uygun uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta
Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan İşbirliği

Ucuzucuyorum ve Pronto Tour'dan

Türkiye'de 2021'in uçak bileti satışı sektöründeki yenilikçi start-up
THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

THY Bilet Sorgulama Nasıl Yapılır,

Türk Hava Yolları bilet sorgusu, özellikle internetten uçak için bilet satın
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi

Uçak bileti fiyatları her geçen gün daha da uygun hale gelmektedir. Fiyatların
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up