Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer


Ünü ülke sınırlarını aşmış olan dünyaca ünlü, turistlik öneme sahip olan Antalya'nın yeşili ayrı, mavisi apayrı güzel. Bu yazımızda size Mavi Bayraklı Antalya Plajları, Antalya Sahilleri ve Antalya koyları olarak farklı içerikler hazırlamaya çalıştık. Dünyaca ünlü Antalya Plajları, Antalya Sahilleri ve Antalya Koylarını keşfet çıkmaya hazır mısın? İşte sizin için derlediğimiz Antalya’da denize girilecek en iyi 10 yer.

1. Andrea Doria Koyu (Radyofor Koyu)- Finike

Andrea Doria Koyu
Antalya’nın portakallarıyla ünlü Finike İlçe sınırları içinde, Finike ile Demre Karayolu kenarında yer alan Andrea Doria Koyu özelliğini kaybetmemiş, doğal atmosferi ile birlikte eşsiz bir güzelliğe sahip. Cenevizli Amiral Andrea Doria'dan alan koy Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gelecekte Kadınlar Plajı olarak yapılandırılmak isteniyor. Yat turizminin önemli uğrak yerlerinden biri olan koy aynı zamanda nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarına da ev sahipliği yapıyor.

2. Antalya Konyaaltı Plajı 

Konyaaltı Plajı
Antalya Konyaaltı plajı, Lara Plajı ile birlikte Antalya'nın en önemli iki plajından biridir. Şehir merkezinin batısında, Konyaaltı ilçesinin Akdeniz sahilinde bulunan Konyaaltı Plajı yaklaşık 7.5 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip. Yaz aylarında oldukça popüler olan plajın yerli ve yabancı binlerce ziyaretçisi bulunmakta. Ücretli ve ücretsiz olarak farklı alanlara sahip olan Konyaaltı Plajı, Antalya plajları arasında ciddi bir üne sahip. Bu sebeple yolu Antalya’ya düşen herkese mutlaka Konyaaltı Plajını öneriyoruz.

3. Antalya Lara Plajı

Antalya Lara Plajı
Şüphesiz Antalya Plajları arasında ciddi bir öneme sahip olan bir diğer plajda Antalya Lara Plajıdır. Lara kelime anlamı olarak Hititlerde “Kum” anlamı taşımakta. Hal böyle olunca Lara Plajı için incecik bir kuma sahip olduğunu söylemek hiçte yanlış olmaz. Ayrıca Lara plajı, Türkiye’de bulunan en uzun kumsal unvanını da elinde tutuyor. Sakin bir deniz keyfi sürmek isterseniz görece olarak Antalya Lara Plajını tercih edebilirsiniz.


4. Antalya Sarısu Kadınlar Plajı – Konyaaltı

Sarısu Kadınlar Plajı
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı bölgesine bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Sarısu Kadınlar Plajı, sadece kadınlara hizmet vermekte. Geniş bir arazi ve plaj üzerine inşa edilen Kadınlar Plajında kadınların lüksü için her şey düşünülmüş durumda. Antalya’nın sıcak iklimi, doğal güzellikleri, Kadınlar Plajının berrak ve tertemiz suları incecik kumsallarıyla birleştiğinde her kadının bir kez ziyaret etmesi gereken bir plaj halini alıyor.
Bölgedeki en güzel 75 adet yer için; Antalya gezilecek yerler içerikli makalemizi de inceleyiniz.
Antalya’da denize girilecek en güzel yerler arasında Antalya Kadınlar Plajını da dahil etmenizde fayda var. Kadınlar Plajı sadece kadınlara hizmet verdiği için, tüm çalışanları da kadınlardan oluşuyor. Plaj için şu tarihe kadar belirlenen bir ücret bulunmamakta ve ücretsiz olarak plaja girilebilmekte. İlerleyen zamanlarda ücret tarifesinde bir değişiklik olduğunda yine yazımızı kontrol etmenizi öneririz.

5. Çıralı Plajı – Kemer 

Çıralı Plajı Kemer
Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı Plajı “Caretta Caretta” Kaplumbağalarının mekânı olarak bilinmekte. 3.2km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olan Çıralı Plajı doğayla iç içe bir tatili tercih eden, deniz severler için ideal konumda. Özellikle plajın müdavimleri arasında olan “Caretta Carettalar” olan plaj 1. Derece sit alanı olmakta. Hayvan sevgisi, deniz sevgisi, doğa, tabiat gibi terimler sizin için anlam ifade ediyorsa, Çıralı Plajında denize girmek isteyeceksiniz.

6. Kaputaş Plajı - Kaş

Kaputaş Plajı
Antalya’nın Kaş ilçe sınırları içinde Kaş - Kalkan Karayoluna doğru giderken Kaputaş Kanyonunun denizle buluştuğu noktada yer alan Kaputaş Plajı, Antalya’nın en özel beyaz kumları, turkuazın birçok tonuyla birlikte denize girilebilecek en ideal noktalardan biridir. İşletmeciliği Kaş Belediyesi tarafından yapılan plajda şezlonglar ücretlidir. Yolu Kaş’a düşenler için listenin en başında olması gerektiğini düşündüğümüz Kaputaş Plajını mutlaka görmelisiniz. Kısa bir ipucu da verelim, ziyaretiniz sırasında Küçük Kaputaş olarak adlandırılan, ülkemizin en güzel be küçük plajlarından biri olan Küçükçalık Plajını da uğramanızda fayda var.

7. Kleopatra Plajı - Alanya

Kleopatra Plajı
Antalya’da denize girilecek yerler arasında hiç şüphesiz ki Alanya İlçesinde bulunan ve adını Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan alan Kleopatra Plajı gelir. Rivayete göre Mısır kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Antonius’un birlikte yüzdüğü düşünülen Kleopatra plajında yüzerken Alanya Kalesi'ni de seyretme imkanı bulacaksınız. Çok özel kumlara ve güzel bir denize sahip olan Kkeopatra Plajı Antalya’da denize girilecek en güzel plajlar arasında yer alır. Kleopatra Plajı 2020 yılı giriş ücreti 50 ₺’dir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerden, 65 yaş üstü kişiler ile 18 yaş altı öğrenciler ve Müze Kart sahiplerinden ücret alınmıyor.


8. Korsan Koyu - Kumluca

Korsan Koyu Kumluca
Antalya’nın Kumluca İlçesinin Karaöz Mavikent sınırları içerisinde yer alan ve son zamanlarda oldukça popüler olan ve tatilcilerin, denize girmekten keyif alanların uğrak mekanları arasında yer alan Korsan Koyu adını Antik çağlarda, bu bölgeyi elinde tutan korsan kralı Zeniketes’ten almakta. Korsan Koyunun denizi berrak, temiz ve turkuaz renktedir. Korsan Koyu adı üzerinde bir koy olduğu için denize girilebilir alanı; dalgasız, çarşaf gibi bir denize sahip. Ayrıca Korsan Koyu İki tepe arasında kalan, girintili bir sahili mevcut. Bu sahilde bir de küçük bir mağara bulunmakta.

9. Olimpos Plajı - Kumluca

Olimpos Plajı
Antalya’nın Kumluca İlçesi sınırları içinde yer alan Olimpos Plajı, ağaç evlerden oluşan pansiyonlar ve oteller bölgesinde yer alan aynı isimli Olimpos Bölgesinde hizmet veriyor. Yazın en sıcak günlerinde bile Olimpos Çayından akan sular sebebiyle oldukça serin bir suyu vardır. Tatilcilerin uğrak mekanları arasında yer alan Olimpos Plajı, Antalya’da denize girilebilecek en iyi yerler arasındadır.


10. Phaselis Plajları ve Koyu - Kemer

Phaselis Plajları ve Koyu
Adını Phaselis Antik Kentinden alan Phaselis Plajı ve Koyu Antalya’nın Kemer İlçesin de Beydağları Sahil Milli Parkının sahil kesiminde yer alır. Tarihi değere sahip antik koylarda yüzmek, muhteşem bir doğanın Akdeniz ile buluştuğu noktada, denizin keyfini çıkarmak Antalya Plajları ve Koyları arasında apayrı bir öneme sahiptir. Phaselis Plajına girişler Antik Kentin kıyısında yer aldığı için ücretlidir. “Müze Kart”ın geçerli olduğu plajlara müze kartı olmayanlar için giriş ücreti 2020 yılı itibariyle 45 ₺ olarak belirlenmiş.



admin / 28.07.2020 / 0 / 2 680

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Dillere destan plajları ve sahilleri ile her yıl dünyadan ve ülkemizden
İstanbul’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

İstanbul’da Denize Girilecek En İyi 10

İstanbul denize kıyısı olmasına rağmen şehirleşmenin yoğunluğu nedeni ile
Türkiye'de Gezilecek Yerler

Türkiye'de Gezilecek Yerler

Türkiye, bulunduğu coğrafya içerisinde barındırdığı çok uluslu yapı ile pek çok
Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Her bir yeri cennetten bir köşe misali doğal güzelliklerle kaplı olan Bodrum
Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin en iyi otelleri listesi isimli bu makalemizde içeriği, koşulları,
Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Günümüzde pek çok kişi gerek iş hayatının vermiş olduğu yoğunluktan gerekse
Türkiye’de Görülmesi Gereken En Güzel 10 Doğal Yer

Türkiye’de Görülmesi Gereken En Güzel

Eğer gezmekten hoşlanıyorsanız, Türkiye'nin doğal güzelliklerini kesinlikle
Antalya'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Antalya'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Antalya gibi bir yerde kamp alanı bulmak aslında o kadar zor değil. Çok güzel
Türkiye'nin en iyi 10 müzesi

Türkiye'nin en iyi 10 müzesi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'dan elde edilmiş tarihi eserler
​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı Kenti

​Sonbaharda Gidilmesi Gereken Beş Kıyı

Sonbaharın gelmesi ile gökyüzünü sarı rengi sarar, kentler yollar sarının
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up