Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Türkiye'de Gezilecek Yerler

Türkiye'de Gezilecek Yerler


Türkiye, bulunduğu coğrafya içerisinde barındırdığı çok uluslu yapı ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin çok uluslu yapısı ve coğrafi özellikleri ona yüzlerce kültürel aynı zamanda doğal güzellikler kazandırmaktadır. https://gezicini.com Türkiye’de gezilecek yerler listemizde bulunan bu özel yerleri sizler de keşfedebilir, site içeriğimizden Türkiye’nin gezilebilecek her metrekaresine ait detaylı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Öyleyse gelin birlikte sizler için listelediğimiz Türkiye’de gezilecek yerler listemize göz atalım.

1. Antalya’nın Cenneti - Adrasan

adrasan
Adrasan, Antalya ilinin en ünlü koylarının başında gelmektedir. Bu özel koy cennetten bir bahçe olarak bilinmekte, görenleri adeta büyülemektedir. Küçük olmasına karşın güzelliği ile büyük bir etki yaratmaktadır. Koyun sahilinin temizliği, doğa ile iç içe olması bu koyu daha da gezilecek yerler arasında benzersiz kılmaktadır. Sizler de çok bilinmeyen ancak özel olan bir yer keşfetme maksadındaysanız, Antalya Adrasan tam da size göre! Yazın bunaltıcı sıcağını, Akdeniz’in ferahlatıcı sularıyla gidermek için ne bekliyorsunuz? 

2. Türkiye’nin Maldivleri: Salda Gölü

salda gölü
Salda gerek kapladığı geniş alanla gerekse her amaca uygun olarak aktivite çeşitliliği ile misafirlerini ağırlamaktadır. Bu özel göl Türkiye’de Türkiyenin maldivleri olarak bilinmektedir. Ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken beyaz kum, mavinin birkaç tonuna sahip göl eşleşmesi oldukça özel bir yapıya sahiptir. Konum bakımından Burdur’da yer alan bu göle dilerseniz kamp için gelebilir, dilerseniz de ailecek yüzmek, hava almak hatta düğün fotoğrafı dahi çektirtmek için ziyaret edebilirsiniz. Salda Gölü girişi ücretsiz olup, göle ziyaret günün her zaman diliminde mümkündür.

3. Karadeniz’in Vazgeçilmezi: Uzungöl

uzungöl
Karadeniz denilince akla ilk gelen göllerden olan Uzungöl, her mevsimde büyük ihtişamı ve doğal yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Trabzon’a yolu düşüp de bu gölü ziyaret etmemek hiç mümkün değil! Konum bakımından Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde yer alan bu özel doğa ile iç içe olan yapısı, ormanın yeşil atmosferi ile birleşince adeta bir görsel şöleni andıran manzara meydana gelmektedir. Türkiye’de nadir bulunan ve eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapan bu gölün tabiatında 250’den fazla kuş türleri yaşamaktadır.

4. En Ünlü Şelalelerden: DÜDEN ŞELALESİ 

düden şelalesi
Antalya  şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta Kepez ilçesi sınırları içerisinde yer alan Düden şelalesi eşsiz doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Yeşil ve mavi renklerinin birbirinden güzel tonlarının birleşmesiyle beraber ortaya muhteşem bir doğal güzellik çıkmaktadır. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şelale ülkemizin görülmesi gereken doğal güzelliklerinin başında yer almaktadır.

Halk arasında İskender Şelalesi veya Düdenbaşı şelalesi olarak da bilinir. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ve kendi özel aracınızla oldukça rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Giriş ücreti 2020 yılı için 5 tl olarak belirlenmiş olup giriş saatleri sabah sekiz ila akşam on dokuz olarak belirlenmiştir. Tatil günlerinde de ziyaretçi kabul eden şelale muhteşem güzelliğiyle siz değerli ziyaretçilerini bekliyor.

Düden şelalelerinin ziyaretçileri kendisine bu kadar hayran bırakmasının başlıca özelliklerinden bir tanesi de yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen suyun muhteşem bir atmosfer oluşturması. Yeşilin ve mavinin her tonunun bulunduğu bu ortamda aradığınız huzuru bulup bol bol resim çekebilirsiniz. Ayrıca piknik yapabilir, şelalelerin etrafında bulunan güzel yemek mekanlarını da ziyaret edebilirsiniz.
 

5. İzmir Gezilecek Yerler

izmir gezilecek yerler
İzmir gezilecek yerler arasında birçok yer vardır saymakla bitmez. İzmir'e geldiğinizde konaktan başlayıp yürüyerek alsancaktan çıkabilirsiniz ve orada agora çevresinde birçok tarihi yerler vardır gezmekle bitmez. izmir gezilecek yerler Özellikle bu sene daha da değerine değer katan alaçatı daha da meşhur oldu İzmir'e gelipte alaçatıya uğramadan dönmeyiniz. İzmir'de birçok güzel sahil ve koylar vardır. Diğer yazılarımızda bunları inceleyebilirziniz.
 

6. Türkiye’nin Olmazsa Olmazı: KAPADOKYA

kapadokya
Nevşehir-Ürgüp-Göreme bölgesinde bulunan ve eşsiz bir jeolojik yapıya sahip olan Kapadokya ülkemizin en önemli turistik mekanlarının başında gelmektedir. Volkanik patlamalar sonucu oluşan tüfler yüzyıllar boyunca rüzgar, yağmur gibi dış etkenler nedeniyle günümüzdeki halini almıştır. Geçmiş medeniyetler bu şekilleri ev kale gibi çeşitli amaçlarla kullanmıştır. Bu bölgede pek çok yeraltı şehrinin varlığı da bilinmektedir. Sizlerde ziyaret etmediyseniz bu muhteşem doğal güzelliği ziyaret etmelisiniz.



admin / 24.10.2020 / 1 / 984

Yorum Ekleyin


  1. emre.karanfil94
    Ziyaretçi
    31 Ekim 2020 15:32
    0
    Kız arkadaşımla yapmak istediğimiz için çok güzel bir rehber olduğunuz, bütün paylaşımlarınızı incelemek için sabırsızlanıyorum.

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10

Ünü ülke sınırlarını aşmış olan dünyaca ünlü, turistlik öneme sahip olan
Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda Amasra çadır kampı alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin En İyi Otelleri

Türkiye'nin en iyi otelleri listesi isimli bu makalemizde içeriği, koşulları,
Türkiye’de Gezilecek Tarihi Yerler

Türkiye’de Gezilecek Tarihi Yerler

Ülkemiz coğrafi konumu ile birlikte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Türkiye’deki En İyi Tatil Yerleri

Günümüzde pek çok kişi gerek iş hayatının vermiş olduğu yoğunluktan gerekse
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil Yerleri

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tatil

Ülkemiz geçmişinden bu yana pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Türkiye’de Görülmesi Gereken En Güzel 10 Doğal Yer

Türkiye’de Görülmesi Gereken En Güzel

Eğer gezmekten hoşlanıyorsanız, Türkiye'nin doğal güzelliklerini kesinlikle
Antalya'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Antalya'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Antalya gibi bir yerde kamp alanı bulmak aslında o kadar zor değil. Çok güzel
Türkiye'nin en iyi 10 müzesi

Türkiye'nin en iyi 10 müzesi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'dan elde edilmiş tarihi eserler
Türkiye'nin En Huzurlu Yerleri

Türkiye'nin En Huzurlu Yerleri

Yapılacak işler, kaçışı olmayan gürültüler, egzoz dumanlarının içinde heba olan
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up