Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » İstanbul’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

İstanbul’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer


istanbul denize girilecek yerler
İstanbul denize kıyısı olmasına rağmen şehirleşmenin yoğunluğu nedeni ile denize girilebilecek çok fazla plajı olmadığı düşünülen bir şehirdir. Son yıllarda yapılan temizleme çalışmaları sonucunda önceden kullanılamayan bazı İstanbul sahilleri artık kullanılabilir hale gelmiştir. Detaylı incelendiğinde Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak nitelikte plaj ve sahillere sahip olan İstanbul'da denize girilebilecek yerler şu şekilde sıralanabilir;

1. Maltepe Sahili

Dünyanın en büyükşehir parkı olarak yeniden düzenlenen Maltepe Sahili denizin doldurulması ile hazırlanmış olan 1 milyon 200 bin m2 lik bir alana inşa edilmiştir. Üzerinde pek çok spor tesisi kurulu olan sahil parkı ayrıca dikilen 20.000 ağaç ile yaz günlerinde serinlemek isteyen ziyaretçilerine muhteşem bir ortam sunuyor. Su sporları dahil olmak üzere pek çok faaliyetin yapılabileceği sahil parkı hafta sonları çok talep görmektedir.


2. Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajları Anadolu yakasında oturanlar için en kolay ulaşılabilecek İstanbul sahilleri arasında yer almaktadır. 3 adet plajdan oluşan Caddebostan Sahili 2 halk plajı ve bir ücretli plaja sahiptir. Her üç plajda da ihtiyaç duyulabilecek her imkan mevcut olup ayrıca plaj alanlarının gerisinde bulunan geniş yeşil ve ağaçlık alanlar ziyaretçilere piknik yapabilme imkanı da tanımaktadır. Sahile ulaşım şehir içi ulaşım araçları ile oldukça kolaydır. İlk olarak Kadıköy'e gelmek gerekir, Kadıköy iskelesi yanından Bostancı istikametine giden dolmuş ve otobüslere binerek buraya kolaylıkla ulaşılabilir.

3. Bebek Sahili

Bebek Sahili popüler ve lüks sahillerden birisidir. Lüks olmasının sebebi burada bulunan kafe ve restoranların ünlülerin uğrak yerlerinden olmasıdır. Pazar yürüyüşleri için oldukça uygun olan sahil İstanbul'un en sessiz ve sakin köşelerindendir. Ancak geceleri durum tam tersine dönmektedir. Burada genellikle denize girmek mümkün olmasa da muhteşem boğaz manzarasını izlemek ve bu manzara eşliğinde spor yapmak ayrı bir keyif vermektedir.

4. Büyükada Sahili

İstanbul'da denize girilecek yerler arasında olan ve Marmara Denizi'nin en temiz plajlarının bulunduğu Büyükada Sahili toplam 8 plaja sahiptir. Bu plajlar Naki Bey, Aya Nikola, Prenses Koyu, Yörükali, Kumsal, Eskibağ, Halik Koyu ve Nizam plajı olarak adlandırılmaktadır. Plajların hemen hepsinin çevresinde konaklama imkanı veren ya da ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler mevcuttur ve çoğunluğu aile işletmesi şeklindendir. Özel işletmelerce çalıştırılan plajlara girişler ücretlidir ayrıca bazı plajlar için ücretsiz tekne ulaşımı sağlanmaktadır. Büyükada sahili boyunca tüm plajlar oldukça güzel ve sakindir. Aile ortamına uygun ve çocukların da kolaylıkla denize girebileceği derinliklere sahip bu temiz plajlar şehrin gürültüsünden uzakta dinlenmek ve yüzmek için oldukça uygun plajlardır.

5. Heybeliada Sahili

Yaz aylarında şehre yakınlığı nedeni ile en çok rağbet gören İstanbul plajları listesinde başı çekmektedir. Vapurla ulaşımı oldukça kolay olan Heybeliada Sahili çam ormanları, kum zemini ve güvenli denizi ile oldukça popüler plajlara sahiptir. Adadaki plajlara giriş çocuklar hariç ücretlidir, sahilleri çalıştıran işletmeler bu ücretlere şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet ücretlerini de eklemişlerdir. Sahil boyunca gönül rahatlığı ile denize girip eğlenebileceğiniz en popüler plajlardan bazıları şunlardır; Ada Beach Club, Aqua Green Beach Club, Akvaryum Koyu, Alman Koyu. Bu plajlara giriş ücretleri 40-50 TL arasında değişmektedir ancak hafta sonu giriş ücretleri artmaktadır.

6. Kilyos Halk Plajı

İstanbul'da denize girilecek yerler dendiğinde adı söylenecek ilk sahillerden biri de Kilyos Halk Plajı'dır.
Kilyos'un merkezinde bulunan ve kilometrelerce süren geniş bir kumsala sahip olan plaj özellikle hafta sonunu denize girerek değerlendirmek isteyen aileler için oldukça uygun bir sahildir.


Yapılan temizlik çalışmaları sonucunda yeniden düzenlenen sahil tesislerin düzenlenmesi, eksiklerin giderilmesi ile tekrar kullanıma açılmıştır. Denize girmek isteyen ziyaretçiler her gün 08.00-18.00 saatleri arasında Kilyos Halk Plajı'ndan 15 TL giriş ücreti vererek yararlanabilmektedir. Sarıyer'de bulunan plaja ulaşım belediye araçları ve minibüslerle oldukça kolaydır.

7. Altınkum Plajı

Altınkum Plajı üzerinde kadınlara özel Altınkum Kadınlar Plajı ve Altınkum Beach Club işletmesi bulunmaktadır.

Adından da anlaşılacağı üzere sadece kadınlara özel hizmet veren Altınkum Kadınlar Plajı kumsalı, denizi ve manzarası ile İstanbul sahilleri arasında oldukça rağbet gören bir plajdır. Mavi Bayrak sahibi olan plaj, yeşil ve mavinin buluştuğu gönül rahatlığı ile yüzülebilecek en güzel plajlardan birisidir.

Aynı sahil üzerinde bulunan Altınkum Beach Club ise kadın erkek tüm ziyaretçilere açıktır. Plajlar içerisinde tuvalet, duş, soyunma kabini gibi her türlü imkan mevcuttur. Her iki plaja da giriş ücretlidir ve bünyelerinde sağlık görevlileri ve cankurtaranlar bulunmaktadır.

8. Riva Plajı

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan büyük bir sahili olan Riva Plajı 2. köprü civarında oturanların kısa sürede ulaşabileceği bir plajdır. Beykoz ilçe sınırları içerisinde yer alan plaj bir koy içerisinde yer almaktadır. İstanbul plajları içerisinde en çok rağbet gören sahillerden biridir.

Karadeniz sahilinde olmasından dolayı deniz dalgalı olduğu günlerde bulanık gözükmektedir ancak sakin günlerde oldukça berrak bir görünüme sahiptir.

Plaja giriş yapabilmek için cüzi bir miktar giriş ücreti ödenmektedir. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralanmak istenirse bunlar için ayrıca ücret ödenmesi gerekmektedir.

Riva Plajı'na ulaşım sağlamak için Beykoz'dan kalkan 137 numaralı İETT otobüsleri kullanılabilir.

9. Poyrazköy Sahili

İstanbul'da denize girilecek yerler arasında en sakinlerinden birisi olan PoyrazköySahili; denizi, kumsalı ve yeşilliği ile piknik yapılabilecek, denize girilebilecek plajlardan birisidir. Huzurlu atmosferiyle misafirlerine tam bir dinlenme ortamı sağlayan bir ortama sahiptir.


İnce kumlu plajı, dalgasız denizi ve yeşil dağlarla çevrili manzarası ile gidenlerin vazgeçemedikleri bir sahil olan Poyrazköy üzerinde 3 adet plaj bulunmaktadır. Bu plajlardan birisi kadınlara özel olup diğer ikisi karma şekilde hizmet vermektedir. Tüm plajlarda ihtiyaç duyulabilecek tüm tesisler mevcut olup çok az bir miktarda giriş ücreti alınmaktadır.

10. Silivri Sahili 

Pek çok etkinliğin bir arada yapılabildiği İstanbul sahillerinden biri olan Silivri sahili şehrin içinde fakat bir o kadar da şehirden ayrı bir sahildir. İstanbul'un en temiz denizlerinden birine sahip olan plaj yaz mevsiminde oldukça yoğun bir talep görmektedir. Silivri ilçesinde bulunan plajda manzara izlemek, balık yemek, kumsalda yürümek, denize girmek ve gece eğlenceleri gibi değişik aktiviteler yapılabilmektedir. Yaz gecelerinde Çeşme ya da Bodrum'u aratmayacak kadar canlı olan sahilde konserler de düzenlenmektedir.

İstanbul dışına çıkamayanların kolaylıkla ulaşarak deniz kum ve güneşin tadını çıkarabilecekleri sahile ulaşmak da oldukça kolaydır.

Bu yazımızda İstanbul plajları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız seyahatleriniz için en güzel İstanbul sahilleri listesini yazarak; sizler için İstanbul'da denize girilecek yerler hakkında detaylı bir bilgi vermeye çalıştık.



admin / 15.06.2021 / 0 / 2 727

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

İzmir’de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Dillere destan plajları ve sahilleri ile her yıl dünyadan ve ülkemizden
Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Antalya’da Denize Girilecek En İyi 10

Ünü ülke sınırlarını aşmış olan dünyaca ünlü, turistlik öneme sahip olan
Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Bodrum’da Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Her bir yeri cennetten bir köşe misali doğal güzelliklerle kaplı olan Bodrum
Hatay'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Hatay'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda Hatay'da kamp yapılacak yerler hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Adana'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Adana'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Türkiye'nin en büyük illeri arasında yer alan Adana havasının ve insanlarının
Foça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Foça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Foça İzmir'e yakınlığı muhteşem doğası ve tertemiz denizi ile tatil için ideal
Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Urla'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan ve öncelikli olarak turizm
Kuşadası'nda Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Kuşadası'nda Kamp Yapılacak En İyi 10

Son yıllarda ülkemizde özellikle çadır ile ve ikinci olarak karavan ile kamp
Marmaris'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Marmaris'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem doğasıyla ülkemizin en güzel noktalarından biri olan Marmaris
İzmir'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

İzmir'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

İzmir gerek sahili, gerek gezilecek yerleri bakımından oldukça güzel olsa da
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up