Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Gezi Notları » Gezgin Bilgiler » Tarihin İzlerine Tanık Olabileceğiniz Antik Kültür Gezilerinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Tarihin İzlerine Tanık Olabileceğiniz Antik Kültür Gezilerinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler


didim otelleri
Geçmişin ve bugünün buluştuğu antik merkezlerde konukları benzersiz bir atmosfer karşılar. Antik kültür gezileri ile bölgeyi detaylı bir şekilde gezerken her adımda farklı bir deneyim edinmek mümkün olur. Anadolu’nun neredeyse hemen her köşesinde tarihi yüzyıllar öncesine dayanan antik merkezler bulunur. Birçok imparatorluğa ev sahipliği yapan şehirler, mitolojilere konu yapılar ve tarihe yön veren liderleri anmak için inşa edilen anıtlar tarihin geleceğe yansıması olarak kabul edilir.

Antik kentleri gezerken o bölgenin tarihi ile ilgili hikayeleri dinlemek bölge hakkında birçok bilgi sahibi olmanızı sağlar. Bu bölgeler arasında yer alan Knidos, günümüze kadar ulaşmayı başarmasıyla bilinir. İzmir’de yer alan Efes Antik Kenti devasa büyüklükteki antik tiyatrosu ve yerleşim alanları ile mutlaka görülmesi gereken merkezler arasında yerini alır.

Dünyaca Ünlü Altınkum Plajı ile Bilinen Didim'in Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerleri!

Aydın’ın tatil ilçesi olarak bilinen Didim, hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ön plana çıkar. Rüya gibi bir tatil için yalnızca doğal güzellikleri değil tarihi bölgeleri ziyaret etmek oldukça eğlenceli bir seçenektir. Didim otellerinde konaklarken ister bireysel olarak isterseniz de kültür turları ile bu bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Milattan önce 6. yüzyıla kadar uzanan geçmişi ve efsanevi hikayesi ile dünyaca ünlü Apollon Tapınağı, tarihin esintilerini buram buram hissettiren bir merkezdir. Athena Tapınağı ve Endymion Mezarı’na ev sahipliği yapması ile ön plana çıkan Heraklia Antik Kenti, antik kültür gezilerinde ziyaret edilecek bölgeler arasında ilk sırayı alır. Antik Yunan döneminden günümüze kadar ulaşarak ihtişamından ödün vermeyen Priene Antik Kenti’nde zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün olmayabilir.

Olimpos’da Gezerken Sizi Tarihe Doyuracak Antik Yapılar Nerelerdir?

Antik kültür gezileriniz sırasında Olimpos otellerinde aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte konaklarken şehrin etkileyici tarihi güzelliklerini ziyaret ederek tatilinize renk katabilirsiniz. Berraklığı ile göz kamaştıran bir nehrin iki yakasında kurulu olan ve birden fazla tarihi yapıyı bir arada bulunduran Olimpos Antik Kenti 3 farklı döneme tanıklık etmiştir. Bu dönemler ise şunlardır:
  • Helenistik 
  • Roma
  • Bizans
Tarihseverlerin ilgisini yoğun bir şekilde çeken bölgede birden fazla mimari yapı bulunur. 11 odanın birbirine bağlantısı ile oluşan Giriş Kompleksi’nin ticaret ve gıda üretmek için kullanıldığı düşünülür. Piskoposluk Sarayı, yaşam alanları, dini yapıları ve toplantı salonuna sahip olmasıyla bölgede dikkatleri üzerine çeker. Roma İmparatoru Marcus Aurelius Arkhepolis Anıt Mezarı ve Antimachos Lahdi ise kentin öne çıkan taş anıt yapılarıdır. Antik Kenti ikiye ayıran tarihi köprü ise beşeri ve doğal güzelliği buluşturan bir görev üstlenir.

Antik Kültür Gezilerinizde Ulaşım ve Konaklamalarınızı Nasıl Planlamalısınız?

Antik kent gezileri alışılmışın dışında bir tatil hayali kuranlar için keyifli bir tercih olur. Tatil sırasında gezi rotası oluşturmak kadar ulaşım ve konaklama planını da yapmak oldukça önemlidir. Tatile başlamadan önce kentte bulunan toplu taşıma araçları veya ticari taksiler hakkında bilgi edinmek, dinleme süreniz boyunca konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmenize olanak tanır.

Tesislerin sunmuş oldukları havalimanı servisleri, özel araç teminleri ve konforlu konaklama birimleri hakkında bilgileri görüntülemek için Setur’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bütçenize ve isteklerinize yönelik otelleri saniyeler içerisinde görüntüleyerek tercih yapmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Siz de masalsı bir gezi deneyimi yaşamak istiyorsanız ayrıcalıklarla dolu fırsatları kaçırmadan dilediğiniz otelde saniyeler içerisinde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.



admin / 27.04.2023 / 0 / 260

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya'da Tatil Yapabileceğiniz En Popüler Tatil Yerleri

Antalya'da Tatil Yapabileceğiniz En

Antalya, Türkiye’nin en önemli turistik beldeleri arasındadır. Kışın ılık bir
İstanbul Adalarının ‘Kalesi’: Burgazada’da Gezilecek Yerler

İstanbul Adalarının ‘Kalesi’:

İstanbul’da yer alan Prens Adaları’nın üçüncüsü olarak bilinen Burgazada,
Unutulmaz Kalkan Tatili

Unutulmaz Kalkan Tatili

Antalya’nın batı kısmında yer almakta olan Kalkan, son dönemlerde gittikçe
Balkanlar Turu Öncesi Unutulmaması Gerekenler

Balkanlar Turu Öncesi Unutulmaması

Balkanlar, doğal alanları, eşsiz mimari eserleri, kültürel mirasları ve sayısız
Sürdürülebilir Bir Tatil Mümkün mü?

Sürdürülebilir Bir Tatil Mümkün mü?

Uzun ve yüksek tempolu çalışma döneminin ardından dinlendirici bir tatil
Antalya'da Gezilecek 7 Yer

Antalya'da Gezilecek 7 Yer

Ülkemizin en çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehirlerinin
Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin Fırsatlarını Yakalayın: Antalya Otelleri

Her Mevsim Gidebileceğiniz Tatilin

Antalya ili, hem ülkemizde hem de dünyada sevilen tatil merkezleri arasındadır.
İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç Kiralamanın Adresi: Enterprise

İstanbul’da Güvenli ve Kaliteli Araç

İstanbul, sadece ülkemizin değil, dünyanın da eşsiz şehirleri arasında yer
Müze Kart Nedir, Nasıl Alınır?

Müze Kart Nedir, Nasıl Alınır?

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların cüzdanlarında olmazsa olmaz kartlardan
10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl

Tatil fiyatları bazen çok yüksek rakamlara çıkmaktadır, bazen de çok uygun
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up