Adana merkeze 96 km mesafede yer alan
Seyhan, nüfusu bakımından Adana'nın en kalabalık ilçesi olarak da biliniyor. Yıllık nüfus artışının en hızlı yandığı bölgelerden bir tanesi olan Seyhan, tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile de ülkemiz için büyük bir önem taşımaktadır. İlçenin tarihçesi ise aşağıdaki gibidir:
Seyhan Tarihçesi
Hititlerin Kava Kitabelerinde sıkça yer alan
Seyhan, Adana’dan "Uru Adanıa" olarak bahsediyor ve Seyhan'ın da farklı isimlerle anıldığını görebiliyoruz. Yine farklı kayıtlarda Adana'nın Danuna olarak da adlandırıldığını görebiliyoruz. Seyhan ise birçok kitabede Sarus adı ile karşımıza çıkıyor. Fenikelilerin en uzun süre hüküm sürdüğü ve topraklarını işlediği adreslerden bir tanesi olarak bilinen Seyhan, yine bu döneme ait çok sayıda tarihi yapıyı da hali hazırda bizimle buluşturmaya devam ediyor.
Seyhan'ın dünya coğrafyasındaki en büyük önemi, verimli topraklara ve güçlü su kaynaklarına sahip olmasıdır. Özellikle tarımla uğraşan medeniyetler için bu bölge çok daha büyük bir önem arz etmektedir.
Dilerseniz Seyhan ilçesinin keşfedilecek ve
Seyhan’da gezilecek yerlerine de hep birlikte değinelim…
Merkez Park
Sabacı merkez camisinin güney bölgesinde konumlanmış olan park, ülkemizin en önemli ve en büyük parklarından bir tanesi olma özelliğine sahiptir. 2004 yılında ziyarete açılan bu park, yaz aylarında çok kalabalık bir görüntü sergiliyor. Park içinde koşu parkuru, amfi tiyatro, paten pisti ve daha birçok etkinlik alanı da yer almaktadır.
Bebekli Kilise
İtalyan Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilise, Meryem Ana’nın tunç heykelinin bebeğe benzetilmesi nedeni ile bu isimle anılmaktadır. Gerçek adı ise Saint Paul’dur. Hali hazırda ibadete ve ziyarete açık kiliselerden bir tanesidir ve yıl içerisinde çok sayıda yabancı turist de bu kiliseyi ziyaret etmektedir.
Sabancı Merkez Camii
Seyhan Nehri kıyısında konumlanmış olan ve Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey semtinde yer alan merkez camii de ziyaretçilerin yoğun ilgisine maruz kalıyor. Ülkemizin en büyük camilerinden bir tanesi olarak gösterilen merkez camii, ihtişamlı yapısı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 28.000 kişilik bir nüfusu barındıran oldukça büyük bir eserdir. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak da anılan bu ihtişamlı yapı, 4 yarım kubbe, 5 tam kubbe ve 6 minareye sahiptir. Her birinin ayrı ayrı anlamlar içerdiğini de ifade etmek gerekiyor.
Büyük Saat Kulesi
Ali Münif caddesinde sizleri bekleyen bu eser, 1882 yılında inşa edilmiştir ve mimarı ise Abidin Paşa’dır. Ülkemizin en uzun saat kulesi unvanına sahip olan bu eser, ziyaretçilere açık durumda ve her yıl binlerce insan bu kuleyi görmek için Seyhan'a seyahat ediyor.
Seyhan ilçe merkezinde Ali Münif Caddesinde yer almaktadır. Büyük Saat Kulesi; Abidin Paşa tarafından 1882 yılında inşa edilmiştir. İnşa edildiği dönemde modernizmi simgeleyen ve bir sembol haline gelen kule, günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.
Seyhan'ın Meşhur Lezzetleri
Mutfağı ile damaklarımıza hitap etmeyi başaran Adana, ilçelere özgü lezzetleri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Seyhan'ın meşhur lezzetleri arasında yer alan
yüzük çorbası, bu bölgedeki birçok restoranda servi ediliyor.
Mahluta çorbası ve
ekşili topalak da yine ilçenin en özel lezzetlerinden bazılarıdır.
Seyhan Nerede, Nasıl Gidilir?
Ulaşım için uçak tercihinde bulunuyorsanız eğer havalimanına adım attıktan sonra Seyhan'a hareket eden transfer araçlarını ya da özel araçları kullanabilirsiniz. Taksi ve araç kiralama hizmetleri de mevcuttur. Karayolu ulaşımını tercih ediyorsanız eğer otogardan Seyhan'a sefer düzenleyen minibüsleri kullanarak Seyhan'a kısa sürede ulaşabilirsiniz.