Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Kocaeli'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Kocaeli'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer


Kocaeli kamp alanları
Bu yazımızda Kocaeli çadır kamp alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız seyahatleriniz için rehber niteliği taşıyacak olan en iyi Kocaeli kamp yerleri listesini yazarak; sizler için Kocaeli kamp alanları hakkında detaylı bir bilgi vermeye çalıştık.

Kocaeli Kamp Alanları Listesi

Geniş ormanlık alanları, gölleri ve masmavi denizi ile dikkat çeken Kocaeli, her yıl binlerce kampçıyı kendine çekmektedir. Birçok kamp alanına sahip olan şehirde hemen hemen her yerde kamp yapabiliyorsunuz. Çünkü nereye dönseniz ormanlık alan ve her yer yemyeşil. Hem deniz hem de ormanlık alanı bir arada bulundurduğundan dolayı Kocaeli kamp noktasında en güzel noktalara sahip illerimizden olmaktadır.


1. Kandıra Doğa Çadır Kampı

Özel işletmelerden olan Kandıra Doğa Çadır Kampı, ilçe merkezinde olduğundan dolayı alışveriş merkezlerine sın derece yakın ancak belirtmek gerekiyor çadırların hemen arkasında binalar var yani bir yandan doğa diğer yandan şehir hayatını kapsamaktadır. Bu anlamda merkezden çok uzaklaşmak istemeyen kamçılar için ideal noktalardan biridir. Onlarca çadırın bulunduğu kamp alanı yemyeşil düzlük alanda kuruludur. Burada duş hariç diğer ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz.

2. Ömerağzı Kamp ve Piknik Alanı

Ömerağzı Koyu’nda bulunan kamp alanı da özel işletmelerden bir diğeridir. Deniz kenarında bulunduğundan dolayı büyük avantaj sağlamaktadır. Günübirlik piknikçiler tarafından daha yoğun şekilde kullanıldığından dolayı kamp ortamından daha çok piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden tam olarak ihtiyaçları giderdiği söylenemez. Piknik alanı olarak kullanıldığından dolayı tatil günleri oldukça kalabalık olabiliyor.

3. İnönü Yaylası ve Kamp Alanı

Doğa ile baş başa kalmak için en ideal noktalardan olan İnönü Yaylası, Marmara bölgesinin en güzel kamp alanlarından biri olarak gösterilebilir. Oldukça geniş çayırlık alanı, muhteşem göl manzarası, doğa yürüyüş alanları ve mağaraları ile hem kamp deneyimi yaşamak isteyenler hem de kamp günlerini aktiviteli şekilde geçirmek isteyen kampçılar için ideal noktalardan biridir. Arada sırada hayvan sürülerinin çıkardığı ses dışında oldukça sessizdir. Yakınlarda ihtiyaçların giderilebileceğini yerler bulunmadığı için hazırlıklı olarak gitmek faydalı olacaktır. Belirtmekte fayda var burası Kocaeli kamp yerleri arasında en iyi noktalardan biridir.

4. Menekşe Yaylası Kamp Alanı

Menekşe Yaylası adını ilkbahar aylarında açan menekşe çiçeğinden almaktadır. Alanın tam ortasında bir dere bulunmaktadır ancak dere yaz aylarında kuruyor. Yayladan yürüyerek yaklaşık bir saat mesafede bulunun sıcak ve soğuk su kanyonlarını gezebilir, mağaraların içine girilebilir. Dört bir yanı çam ağaçları ile çevrili doğa ile baş başa kamp deneyimi için son derece ideal noktalardan biri olan Menekşe yaylası akşam saatlerinde oldukça soğuk olabiliyor ayrıca kamp alanında ihtiyaçların giderilebileceği yerler olmadığından dolayı her türlü ihtiyacınızı hazırlayarak yola çıkmalısınız.


5. Molla Yakup Çayırı Kamp Alanı

Doğa ile baş başa sessiz ve sakin kalabileceğiniz bir başka kamp noktası ise Molla Yakup Çayırı’dır. Kamp alanında su kaynağı olmadığından dolayı pek fazla tercih edilmediğinden dolayı oldukça sessizdir. Dev kayın ağaçları ile çevrili olan alan tamimiyle bakir kalabilmiş nadir yerlerdendir. Birçok yürüyüş parkuruna da ev sahipliği yapan alana ulaşım da bir o kadar zorludur ve kamp alanında herhangi bir işletme veya tuvalet alanları bulunmamaktadır. Bu noktada hem tırmanışa hazır olmalı hem de çantanızı her ihtiyacınızı giderecek şekilde hazırlamalısınız.

6. Aytepe Kamp Alanı

Samanlı Dağı eteklerinde bulunan kamp alanı geniş çayırlar ile çevrili oldukça güzel kamp alanlarından biridir. Kocaeli Kamp alanları içerisinde en sessiz ve sakin noktalarından olan Aytepe Soğuk Dere Kanyonu’na hakim sarp tepede yer almaktadır. 994 metre rakımda bulunan kamp alanı geceleri oldukça soğuk olabiliyor. Etrafı mağara, kanyon ve trekking rotaları ile çevrili olan alanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri de bulunduğundan dolayı duş hariç pek çok ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

7. Kaya Üstü Yaylası Kamp Bölgesi

Tepecik Köyü’nün arka taraflarında yer alan kamp alanı İzmit Körfezine hakim konumda yer almaktadır. Oldukça büyük bir ormanlık alan içinde yer alan yayla müthiş manzaralar sunarken aynı zamanda son derece sessiz ve sakindir. Etrafta herhangi bir işletme bulunmadığından dolayı her türlü ihtiyacınızı düşünerek yola çıkmalısınız.


8. Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

Kocaeli’nde yer alan en güzel kamp alanlarından biri olarak gösterilen Kuzu Yaylası dev kayın ağaçları arasında yer alan oldukça sessiz ve bir o kadar da huzurlu noktalardan biridir. Lavabo, yiyecek, su ve elektrik gibi her türlü ihtiyacınızı da karşılayabileceğiniz tesisin de bulunduğu alanda güzel birkaç gün geçirebilirsiniz.

9. Aytepe Diriliş Kamp

Kocaeli’nin Başiskale mevkiinde yer alan kamp alanı konaklamak ve kamp yapmak için son derece elverişli noktalardan bir diğeridir. Çadır, bungalov ve taş ev konaklama alternatifleri de sunan işletme içerisinde şadırvan ve wc bulunuyor ancak duş alanı bulunmamaktadır. Bununla beraber en yakın market yaklaşık olarak 15 kilometre mesafede yer almaktadır. Ormanlık içerisinde son derece sakin ve huzurlu yerlerden biri olan Aytepe Diriliş Kamp’ı kamp deneyimi için başarılı noktalardan biridir.

10. Karaaslan Camping

Kocaeli kamp yerleri listemizin son sırasında yer alan Karaaslan Camping en popüler noktalardan bir diğeridir. Başarılı hizmetiyle dikkat çeken alan, gerek doğası, gerek geniş alanı gerekse de konaklama alternatifleri ile kampçılar için adeta mükemmel noktalardan biri olarak gösterilmektedir. Geniş ormanlık alanı, hemen aşağıda akan nehri ve muhteşem manzarasıyla unutulmaz günler yaşatacaktır. Bununla beraber kamp alanında her türlü ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Eğer bu bölgede bulunuyorsanız; Kocaeli'de Gezilecek Yerler listemizi de mutlaka okuyunuz.



admin / 29.03.2020 / 0 / 4 066

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Balıkesir'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Balıkesir'de Kamp Yapılacak En İyi 10

Bu yazımızda Balıkesir çadır kamp alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Edirne'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Edirne'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Trakya bölgesinde yer alan ve Yunanistan ile Bulgaristan sınırında yer alan
Çanakkale'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Çanakkale'de Kamp Yapılacak En İyi 10

Muhteşem doğası, uçsuz bucaksız ormanlık alanları, turkuaz rengindeki denizi ve
Olimpos'ta Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Olimpos'ta Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Antalya’ya bağlı Olympos, Bey Dağları Milli Parkı içinde yer alan ve doğal
Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda Amasra çadır kampı alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
İzmit'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

İzmit'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda İzmit çadır kampı alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Ağva'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Ağva'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Yoğun, stresli ve bir o kadar da kalabalık ve ülkemizin en kalabalık metropolü
Datça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Datça'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem doğal güzellikleri, sakin yaşamı, berrak denizi ve uçsuz bucaksız
Marmaris'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Marmaris'te Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem doğasıyla ülkemizin en güzel noktalarından biri olan Marmaris
Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem denizi, uçsuz bucaksız ormanlık alanları ve doğasıyla Bodrum her yıl
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up