Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Amasya » Amasya Arkeoloji Müzesi

Amasya Arkeoloji Müzesi


Amasya Arkeoloji Müzesi
Amasya Arkeoloji Müzesi, şehrin ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerinden birisidir. Müzenin tarihi incelendiğinde oldukça eskiye dayandığı görülmektedir. 1925 yılında kurulan Amasya arkeoloji müzesi ancak 1980 tarihinde şimdiki binasına taşınabilmiştir. Müze, şehir merkezinde ve ulaşım için oldukça rahat bir lokasyona sahiptir. Müze içerisinde amatör olarak yapılan fotoğraf ve video çekimlerine izin verilmektedir.

Müzede Bulunan Eserler

Amasya Arkeoloji Müzesi, farklı çağlardan toplamda 13 farklı uygarlığa ait eserleri içerisinde barındırmaktadır. Bu kapsamda müzede özellikle Kalkolitik Çağ ve Tunç Çağı eserlerini görmek mümkündür.

Hititler, Urartular, Frigyalılar, İskitler ve Persler’e ait kıymetli eşyalar müzede sergilenmektedir. Daha yakın çağlara gelindiğinde ise; Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma parçalar da bulunmaktadır. Binaya ait müze bahçesinde bu devletlere ait taştan yapma eserler yer almaktadır.

Amasya Arkeoloji Müzesi Nerede
Müzenin bahçesine girildiğinde ise tarihi 14. yüzyıla uzanan mumyalar ile karşılaşılmaktadır. Bu sebeple bina Amasya arkeoloji ve mumya müzesi olarak da tanınmaktadır. Özel bir bölümde sergilenen mumyaların İlhanlılar döneminden kaldığı düşünülmektedir. Bu mumyalar İlhanlılar için Anadolu’da çalışan nazır ve emirlere aittir.


Ayrıca yine bu devlet görevlilerinin yakınları da mumyalanmış halde aynı bölümde saklanmaktadır. Mumyaların bulunduğu özel bölüm ise Selçuklu Sultanı 1. Mesut’a ait bir türbedir. Mumya sergisi, müzenin ziyaretçileri tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.

Müzeye Giriş Saatleri

Amasya Arkeoloji Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Bu sebeple müze binasına ulaşımda herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Ziyaretçiler müzeye giriş saatlerine uyduğu taktirde kolaylıkla müzeyi gezebilmektedir. Arkeoloji müzesine giriş saatleri yaz ve kış olarak iki ayrı grupta toplanmaktadır.

Amasya Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti
Yaz döneminde müzeye 08.00 ile 19.00 saatleri arasında giriş yapılabilmektedir. Bu saatler kış döneminde biraz daha kısa olmaktadır. Buna göre kış aylarında müzeye giriş 08.00’de yapılırken çıkış 17.00’da yapılmaktadır. Müzeye hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri de ziyaretçi kabul edilmektedir.
Müzeye gelmişken diğer güzel yerler için; Amasya gezilecek yerler listemizi de inceleyiniz.
18 yaş altına ücretsiz olan Amasya arkeoloji müzesi giriş ücreti yetişkinler için 6 Türk Lirası’dır. Bu fiyat 2019 yılı için belirlenmiş son müze giriş fiyatıdır. Öğrenci kimlik kartı gösterenler öğrenciler için de Amasya Arkeoloji Müzesi’ne ücretsiz giriş olanağı sağlanmaktadır.



admin / 12.10.2020 / 0 / 2 255

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Borabay Gölü Tanıtımı

Borabay Gölü Tanıtımı

Borabay gölü, Amasya'nın Borabay köyünde yer alan bir göldür. Borabay gölü
Amasya Kral Kaya Mezarları

Amasya Kral Kaya Mezarları

Amasya kaya mezarları Amasya’da Harşena dağının eteklerine kurulmuş, Helenistik
Merzifon’da Gezilecek Yerler

Merzifon’da Gezilecek Yerler

Merzifon gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Gümüşhacıköy’de Gezilecek Yerler

Gümüşhacıköy’de Gezilecek Yerler

Gümüşhacıköy, Amasya'nın ilçelerinden biridir. İl merkezi ile arasında 70
Suluova’da Gezilecek Yerler

Suluova’da Gezilecek Yerler

Amasya’ya bağlı Suluova, tarihe bakıldığında farklı adlarla anıldığını da
Taşova’da Gezilecek Yerler

Taşova’da Gezilecek Yerler

Taşova’ya hakim olan ve ilk yerleşen medeniyet Hititler olarak karşımıza
Amasya'da Gezilecek Yerler

Amasya'da Gezilecek Yerler

Amasya, ülkemizin Karadeniz kıyısında yer alan yeşilliği, doğal güzellikleri ve
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up