Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İstanbul » Üsküdar’da Gezilecek Yerler

Üsküdar’da Gezilecek Yerler


Üsküdar gezilecek yerler
Tarihi yarımadanın tam karşısında konumlanmış olan ve coğrafi olarak önemli bir noktada yer alan Üsküdar, köklü tarihi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran semtlerimizden bir tanesidir. Antik çağlardan bu yana günümüze kadar ulaşmış bir güzellik, bizleri de büyülüyor. Dilerseniz ilçenin tarihine hep birlikte göz atalım.

Üsküdar Tarihi

M.Ö 1000’li yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişten bahsetmek mümkündür. Fenikelilerin kurduğu Kalhedon ve Moda burnu ile birlikte bu bölge bir liman kenti olarak değerlendirilmiştir. 300 yıllık bir hakimiyetten bahsediliyor ve bu hakimiyet Akalar’ın saldırısı ile son buluyor. Akalar, kendi insanlarını yavaş yavaş bu bölgeye yerleştirmiş ve burada yeni bir şehir inşa etmişlerdir. Akalardan sonra ise bu nokta Büyük İskender’e ve Romalılara geçmiştir.


Romalıların bu bölgede 458 yıl gibi uzunca bir süre hüküm sürdüğü ifade ediliyor ve bir dönem yapılan kazı çalışmaları da o döneme ait çok sayıda eseri gün yüzüne çıkartıyor.

Yazımızın geri kalan kısmında dilerseniz Üsküdar'da gezilecek yerler listesini inceleyelim.

Çamlıca Tepesi

Küçük ve Büyük olmak üzere iki tepeden oluşan Çamlıca tepesi, İstanbul'u gözler önüne seren harika bir manzara ile karşımıza çıkıyor. Derin bir nefes almak ve İstanbullu seyretmek isterseniz eğer bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Tepede birçok işletme mevcut ve bu işletmelerde yemek yiyebilir ya da çayınızı kahvenizi yudumlayarak manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Yaz aylarında tepe daha kalabalık bir görüntü sergiliyor.
Çamlıca Tepesi açılış kapanış saatleri, kahvaltı ücretleri ve tüm detayları için "Çamlıca Tepesi Tanıtımı" isimli konumuzu inceleyiniz.

Selimiye Kışlası

3. Selim döneminde yine 3. Selim tarafından yaptırılan Kışla, ziyarete açıktır ancak tek bir noktasının açık olduğunu da belirtmek gerekiyor. Florence Nightingale’in askerleri tedavi etmek için kullandığı odayı sizler de ziyaret edebilirsiniz. Bu odanın müzeye dönüştürüldüğünü de belirtmekte fayda var.

Şemsi Paşa Camii

Sahip olduğu kusursuz mimari sayesinde ziyaretçilerin ilgisini çeken en önemli camilerden bir olmayı başarmıştır. 1580 tarihinde Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş ve Şemsi Ahmet Paşa adına yapılmıştır. Camiinin iki tarafında da medrese olduğunu görebiliyoruz.

3. Ahmet Çeşmesi

İskele Meydanında yer alan çeşme, 1703’lü yıllarda Mehmet ağa tarafından inşa edilmiştir. Rokoko mimarisinin en güzel örneklerinden bir tanesi olan Çeşme, birçok şairin dizelerinde de yer almaktadır. 1955 yılında yapılan onarım çalışması ile birlikte günümüze kadar ulaşmayı da başarmıştır.

Kız Kulesi

Üsküdar'ın sembolleri arasında yer alan Kız Kulesi, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başarıyor. Küçük bir kayalık üzerine inşa edilen kulenin karaya olan mesafesi 180 metredir. Atinalı bir komutan tarafından koruma amaçlı yapıldığı ifade edilen kulenin daha sonra deniz feneri olarak kullanıldığı söyleniyor. Kız Kulesi ile ilgili o çok meşhur şehir efsanesi de çok sayıda insanı bu yapıya daha yakın hale getiriyor. Kule manzarasına karşı çayınızı ve kahvenizi yudumlayarak keyfini sürebilirsiniz ve yaz aylarında bu nokta çok daha kalabalık bir görüntü sergiliyor.
Kız Kulesi hikayesi, açılış kapanış saatleri, restoran ücretleri ve tüm detayları için "Kız Kulesi Tanıtımı" isimli konumuzu inceleyiniz.

Üsküdar Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en güzel semtlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Üsküdar, Anadolu Yakası’nda yer almaktadır. Denize komşu olması nedeniyle konum olarak da özel bir yere sahiptir. Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca’yı da sınırları içerisinde barındıran İstanbul Üsküdar; Ümraniye, Ataşehir, İstanbul Boğazı, Beykoz ve Kadıköy ile çevrelenmiştir.


Üsküdar yol tarifi olarak; İstanbul’un farklı semtlerinden Marmaray, minibüs, Taksi, sarı dolmuş ve otobüsleri kullanarak ilçeye ulaşmak mümkündür. Ulaşım alternatifleri çok fazla ve sefer saatlerinin sık olması da ulaşımı daha kolay hale getiriyor. Ulaşım alternatiflerinden bir tanesi de metrodur ve daha hızlı seyahat için bu alternatifi de tercih edebilirsiniz.



admin / 17.05.2018 / 0 / 4 142

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz’daki önemli tarihi
Silivri’de Gezilecek Yerler

Silivri’de Gezilecek Yerler

Prehistorik döneme kadar uzanan köklü bir geçmiş bizleri bekliyor. Bu detay,
Şile’de Gezilecek Yerler

Şile’de Gezilecek Yerler

Cilalı Taş devri dönemine tanıklık eden ve köklü bir geçmişe sahip olan Şile,
Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca, M.Ö 2000’li yıllara dayanan köklü geçmişi ile dikkatleri üzerine
Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

İstanbul şehrinin Avrupa Kıtasını temsil eden bir söylem olarak karşımıza çıkan
Beykoz’da Gezilecek Yerler

Beykoz’da Gezilecek Yerler

Yapılan araştırmalar, en eski tarihin M.Ö 700’lere dayandığını ortaya koyuyor
Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul’un Asya Kıtasında yer alan topraklarını kapsayan yaka olarak tanım
Kadıköy’de Gezilecek Yerler

Kadıköy’de Gezilecek Yerler

M.Ö 675’li yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Kadıköy,
Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu

Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu

Üsküdar'a bağlı Kuzguncuk, bugün hala bir Boğaziçi köyü özelliğine sahip.
Beylerbeyi Sarayı Tanıtımı

Beylerbeyi Sarayı Tanıtımı

Barok stili mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Beylerbeyi sarayı,
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up