Takvimler 2 Mart 2008’i gösterdiğinde Resmi Gazetede yayınlanan bildiri neticesinde
Muratpaşa ilçe statüsüne kavuşmuştur. An itibarıyla Antalya'nın en önemli ilçelerinden bir tanesi olmayı başaran Muratpaşa, hali hazırda gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Dilerseniz ilçenin tarihine hep birlikte göz atalım ve sizleri de bilgilendirmeye çalışalım.
Muratpaşa Tarihi
Antalya ile birlikte Muratpaşa da uzunca bir süre korsanların hakimiyetinde almıştır. Bergama Krallığının yıkılması ve ilçenin sahipsiz kalması ile birlikte
Muratpaşa Korsanların hakimiyeti altına girmiştir. M.Ö 77 yılında ise Roma İmparatorluğunun saldırısına uğramış ve topraklarına katılmıştır. Antalya şehrinin bir dönem liman kenti olarak kullanıldığını da belirtmek gerekiyor ve bu da çok sayıda istilaya sebep olan en önemli nedenlerden bir tanesidir.
Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muratpaşa, hali hazırda antik çağlardan kalan eserlerin çıkartılması için de arkeologların ziyaretine ev sahipliği yapıyor.
Muratpaşa’da gezilecek yerler ve keşfedilecek çok sayıda noktası var ve dilerseniz bu noktaları da hep birlikte inceleyelim.
Karaalioğlu Parkı
1940 yılında inşa edilen park, an itibarıyla ziyarete açık ve hafta sonu yoğun bir kalabalığa da ev sahipliği yapmaktadır. Park içerisinde çocuk oyun alanı ve piknik alanları yer almaktadır. Seyir teraslarına da ev sahipliği yapan park, Antalya'yı seyretmek isteyen ve güzel bir manzaraya sahip olmak isteyen ziyaretçileri de en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Yapılan araştırmalar neticesinde bu parkta 120’den fazla bitki türünün olduğu ortaya çıkıyor. Çok sayıda bitkiye ev sahipliği yapan bu doğal ortamı sizler de ziyaret edebilir ve bol oksijeni ciğerlerinize çekerek şehir hayatının stresinden bir nebze de olsa uzaklaşabilirsiniz.
Hıdırlık Kulesi
Muratpaşa sınırları içerisinde yer alan Kaleiçi’nde bulunan Kule, yine yoğun ziyaretlere maruz kalan yapılardan bir tanesidir. Yalnızca yerli turistler değil, yabancı turistler de bu kuleye büyük ilgi gösteriyor. 14 metre yüksekliğine sahip olan kule, ihtişamlı görüntüsü ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Roma Döneminde bir anıt mezar olarak kullanıldığı ifade ediliyor ancak birçok kaynakta bu kule ile ilgili net bir bilgi ne yazık ki yer almıyor.
Kulenin etrafında çok sayıda restoran ve kafe yer alıyor. Kule ziyareti sonrası dilerseniz bu işletmeleri ziyaret ederek çayınızı yudumlayabilir ve manzarayı seyredebilirsiniz.
Antalya Saat Kulesi
Muratpaşa sınırları içerisinde Kale Kapısı mevkinde yer alan
Saat Kulesi de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yapılardan bir tanesidir. 1901 yılında 2. Abdülhamit için yaptırılan bu kule, dört tarafında saat barındırıyor ve ihtişamlı bir duruşa sahip olduğunu da ifade etmek gerekiyor.
Tarihe tanıklık eden bu yapı, yerli turistler ile birlikte yabancı turistler tarafından da büyük ilgi ile karşılanıyor. Şehri ve ilçeyi ziyaret ettiğinizde bu kuleyi de muhakkak görmenizi tavsiye ediyoruz.
Kaleiçi
Muratpaşa sınırları içerisinde yer alan
Kaleiçi, tarihi evlerle dolu sokaklarında sizleri geçmişe götürmeyi başarıyor. Dar sokaklarda yürürken nostaljiyi iliklerinize kadar hissedecek ve derin düşüncelere dalacaksınız. Etkileyici görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken bu adresi de listelerinize eklemenizi tavsiye ediyoruz.
Muratpaşa Nerede, Nasıl Gidilir?
Antalya şehir merkezine 12 km mesafede yer alan
Muratpaşa;
Kepez,
Konyaaltı ve Akdeniz ile çevrilidir. İlçeye ulaşım gayet kolay ve şehir merkezinden saat başı hareket eden toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra taksi hizmeti de mevcuttur. Havalimanından direkt ilçeye ulaşmak isterseniz eğer transfer araçlarını ya da servis hizmetini değerlendirebilirsiniz.