Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Döşemealtı’da Gezilecek Yerler

Döşemealtı’da Gezilecek Yerler


Döşemealtı gezilecek yerler
Antalya'nın güzel ilçelerinden bir tanesi Döşemealtı ilçesidir. Döşemealtı sahil kesiminde bulunmamasına rağmen sahip olduğu potansiyel ile bu eksikliği kapatarak sevilen bir ilçe olarak görülür. 2008 yılında ilçe olan Döşemealtı sürekli olarak gelişen bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Antalya’yı gezme isteyenler Döşemealtı’da gezilecek yerler ile ilgili olarak belli başlı seçenekler bulunur.

Döşemealtı’nın Tarihi

Döşemealtı, bu yörenin eski tarihi kadar eski tarihi sürece sahiptir. Ancak sahil kesiminde yer almaması sebebi ile diğer şehirler kadar popüler olmamıştır. Şehir eski dönemlerde Pamfilya ve Pisidia şehirleri arasında bulunan döşeme şeklindeki yolun üzerinde yer alır. Derbent boğazı olarak da adlandırılan bu yolun üzerinde olması ve iki önemli şehri birbirine bağlaması ile bu civarda yerleşim başlamıştır.


Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan bu yol her zaman önemli olarak görülmüştür. Buradaki yerleşimin genişlemesi ile birlikte Döşemealtı ilçesi olarak kurulmuştur. El dokuması halıları ile meşhur olan ilçe dünyanın çok farklı ülkelerine buradan halı gönderir. Tarihi ile birlikte Döşemealtı’da gezilecek yerler listesi uzun sayılabilir.

 Evdirhan (Kırkgöz Hanı)

Selçuklu döneminden kalan Evdirhan en önemli tarihi eserleri arasında yer alır. Pınarbaşı Mevkiinde bulunan bu eser su toplamak için kullanılmıştır. Kırk farklı kaynaktan gelen suları toplaması sayesinde bu ismi alan eser, İpek Yolu üzerinde yer alır. Daha sonraki dönemlerde han olarak kullanılarak geçen kervanların konaklaması için değerlendirilmiştir. Günümüzde aktif olarak kullanılan han farklı tarihi dokusu ile dikkat çeker. Yine Selçuklu döneminden kalan Evdirhan, mimari özellikleri farklı yapıda olması ile bilinir. Yapılan kazılar ve çalışmalar ile tekrar kullanıma kazandırılmaya uğraşılıyor.

Karain Mağarası

Karain Mağarası, Döşemealtı ilçesinin Yağca Köyü’nde bulunur. İçerisinde arkeolojik anlamda değerli çok fazla eser bulunan mağara bu nedenle özel olarak nitelendirilir. Mağara tarihi eserleri ile birlikte doğal güzellikleri ile de göz doldurur. Kocain Mağarası ise Türkiye’nin en büyük girişine ve galerisine sahip mağarasıdır. Roma dönemine ait olan kalıntılar ile birlikte mağaranın sarkıt ve dikitleri dikkat çekici şekillerdedir.

Antik Geçit Yolu

Döşemealtı isminin geldiği yer olan antik geçit yolu, halen daha kalıntıları bulunan bir alandır. Antik kentler arasında bulunan bu yol görmek ve isteyenler ve yürüyüş yapmayı sevenler için eşsizdir. Büyük İskender’in şehirlere saldırmak için kullandığı yoldan geçmek ve tarihi havayı solumak ayrı bir güzellik olarak değerlendirilir.

Antik Kentleri

Termessos ve Ariassos Antik Kentleri gezilecek yerler arasında yer alır. Bu antik kentlerden kalan eserler görmek isteyenler için birçok kalıntı barındırır. Özellikle Termessos, Döşemealtı’da kalan en önemli eserler arasında bulunur.

Düzlerçamı Mesire Alanı

Bunlara ek olarak mesire alanı olarak kullanılan Düzlerçamı, piknik yapmak ve çamların arasında temiz havanın tadını çıkartmak isteyenler için doğru seçenektir. Döşemealtı henüz ortaya çıkartılmamış çok sayıda esere ev sahipliği yapar. İlçe ve çevresinin Toroslardan gelen kaynak sularını barındırması sebebi ile pek çok su sarnıcını önceleri barındırdığı bilinir.


Döşemealtı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Döşemealtı, Antalya ile Burdur arasında bulunan yolun üzerinde yer alır. Antalya merkezine yaklaşık olarak yirmi kilometre mesafede bulunan ilçe, sahil kesiminden iç alanlara doğru girişte yol üzerindedir. Döşemealtı’na gidişte Antalya merkezinden kalkan otobüsler kullanılabilir. Karşılıklı olarak gidip gelen otobüsler ile kolayca ulaşım sağlanabilir.



admin / 07.05.2018 / 0 / 6 558

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya Hadrian Kapısı Tanıtımı

Antalya Hadrian Kapısı Tanıtımı

Hadrian kapısı, zamanın imparatoru Hadrianus tarafından Antalya’ya gelişi
Köprülü Kanyon Tanıtımı

Köprülü Kanyon Tanıtımı

Köprülü Kanyon milli park olarak hizmet veren bir doğal alandır. Burası her yıl
Muratpaşa’da Gezilecek Yerler

Muratpaşa’da Gezilecek Yerler

Takvimler 2 Mart 2008’i gösterdiğinde Resmi Gazetede yayınlanan bildiri
Gazipaşa’da Gezilecek Yerler

Gazipaşa’da Gezilecek Yerler

Antalya'nın il merkezine 180 km uzaklıkta bulunan Gazipaşa, Toros dağları ile
Elmalı’da Gezilecek Yerler

Elmalı’da Gezilecek Yerler

Antalya'nın deniz kıyısında olmayan ilçelerinden biri olan Elmalı’da tarım ve
Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu, Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Akdeniz'e kıyısı bulunan ilçenin merkeze
Demre’de Gezilecek Yerler

Demre’de Gezilecek Yerler

Demre, Antalya'nın turistik şehirlerinden bir tanesidir. Köklü bir tarihe sahip
Akseki’de Gezilecek Yerler

Akseki’de Gezilecek Yerler

Akseki, Türkiye'de Akdeniz turizminin en önemli kenti olan Antalya ilinde Batı
Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler

Konyaaltı Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan Antalya'nın en kıymetli
Antalya Çadır Kamp Yerleri

Antalya Çadır Kamp Yerleri

Kamp yapmak deniz kenarı ve orman kampı yapmak üzere iki ayrılmakta. Bu iki
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up