Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Nevşehir » Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Kapadokya’da Gezilecek Yerler


Kapadokya gezilecek yerler
UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları Listesinde olan bu güzel şehrimizi daha yakından tanımaya ne dersiniz? Pars dilinde Kapadokya kelimesi “güzel atlar” anlamına gelmektedir. Hititlerin yaşamış olduğu bu güzel şehrimizde bizleri tarihi güzellikler bekliyor olacak. Tarihi gezilerde kültürünüze kültür katıp muhteşem doğanın tadını çıkarabileceksiniz. Peri bacaları, balon turları ile unutulmaz bir gün yaşayabileceksiniz. Üstelik birbirinden güzel, daha önce örneğine rastlamadığınız konaklama yerlerinde uygun fiyata kalabileceksiniz.


Bu listemizde sizler için Kapadokya gezilecek yerler konusunu derledik. Yolunuz Kapadokya’ya düştüğünde hazırlıksız yakalanmamak isteyenler için okuması hoş ve eğlenceli bir liste olacaktır. Aynı zamanda Kapadokya’ya gezi düzenleyecekler de buradan faydalanabilirler.

1. AVANOS’TA GEZİLECEK YERLER

Avanos, Nevşehir şehrinin bir ilçesidir. Merkeze uzaklığı kuzeye doğru 18 km ileride kalmaktadır. Hititler’e ev sahipliği yapan bu ilçenin adı o zamanlar Zuwinasa imiş. Avanos ilçesinde hala devam etmekte olan Hititler geleneği devam etmektedir. Bu ilçeyi ziyaret ettiğiniz zaman Hititler’e ait seramik çalışmalarını kolay bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Avanos gezilecek yerler listesini aşağıdan takip edebilirsiniz.

Zelve Vadisi

Avanos'a 3 kilometre uzaklıkta yer alan Zelve Vadisi, açık hava müzesi olarak tanınmaktadır. Popüler olan peri bacaları burada yer almaktadır. Bu eşsiz güzelliğe sahip peri bacalarına ise eski dönemlerden kalma 15 adet kilise bulunmaktadır. Trekking meraklılarının ilgi odağı olan Avanos bu konuda sporcuları oldukça tatmin etmektedir. Peri bacalarının arasından süzülerek trekking yapmak sizlere apayrı bir deneyim yaşatacaktır.

Paşabağ

Avanos’tan 3.5 km daha ileri gittiğimizde Paşabağ’a ulaşıyoruz. Halk arasında Keşişler Vadisi olarak da bilinmektedir. Burasının en önemli özelliği ise şapkalı peri bacalarının yoğun olmasıdır. Aziz Şimon’a atfedilmiş şapel görmeniz mümkün olacaktır. Bu şapel’in karşısında ise yapısıyla büyüleyen bir kilise sizleri karşılayacaktır.

Çanak Atölyeleri

İlk paragrafımızda bahsettiğimiz Hititlilerden kalma seramik geleneğinin ürünlerini bu atölyelerde görmeniz mümkündür. Atölyeler tüm halka açık olup istenilen şekilde girilip ziyaret edilebilmektedir. Hatta siz de seramik yapmak için ustadan izin isteyebilir, size seramik yapımını öğretmesini sağlayabilirsiniz.

Belha Manastırı

Hititler döneminde cezaevi olarak kullanılan Belha Manastırı, aynı zamanda atların da yemek yemesi ve dinlenmesi için kullanılan bir mekan olduğu bilinmektedir. Kapadokya gezisi düzenlediğiniz zaman Avanos yolunda ilerlerken sol tarafta belirgin bir şekilde görebileceğiniz Belha Manastırı yapısı M.S. 6. yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor.

Çeç Tümülüsü

Avanos’tan biraz uzaklaşıp 15 kilometre batıya gittiğinizde bu gözlerinizin açılmasını sağlayacak yere ulaşabilirsiniz. 32 metre yüksekliğe sahip Çeç Tümülüsü kralların yaşadığı dönemde kralların mezarlığı olarak kullanılmış olduğu tahmin edilmektedir. Buraya gerçekleştireceğiniz ziyarette gözleriniz yeşile doyacak.

Lahit Mezar

Kızılırmak kenarında bulunan Lahit Mezar, Kapadokya’da tek lahit olma özelliğini barındırıyor. 1971 yılında tesadüfen keşfedilen Lahit Mezar’ın içerisinden araştırmalara göre saçlarında kına olan bir kadının cesedi bulunmuştur.

Sarıhan Kervansarayı

13. yüzyılda Selçukluların harika mimarisi ile inşa edilmiş bir Kervansaraydır. İpek Yolu üzerinde yol alması avantajı ile İpek Yolu’nu merak eden kişilerin gezerken uğradığı mekanlar arasında yerini almaktadır.

Özkonak Yeraltı Şehri

İsminden de anlayacağınız üzere bu tarihi mekan yer altında bulunmaktadır. Volkanik tabakalar sayesinde oluşmuş olan bu yeraltı şehrinin dar ve uzun delikleri bulunmaktadır. Bunun sebebi ise şehirle hızlı bir şekilde iletişime geçilmesi olduğu tahmin edilmekte.

Dereyamanlı Kilisesi

2. yüzyılda yapılmış olan bu kilise tarihi mekanlar arasında yerini almıştır. Meryem Ana Kilisesi olarak da ismini duymuş olduğumuz bu kilise, geçmiş zamanda resmi bir törenle Hristiyanlar için ibadete açılmıştır. Sizin de içeri girip gezme şansınız bulunuyor.

Güllüdere Kilisesi

Güllüdere Vadisininin yamacında yer alan bu kilise taştan oyma yapısı ile dikkat çekiyor. İkonolastik düşünce dönemine ait olan bu kilisede farklı kültürlere tanıklık edebilirsiniz.

2. GÖREME’DE GEZİLECEK YERLER

Dört bir yanı peri bacaları ve vadilerle kaplı olan Göreme, doğa severler için adeta cennetten bir köşe olacaktır. Göreme gezilecek yerler denildiğinde akla pek çok sayıda yer gelmektedir. Gezmekten sıkılmayacağınız, gezerken eğlenip, eğlenirken de kültürleneceğiniz Göreme'yi yakından tanıyalım.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme’ye 2 kilometre gibi yakın mesafede bulunan açık hava müzesi, kesinlikle gezilecek yerler listesine eklenmeli. UNESCO tarafından tescillenmiş olup miraslar altına alınmıştır. Kayalara oyulmuş kiliseler ile Hristiyanların geçmişte ibadetyerlerine tanık olacağınız açık hava müzesi sizi nostajiye boğacak. Farklı kültürlerin tadına varacaksınız.

Göreme Milli Parkı

İçerisinde kayalara oyulmuş yaşam alanlarının bulunduğu yerdir. Buradaki yapıların duvarlarında ise resimler yer almaktadır. Park içerisinde bir çok vadi bulunmaktadır. Her vadinin kendisine özel gezilecek ve görülecek yerleri bulunmaktadır.

Güvercinlik Vadisi

Kapadokya bölgesinde en uzun vadi ünvanını taşımaktadır. Yaklaşık olarak 4 kilometre kadar uzunluğa sahip Güvercinlik Vadisi, ortasından akan Vasıl Deresi ile büyüleyici bir görsel şölen sunmaktadır. Derenin sonunda ise mutlaka görülmesi gereken bir şelale sizleri bekliyor olacak. Bu bölgede yaşayan çok fazla güvercin olması nedeniyle de Güvercinlik ismi verilmiştir.

Zemi Vadisi

Ürgüp’ten yaklaşık 6 kilometre kadar ilerledikten sonra Zemi Vadisi’ne ulaşıyorsunuz. Göreme Açık Hava Müzesi’ne kadar uzanan bu vadi doğanın büyüleyici güzelliğini gözlerinizin önüne seriyor.

Durmuş Kadir Kilisesi

Diğer kiliselere göre görsel farklılığı bulunmaktadır. Durmuş Kadir Kilisesi üzerinde aşındırılmış taşların muhteşem desenleri ile görsel olarak hafızamıza iyi şeyler sokmaktadır. Bizanslılar döneminde 7. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.

Aziz Hieron Şapeli

Aziz Hieron adına yapılmıştır. Uçhisar yolunun solunda yer alan Aziz Hieron Şapeli, aziz askerler için yapılmıştır. Diğer askerlerin şehit olduktan sonra Aziz Hieron’un da şehit olup Aziz ünvanına kavuşmasından sonra yapılmıştır.

Elmalı Manastır

Elmalı Manastır adını girişindeki elma ağacından almış. Uzun yıllar boyunca güvercinlik olarak kullanıldığı için bütün girişleri kapatılmış ve böylece freskleri neredeyse hiç tahrip olmadan günümüze ulaşmış. Kilisenin iki ayrı dönemde bezendiği dökülen fresklerinin altından görülen ve kırmızı boyayla yapılmış figüratif bezemelerden anlaşılıyor.

Bağlıdere Aşk Vadisi

Aşıklar Vadisi olarak da bilinen Aşk Vadisi, peri bacalarının silindir gövdeleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu vadide yüksek bir yerden muhteşem peri bacaları manzarası izleyebilirsiniz. 5000 metrelik bir alana sahip bu vadide doğayı yaşamak isteyenler kesinlikle ziyaret etmeliler. İçerisinde bulundurduğu bol yeşillik alanlar ile sizleri mest edeceğinden eminiz.
Göreme hakkında daha ayrıntılı bilgi için; Kapadokya'nın İncisi: Göreme başlıklı konumuzu inceleyiniz.

3. ÇAVUŞİN’DE GEZİLECEK YERLER

Eski bir yerleşim yeri olan Çavuşin, Avanos’a bağlı bir köydür. Göreme’ye 2 kilometre uzaklıkta kalıyor olup, merkezde ihtiyacı olanlara yakın mesafe avantajı sunmaktadır. Kayalara oyulmuş ev ve kiliseler ile dikkat çekmektedir. Köy içerisinde papazlara ait onlarca kilise ve ev bulunmaktadır. Bunların hepsinin içine girerek gezme şansınız bulunuyor. Kapadokya da gezilecek yerler arasına mutlaka eklemeniz gereken bir köydür.

Eski Köy

Kapadokya bölgesinde manastır hayatına geçilen ilk yerleşke olarak bilinmektedir. MS. 334’te Roma imparatorluğu Hristiyanlığı resmi din kabul etmesiyle manastır hayatına geçilmesine olanak sağlanmıştır. Eski köyde görülmesi gereken 2 adet özel yapı vardır. Bunlar; Vaftizci Yahya Kilisesi, Nicephorus Phocas Kilisesidir.

Güllüdere Vadisi

Doğa yürüyüşü ve doğal manzara karşısında kahvaltı yapmak için kesinlikle çavuşin gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir vadidir. Ayrıca Trekking yapmak isteyenler yaklaşık 4 kilometre kadar alan bulacak olup, butrekking sporu tahmini olarak 50-60 dakika arası sürecektir. Trekking severlerin hoşuna gidecek bir yer.

Üç Haçlı Kilise

Tavandaki haç oymaları ile harika bir yapıttır. Kilise dışarısında bulunan, kiliseyi çevreleyen kayısı ve üzüm bağları harika bir doğal güzellik sunmaktadır. Yeşil severler buraya bayılacak olup aynı zamanda kiliseyi gezerek kültürlerini genişletebileceklerdir.

Aziz Jean Kilisesi

Güllüdere Vadisi içerisinde bulunan , harika bir mimariye sahip olan 2 katlı bir kilisedir. Kilisenin alt katında şarap mahzeni, mezarlık ve su kanalları bulunmaktadır. Üst katta ise İncilden alıntılanmış sahneler ile süslenmiş duvarları bulunmakta.

Kızılçukur Vadisi

Köy merkezine 5 kilometre kadar uzaklıkta bulunmaktadır. Bu vadinin özelliği ise kayalarının tüf kayalarından oluşmasıdır. Nadir görülen tüf kayaları bu vadiye canlılık ve güzel bir görünüm katmaktadır. Aynı zamanda Meryem Ana Kilisesi de burada yer almaktadır. Burada ATV kiralayabilir, vadileri tanımak için rehber eşliğinde geziler düzenleyebilirsiniz.

Meskendir Vadisi

Yine trekking parkurları arasında uzun bir mesafeye sahiptir. Meskendir şekilleri ve görülmeye değer harika bitki örtüsü ile turizm meraklılarını kendisine çekmektedir. İçerisinde bulunan Meskendir Kilisesi, Saklı Kilise ve Üzümlü Kilise mutlaka ziyaret edilmelidir.

Kılıçlar Vadisi

Göreme ile Aktepe arasında kalan Kılıçlar Vadisi, yürüyüş tutkunları için harika bir yerdir. Yürüyüş yaparken izleyeceğiniz manzara karşısında yorulduğunuzu asla hissetmeyecek, yolun hiç bitmemesini dileyeceksiniz.

4. UÇHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER

Uçhisar’da bulunan kale herkesin ilgisini çekmektedir. Uçhisar gezilecek yerler listesi arasına eklenmesinin en temel sebebi budur. Nevşehire 7000 metre kadar uzaklıkta bulunuyor olup, konaklama konusunda sorun yaşayanların rahatlıkla bu sorunu çözebileceği bir konumdadır. Otobüs ve özel araçlar ile ulaşım basit bir şekilde sağlanmaktadır. Ayrıca Kapadokya’nın en yüksek tepesi olması dolayısı ile bizlere harika bir panoramik manzara sunuyor. İnternet üzerinden gördüğümüz panaromik fotoğrafları buraya gittiğimizde kendi gözümüz ile görüyor olacağız.

Uçhisar Kalesi

Tüm Kapadokya’yı görebileceğiniz harika bir konumda bulunmaktadır. Tarihi yapısı ile Uçhisar Kalesi, sizlere güneşin batışında harika renk tonları sunarak Kapadokya manzarası sunacaktır. Gidilmesi gereken saat ise kesinlikle gün batımına yakın olan saatlerdir. Turuncunun farklı renk tonlarını bu kale üzerinden görmeniz mümkün olacaktır.

Tığraz Kalesi

Uçhisar Kalesi’nden sonra ikinci en büyük kale ünvanını elinde bulundurmaktadır. Kale içerisinde kayaların oyulmasıyla oluşan yaşam alanları dikkat çekmektedir. Bu yaşam alanlarında şarap mahzenleri, tüneller, su kanalları ve duvarlarında ise İncil’den sahneleri görmek mümkün olacaktır.

Cevizli

Göreme – Nevşehir yolu üzerinde kalan Cevizli, çirkin hediyelik eşyaların bulunduğu yerdir. Bir çok kişi burada çirkin hediyelik eşyalar satmaktadır. Bunun yanında harika bir manzaraya sahiptir. Bu manzaraya karşı yürüyüş yapılabilir, çay ve kahve keyfini doyasına yaşayabilirsiniz.

5. ÜRGÜP'TE GEZİLECEK YERLER

Yağmur ve rüzgar erezyonunun neden olduğu peri bacalarını Ürgüp’te de görmek mümkün olacaktır. Farklı türdeki peri bacalarını merak edenlerin bir sonraki uğrayacağı yer ise Ürgüp olmalıdır. Ürgüp gezilecek yerler listesi içerisinde bulunan mekanlar oldukça tarihi ve güzel yerlerdir.

Ürgüp Merkez

Merkez yeri eski çağda yaşayanların kayaları oyarak yaptığı yerlerin üzerine kurulmuştur.Burada yaşam alanı olan evlerin pek azı yeni yapılmıştır. Diğer yaşayanlar ise eskiden yapılan mimariye ayak uydurarak sadece restore ile yaşamlarını bu evlerde sürdürmektedirler.

Temenni Tepesi

Erciyes dağını ve Ürgüp ilçesini tamamen görebildiğiniz bir tepedir. Yükseklik konumu ile harika manzaralara şahit olacağınız Temenni Tepesi gezisinde sizleri unutamayacağınız görsel şölenler beklemektedir. İçerisinde ise Vecihi Paşa’nın yaptırdığı Kılıçaslan türbesi bulunmaktadır. Türbe ziyaretinde bulunmak isteyenler Temenni Tepesinde bu alanı ziyaret edebilirler.

Ortahisar

İlçe merkezine sadece 1000 metre uzaklıktadır. Yürüme mesafesinde gidip gezebileceğiniz bu yeri Ürgüp merkezde konaklayanlar kolay bir şekilde görebilir. Yüreyecek olduğunuz yollar ise manzara eşliğinde sizlere harika bir deneyim sunacaktır.

Ürgüp Müzesi

İlçe merkezinin tam içerisinde yer almaktadır. 1971 yılında hizmete girmiş olup, müze içerisinde Tunç Çağı, Hititler, Pers, Frig, Roma, Pars ve Bizanslılara ait tarihi eserler bulunmaktadır. Eserler günümüze kadar iyi bir şekilde muhafaza edilmiş olup kesinlikle el değmeyecek bir şekilde müzede saklanmaktadır. Tarih meraklılarını bilgilendirecek yazılar da tarihi eserlerin yanında yer almakta.

Ayvasil Kilisesi

Bu kilisenin kim tarafından veya ne zaman yapıldığı hiçbir şekilde bilinmemektedir. Hakkında bilinen tek şey 1095 yılında restore edilerek ziyarete açılmış olmasıdır.

6. GÜZELYURT’TA GEZİLECEK YERLER

Kafanızı her çevirdiğiniz yerde eski tarihe tanıklık edeceğiniz Güzelyurt, Kapadokya’da bulunan ve kesinlikle gidilmesi gereken bir yerdir. İçerisinde birçok manastır ve vadi bulundurması ile birlikte giden kişileri kesinlikle eğlendirecek, bilgilendirecektir.

Selime Manastırı

Ihlara Vadisi’ne çok yakın bir mesafede bulunmaktadır. Güzelyurt gezilecek yerler arasında birçok kişinin listesinde bulunmaktadır. Dar yolları, dik bayırları ile hem sporcuları tatmin edecek hem de yürümeyi sevenleri. Manastıra gideceğiniz bu bayır sonrasında ise harika görseller ile karşılaşacaksınız. Bu manzaralar için fotoğraf makinenizi kesinlikle yanınıza almalısınız.

Kızıl Kilise

Bu civarda görülmeye değer bir başka yapı da Sivrihisar Köyü yakınlarındaki Kızıl Kilise. Bozkırın ortasında tek başına duran Kızıl Kilise adını, yapımında kullanılan koyu kırmızı trakit taşlarından almış. 7. yüzyıla tarihlenen kilise, Kapadokya’nın taştan inşa edilmiş ve günümüze en sağlam durumda ulaşmış yapısı. Haç planlı kilisenin kubbesi ayakta, ancak haç kollarının üst örtüsü kısmen yıkılmış. Bu yüzden Dünya Anıtlar Fonu Kızıl Kilise’yi dünya üzerinde en fazla tehlike altında olan ve korunmasına özen gösterilmeyen 100 tarihi eser arasında gösterdi.

Manastır Vadisi

Aşağı Mahalle’den başlayıp ilçe merkezinin dışına doğru 4-5 km boyunca süren vadi ise Manastır Vadisi olarak adlandırılıyor. Burada da Kapadokya’nın diğer yerlerinde olduğu gibi kayalara oyulmuş 50 civarında kilise ve manastır bulunuyor. Vadinin başlangıcında bir yeraltı kenti de bulunuyor. Vadideki bazı kiliselerin duvarları fresklerle süslü, bazılarının da dış cephesi yontularak şekil verilmiş.

Gaziemir Yeraltı Şehri

2005 yılları civarında tesadüfen bulunan bu yeraltı şehrinin bir diğer özelliği de kervansaray olmasıdır. İçerisinde bulunan harika kaya oymacılığı işiyle gezerken gözleriniz bayram edecek. Bu yeraltı şehri Gaziemir köyünün hemen girişinde yer almaktadır.

Yüksek Kilise

Nevşehir’den biraz uzaklaştığımızda Aksaray sınırları içerisine kalan bu kilise yapısı ile dikkat çekmektedir. Hem manzarası ile Nevşehiri izleyebilir, Kapadokya’yı uzaktan görebilirsiniz. Hem de iki şehir arasında bulunduğundan dolayı Aksaray'ı da görmeniz mümkün olacaktır.
Güzelyurt hakkında ayrıntılı bilgi için; Güzelyurt'ta Gezilecek Yerler isimli konumuzu ziyaret ediniz.

7. IHLARA’DA GEZİLECEK YERLER

Kapadokya balon turu yapmak isteyenlerin gideceği adres bellidir. Bu adres kesinlikle Ihlara olmalıdır. Balon turu için Ihlara vadisi gezilecek yerler listesi arasında yer almalıdır. Ihlara Vadisi’nde ATV kiralayabilir, trekking yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir ve balon türü yapabilirsiniz.

Ağaçaltı Kilisesi

Ihlara Vadisi’ne girdikten sonra sağ tarafta kalmaktadır. Kilisenin üst duvarlarında yer alan İncil’den sahneler görenleri büyülemektedir. İki kattan oluşan bu kilise ise adını ağaçların arasında bulunmasından dolayı almaktadır. Eskiden kiliseye alt kattan giriş yapmak isteyenler ağaç dalları ile birlikte girdiği için bu isimle anılmaya devam etmiş.

Sümbüllü Kilise

Bu kilise ile vadiye girişte hemen sol tarafta yer almaktadır. Ağaçaltı Kilisesi’nde olduğu gibi burası da adını sümbül ağaçları ile çevrili olduğundan dolayı almıştır. Sümbüllü Kilisesi’nde iki kat bulunuyor olup, üst katı kendi içerisinde farklı odalara bölünmüştür.

Yılanlı Kilise

Köprüyü geçtikten sonra 20 metre ilerleyip Yılanlı Kilise’ye ulaşabilirsiniz. Sümüllü Kilisesinin tam karşısında yer almaktadır. Çoğu kilisede İncil’den sahneler alınıp duvarlara çizilmiş olsa da bu kilise biraz farklıdır. İçerisinde öteki dünyaya ait sahneler duvarlara çizilmiştir. Ihlara vadisi gezilecek yerlerarasında mutlaka Yılanlı Kilise’yi eklemelisiniz.
Ihlara Vadisi nasıl oluşmuş? Ayrıntılı bilgi için; Ihlara Vadisi Gezilecek Yerler isimli makalemizi inceleyiniz.

Kapadokya Nerede?

Kapadokya, Nevşehir ilinde yer almaktadır. Türkiye'nin tam ortasında kalma özelliğine sahiptir. Kapadokya nerede sorusunun cevabı en iyi bu şekilde verilebilir. Ankara'ya 300 km uzaklıkta bulunan ve yakın çevresinde Akhisar, Niğde gibi ilçelere uzaklığı 80-90 km arasında olmaktadır. Kapadokya’ya otobüsler ve özel araçlarınız ile gidebilirsiniz. Hızlı bir şekilde gitmek isteyenler ise Nevşehir'e uçak bileti alarak bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Nevşehir’den Kapadokya’ya otobüsler rahatlıkla bulunabilir ve ucuz durumdadır.

Kapadokya Haritası




admin / 17.12.2018 / 2 / 4 161

Yorum Ekleyin


  1. Esra
    Ziyaretçi
    17 Aralık 2018 23:03
    0

    Güzel atlar ülkesi memleketim hem kışın hemde yazın bambaşka güzeldir. Gezi plan yapacaklar uzun zaman ayırmaları şiddetle tavsiye olunur hele ki Ürgüp, Göreme, Avonos gezmeden gelmeyin pişman olursunuz. Sık sık mağaralara gireceğiniz için yanınızda bir el feneri alın kapadokya insanı büyüler gezerken başınıza dikkat edin.

  2. Ahmet
    Ziyaretçi
    30 Mart 2019 23:18
    0

    Kapadokya'ya sonbahar gibi ailece gittik. Kesinlikle söylüyorum, dünyada eşi benzeri yok. Muhteşem bir doğa harikası ve özellikle balonların havada süzülüşü falan tek kelimeyle şahaneydi. Gitmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Ürgüp'te Gezilecek Yerler

Ürgüp'te Gezilecek Yerler

Ürgüp gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Avanos'ta Gezilecek Yerler

Avanos'ta Gezilecek Yerler

Avanos gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Uçhisar’da Gezilecek Yerler

Uçhisar’da Gezilecek Yerler

Uçhisar gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Hacıbektaş'ta Gezilecek Yerler

Hacıbektaş'ta Gezilecek Yerler

Hacıbektaş Alevi-Bektaşilerin Anadolu'daki en önemli dini merkezi.
Kapadokya'nın İncisi: Göreme

Kapadokya'nın İncisi: Göreme

Eskiden faal yanardağlar olan Erciyes ve Hasan Dağının püskürttüğü lav ve
Kapadokya'nın Sinasos'u: Mustafapaşa

Kapadokya'nın Sinasos'u: Mustafapaşa

Mübadeleye kadar önemli bir Rum yerleşimi olan Sinasos (Mustafapaşa) yakın
Nevşehir'de Gezilecek Yerler

Nevşehir'de Gezilecek Yerler

Nevşehir Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan tarihi ve doğal
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up